// Корпоративен храненик храни надежди да замести телохранителя

В БЕСЕДКАТА

Корпоративен храненик храни надежди да замести телохранителя

В нашата европейска провинция е прието да те нарочат за „обратен”, когато не са съгласни с теб, макар да е ясно, че за обратни могат да бъдат обявени самите обвинители по силата на логиката, че и те са на обратното мнение спрямо теб.

Но дойде време да си призная: обратен съм . Обратен съм спрямо онези „откриватели”, които едва сега се занимават с ембрионално мърдащия като политик Николай Бареков.

Той не е учредил нищо, не е участвал в никакви избори, не е напуснал дори утробата на журналистиката, в която това конферансие на повикване присъстваше извънматочно- вижте за справка няколкото регистрирани в ivо.bg негови нередактирани полуграмотни излияния, изтекли в поверения му от банкерите сайт BNews. Откровенията му бяха изстреляни в интернет преди някой да му каже да спре да се излага с импровизации в късната част на денонощието, които го издават като плямпало с объркани мисли, екзалтиран изказ и правописен хаос в претенциозните му месиански „послания”.

Въпреки това се „занимавах” с изявите му, защото се беше превърнал в неофициален телевизионен говорител на властта и лично на нейния вожд Бойко Борисов. Тази му роля го правеше жалък. Жалък, но фактор, комуто поверяваха роли и „снасяха” информация. Включително я мътеха откъм прокуратурата преди тя да започне някаква кампания, разгласена като „журналистическо разследване”на ТВ7 и лично на Бареков, замислено като „сигнал”, по който инициаторите наистина се самосезират.

Онези от върха на тази пирамида, които го помпаха със самочувствието на телевизионен прокурор, сега мълчат гузно, макар да са заели вече скамейката на „подсъдимите” в пледоариите на същия Бареков. Нямат причина да си признаят- за разлика от него, който се домогва до прошката на публиката и твърди, че съжалява за близостта си с Борисов и с Цветанов. Или направо ги е страх от грозната истина,оставяйки го да гради новата си пирамида като торен бръмбар.

Какви пари наторяват тази пирамида – не знам. Но виждам как доста медии, които гнусливо ( или съучастнически) не се занимаваха с торния бръмбар по времето, когато беше на върха й, днес му правят услугата да обслужват новата му роля на ембрионален политик с интервюта, клюки, реплики, дуплики, и какви ли още не медийни ласки, за каквито той е петимен като рекламен продукт на олигархията и нейния боен отряд Корпоративна търговска банка.

За да не съм голословен, предлагам малък те(к)ст с актуални въпроси ( извън много други), които никой не му задава, защото явно не е позволено. Всъщност въпросът е един, но е зададен хипотетично по няколко начина:

-Господин Бареков, какво мислите за живота и делото на Делян Пеевски?
– Вие, който знаете толкова много, знаете ли кой го предложи или предлагате много да не знаем?
-Правилно ли беше той да бъде предлаган за шеф на новата българска държавна сигурност ?
– Колко голяма е загубата за България, Балканите, Европа и лично за Вас фактът, че Пеевски не зае замислената от Вашите спонсори позиция?
– Обичате ли Пеевски и взаимна ли е обичта ви?

Новоомесеният ( защото дори още не е новоизпечен) „политик” Бареков втасва от вашия масаж, колеги. Спрете да го обгрижвате- трябваше да го мачкате тогава, когато беше бухалка на властта.

Преди той обслужваше един телохранител, а сега се движи с телохранители и го обслужвате вие по схемата, която направи от телохранителя премиер- прототип на актуалния храненик на корпоративната търговска олигархия.

Share on Facebook

Discussion

10 коментара for “Корпоративен храненик храни надежди да замести телохранителя”

 1. […] ИВО ИНДЖЕВ http://ivo.bg/ […]

  Posted by Корпоративен храненик храни надежди да замести телохранителя | Любопитно | Бургас – новини от Бургас | септември 16, 2013, 07:05
 2. Да си припомним и как подстрекаваше “да дойдат камионетките”. Също и заканата му да реже гумите на тракторите, които му пречели да отиде на работа!

  Posted by Joro | септември 16, 2013, 09:15
 3. Аз имам и други въпроси към новоизлюпения политик. Онзи ден при Диков той каза два пъти, че “е участвал в създаването на Бойко Борисов”. Тук възникват въпросите:

  1. кой му поръча да работи за изграждането на положителен имидж на ББ? и
  2. срещу колко пари?

  Много ми хареса задочното участие на Дудука в последното издание на “На светло”. Добрата новина е, че момчето тепърва има да ни весели, лошата е, че ще се намерят и шарани, които ще го вземат насериозно.

  Posted by симпатизант/ка на ДСБ | септември 16, 2013, 10:40
 4. Е, няма лошо. Този път кремълските шахматисти я оцапаха. Сигурно заради цайтнота, ама пък и него сами си го докараха.

  Предишното диване си го отглеждаха, поливаха и ториха близо 6 години.

  Posted by емо | септември 16, 2013, 12:09
 5. Да се смееш ли? Да плачеш ли?
  http://www.bnews.bg/article-86102

  Posted by Кирил Маджаров | септември 16, 2013, 12:17
 6. Патриот
  Христо Ботев

  Патриот е – душа дава
  за наука, за свобода;
  но не свойта душа, братя,
  а душата на народа!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави?
  продава си и душата.

  И е добър християнин:
  не пропуща литургия;
  но и в черква затуй ходи,
  че черквата й търговия!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави?
  залага си и жената.

  И е човек с добро сърце:
  не оставя сиромаси;
  но не той вас, братя, храни,
  а вий него със трудът си!
  И секиму добро струва,
  само, знайте, за парата,
  като човек – що да прави?
  изяда си и месата.

  Posted by Любомир Димитров | септември 16, 2013, 12:34
 7. На лайняния герой, родните “социолози” веднага му “отредиха” по-голяма подкрепа от Реформаторския Блок 22%+. Но това само за начало. С подкрепата на родната милиция, може да постигне недостижиеми висоти.

  Posted by инж.Симеонов | септември 16, 2013, 13:34
 8. Обичам стила Ви, само затова сядам на компютъра!

  Posted by Katia | септември 16, 2013, 13:44
 9. Не зная как е в други държави, но ние може би сме уникални в дирижираното партиино строителство чрез телевизионни кабеларки. Вярно, в Румъния бе извършен преврат и дирижирана революция, чрез участието на телевизията (под режисурата на съответните органи), но в България вече почти трети мандат се осъществява това, най-напред чрез СКАТ, след това “alfa”, а сега с тази роля се е “заела” и TV “NEW 7” Явно е, че за тези петнадесетина година, в рибарника рибите не са намаляли и се разчита на успех със старите методи на риболов. Може би ще успеят, но това ще бъде за сметка на мизерията на целият народ. Но всеки народ си заслужава, както управниците, така и съдбата си. Хак да ни е!

  Posted by инж.Симеонов | септември 16, 2013, 21:43
 10. Barekov sega e platen ot BKP/BSP da zakopae okonchatelno Boyko!! I vie mu pomagate!! Noviat reform-blok sashto!!!!!!!!!!!!!
  Dokato BKP i DPS sa v politikata na BG nishto niama da se promeni!! NISHTICHKO!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Posted by SEDESAR | септември 18, 2013, 21:40

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив