// Дуплика на репченето на тръмплиерските дубликати в евросийска Болгария

В БЕСЕДКАТА

Дуплика на репченето на тръмплиерските дубликати в евросийска Болгария

От любов към спора някои спорят, че всъщност Тръмп бил много предвидим, а не обратното- изпълнявайки вече предизборните си обещания. Държа за протокола да обясня една голяма неяснота, доколкото попадам между заподозрените, че не оценяват по достойнство предвидимия Тръмп.

Да, Тръмп е предвидим по отношение на очакванията да бъде същият ( женомразец, ксенофоб, изолационист, зле прикрит расист и т.н.). В това никой не се е съмнявал. Той направи много, за да убеди невярващите на очите и ушите си, че всичко това наистина се случва и поради това никой вярва, нито твърди, че той ще се промени. Непридвидиме са обаче последиците от неговата предвидимост.

Някой може ли да предвиди докъде ще стигне разделението в американското общество и произтичащите от него остри сблъсъци, галванизирани от президента с най-ниския новобрански рейтинг в американската история рейтинг?

А от лозунгите му за връщането на американското величие ( сякаш то е изчезнало някъде и може да се дължи на една отделна личност, пък била тя и президента – антиполитик) , базиран върху “Америка преди всичко” – как ще се поучат останалите кандидати за възвеличаване на нациите си? Например на европейския контитент, където този лозунг вече е звучал под формата на “Германия над всичко”?

Предвидими ли са последиците от приказките му по адрес на Китай, който вече дрънка оръжие с балистични ракети край…руската граница ( а пък военната комисия на китайската компартия оповести, че страната се готви за война със САЩ)?

Могат ли да се предвидят щетите върху европейското единство ( да, пред лицето на руската заплаха, не само породените от вътрешните турбуленции), след като Тръмп така предвидимо и сега, вече в качеството на президент, страстно поощрява дезинтеграцията на ЕС ( на което в Москва, напълно предвидимо, ръкопляскат в захлас)?

Конфронтацията с мюсюлманските страни, 7 от които напълно (не)предвидимо Тръмп вече посочи като врагове, макар да говореше за мюсюлманите изобщо, от които предвидимо взе да изключва сега Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Египет, откъдето именно дойдоха онези терористи, паднали Америка със събствените й пътнически самолети?

Кой се наема да предвиди последиците от евентуално преместване на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим? Това на колко атентата и дори войни може да се равнява в непредвидимото бъдеще като ново гориво за стария конфликт между израелци и араби, чията антиамериканска радикализация се засилва предвидимо сега дори над обичайните високи нива от предишните десетилетия?

А фактът, че Тръмп изненадващо за всички направи заявка да подкрепи идеята за зона, забранена за полети в небето на Сирия, с което застана на страната на Ердоган срещу Путин, предвидихте ли го? Няма как, Тръмп твърдеше, че при осъществяването на подобна идея би се стигнало до Трета световна война. Едва ли са предвидили този ( антируски по същество)  ход нашите тръмплиери с блесналите от победата на Тръмп очички като кремълски петолъчки ( те сами се наричат тръмплиери, уж на шега, можете да видите в страницата им във Фейсбук, създадена още миналия ноември.

Изобщо, заклеймяването на оспорващите (не)предвидимостта на Тръмп и рисковете, които тя носи не просто за САЩ, а за света, изглежда много повече като заяждане, което “пропуска” стратегически важните аспекти на проблема за сметка на тактическата “победа” да се направиш на интересен, да натриеш носа на българския враг, позволил си да се усъмни колко хубава би била дружбата между Тръмп и Путин, ако тя отговори на предвижданията, базирани на предизборнто поведение на милиардера-водач на американската работническа класа и селячеството в средните щати.

Share on Facebook

Discussion

21 коментара for “Дуплика на репченето на тръмплиерските дубликати в евросийска Болгария”

 1. Четейки увода на поредната блестяща статия на Стопанинът на БЛОГА НИ на мига се пресетих за прясно, по изключение, минат открай-докрай малък коментар от е-вестник. Неподписан. За пореден път се убедих, че дори грамотно пищещ журналист плаща ли данък на предубежденията си за сметка на обективноста, резултата е винаги полу.

  http://e-vestnik.bg/26110/tramp-bil-nepredvidim-naprotiv-izpalnyava-vsichko-koeto-e-obeshtal-i-u-nas-se-plashat/

  А че ДТ засега я кара по метода, проба-грешка и с начале, е очеизвадно. Много импровизация, много пушилки и сега-засега един Господ знае какво ще излезе от експериментът, тотален новак в политиката на кормилата на най-великата нация.

  Posted by Georgi Nikolov | януари 31, 2017, 18:01
 2. http://www.spiegel.de/video/schumer-emotionales-statement-gegen-trumps-einreiseverbot-video-1738865.html

  Един от големите европейски демократи Доналд Туск обяви днес, че счита Америка с президент Тръмп за толкова непредвидима, колкото Русия, Китай и Ислямска държава. Ако това изказване ви се струва преувеличено днес, спомнете си за него след няколко месеца. Най голямото джудже на света вече потрива ръце. То бива късмет, но чак пък толкова! Да сложат рога на самовлюбена, бодлива крава.

  Posted by kirov | януари 31, 2017, 18:26
 3. Тръмп разбуни още повече мюсулманите, дори и в собствената си страна, от което се очаква разбира се още повече от тях да се радикализират, сътветно повече атентати на американска земя, за да може Тръмп да поиска още милиарди за вътрешна (тогава може би и външна!)сигурност, което ще означава още милиарди за фирми като Нортроп Груман и подобни от бранша. Тръмп е бизнесмен и знае как се предизвиква пазарно търсене.
  Така че не е важно кой какво казва, а парите къде отиват.

  Posted by ALEX-DE | януари 31, 2017, 18:41
 4. И е предвидим, и не е. Зависи какъв въпрос се задава.
  Но с Тръмп т.нар. ‘superforecasters’ се видяха в чудо. Оттам идват заглавия от рода: How Trump is Changing Forecasters’ Minds.

  Posted by everyone else | януари 31, 2017, 18:55
 5. Едно е спасението!
  Идвайте бързо!

  http://www.dnevnik.bg/photos/2017/01/31/2909284_fotogaleriia_tankovete_na_sasht_za_iztochna_evropa/

  …Through these fields of destruction
  Baptisms of fire
  I’ve witnessed your suffering
  As the battle raged higher
  And though they did hurt me so bad
  In the fear and alarm
  YOU DID NOT DESERT ME
  MY BROTHERS IN ARMS…

  Posted by Стамбо | януари 31, 2017, 18:55
 6. Posted by Българин | януари 31, 2017, 19:13
 7. За пръв път препоръчвам материал от пыг, като отново напомням за предпазните средства! Този път обаче те се налагат не поради качествата на “медията”, а заради описания изрод-изнасилвачът комуняга и руска отрепка от Стрелча. ОБърнете внимание, какъв тост е вдигал с момичето! “За Москву!”. Това доказва, че комунягата дори във физиологичната си сексуалност е продукт на изродено биологично развитие. И че ВСЯКО СРЕДСТВО в борбата срещу него е оправдано -в екстремни обстоятелства!- включително и пресата за захарна тръстика при АЛФРЕДО СТРЕСНЕР в Парагвай, и крокодиловите ями на СУХАРТО!Че го заслужават- това ни напомня и документалната основа на един силен филм като “Сезонът на канарчетата”, в момента го пращам на западноевропейски колега, да знае с чии дечица на изверги и палачи се мляскат западните политици.

  http://pik.bg/%D0%B1%D1%8F%D0%B3%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%B5%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82-%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8–news628323.html

  Posted by Стамбо | януари 31, 2017, 19:15
 8. Политически проницателна и граждански отговорна статия! Поздравления за г-н Инджев!

