Показанията от чужбина са показателни за отчуждаването ни

Електронното издание Каfene.net  публикува кратка изповед на българския специалист от АЕЦ „ Козлодуй” Георги Котeв, която би трябвало да съкрати дългосрочните планове на господстващата мафия в България за вечно господство. Защото всички пипала на организираната престъпност в иначе дезорганизираната ни държава са направо като недоразвити израстъци в сравнение с енергийния мутант, захранван със суровини, материали и компромати от суровия Север. Мнозина знаят това, малцина се осмеляват да го кажат публично.
Г-н Котeв буквално е избягал в чужбина, за да може да проговори свободно. И го прави, разбира се, пред „чужда” медия (Kafene.net е независим сайт, списван от родолюбиви българи в Лондон) . Защото много от тукашните медии, макар и обвити в американски или германски целофан, намирисват на познатия „тройной” одеколон. Или на подобна течност на алкохолна основа, която надуших в моя полк в Сливен като войник, когато за пръв път видях как свръхчовеците от великия Съветски съюз пият полагащият им се по „разклад” миризлив спирт, незаслужено титулован по  стандартите на СССР като одеколон.
Българският експерт разказва за огромни злоупотреби в АЕЦ „ Козлодуй”. Няма да преразказвам. Колегите, на които човекът се е доверил, заслужават техният труд да бъде зачетен в оригинал.
Моят скромен рикошет  е отглас от струна, която би трябвало да звънне у всеки сънародник, доловил фалша на добре дресирания смесен хор на медии и управници в нашата държава. В него т.н. четвърта власт е девета дупка на кавала. Само така можем да си обясним фактът, че вътрешен човек търси трибуна навън, за да каже, че царят е гол.
Ако искаме да систематизираме смисъла на посланието, като изброим по метода на дедукцията уличените в случая адресати на ( основателното, боя се) болезнено недоверие на българския специалист, картината е следната:
-прокуратура
-следствие
-полиция
-медии
– изобщо всички официални институции ( които би трябвало да гарантират поне чуваемост, ако не защита, на отчаяните гласове на добре информираните за корупцията граждани, които вероятно рискуват живота си в порива да проговорят, каквито и да са причините за това )
Но съобщението на нашия сънародник, който ни напомня с избора си да говори за България далеч от България за това що е то днешна България, има и друга страна. То информира самозабравилите се грабители на съвременна България, че техният безгрижен сън е повече кошмарна самозаблуда под въздействието на твърде много водки. Кражбите им, поради извънредно лакомият им мащаб, не могат да си останат скрити  завинаги, макар и в земя „като една човешка длан”.
На спящите институции-лека нощ! Явно поминуваме и без тях. А на грабителите-неприятни сънища! Инсомния!

3 мнения за “Показанията от чужбина са показателни за отчуждаването ни”

  1. Аз от своя страна сега писах на Би Би Си и им пратих линк към клипчето в “Ю Туб”.

  2. А къде можем да прочетем въпросната кратка изповед?

    Благодаря предварително за отговора.

    ОТГОВОР:
    в Kafene.net, списват го колегите от бившата българска секция на Би Би Си

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.