// Опаковането на истината с лъжата не прави Кристо от Рашидов

В БЕСЕДКАТА

Опаковането на истината с лъжата не прави Кристо от Рашидов

 

 

 

 

 

Световно известният ни сънародник Христо се прочу с опаковането на сгради и пространства на открито. Претендиращият за подобна известност Вежди Рашидов, който така и не се засрами от опита си да натрапи на Лувъра свои творения и от унизителния за човек с чувство чест отказ на уредниците на музея, се домогва систематично до място на пиедестала на войнствената защита на съветското монументално наследство в България. За целта продължава безнаказано и без опониране да опакова истината с лъжата по темата за драскането по стени на пещери с древни рисунки ( което наистина е тежка форма на вандализъм) с отрицанието на окупационния монументален диктат от съветската епоха у нас. 

Опаковането на пирони, създадени със съзидателна цел, заедно с взривно вещество, е бомба, целяща тероризъм. Опаковането на истината с лъжата за универсалната неприкосновеност на монументалните знаци от миналото е рецидивизъм, обслужващ съвременния рашизъм от страна на Рашидов.

В поредна своя телевизионна изява Рашидов пак даде воля на невежеството си по темата. Всички паметници били въпрос на памет и поради тази причина не можело да се “драска” по тях. 

Цивилизовани ( май доста повече от нашата ) държави, като Испания, си забраниха със закон изображенията на диктатора Франко – на кон, без кон и като всякакъв вид икона на отхвърленото минало. За паметници и изображения на диктатора Хитлер, където и да било по света, да не говорим, както и за диктатора Сталин почти навсякъде, освен в реставриращия се днешен евразийски вариант на СССР, където само през последните няколко години са издигнати нови десетина паметници на Сталин.

Примерите за вандалското невежество на Рашидов са многобройни и достъпни за всеки коментатор, но не и за малката пластика, с която разсъждава той. Явно в нея не се побира нищо друго, освен онова, върху което е зациклил.

Собствената ни история е пълна със заличаване на знаци от миналото, за които никой не скърби.  За сведение на Рашидов: единствената джамия в София е оцеляла само след ултиматум от страна на османската власт, че ще отвърне със същото спрямо български християнски храмове, ако и тя бъде срутена, както всички останал паметници на религиозното мюсюлманско минало в новата българска столица в края на 19 век. (Почти) до една джамиите в София са били или взривени, или преправени на църкви, затвори ( за известно време) и музеи. 

Ако османските завоеватели бяха издигнали паметник на Мехмет Завоевателя, Баязид Светкавицата и прочее поробители, те също ли щяха да имат право на осветяване с прожектори по настояване на турското посолство, за да ни напомнят за миналото? 

Монументът на окупационната червена армия МОЧА в София и неговите подобния, натрапени на България от съветските завоеватели и техните еничари, са наистина паметни с лъжата, която прославят. Когато върху тази черна дъска , свързана с най.червената страница от нашата история, някой напише истината за окупацията, той не е “драскач”, а привърженик на истината, рискуващ неприятности в държавата, командвана от колаборационисти със съветските завоеватели. За такива българи обаче Рашидов, който има дързостта да се прави на повече българин от тях, иска сега драстични наказателни мерки. С което пряко обслужва евразийската политика на своите имперски “братушки” по манталитет.

Вече съм давал този пример, но за хората с твърде малки пластики в главите явно трябва да се повтаря: никой не може да задължава някого да държи в спалнята над главата си разкрасен портрет на триумфиращ убиец на близки хора, за да му напомня каква гадина е. Освен ако не става дума за инквизиция, наложена от садисти.

Share on Facebook

Discussion

7 коментара for “Опаковането на истината с лъжата не прави Кристо от Рашидов”

 1. @ Georges Nikolov 🙂

  Posted by sms | юли 14, 2019, 12:11
 2. веждито винаги е бил номерклатурен и десарски лакей и подлизурко.
  Още откакто от ДС и БКП го “назначиха” за един от многото придворни “скулптори”. След това го монтираха за общински “съветник” в София от “квотата” на МУТРИгруп в БСП! И за това веждито е НАЙ-известен със ТОТАЛ(итар)НИТЕ си ЗАВИСИМОСТИ от МУТРИгруп , и носи особено “престижната” “титла” – главен МУТРАк на реСпубликата!
  Откакто го титулуваха за такъв “главен МУТРАк на НРБ” , веждито вече НЕ си прави дори “малките пластики”, той отдавна се занимава само с рентиерството от банките и от фалираната КТБ, с имотните си далавери с еФтини АПАРТАМЕНТИ и имоти, придобити на 10(ДЕСЕТОРНО!) по-ниски “цени”, също както и “апартаментният гений” – цвъкиУМНОТО. Те дори са “комшии” в АПАРТАМЕНТгейт!
  Така че веждито отдавна няма никаква “компетентност”, нито по големите , нито по “малките” пластики. Той сега е само най-обикновен еФтинджийски имотен дилър и главен МУТРАк, който допълнително е и на “залата” при МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА.
  И, заради това веждито дори НЕ е разбрал ,че МОЧА НЕ е “паметник”, а е само една колониална ЛЪЖА и ПРОПАГАДНОСТь, защото в България е нямало ФАШИЗЪМ , фашизЪм е имало само на едно място – при ДУЧЕТО-мусолини във фашистка Италия!
  Освен това на територията на България не са водени НИКАКВИ военни действия от червената армия! И поради това, тук, няма загинали сталински войници!
  И ако веждито толкова държи на “голямата пластика” МОЧА , то може да си я прибере за “съхранение” в “ателието” си ,да прави компания на неговите “малки пластики”!
  МОЧА трябва да бъде премахнат , както е решил СОС преди 26 години, и след това да го подари на КАЗИОНният “пластикь” -веждито…………

  Posted by МУЛТОпластиката | юли 14, 2019, 13:22
 3. SMS, Благодарство!
  По темата.
  веждичката е боклук отвсякъде и освен фирменото ДГД за него друго нямам. Нито една допирна точка с Голямата Валерия Илична Новодворская известна и с абревиатурата ВИН. Единството сходство е, че и ТЯ и вр са публични личности. Само дето 5 години след като си отиде от този свят ВИН е издигната на пидиестал в Монументът на безсмъртието. Спирам дотук. За продължението сами се сещате.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5D28C7AF2C088

  Posted by Georgi Nikolov | юли 14, 2019, 14:02
 4. Паметник е дума която произлиза от „памет“. Следователно паметник е човешко творение което да напомня на хората дълго след някакво събитие, какво се е случило някога. МОЧА, изграден преди десетки години, е имал задачата да напомня и да представи окупацията на България от Червената армия като освобождение. България е била съюзник на Германия,но не е била окупирана и не е имала нужда от освобождение, което означава, че всяка друга войска, различна от съюзниците ни, прави тая войска окупатор. Следователно това е Монумент на Окупационната Червена Армия(МОЧА). Политическите сили в България, които подпомагат за тая окупация трябва да ги наречем предатели, независимо какви са били техните подбуди. Държавата която окупира с армията си България вече я няма. СССР се срути и умря от собствените си язви. И това че част от обществото все още защищава окупаторите и предателските действия на една политическа сила преди години и използува МОЧА за пропаганда, то тоя паметник трябва да се събори, защото възпроизвежда напрежение в обществото.
  Но ако тоя паметник се използува в наше време, за да се разказва на младите, за окупацията и последвалият след окупацията терор срещу българският народ ,то тоя паметник може да се премести,да речем в двора на руското посолство,предостатъчно място има там.Тъкмо и рубладжиите ще си получават на място инструкциите..!!
  Но софийската община трябва да промени надписите на паметника с нещо като : Това е купчина от камъни, бетон и метал, която олицетворява окупацията на България от армия на вече несъществуваща държава. Вероломен акт, който бъдещите поколения трябва непременно да помнят и да не го повтарят!.

  Posted by Димитър Симеонов | юли 14, 2019, 14:08
 5. А междувременно, “горе стават големи работи”. В кремълската администрация е постъпила ферман от западни медии с “уточняващи въпроси” за краднатото от пут.ин и КО. До дни се очакват, много по-мощни разкрития от “Панама гейт”. Предшественик на съсипващи санкции. Дори пРЕЗИДЕНТ Фърчилков няма да може да помогне поне за смекчаването им.
  Много мина, мъничко остана.

  https://a-nalgin.livejournal.com/1717910.html

  Posted by Georgi Nikolov | юли 14, 2019, 14:08
 6. По време и към края на Гражданската война в Русия (1917-1923), болшевиките въвеждат cистемата на “назначаване”. Вместо хора, делегирани от партийната маса и относително свободни в действията си, служби се раздават на наши, послушни хора, независимо от техните способности.
  Очевидно е, че това е и основатa на кадровата политика на ПП ГЕРБ.

  „От една страна е опиянение от властта : арогантност и безнаказаност, издевателство над човекa и низкa злоба, дребна отмъстителност и сектантско подозрение, все по-дълбоко презрение към долустоящите, с една дума, господство. От другата страна е съществуване почти под упойка, плахост, страх от наказание, безсилен гняв, тиха омраза, угодничество и подчинение. Получиха се двe нови класи, разделени от най-дълбоката социална и психологическа пропаст.”
  И.З. Стейнберг, член на партията на левите есери,от декември 1917 г. до март 1918 г. заемащ поста на народен комисар по правосъдието
  Tова определение, едва ли е спирало да бъде актуална оценка за социалните взаимоотношения в Русия. Може би там, това им харесва или просто са си такива.
  Pазочарование e, че вече независими страни като България, различни по нрави и душевност от Русия, нo дълги години възприемали подхода и навиците на съветската бюрокрация, все още ca в плен на страхa от наказание от висшестоящия в Кремъл, a угодничествотo и подчинениетo ca неизменна част от руско-българската “дружба”.

  Posted by тодор тодоров | юли 14, 2019, 15:25
 7. Рашидов е едно парче пластелин,което приема определена форма спрямо ситуациата и посоката на вятъра.Останалото е “пунта мара”

  Posted by ирис | юли 14, 2019, 18:35

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив