Бог да пази България и нейния “еър”

Самолет на авиокомпания „ България еър” беше принуден да маневрира над летище София, за да избегне катастрофа на писта, на която пилотите забелязали осколки от снаряди.
Пътниците на борда на полет 320 FB от Берлин,  повечето от които и без това измъчени след еднодневни очаквания да излетят за „бомбардираната” българска столица, бяха изненадани в последния момент, преди самолетът да кацне по разписание малко след 22.00 ч.. Вместо да се приземи, машината изведнъж рязко завила и започнала да набира височина. Капитанът осведомил втрещените граждани: самолетът, приземяващ се преди нас, е избегнал при кацането шрапнел на пистата. „Чакаме информация”, съобщил капитанът,  връщайки в небето старичкия боинг за ужас на пасажерите.
Историята завърши щастливо с меко кацане. Бях там и видях. Честито на оцелелите, на техните близки и на винаги оцеляващи виновници за каквото и да е безобразие по трасето на тукашната не особено скоростна, но иначе европейска писта.
Ние също чакаме информация. Поне това. За извинение, компенсации и други подобни глезотии не питаме. Защото прословутата липса на информация ( равносилна на заплаха за бъдещето на всеки отговорен човек) е на път да натовари на крилете на емиграцията толкова българи, колкото Европа може да понесе. А тя, милата, май е доста издръжлива в това отношение.
А България? Бог да пази България и нейния „еър”!

1 мнение за “Бог да пази България и нейния “еър””

  1. Вярно г-н Инджев,Бог да я пази,но и Мойсей се озорил с човешка маса от низки страсти и дребни
    претенции. А сега го няма съзнанието за величава мисия,а и Всевишният,за да се “притичва” и помага в драматични моменти на жажда и изнемога…та като се удари скалата с тоягата да потече,и вода и малки бели топчета от сладка манна небесна…и все така преди очаквания народностен катарзис към подстъпите на Обетованата земя.Според Второзаконието “..в Израиля нямаше вече такъв пророк,когото Господ знаеше лице с лице…!” За “Еъра” не знам,но за България се надявам само!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.