Европейската фукня катастрофира по трасето Перник-Козлодуй

Днешните управляващи и вчерашни присъединители на България към ЕС утре вече могат да съжаляват за своята фукня. Защото „ Европа” контраатакува местните хитреци, легитимирани като властници от безхитросните български избиратели.
Докладът на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ), в  който директно се говори за височайше покровителство над престъпната група” Николов-Стойков”, надминава всичко подобно в графата „европейска критика”. Писмото на ОЛАФ е вече публично достояние на интересуващите се в България, включително под формата на факсимилие на оригинала ( явно инициаторите на акцията са наясно с традицията сервилните медии да пренебрегват фактите и са се постарали да елиминират очакваното шикалкаване чрез нагледна агитация ).
Европейските следователи, които вършат работата на целенасочено парализираните си български колеги, безпощадно трупат обвинения срещу практически оневинените ( освободени от ареста, на свобода от година и половина) олигарси от обкръжението на президента Първанов. Писмото не просто изброява далаверите на „групата Николов-Стойков” със стари машини, вагони, заешко месо  в огромни количества ( !) , но и прави нещо, което обикновено експертите не си позволяват без санкция отгоре: обобщават чия е ПОЛИТИЧЕСКАТА ВИНА. Произнасят се, че близките на президента се ползват с покровителство!
Само това е достатъчно в една „присъединена” към демократичния свят страна да бъде потърсена съответната политическа цена за скандала. Нали не си представяте, че писмо от такъв характер попада в българското медийно пространство без поглед в бъдещето от страна на инициаторите? Те няма как да не знаят кого и защо отстрелват с такова откровено „пряко мерене”.
Друг е въпросът кой какво си мери в българската политика, като се грее на подобен огън. Бъркотията в разгадаването на това кое лоби играе с европейската карта е пълна при споменаването на факта, че въпросното писмо на ОЛАФ се свързва с получател като вицепремиера Плугчиева-близка до Първанов ( който я изпрати посланик в Германия), но и бивш заместник-министър при Симеон Сакскобургготски, а вече също и „европейско острие” в кабинета на Станишев, от което се очаква да спука цирея на корупцията по линия на европейските фондове.
Пернишкият бизнесмен Людмил Стойков, нарисуван в писмото ( заедно с колегата си в картинката Николов) като аферист от голям международен мащаб , реагира…със заплаха. Щял да съди ОЛАФ.
От АЕЦ Козлодуй също бяха принудени, макар и трудно, да изоставят опитите да се направят, че не забелязват изтеклата като ядрена радиация обвинителна пледоария на доскорошния колега, ядрения физик Георги Котев. Не можаха да го подминат с обичайното за тяхната надменност пренебрежение, защото той е човекът, който е правил години наред анализите по същия въпрос за качеството на ядреното гориво, по който сега предпочита да говори от чужбина ( от страх за живота си ).
Докато ядреният физик се изявяваше в интернет ( включително в този блог, със зов за помощ  към глухите българските медии), недосегаемите за критика власти прилагаха обичайната тактика от ерата на Чернобил: мълчим, колкото и да е нездравословно. След като омертата, платена в медиите с големи рекламни подкупи, вече е нарушена, единственото, за което човекът на властта в тази цитадела на съветско-българската дружба се сети, е да заплашва. Директорът Иван Генов не само щял да съди проговорилия за далаверите колега Георги Котев, но и на практика го посъветва чрез електронното издание „Всеки ден” да не се връща в България.
Заплашените със съд Котев, избягал на сигурно място и ОЛАФ ( от чиято преценка далавераджиите със сигурност няма да избягат) може би треперят от страх. А ние, поне някои от нас, от срам. Все някой трябва да се засрами, макар че с това едва ли ще отсрами своята европейска Родина.

3 мнения за “Европейската фукня катастрофира по трасето Перник-Козлодуй”

  1. Сначало,была революция…ясно белым по морду,а сейчась мучить меня г-жа Симпсон,но все равно повезло:”Василий Иванич…онь бреющий и щеки мыльные:”Василий Иванич,но Вы как Javajararl Neru,а он-“Не Неру Петка,а Нору и как я ее джавахарлал ето уже не твое дело…..Повезло!Можеть быть к поручику Галицину ,все таки у него и у Дона и на Дальном Востоке,все время изговор осталься лучше….ну и к черт…..мммат…,кадет Оболенский!

  2. Иво,защо ме будите бре холан?Ние с Олимпия и Теохарова се разбрахме още в Букурещ през 1876 г.,когато немаше ни лична,ни политическа,а и трагическа развръзка за мен лично:Както в разправията ми със Стоилова,така и за Санстефанска България що се изтърва,по-късно,а и за криворазбраното русофобство.
    Ми до тук сте, я има я нема с 30-40 прошарани коментари,а на нас с Доктора немаше кой да ни се опре с дни и часове…га беше въпрос за Тракия,Македония…изобще за българските идеали.На прав път сте майка му мечка… и аз така му и рекох на Стоилова /Записа го Димитър Маринов в Учредителното събрание/:”Къде са в нас в сегашно време на първа ръка спсобните люде…Къде са нашите стари и опитни съдии,генерали,администартори,дипломати и др.държавници?…Не господа,ние нямаме на първо място лица за сенатори.Може и вярвам да имаме.Тогава нека създадем,ако видим,че пък без сенат не можем!”.Няма догми няма сантименталтно народо-властническо фантазьорство на П.Р.Славейков,а нужда от въплъщение на по-висш разум като еманация на таланта на нацията,така ухажван с апологетика и от “Княза” ви!Дерзайте!Стефан

  3. Дайте линк към това писмо МОЛЯ? Явно си струва да го има човек в архива си от управленска простотия!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.