един е путин и неговият порок…не съществува

Путин все пак е свръхчовек. Това стана ясно, след като той опроверга лично опитите този неоспорим за мнозинството руснаци факт да бъде бъде поставен под съмнение с твърдението, че се бил развел тайно и също така неприлично се бил оженил-за млада, красива и известна! Хората по начало са грешни. Пишещият тези редове, също. Но Путин? Пази Боже! Тъкмо се бяхме усъмнили в съвършенството на руския президент и си помислихме плахо, че е самодържец с човешко лице и той ни попари с опровержението си. Закъсняло, но категорично. По путински. С каменно изражение, каквото подхожда на човек, заповядал на гигантската си военна машина да смаже миниатюрната Чечня, за да се покатери върху нейните руини до върха на най-голямата ( по територия) държава в света под бурните аплодисменти на повечето си поданици. Честно казано подлите ни подозрения, че в семейното му положения нещо куца, се промъкнаха още през януари, когато съпругата му не се появи на стълбичката на самолета на софийското летище. Без предупреждение. Като изстрел на комунистическа граница в гърба на бягащ от рая гражданин. Гостите от Москва не си напраха труда да обяснят особено смислено причината за изненадата, макар че дни наред преди това тукашните вестници ни занимаваха с обещания как г-жа Първанова и г-жа Путина ще развият бурна съвместна дейност на гостоприемната българска земя. В друга държава такива протоколни неуважения на домакините биха предизвикали някоя реакция-ако не да домакините, то поне на медиите. Ние обаче сме любезни до отчаяние ( на малцината нелюбезни граждани с българско самосъзнание, които все се надяват, че сервилността спрямо началниците на българската енергетика и съответно-икономика, ще отстъпи малко на уж съществуващото някъде наоколо национално достойнство). Добрата новина обиколи света. Путин е все така непоклатим морален стожер и нищо човешко не му е нужно…пардон, чуждо ( харесвал бил красавиците, предимно рускини и италианки, но чак пък да ги…). Сега възстановеният комсомол, под формата на младежка организация на путиновата партия ” Единна русия”, ще може да продължава да си го боготвори без да се съмнява в образа на вожда. В лагерите за обучение на тези младежи, където вече всяко лято минават военно обучение стотици хиляди подрастващи русначета, ще могат да се съсредоточат подклажданата омраза към хилавите ( в политическо, а и в морално отношение) опозиционери. Техните портрети, под които е обяснено на младоците какви гадове са, ще продължават да вършат образователната си работа по формиране на “правилния” мироглед на маршируващите на плаца роти от нови комсомолци. И каква е поуката ( на руската дума за “поука” е ” мораль”)? Поуката е, че моралът е много важен за вожда. И че той, дори наистина да е кривнал, винаги е прав. Това трябва да е железно, сталински ясно. Учете се, български другари, че за Вас има едни подозрения…хайде да не казваме.

БЕЛЕЖКА КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ:

АВТОРЪТ СЕ ИЗВИНЯВА, ЧЕ ( ПОРАДИ КОМБИНАЦИЯ ОТ ПРИЧИНИ) СТАТИЯТА БЕШЕ ПУБЛИКУВАНА В СУРОВ ВИД БЕЗ НУЖНАТА РЕДАКЦИЯ

7 мнения за “един е путин и неговият порок…не съществува”

 1. Господин Инджев, нелош текст, поздравления, само да попитам — тоя ефект на повтарящия се текст нарочно ли е или е технически проблем в системата?

 2. Малка грешка – г-жа Парванова

  ОТГОВОР:

  Така е, има и други грешки, уви, които не успях да поправя. Обясних по-горе, но се извинявам пак.
  Ино Инжев

 3. И като че ли отново статята е повторена няколко пъти

 4. Въпреки, че като стил на управление (и поведение) поразително напомня за някои исторически личности, все още продължавам да го харесвам. Защото знае какво иска и как да го направи.
  А нашата държава има нужда от един такъв…самодържец, ако щеш, който (за добро или за лошо) да носи цялата отговорност за управлението. А не както е сега – всичко се размива между 240 депутати, повечето забравили откъде са тръгнали.

 5. Само аз ли виждам текста на поста повторен 3 пъти? Жалко че е повторение а не е наистина толкова дълъг – интересен е.

 6. Дали в близките 1000 години руската душа ще престане да се нуждае от господар? Никак не съм сигурен. Жалко за тези хора, от толкова векове все не могат да намерят правилните основи, върху които да си построят свястно общество и свястна държава. Не че ние сме ги задминали, де.

  Техническа забележка: Иво, текстът се повтаря 4 пъти.

  ОТГОВОР:

  Знам , че текстът се повтаря 4 пъти и се извинявам за това. И не само: текстът остана нередарктиран близо 2 дни-в него има грешки, които исках да поправя на момента, но нямах
  възможност ( в едно малко клубче далеч от София, под натиска на времето, плюс технически
  проблем с редактирането). Аз поначало пиша импулсивно, “залпово” и после преглеждам написаното за евентуални корекции ( винаги има какво). А в случая ” изстрелях” написаното без да мога да го “почистя”.
  Направих грешка, че изобщо пуснах “суров” текст и се надявам да не се повтаря, най-малкото
  защото се дискредитирам. А и е въпрос на уважение към читателите…
  Надявам се също останалите участници да прочетат това и да приемат извиненията ми…

  Иво Инджев

 7. Мойте уважения, и ти си ми бил журналист! Я вземи се стегни и стига си хвърлял пясък в очите на хората. Те достатачно има от къде да консумират ентъртейнмънт бил той и политико-журналистически. Що не вземеш да кажеш нещо по полезно. То е ясно, щот те е страх!!!! Кажи на хората как да променят бъдещето си или поне как да разберат миналото си, виждам че те бива в ретроспекцията!! И ти си ми един миач на мозъци, с ключе за навиване отзад!

  ОТГОВОР:

  Както вече съм споменавал, не държа да бъда харесван. Нещо повече, държа да не бъда харесван от хора, с голям АЗ ( AZ ), но с ниска грамотност и нулев кураж да опонират със собствената си физиономия и в същото време със самочувствието да поучават
  от засада. “Щот” не ме е стра и “щот” знам, че мияч се пише с “я” и т.н. пиша и говоря без да
  се крия. И не карам никого насила нито да ме чете, нито да се съгласява.
  Както и няма да търпя на всяка цена простотията за някакви ключета отзад да избива
  и тук-има я навсякъде. На когото му се руча помия, да си ходи в кочината!
  Иво Инджев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.