Военни олимпийци щурмуват семейно китайската стена

Абсолютно скучна, обикновена и остаряла информация публикува електронното издание Frog news. Скучна, понеже куфарното поведение на българския чиновник не е новина. Обикновена, защото всеки знае: той си опакова синчето, дъщерята или съпругата и хваща пътя на „посещение” в чужбина ( вицепремиерът Емел Етем, ако си спомняте, наскоро ограмоти синчето си с подобна екскурзия в далечния, ама мноого далечния Изток). Което си е стара традиция по нашите древни земи. И все пак…
Колегите са попаднали на „златна жила” в иначе богатите залежи на чиновническа наглост. Висши военни, под командването и в подражание на самия министър Николай Цонев, са се подредили с командировки за Китай. Барабар с другарките си. И те като г-н министъра, който ще разходи другарката си. На война личният пример е велико нещо!
Семейната разходка до Китай, по време на толкова неустоимата за по-добрата половинка олимпиада, е като измамата с допинга при щангистите. По принцип. Не и у нас. Тук си пишем като в приказката за цар Траян и магарешките му уши.
Много е готино да почерпиш партньорката от двойната коалиция, докато не те хванат като щангист с нечиста урина. Нещо повече, безнаказаната злоупотреба с държавни средства при подобен воаяж не оставя следи, освен в семейния албум. Няма вредни последици за здравето на злоупотребяващите, поне не и в нашата свръхлиберална родина. Докато щангистите, захранени с химикали, рухват завинаги, щом отделителната им система ги издаде пред зорките международни анализатори на телесната им течност.
Щангистите ни, почти всичките от националния отбор, току-що бяха заловени в опит да измамят конкуренция с помощта на допинг . За тях китайската стена се превърна в стената на плача. Шумен скандал, гадничък за и без това смачкания фасон на България.
Тихо, почти скромно, зад гърба на тази суматоха, на път за Пекин помпат обаче командировъчни мускули знайни и незнайни ( за широката публика) пътешественици и пътешественички. И защо да „вдигаме гири” срещу това нахалство? Всеки Бай Ганьо би се възползвал от този келепир. Нали така?

3 мнения за “Военни олимпийци щурмуват семейно китайската стена”

  1. Реторичният Ви въпрос на края е убийствен, г-н Инджев!

  2. Почти няма федерация, която да не злоупотребява със спортистите си! Нашата – ветроходната – дори изпраща треньор с прозвище, което и той си харесва – Кейса – Куфара! Какво като не разбира от уиндсърф! Чак до Господари на ефира стигаме – те ли са последния стожер на демокрацията…..Какво остава тогава за чиновниците?Как да не се възползват и те……Щом спортът не е най-важното…

  3. “И защо да „вдигаме гири” срещу това нахалство? Всеки Бай Ганьо би се възползвал от този келепир. Нали така?”

    – Абсолютно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.