// Думеранг

В БЕСЕДКАТА

Думеранг

Девизът на „прехода“, който се наложи и така натика България в перифериата на европейското блато като каруцата на Андрешко, наистина е „всички са маскари“. И днес отново се уверих в това.

От телевизионния екран чух журналистическо-социологическата версия за това, как всички носим еднаква вина. В случая- за превъзнасянето на Доган като „велик“ политик, който обаче ( о, изненада!) се оказал нещо друго…

Точно журналистката от в. „Труд“, която действително е емблематична за невъздържания апотеоз на догановата „гениалност“ , но напоследък се превърна в негов преследвач и дори си „изпроси“ обвинително писмо до медиите от самия Сокол по този повод , сега заявява, че „всички сме казвали“ преди, колко бил талантлив и заслужил за мирния преход този политик, обаче…

Това не е вярно, това е откровена лъжа. Не „всички сме казвали“…

Пригласяше й социологът Колю Колев, който моментално се хвана за тази теза и припомни лъжата, разпространявана от две десетилетия за заслугите на Доган. Много им е удобно това „всички“- всички сме съгрешили, демек! А става дума за тях и подобните им, на които , разбира се, никой никога няма да потърси отговорност за стореното на България в симбиоза с цялата тази търгашеска върхушка на страната, която успешна „продаде“ лъжата за чиста монета.

Не само моя милост, но и други журналисти, социолози, политици могат да застанат пред публиката и да кажат с основание, че не са били сред апологетите на Доган. Само че сега, когато един от иструментите на посткомунизма за препъване на България, е на път да бъде бракуван от същите кукловоди на „прехода“, които го създадоха и използваха, ни прилагат старата хватка за колективната вина.

Днес мнозина театрално се „изненадват“ от откритието си, колко бил неморален Доган и как не съдебното решение, а политическият. бумеранг от самия съдебен процес бил всъщност най-важното за един политик. Чудесно „прозрение“. Само че бумерангът го хвърлиха тъкмо такива, като въпросната журналистка и останалите като нея, които създадоха и поддържаха на пиедестала едно от най-откровените лица на „сбъркания преход“. Че е сбъркан – в това вече всички са съгласни. Но за запратения от самите тях бумеранг не искат да си признаят. Вярвам обаче, че той все пак ще ги застигне- в същия морален план, за който те така лицемерно ( но някак си подканящо към съдийския състав) пледират да бъде съден бившият им любимец.

Share on Facebook

Discussion

16 коментара for “Думеранг”

 1. Въпросната журналистка много удобно за нея самата забрави, че в свои участия, в които рекламираше сборника си от интервюта,се гордеше ,че единствена е допусната “по пантофи” до личния свят на “големия” политик Доган.

  Posted by kostadinova | септември 24, 2010, 11:44
 2. Босовете (от ДС-МАФИЯТА на Ръ Бъ) на търговците с политическо влияние имат интерес Доган да бъде осъден, защото така ще докажат на ограбените хора в България че не е необходимо специализиран съд да съди крадливите и продажни политици на Ръ Бъ.Надявам се Доган да ни докаже, че е Български Сокол а не едно от пипалата на ЧЕРВЕНИЯТ ОКТОПОД.

  Posted by Румен Великов | септември 24, 2010, 12:08
 3. Прав е г-н Инджев!

  Маскари, че сме – си е вярно. И че всички сме грешни – също.
  Но както бяхме всички равни, а някои бяха по-равни, така и тук – някои са по-грешни, а други са архи- или мегамаскари…а бе, направо крадци и убийци.

  И обикновено те, най-грешните и мегамаскарите, казват: “Всички сме такива и такива”, защото така им се иска – да се смесят с другите и да се измъкнат от възмездие.

  Не, другарки и другари Сергейчовци, Масларови, Овчарови, Кобурготски, Сидеровци, Борисовци, Костовци и сие (изреждам всички, които са се крили в кабинета на Доган, за да плетат игричките си с него)не всички сме казвали, нито пък сега казваме, че Доган е умен, честен и изобщо “лоялен” гражданин.

  Ако не използвахте тази държава само за лични облаги тази жалка, безчестна и посредствена креатура Доган, която срами достойните турци (*такива в ръководството на ДПС няма!) отдавна щеше да е в затвора. Има защо!

  Затова се държите един за друг и взаимно се прикривате, независимо от цирковете, които разигравате на сцената, играта на стражари и апаши, на леви и десни и на изпусталели от дълг и труд патриоти, играете и се подигравате с честните хора, защото сте духовни мъничета, ръководени от нагони и няма как да се досетите, че има по-големи радости и удовлетворения от животинските, ако служиш на другите, на Отечеството си и в крайна сметка – на Истината!

  Posted by Гребенаров | септември 24, 2010, 13:49
 4. “Колективната вина” си е чиста проба комунистическа измишльотина. Няма такова нещо “колективна вина”, има ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ.

