Руската тройка на българския национализъм

Волен Сидеров протестира срещу посещението на Държавния секретар на САЩ  Кондолиза Райс с вдигната ръка, стисната в юмрук, но изпружена по познатия на цял свят националистическо-социалистически начин. Интересно, ако бъде интегриран във властта, както стана с Първанов ( който протестираше срещу НАТО и после подписа договора за присъединяване на България към пакта), дали ще остане верен на този крайно ляв порив?
Комбинацията между двата жеста, между изпъната ръка и стиснатия юмрук, символизира пакта Молотов-Рибентроп от август 1939-та.  Не случайно тази съветско-нацистка симбиоза е отправната точка за Пражката декларация от 3 юни тази година, за която почти никой в България не разбра. Защото в България не са много организираните в общност хора, вълнуващи се от приликите между комунизма и националсоциализма, които участниците във форума от Прага пожелаха да бъдат оповестени и осъдени.
В същото време руските граждани са на път да обявят Сталин за най-великия свой сънародник. Класацията е част от проучване, подобно на онова, което излъчи хан Аспарух за номер едно в България и Уинстън Чърчил за победител в британския вариант на задочното състезание.
Трудно може да се намери по-меродавно мерило за манталитета на народите, от подобна подредба. В огледалцето на миналото виждаме „ коя е най-прекрасна на света”. В Германия, например, един германец откъсна главата на восъчния Хитлер, изложен като експонат в изложба. Изложили са се германците и повече от половин век по-късно са му ужасно сърдити.
Руснаците, както се вижда,  не мислят, че са се изложили под командването на техния фюрер. Фюрерът на техния фюрер продължава да е фараон-лежи си в пирамидата на Червения площад. Някакви си милиони сънародници били противопоставени и изпратени на онзи свят под вещото ръководства на двамината (Ленин също е в челната руска тройка в класацията в споменатия кастинг, в която хората със здрав разум са „вклинили” Висоцки по средата). Обаче ДЪРЖАВАТА,  захранена с реки от братоубийствена кръв, набъбва до статута на велика, въоръжена до зъби и много опасна. С което, според съвременното национално огледалце, Сталин печели симпатиите на оцелелите граждани на Русия ( доколко Джугашвили е представителен руснак е въпрос, по който не ни прилича да придиряме в условията на тройното ръководство на Станишев, Доган и Кобургготски) . Впрочем, самият избор на грузинец за най-велик руснак, може да бъде показателен за дълбоко вкоренения съветски имперски манталитет в държава, в която размерът явно има значение повече от всички други параметри на многонационалното тяло.
Къде ли сме ние по този показател? Нито сме въоръжени, нито сме опасни. Не сме и кой знае колко „държава”.  Родните националисти ни обясняват, че като такива са част от Европа, където има Хайдер, Льо Пен и Тудор. Но в Австрия, Франция или Румъния националистите са всичко друго, само не и част от пропагандната война на чужда държава. У нас руското посолство покани на тур за овации цялата фракция на „Атака” след пробива й в българския парламент-безпрецедентен случай в новата ни демократична практика. От партията се отблагодаряват с лоялно мълчание по всички въпроси, които си задават не толкова шумни българи, забелязващи пълзящата реставрация на руското имперско влияние. Дори не се крият!
Руската тройка на българския национализъм препуска и в огледалцето за обратно виждане вижда необратимата и неотразима сянка на миналото ни незабравимо.

6 мнения за “Руската тройка на българския национализъм”

 1. Четиво за нормални и мислещи хора. Контрапункт на Пропагандната Промишленост.Поздрави.
  пп.Интернет станицата на Атака /поне така беше до скоро-предполагам и се га е/ на български и на ….. руски език. Какво се интересува Москва от българския “национализъм” ?

 2. Инджев, не те разбирам? КОй СИ ТИ?

  ОТГОВОР:
  Кой пита? Кой се крие под W, а смята, че друг, който не се крие, му дължи обяснения?

 3. Spred men Indjev e edin ot malkoto normalno misleshti hora w BG. Towa koeto pishe ako naistna e werno: nito durjavata ni dyrjava nito nacionalizma ni nacionalizym…. tejko i gorko maiko Bylgariao 🙁

 4. Искам да ви разкажа една история, която ме потресе. Беше 5 Ноември, 1973 година. Беше рано сутринта. Взех такси от Ленинские Гори за Шереметево. На огледалото на таксиста висеше портрет на Сталин. След кратък разговор попитах таксиста, как може да държи портрет на човек, който е причинил толкоз беди и смърт. Таксиста ми отговори, Сталин е велик но има един недостатък и ме попита знам ли недостатъка на Сталин. Отговорих, че не го знам. Той ми отговори ужасно е, че не е руснак. Ако беше руснак нямаше да има равен.

 5. През Април тази година бях на посещение в Санкт Петербург. Моята мечта се сбъдна. Посетих църквата “Спаски на Крови”. Тя е построена в чест на Александър II. Това е императора, който е премахнал крепостничеството. Изкурзовотката беше исумителна. Потресе ме един факт, който тя разказа. Попитали един от заговорниците защо са убили Александър II. Та той е може би най испешния император. Отговора бил, ако беше останал жив, нямаше шанс за революция…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.