въздържание сред алкохолни парИ

Съгласен съм с идеята за операция “чисти крака”, предложена от депутата Пламен Панайотов. Защото чистите крака, включително на онези, които гласуват с тях, са необходими да се гази гроздето, набрано от лозето на баир, наречено Република България.
Най-новата реколта скандали донесе развитие на темата за вината.И за мезетата, разбира се. Къде без тях-без нас, които сме отново взети за мезе.Това си е запазена марка, отлежал, стогодишен сорт.
Джибрите, които ни се пробутват от газенето с мръсни крака, ферментираха до “първия разрив” в тройната коалиция.Разривът, или махмурлукът от прекаляване с консумацията на власт със съмнителен произход. Главоболието обаче не е болка за умирачка. Не и за триглавата ламя на върха на държавната пирамида. Защото една от главите реши просто да подремне. С оздравителна цел.И с надежда да й се зачете като актив при някоя бъдеша пластична операция, когато на ново туловище ще се присаждат лакоми глави.
На такова прилича решението на НДСВ да се въздържи при гласуването на вота срещу кабинета Станишев.Той се тресе от скандал, над който се стеле характерната миризма на алкохолните парИ (money), но се опитват да ни убеждават, че това , което вони, не мирише. Парите не миришат, упорито ни демонстрират отново.
Сивият сектор е най-драстичен при алкохола, продължава да повтаря пък по същото време в интервюта “червеното юпи”, бившият вече заместник-министър на финанасите Георги Кадиев. Би трябвало това да звучи отрезвяващо за търсачите на решението къде е един от най-болните проблеми на властта. Но такива няма.Колективните усилия на коалиционите партньори са насочени към прикриване, а не към разкриване на диагнозата. Решението за въздържание е нещо подобно, нещо като бинтоване на гангрена, без да бъде почистена.

2 мнения за “въздържание сред алкохолни парИ”

  1. Хаха … “малко се пие в тази държава” 😉

  2. Казано по Стършелство и Румен Белчевски! Уж Крум Страшни бил “изкоренил лозята, заради пиянството и, военните загуби на смъртните Български врагове хазарите”! А всъщност е имало по-ранен анахронизъм, вмъкнат в Историята на Първата Българска Държава преди Покръстването-“Тракийският Владетел е видял, че войниците му отишли пияни на война, и били разгромени от превъзхождащият ги враг! Владетелят им се разгневил заради това, и заповядал да се изкоренят лозята, и така да се ограничи алкохолизъм на неговите поданици” ! С приписването на думи и дела, нехарактерни за по-далечните времена и личности от цитираните ранните, или късните епохи, История не се запазва за поколенията! Така се пишат само жълто пергаментни фалшификации, първообрази на днешните клюкини! История се пише както са запомнени събитията от народите, които са ги преживели, а не от”победителите”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.