  Posted by Мечтател | септември 24, 2010, 15:05
 5. Коментара ви г-н Гребенаров, е добър урок по Български патриотизъм, но моля, уточнете пред кои закони е редно да отговарят разрушителите на съвремена България, пред техните си закони или пред Българските закони на славните Български възрожденци и строители на съвремена България. Пътя на криминалната политическа лъжа и измама в България, си има начало и край и без осъждането на началотои от 09. 09. 1944г. краяи няма да бъде истина.

  Posted by Румен Великов | септември 24, 2010, 15:51
 6. До ГРЕБЕНАРОВ,
  Уважаеми другарю, поставянето на Костов в един кюп с Сергейчовци, Масларови, Овчарови, Кобурготски, Сидеровци, Борисовци ме кара да не чета вашето писание по-нататък, защото смятям, че то е меко казано неискрено. С него вие ми напомняте за прийомите често използвани от някои видни представители на СДС от 90-те години, за които в последствие разбрахме че са и още по-видни агенти на ДС, като Георги Марков, например. Читателите на този блог сигурно си спомнят как взривяваше митингите като всяка своя реч започваше с думите “Долу БКП”. Сега къде е той и десетките като него?- както се казва на бунището на историята. А къде е Иван Костов, извисяващ се с много глави над представителите на т.н. политически елит на РъБъ?
  Както често се казваше в сериала “Листопад” – “жалко за тебе” Гребенаров.

  Posted by ДСБ | септември 24, 2010, 16:39
 7. Често си казвам, тази статия не мога да я прочета в момента докрай, ще изчакам да пийна малко алкохол довечера и тогава. Дотам ме е гнус от тази жена!

  Posted by Велизар | септември 24, 2010, 16:43
 8. КЪМ ГРЕБЕНАРОВ.Съвсем случайно,хлъзнахте името и на Костов,който се е крил в кабинета на Доган.Именно в това е целта на онези споменати дотук,че всички са грещни,към която и Вие се присламчвате.А можете ли да дадете пример,в който Костов се е криел в кабинета на Доган.Или и това е толкова вярно,колкот че Костов има милиарди в швейцалски банки,че по-голямата част от хотелите по нашето черноморие и в планинските курорти са негови и т.н.!

  Posted by инж.Лазар Маджаров | септември 24, 2010, 18:54
 9. Тази манипулация на г-н Гребенаров е точно в стила на вестника на “пантофената” журналистка. Само че точно Костов каза “Доган е проклятието на България”. И както обикновено, се оказа прав.

  Posted by безпартийна | септември 24, 2010, 21:38
 10. иво инджев е точен и брилянтен журналист, супер е

  Posted by dimitari | септември 24, 2010, 23:50
 11. Kostov,nai-naglia kradez takiva kato nego triabva da gi sadiat po ARABSKITE ZAKONI

  Posted by joty | септември 26, 2010, 10:45
 12. Има като JOTY
  много идиоти!

  Posted by DimYan | септември 27, 2010, 09:34
 13. Иво Инджев е честен, компетентен и интелегентен журналист!

  Posted by DimYan | септември 27, 2010, 09:42
 14. Do Joty

  Sladur, ako ne beshe Kostov oshte shteshe da vzimash zaplata ot 3 dolara. Nestastnici…
  NA Kostov mojete samo da mu kajete edno blagodaria.

  Posted by doko | септември 27, 2010, 09:54
 15. “А можете ли да дадете пример,в който Костов се е криел в кабинета на Доган.”

  Инж. Лазар Маджаров

  Не зная, доколко можете да проверите, т.е. какви са ви възможностите в това отношение, но потърсете, поинтересувайте се къде е изчезнал Костов, когато преди години разгневената тълпа атакуваше сградата на Народното събрание…

  Обвиняваха ме навремето желевисти, когато им казвах, че Желю не е моят президент – “Ама, що така за нашия Желю?”. Времето ще покаже, че съм прав и за Костов (за съжаление!)и това не е защото съм ясновидец или страхотен психолог, а просто защото съм по-добре осведомен и не ме мързи да анализирам. Нали знаете, че песимистът е добре осведомен оптимист.

  Основната грешка на костовистите (ДСБ = Костов) е, че му приписват еднолично всички добри решения на управлението на СДС, без да знаят, че е бил срещу някои от най-цитираните от тях.
  Докато историята си каже думата, нека всички онези, които набързо ме заклеймиха, помислят върху следното (не, че ще ги убедя, о, не – те имат непоколебимост, която повече прилича на запалянковщина, отколкото на отношение към политик):

  Костов е умен, нали – добре говори, управлението му беше най-успешното в последните 20 години (да!), аз също одобрявам с малки изключения, онова което може да се чуе от него от трибуната на Народното събрание, защо тогава състоянието на т.н. десница е така плачевно?
  Аз ли трябва да поема вината или кой?
  Напишете процентите, които ще получи ДСБ

  Posted by Гребенаров | септември 27, 2010, 13:30
 16. на следващите иъбори, с извинение…

  Posted by Гребенаров | септември 27, 2010, 13:33

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив