борбата за мир…за мвр, продължава

Президентът Първанов даде неделен урок по делнично президентско поведение по взаимнопоучителната скъперническа габровска ( от лозето на Габровски) метода. Скъп на аргументи и щедър на обичайните за него словестни трици, той сади демонстративно дръвче, но всъщност пося поредните си политически бисери. Нямал съмнение, че вътрешният министър Румен Петков имал волята да ПРОДЪЛЖИ РЕФОРМАТА. Направо в десетката! Както я е подкарал г-н Петков тази реформа, скоро тя ще приключи, защото няма да има какво да се реформира.
Колкото до волята на Румен Петков, за нея не само държавния глава няма съмнение. Това наистина го знае всяко хлапе. Цяла България се смее горчиво на воля над гримасите на политическото лице Петков, което вече се превърна във физиономия на сглобената от същия Първанов трижди страна коалиция ( комбинация от Сакскобуготски, когото партийният лидер Първанов бувлано ругаеше пред шепа съмишленици на стълбите на Народното събрание през 1999-та, Ахмед Доган, същии Фон Паулус от времето на ” сталинградската битка” на Първанов в Кърджали,плюс Станишев, с когото пък бащицата на триумвирата явно все по-трудно се понася).
Новината всъщност не е в това, което държавният ни глава казва, защото то е предвидимо като
болшевишка догма на сталиниски конгрес, а в самия факт, че въобще ни осветли за мнението си-има няма две седмици след избухването на скандала, окачествен вече като нещо повече от пролетна буря от министър Петър Димитров ( друг любител на аналогиите със Сталинград и в друг лъжлив контекст-уж като при Сталинград били защитени интересите на България в преговорите с Путин за ” Южен потоп” , твърдеше той).
За фон на словестното си благоволение президентът избра обръч от млади кандидати да се учат от него и да стават президентски администратори. На тях, а и на осведомените чрез обръча от медии граждани, президентът заявява, че онези 61 на сто българи, които искат отстраняването на Румен Петков от поста му, са пренебрежимо малка величина в сметките на такъв мажоритарно отговорен политик като Първанов. Пренебрежението му към значението на тежестта на “бройката” в държавните дела щеше да бъде проява на похвална управленска доблест, форма на отказ от популизма, ако не е всъщност самопризнание за приоритетите на властта, както ги вижда. Имало недоволство в Брюксел и в българското общество, избори догодина, БСП щяла да се срине с такива “рекламни лица” като Румен Петков? Ама компрометирала се самата държавност? Нищо. Важното е такъв важен прездентски човек да оцелее като министър днес и сега. Та ако ще камък върху камък да не остане в борбата за мир..пардон, за МВР.

3 мнения за “борбата за мир…за мвр, продължава”

 1. Добре дошъл в страната на блогърите 🙂 Позволи ми да те поздравя с това начало. Надявам се в твое лице да намеря интересен автор, че нещо напоследък изтъня тяхната бройка.

  Позволи ми да ти дам няколко съвета като колега-блогър обаче 🙂 Обръщай внимание на форматирането на текста – това има голямо значение за прегледността и добрият вид на блога. Гледам някои текстове, вероятно които си ги копирал от word файл или от други сайтове са ти с по-едър шрифт, автобиографията ти излиза от рамките на блога на едно място…

  Един простичък трик да ги оправяш, който не изисква никакви технически познания – използвай Notepad на уиндоус и сложи въпросния текст първо там, после си го копирай и го сложи в блога – така ще унищожиш всякакво форматиране, което той преди е имал 🙂

  и още де: http://longanlon.bloghub.org/235/

  Успех!

  ОТГОВОР:

  Благодаря! И за подадената ръка и препоръките. Ще се възползвам от твоя опит и съветите
  ти.
  До нови срещи.
  Иво Инджев

 2. Здравейте,

  и аз искам да ви поздравя за “електронното” ви начало, и наистина се радвам, че отново ще мога да чета вашите коментари. Таиз година вече успях да прочета вашите анализи в MediaPool, а това че вече имате блог е наистина отлична новина.

  Ако позволите и аз ще ви дам един чисто технически съвет – когато отговаряте на коментари, не допълвайте оригиналния коментар с вашия отговор, ами просто и вие пуснете коментар след това.

  Също така забелязвам някакви проблеми с външния вид на сайта ви, като например формата за коментари показва само полета за текста на коментарите, но не и полетата за това да се представи автора. С малък трик успях да ги накарам да се покажат, но не мисля, че средно стотистическия читател ще успее да се справи. Ако имате нужда от техническа помощ, не се притеснявайте да ми пишете – ще се радвам да помогна.

  ОТГОВОР:

  Благодаря Ви и приемам основателните забележки за сайта. В скромното си обръщение
  не случайно се “застраховам”, че от техническа гледна точка ми предстои да се понауча на
  доста неща. Дано поне съдържанието не се препъва по пътя си към вас заради несъвършената форма.
  Поздрави,
  Иво Инджев

 3. Предишното и сегашното МВР са нищо повече от КГБ в премаскиран вариант! Динозаврите видът си менят, но нравът, не! Това е по-страшното от поговорката за вълкът и неговият нрав! Неговият врат може да е дебел от преяждане като единак, и на глутница, но ужасните гущери го изпреварват с милиони години назад! Хищните влечуги в Русия много обичат доларите,защото им напомнят за праисторическата трева, която са мачкали, когато са яли тревопасните си братовчеди!И сега искат да мачкат, и да ядат по-слабите от тях!И техният край ще дойде, защото патогенните организми, и рязката промяна на климатът ще ги затрият от Планетата! Такъв е Природният Закон, но не по Дарвинизмът, а по Законът на Биоразнообразието преди натрапването му като единствено правилната”теория за еволюцията”! Тази”теория” е толкова глупава, че само папагалите негови привърженици я преповтарят!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.