// Формалност с дъх на формалин

В БЕСЕДКАТА

Формалност с дъх на формалин

В деня на трагедията, когато край Ямбол загинаха 17 души, пометени от автобус, още един висш ( но дали достатъчно, че около него да се върти „елита”, явил се празника ?) служител на закона не е намерил сили и основание да отмени публичното празнуване на рождения си ден. Това е Веселин Пенгезов, новоизбраният шеф на Софийския апелативен съд, който е ангажирал за личната почерпка държавната резиденция „Лозенец” в едноименния столичен квартал – ни повече, ни по-малко.

Това потвърди пред автора на тези редове един от присъствалите, според когото тържеството е продължило поне два часа.

Самият министър на вътрешните работи Михаил Миков призна пред Нова телевизия, че е „наминал да поздрави рожденика”. Пред сайта Frognews.bg говорителят на пресцентъра на МВР Соня Янкулова е казала, че това не било достатъчно за оставка…

В нормалните демократични държави при трагедии от национален мащаб, като ямболската, държавни глави прекратяват на мига официални посещения, премиери яхват самолетите светкавично за обратен път към родината, ако са в чужбина. Министър Миков, който не отиде в Ямбол при пострадалите (сред които и полицай) , наминал обаче да поздрави един ( оспорван от самите си колеги) правосъден шеф за рождения му ден на пищно тържество в държавна резиденция. Луксозно, удобно и…цинично.

Самият празнуващ не е сметнал за необходимо да се откаже от светското удоволствие, на което са се изсипали десетки важни персони, особено от средите на правосъдната система. Оправдането и на двамата, на Миков и на Пенгезов, вероятно е във формалния факт, че траурът технически не беше влезнал в сила ( нищо , че ужасяващата случка вече беше преразказана и показана от всички възможни медии ).

Формалност, от която намирисва на формалин.

Share on Facebook

Discussion

12 коментара for “Формалност с дъх на формалин”

 1. Миков наминал да го пздрави , Пенгезов малко попразнувал , пиршеството не било много голямо … Напомня ми оня виц ,в който един попитал – Жена ти да не е бременна ? Да, ама малко – отговорил другия.
  Та както е казала Соня Янкулова , повод за раждане – няма !

  Posted by Kirov | май 31, 2009, 19:29
 2. […] Формалност с дъх на формалин май 31st, 2009 в Ivo Indjev […]

  Posted by Политика в България » Blog Archive » Формалност с дъх на формалин | май 31, 2009, 20:00
 3. Quo vadis Domini???
  А къде отиваме ние??
  ИЗБОРИ!

  Posted by Борис Петров | май 31, 2009, 20:05
 4. Одеве Тодор Колев каза много точно след разговора на Миков и Цветанов с Ризова:
  “Нашите полицаи са милиционери!”

  Posted by Борис Петров | май 31, 2009, 21:20
 5. Не зная,как е при други народи,но Българският има особено отношение към смърта.Има респект,има уважение към мъртвия.Не може да не сте забелязали,как когато се спомене за смърт,независимо дали човекът е познат или не,всички замълчават.В знак на почит.Аз не познавам хора като визирания.Гордея се с това.

  Posted by Р.Иванов | май 31, 2009, 21:48
 6. А днес в предаването на Цветанка Ризова се обади Христо Стоичков и с присъщия си селски манталитет обясни развълнувано че не трябвало да се правят трагедии от въпросния рожден ден на онова ченге,защото видите ли,рождения ден бил с благотворителна цел.Циничен нещастник.Повръща ми се просто от тези.

  Posted by Joro | май 31, 2009, 22:03
 7. tezi sbirki sa kato sbirki na mafiata, ha ne si otishyl ha sa te zacherknali… triabva da biem edin shut na cialata politicheska mafia v BG, neshtata ne sa samo do
  mishleto Mikov, triabva da progonim vylcite

  Posted by edi | юни 1, 2009, 08:41
 8. нима не знаете, че за комунистите човекът,отделната личност нищо не означават. без да им мигне окото жертват хората за безумни античовешки /там е работата/ каузи, та един рожден ден ли няма да отпразнуват върху неизстинали трупове?!Какъв морал, какво състрадание у тия изроди – такива категории са несъвместими с анти хуманната им природа.

  Posted by albena.b | юни 1, 2009, 11:50
 9. Дали ще е трагедията в Ямбол, или драмата в Асеновград, то аршина е един.

  Ясно! държава няма(мърлявщина отвсякъде), но затова пък такова погребение ще спретне(национален траур в чест на )…до следващото такова.
  За првия случай.

  А за втория…след репортажа, демонстрация на пошлост, да бяха пуснали филма “Крамер срешу Крамер”.
  Ей тъй за контрапункт.

  Posted by ДГ | юни 1, 2009, 14:27
 10. “В същото врече членовете на Висшия съдебен съвет и други представители на държавния и бизнес “елит”, които са присъствали на партито, пазят плътно мълчание по темата.
  “-информация от mediapool!Потресен съм-едри бизнесмени! на
  частно! парти! на висш! съдия Веселин Пенгезов -Как ли ще седи криво като трябва право да ги съди въпросния съдия същите тези потенциални негови клиенти???Горкия той!Или горките ние,по-точно!

  Posted by Г.Tодоров | юни 1, 2009, 16:51
 11. Всеки ден, ама наистина всеки ден отново и отново отсякъде валят неистово потвърждения на факта, че България се управлява, на което и да е ниво, от дебелокожи говеда, нагли мошеници, цинични лъжци и изобщо от най-долна сган, която в нормално общество няма да бъде допускана и до най-елементарни постове. Страхувам се обаче, че под тази управляваща живота ни сган стои подобна, но притихнала сган от послушни мошеници, обслужващ персонал, и едва след тях са нормалните хора.

  Posted by Алекс Димчев | юни 1, 2009, 22:52
 12. Цинизмът е само малката вина на управляващите. Хич и не съм си и помислял, че в това управление има дори един с достойнство. И както винаги последвалите коментари, хвърлиха вина върху лошото техническо състояние на техниката, в случая автобуса. Видите ли, министъра не предполагал, че прегледа бил фиктивен?! Алооуу, идиоте, и децата знаят колко “технически” са техническите прегледи в БГ. Но да не се отклонявам от темата… Най-жалък от всички беше “първо поколение с обувки” – обичаният от мало и голямо президент, г-н Първанов. С такъв патос, с толкова смешен гняв тоя размаха пръст пред самозабравилите се медии, че видите ли, нищо ненормално не е станало, ами вие раздухвате само скандали… и след като хубаво се накара (от националния ефир) ни пуснаха добричкият чичко Станишевич, присъствал на другарска среща (разбирай с народа), но обграден от страховити гардове, безцеремонно отблъскващи “нахалните” журналисти, които търсеха мнението на бащицата именно по същата тема… Мога да кажа само едно – гласувайте, за който искате, но гласувайте!

  Posted by Rokambol | юни 3, 2009, 10:16

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив