// Те плюскат, ние пляскаме ( на Борисов, който щеше да ги наказва)

В БЕСЕДКАТА

Те плюскат, ние пляскаме ( на Борисов, който щеше да ги наказва)

Само преди броени дни Борисов се провикна ( театрално), че нарежда на своите сервитьори да хранят европейските лидери, пристигнали в София, само с храни, купени от български магазини. Това беше един от най – най –  популистките му изблици, чиято цел беше да покаже, че е готов да накаже ( с туземна българска храна) вероломните европейци, които си позволяват да имат по-високи критерии за качеството на храните в техните държави, докато на нас ни пробутват ядене по по-ниски стандарти. 

Основната идея на Борисов беше да натрие носа на конкуренцията си в състезанието по популизъм от БСП, която, начело с произведената в омбудсман от самия него Мая Манолова, превърна в своя важна политическа тема въпросът за двойните стандарти по отношение на качеството на храните в ЕС, според които ние тук се мъчим с по-малко качествени продукти. 

И ето, че настъпи моментът Борисов да инквизира с ниско качество ( спрямо други страни в ЕС) своите знатни еврогости. 

Но ето как той ги нагости, според меродавния за кухнята на властта сайт ПИК. Явно Борисов се е смилил и се е отказал да мъчи своите благодетели. 

Четем от извора на посветените в кухнята на властта, които гребат с пълни черпаци от казана й информационните дреболийки и щедро ни ги поднасят, за да се възхищаваме на разхищаването. Само ще вметна по отношение на трюфелите, че тях ги откриват обикновено прасетата ( нищо лично спрямо агенция pig) . 

ВИП ВЕЧЕРЯ! Четиристепенно меню за Срещата на върха в София – ето какво ще хапват евролидерите у насhttp://pik.bg/вип-вечеря-четиристепенно-меню-за-срещата-на-върха-в-софия—ето-какво-ще-хапват-евролидер-news750783.html

“радиционни българския ястия от био-продукти очакват ръководителите на 28-те държави членки на Срещата на върха в София тази седмица, въпреки заканата на премиера Бойко Борисов да ги посрещне с храни от хипермаркетите заради двойния стандарт, прилаган от Западна Европа.

Преди минути Лиляна Павлова посрещна в “София тех парк” премиерът Бойко Борисов. Очаква се двамата да посрещат заедно ВИП гостите за вечерята по-късно днес, която е закрита за медии.

Освен официален обяд, на 17-ти май за лидерите е подготвена и специална вечеря.

Традиционна българска кухня с модерен привкус. Четиристепенно меню, приготвено от 15 шеф готвачи, ще опитат европейските лидери. Три вида салати, телешки кюфтенца с различни видове лютеница, гарнирани с чипс от картофи, биволски стек с трюфели.

“Дълго време търсихме продукти, които да са биосертифицирани и примерно месото да е от добър сорт, плодовете, зеленчуците”, обясни Борислав Паунов, главен готвач за Срещата на върха.

Биволското бонфиле е от ферма в Стара планина. То ще бъде поднесено със сос от български черни и бели трюфели. Акцент към ястието са пюре от земна ябълка и пащърнак, гарнирани с бейби моркови. Тази вечеря е предизвикателство за Шеф Паунов. Той признава, че с вълнение ще запретне ръкави в кухнята за нея.

“Това са все пак хора, които обикалят целия свят и опитват всякакви неща и да ги изненадаме от наша страна трябва да сме се подготвили”, добави Борислав Паунов.

Изненада несъмнено ще бъде десертът – класически ореховки, но атрактивно поднесени – с кисело мляко и рози с мус от сезонни плодове. Над 900 журналисти ще отразяват срещата на върха в София. “

Не че завиждаме на заслужилите да хапнят изискани храни европейски лидери, но пък научаваме отново що е то е да си слуга на статуквото: те плюскат, ние пляскаме. 

НА СНИМКАТА: Илюстрация към темата от меродавния източник, цитиран по-горе

IMG_8553

 

Share on Facebook

Discussion

14 коментара for “Те плюскат, ние пляскаме ( на Борисов, който щеше да ги наказва)”

 1. Само ще вметна по отношение на трюфелите, че тях ги откриват обикновено прасетата ( нищо лично спрямо агенция pig) .
  Koнгениално! Останалото е “само” гениално!
  Да припомня!
  На 30 май-сряда е последното заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036 , атакистът илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  http://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

  Posted by georgi nikolov | май 16, 2018, 22:54
 2. Защо Америка винаги е била, е, и ще си остане Америка в мерилото за демокрация.
  https://www.ehorussia.com/new/node/16294

  Posted by georgi nikolov | май 16, 2018, 22:59
 3. Толкова са тъпи руските патриотични историци, все “Резун” им боде очите и кат рещат да го “опровергаят” се нахендрят одма от трите на най-дългото.
  Още първата снимка казва практически всичко.
  https://foto-history.livejournal.com/11669136.html?thread=171940240#t171940240

  Posted by georgi nikolov | май 16, 2018, 23:35
 4. На медиите и правителството му е ПО-УГОДНО

  Posted by JEEP PATRIOT | май 17, 2018, 05:55
 5. На медиите и правителството са им ПО-УГОДНИ да коментират софрата, десертите, лукса/с държавна пара/. Естествено, че няма да ги хранят с кайма-народна или замразено от Аржентина.
  Проблема, който медиите и правителството НЕ ИСКАТ ДА коментират защото НЕ ИМ Е УГОДНО е ударът по българо-македонските отношения нанесен от генералите Гундяев и Решетников!
  И за капак Радев ще целуне ръка на руския генерал на 20 май.
  Предател до предателя!

  Posted by JEEP PATRIOT | май 17, 2018, 06:01
 6. Агент “Иван” Каракачанов ще отговаря за хибридната война на Русия и киберсигурността на България.
  Не, това не са Не!Новините и не, Владо Кузов все пак не бе назначен начело на комисията за закрила на детето.
  Останалото прочетете в Терминал 3

  Posted by JEEP PATRIOT | май 17, 2018, 06:04
 7. Биволският стек с трюфели е изконно български.Още пра-бабите ни са посрещали изнурените от цял ден бачкане в ранчото пра-дядовци с това просто, селско ястие. Докато чакали пра-баба да цвръкне леко стейка на барбекюто (пра-дедите ни го обичали мидъм-реър ), замезвали с бейби морковчета и закачливо замеряли пра-баба с розови цветчета ( задължилно дамсцена)…

  Posted by Ясен Бочаров | май 17, 2018, 06:33
 8. Неприемането от боко на бележките от европейските лидери относно храните всъщност е в синхрон с културата му на неприемане от него на всякакво западно нещо (включително НАТО-вско и ЕС-ско) като лошо, но “по природа” одобряване на всичко руско. Спонтанните му реплики го издават. Те в допълнение са ПРОСТАШКИ, с което отново е потвърдено, че по-тъпичките се хващат по-лесно на пропагандното хоро в живота, да повярват русия да е голямата работа на земята, докато америката са лошите. “Бръкми”, “КГБ е голямата работа, ЦРУ има само да се учи”, “т. живков построи две българии”, “не им щем танковете да ни газят земята”, (принудени сме да ги подкрепяме) “гласуваме с ръчичка в Брюксел”, “Лавров е най-великият дипломат в света” и какво ли не още. Пряка простащина е “шменти-капели” и “и вие сте прости, и аз съм прост”, но пък смятана от него и приятелчетата му за велико изразяване на велик български водач. Но само тези неща са достатъчни на полковник-посланик макаров да е убеден, че като се ухили към боко и го потупа “братски”, в стил “веждата на рашидов”, всякакво руско решение застава на мястото си в България, включително против НАТО и ЕС (без значение, че в Брюксел България вече е “вдигнала ръчичката” или ще я вдигне в полза на западните).

  Същото се получи наскоро по критериите за свободна преса, пренебрегнати по подобен начин. Нали са западни, а не “източни”, т.е. руски. Т.е., и това нещо отново е в полза на Русия.

  Същото се получи и за руския мост в Крим.
  ЕС и сега НАТО осъдиха моста, открит от Путин, ПРЕГАЗИЛ международните договорености, както ТОЧНО ГО КАЗА ИВО.
  Това ще рече, че и България трябва да е на същото мнение, като ЕС и НАТО.
  Но това е само логика…
  https://www.afp.com/en/news/824/nato-condemns-russia-bridge-moscow-annexed-crimea-doc-1508bw3
  Някой у нас да се изкаже официално ПРОТИВ МОСТА??
  А по него русняците ще минат с танковете като трябва. Всеки мост в русията се строи първо със стратегическо значение, иначе казано, най-напред по политическо-военен проект.

  Все пак, коментари от не малко Българи, като тук ПРИ ИВО, или в линка долу, ми дават някаква надежда.
  “Относно “шествието в България” “за втори път” на “безсмъртния полк”, “с руското знаме отгоре”:
  (БЕЗОБРАЗИЕ ОТ НАТОВСКО МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА!!)
  Коментари на БЪЛГАРИ, както ги виждате:
  – засрамете се, на България бе обявена война и бе окупирана през 1944-а!
  – отвратително, Българските военни, убити от комунистите, се обръщат в гроба!
  – само в България може да премине подобна ПРОСТОТИЯ, в Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия ги ВРЪЩАТ ОТ ГРАНИЦАТА ИЛИ ИМ ОБИРАТ ЗНАМЕНАТА, ЗАЩОТО ТАМ ЖИВЕЯТ ХОРА!
  – преминаванията на “шествия”, “мотористи” са ХИБРИДНА ВОЙНА НА РУСИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, НАТО, ЕС!
  – руски и съветски униформи в НАТО-вска България!
  – тотално падение, как не ви е срам!
  – мракобесието се завръща в окаяната ни родина!
  – съветски прости мекерета, ПИКАЯ ВИ на информационния център на министерството на отбраната!
  – ЧИЕ министерство е това, НА БЪЛГАРИЯ ЛИ!
  – салютът за 23-и февруари, нямаше ли общо със съветската армия!
  ….
  https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2017233088541321&id=1471069299824372

  А тук, Мартин Димитров за очевидното наговаряне на русия с “българските” европейски граждани и социалисти за ново започване на Белене и неизгодите от това, ОТБЛЪСКВАЩО ВЕЧЕ МНОЗИНА…

  Posted by AWACS | май 17, 2018, 07:19
 9. Ватата е безнадеждна! Вари ги, печи, ввп нямал алтернатива. И всички, до един, за него Фърлят. Стокхолмският синдром! Живейте кат скотове тогава. Сами се натискате да не напуснете никога кочината която сами сте построили.

  Posted by georgi nikolov | май 17, 2018, 08:22
 10. Време на нашенска,родна дипломация. Бойко Борисов оправя Западните Балкани. Прегръдки,целувки,софри и иновационни рециклирани картони с лозунги. За баланс-софра на президента по случай Рамазана. Свадбата на века,Ерусалим,Тръмп, Сидеров се произнася за Крим и Иран,две деца с надписи на фанелките,тирове.
  Така оправят нашите български проблеми.
  В това време,ей така,между другото, се решава строителството на АЕЦ Белене. Това е естествено и нема какво много да се обяснява. Нали ще се одобри в парламента.Знае се от кои и от Кой.
  Какво следва? Няма да има софри,поцелуйковщина,прегръдки,свадба на века,Волен Сидеров,Румен Петков.Дори Бойко Борисов.
  Ще ни се облещят АЕЦ Белене,радиоктивни отпадъци и пак братската дружба.
  Хак ни е!

  Posted by Стефан | май 17, 2018, 09:10
 11. „Нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имотът ти, с животът ти, с трудът ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човешко съществуване, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за своите пети-вековни страдания. Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен, и аз имам пълно человеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци!“
  (Вестник „Знаме“, бр. 4, 5 януари 1875 г.)

  Posted by georgi nikolov | май 17, 2018, 10:31
 12. Възмутително! “Традиционното българско” меню очевидно не е било съгласувано с Банкянското човекоподобие!
  Къде са шкембе-чорбата, шопската салата, пърцуцата, смилянската боб-яхния и най-паче
  ФИЛИИТЕ СЪС СВИНСКА МАС?!
  Телешки стекове , трюфели и прочие превземки – те затова у Гейропата са само соросоиди и джендъри-меки китки! Къде у тях мъжкари като наш боко и питерския богатир?!

  Posted by Павел Тинков | май 17, 2018, 11:46
 13. До Павел Тинков

  “Къде са …., шопската салата,…”

  Ей ТОВА е най-големият пропуск!
  Шопската салата!
  Тя вече, не е само шопска!
  Не е дори само българска!
  Вече е Западно-балканска!
  Дори вече е Европейска!
  И най-вече е лидерска!
  С домати и краставици, вече от Македония и Албания!
  Със сирене вече от Гърция и чушле вече от Турция!
  И най-паче с магданоз от … магнолията!
  На Западно-балканския и Европейски лидер!
  Мутрата на Бакя,по съвместителство и Премиер на България!
  Скъпият, НО прежалим БоБО!
  АМИН!

  Поздрави!

  Posted by СТИГА! | май 17, 2018, 13:10
 14. Лакеите на властть от PiG се “загрижили” за “двойният” “стандарт” на храните?!?!?
  И то за “двойният стандарт” в хипермаркетите?!?
  И какво разбират PiG под “двоен стандарт”?!? Та те са специалисти САМО по помията, а не са “специалисти” по храните! Нали!
  Още повече че храните в хипермаркетите са предимно от държавите от бившият(???) СИВ , и от Източна Европа ,Турция ,Китай ….и т.н….
  И може би процентно най-много храни в хипермаркетите са произведени в НРБ, но това едва ли интересува помийните “Иксперти” от PiG?!? Te само “обслужват” своите началници във властть по “пълна програма”.
  А освен това най-прекият начин за повишаването на качеството на храните е да се свали ДДС-то върху тях……, но така ще има по-малко бюджетни средства
  за “коалиционните парньори” във властть на “вождь” винету, а също така и за помийните рупори на властть в НРБ от казионната “агенция” – PiG…..

  Posted by хиперказионност | май 17, 2018, 23:46

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив