заменки във властта

Министър-председателят Сергей Станшев днес е щастлив. Предвкусва успеха да стане първият социалист, управлявал пълен мандат. И от радост явно е решил да прояви чувството си за хумор пред журналистите, които напоследък подминаваше с презрението на номенклатурна щерка към бедни ухажори.Незнайно защо г-н Станишев подхвърлил на скучаещите в парламента репортери да сменят канала и да превключат на телевизия ММ, която предавала в момента “стари български хитове”.” Силно ви препоръчвам”, настоял той. Ние пък сме силно озадачени от станишевата слабост към миналото-такъв прогресивен човек, бива ли?
Ето Ви загадка. Какво иска да каже младежът, който се изявява като източен мъдрец, боравейки с гатанки. Като ще ни предизвиква, да се опитаме да разтълкуваме.
Първо предположение. Станишев рекламира определена телевизия. Дали му плащат? Има ли кой да провери?
Второ предположение. Станишев се подиграва на репортерите, които си въобразяват, че в законодателния храм може да стане нещо интересно и неочаквано в обстановка на желязно единство на управлавящата коалиция.
Трето предположение. Станишев толкова много си пада по старото в българската естрада,че не може да се въздържи да препоръча на околните да споделят изтънчения му вкус.
Четвърто предположение. Станишев дава знак на журналистите, че вече може да продължат с взаимните шеги и закачки.Демек страшното мина, време е за обичайните несериозности.
Пето предположение.Онова, което журналистите очакват да видят на екрана като събитие в пленарната зала явно не е за гледане. Станишев знае защо ( да ни беше казал и на нас, не че не знаем, но е интересно да знаем защо сме съмишленици с него по този въпрос).
Шесто предположение. Станишев плагиатства. Завижда на коалиционния си партньор Сакскобургготски, който се прочу с лафа за необходимостта да си сменим чипа. Сега и той иска да блесне с препоръки някой да си смени нещо. Може пък и да му се зачете като остроумие.
Седмо: виж десетте божи заповеди. Там под този номер е казано кратко и ясно.
Кое е вярното предположение и дали отговорите не са повече от един, изберете сами.
И така, Станишев смени едни лица с други, някои от които доста безлични. Журналистите ще сменят канала, евентуално. А ние, несменяемите граждани, които на смени осигуряваме цирковата арена на един или друг управляващ илюзионист, какво да направим-да сменим държавата ли? Заменките в това отношение и без това вървят с пълна сила до пълната победа над България.

1 мнение за “заменки във властта”

  1. Г-н Инджев, ако едно същество изглежда като мишок, крие се като мишок, бяга от проблемите като мишок и почти нищо полезно не върши – като мишок, то има голяма вероятност това да е всъщност…
    мишок.

    В момента законите за защита на животните не дават на жителите на къщата лесно да гонят оттам натрапили си мишоци, соколи и плъхове, но тези закони могат лесно да се променят. Тъй щото следващия път, когато изпуснем вътре някаква неприятна твар, да можем да я напъдим бързо и без да се посрамваме пред целия квартал.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.