  Дано да я прочетат и „предвидливите тръмплиери”, както сполучливо ги занася авторът. Някои от тях стигнаха вече до там, че да припознават в лицето на Тръмп – будител на класовото съзнание на обикновените американци.

  Както се казва – то все бива, бива, ама от бивол курбан не бива.

  Posted by Socrates | януари 31, 2017, 19:18
 9. БЪЛГАРСКО ЛАЙНО ЛИТНА И ЗАМИРИСА !

  Posted by Ганчо Бонев | януари 31, 2017, 20:07
 10. Коментар на Илиян Василев за ролята на т.н. ‘социологически агенции’ http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/93628-sotziologicheskite-prouchvaniya-instrument-na-reshetnikov-za-smyana-na-vlastta-v-balgariya.html
  Отдавна са на повикване. Заслужили са доверие под нулата. Поглеждам им резултатите от време на време, за да видя докъде е стигнало нивото на манипулация. И шоколади да проучват – пак само след политически инструктаж, добро заплащане, и червена пътека от услужливи медии.

  Posted by everyone else | януари 31, 2017, 20:13
 11. Да, Американския президент е предвидимо непредвидим и обратното непредвидимо предвидим.
  Човека просто знае много неща, но не знае кое какво означава, не знае и къде се намира.
  Най-очевидното му достойнствое че има и е имал красиви съпруги и най-вероятно други жени.
  Напълно необяснимо е как такава жена като словенката може въобще да се докосне физически до такъв мъж, това момиче явно не цени ни най-малко тялото и физиологията си. Или е много борбена психически че да ляга с такъв льохман.
  Но същото го имаме и ние, как е възможно такава красива и изискана мадама като съпругата на президента-резидент да се докосва до комунистически….., исках да кажа отрепки. Първия й съпруг комунист, втория също…., но с него нивото й е скокнало нагоре-съпруга й не е просто обикновен комунист, а президент-руски резидент. Не са много първите дами света като нашата.
  Тук мнозинството изсикани хора разбраха наивността на избирателите на Тръмп и му се смеят.

  Posted by Антикомунист | януари 31, 2017, 20:23
 12. При поискване ще дам името на авторът на долното. Най ми хареса сравнението лилипут.ни-проститутка и предположението, че Джуджи1 има готовност при необходимост да продаде и Кремъл.
  Путин из-за своей нерешительной внешней политики подобен проститутке. «Все, что делает Путин в последние годы выглядит примерно так: он как проститутка бежит сначала к американцам, пытается с ними договориться. С американцами не получается – бежит к китайцам. Те его пинком выбивают, выторговав какие-то преференции, он снова к американцам».
  O позиции Путина в вопросе территориального спора с Японией по Курильским островам. «И не вот этому кренделю, который за Собчаком портфель носил,… не ему торговать территориями», ). B отношении Украины президент РФ попытался сделать решительный шаг 2014, однако струсил и начал отступать. Путин уже не может остановиться и будет сдавать назад, пока есть такая возможность, а при необходимости продаст все, в том числе и Кремль.

  Posted by Georgi Nikolov | януари 31, 2017, 20:24
 13. Една крайнодясна банда, нямаща нищо общо с Републиканската партия в момента се опитва да разруши Америка. Това е, което омайва путинофилите, надушвайки нейния потенциал. Шокът от Тръмп-президент е сравним единствено с шока от Борисов-премиер министър.
  Поздравления за текста, г-н Инджев!

  Posted by Кръстев | януари 31, 2017, 20:39
 14. @GEORGI NIKOLOV

  Много интересна информация! Стрелката на Стрелков нещо

  Posted by everyone else | януари 31, 2017, 22:31
 15. Допълвам написаното от GEORGI NIKOLOV
  Гъркин/ Стрелков за политиката на Путин по отношение на Украйна (23:43):
  “Струсив в 2014, занеся ногу для решительного шага, и струсив, начал отступать, этот уже не может остановиться. Он будет сдавать назад пока есть возможность…. Он вообще не остановится, но продаст ВСЁ, он Кремль продаст..”

  Posted by everyone else | януари 31, 2017, 22:49
 16. Everyone else- както обикновенно си в десетката.Най-големият диверсантин на планетата в наше време Гиркин-Стрелков явно съвсем е откинал. След ликвидацията на колегите моторола, болотов, и оше един куп сволочи от “приятелски огън”, кафета, лифтове и прочие го е ударил на тежки квалификации с (не)предсказуем изход по отношение на вожда.

  Posted by Georgi Nikolov | януари 31, 2017, 22:59
 17. Гледайки интервюто с двамата руснци,облечени със зимни фланели за гората,но не за ТВ-студио,вижда се че руснаците не могат да се освободят от нецивилизованите обръщения,използват или двете или трите имена на даден човек,вместо Г-н и фамилното име.
  Второ,говори единия за някаква несъществувала война -Велика Отечествена Война по времето на ВСВ.Нищо подобно,на 09-ти май 1945г. Съветския Съюз е победител в Германо-Съветската Война.
  Никой не е обявявал нито велика,нито отчествена война,обявена е война от Германия срещу Съветския Съюз.

  Posted by Антикомунист | февруари 1, 2017, 03:07
 18. Posted by =sms | февруари 1, 2017, 09:55
 19. Както дъжда мие земята от натрупаните отрови, така и Господ мие народите, като им изпраща чисти и светли души, които за съжаление бързо се уморяват и изтощават от атаките на тежката сатанинска армия от поробени, служещи на господаря си. Идваме от Небесната Светлост на Създателя за нов живот, служба, учение и борба за победа на Божия замисъл но много от нас, които са слаби, недостатъчно опитни не могат да изпълнят задачите си и поразени от бесовете, започват да изпълняват техните пъклени планове. Примамват ги с власт и имане за изпълнение на желанията им, удовлетворение на страстите им и отмъщение на враговете им, както и всякакви други уловки с които ги уплитат в битки в които, за да победиш, трябва да се преклониш на черния и да му служиш. Всичко това е ясно на нашия Създател и той има своя отговор на тази мерзост! Един по един черните демони, падат под меча на Ангелите но заразените човешки души още дълго ще се учат и лекуват, докато един ден, Наистина настъпи Обещания Ден! Ден в който земята ще бъде окончателно освободена от всичките си поробители и господари и тогава Земното Царство ще бъде дадено на Светиите за вечни времена! Този ден наближава много бързо и затова, няма време за глупусти а за молитва с която да измием омразата и отворим душата си за Божията Любов, която е истинската храна с която сме закърмени!

  Posted by white.tree | февруари 1, 2017, 09:58
 20. @GEORGI NIKOLOV

  Има връзка с публикацията на Иво Инджев от 8-ми декември, 2016. Цитатът е от коментар на Иван Преображенский, преводът е на Васил Костадинов:

  “Достатъчно е Кремъл да ги изгони от хранилката, и всички тези борци за обществен морал просто ще изчезнат. Но президентът не иска напълно да се отърве от тях, само нежно ги заплашва с показалец. От Путин очакваха гръмки геополитически изявления. Да разкаже за телефонните разговори с Доналд Тръмп или за евентуалната подялба на Курилските острови, обсъждана с японския премиер Шиндзо Абе. Вместо това, руският президент отдели на международните теми по-малко от една четвърт от посланието.”

  Тогава писах, че няма да изчезнат, ще се обърнат против него. Твоят материал е свидетелство.
  Кремъл няма да може да си позволи барута още дълго време. Икономика и часовник, часовник и икономика.
  (lol)

  Posted by everyone else | февруари 1, 2017, 17:31
 21. г-н Инджев въпреки, че не мога да достигна интелектуалният Ви капацитет си позволявам да Ви подсетя:

  Американското величие е изчезнало там където изчезна могъщата социалистическа икономика на Народна Република България, която едвам смогваше да засити необятният съветски пазар, if you know what I mean.

  Posted by Явор | февруари 1, 2017, 18:44

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив