Сересе, сересе, сересе!

Ако някой още не е разбрал защо от толкова години се води политическа война за контрола над телефонното подслушване, днес може и да разбере. Не кой да е, председателят на вътрешната комисия в парламента на парламентарната ни република Минчо Спасов, по някакво чудо попитал (  наистина цяло чудо, понеже никой друг „враг” не е успял да се класира с въпрос)  по време на Консултативния съвет по национална сигурност) : имало ли е 11 телефонни разговори между Георги Първанов и арестувания Людмил Стойков миналата година. Не няколко, не 5-6, не пет за четири, а именно 11 ! Убийствено конкретно. Уотъргейтски конкретно.
Първанов обаче не случайно мълча почти две пълни денонощия. Готвил се е за изпита. И отговорил на въпроса по категоричен, което значи нетипичен за него, начин: не,  не  е имало такива разговори. Вероятно е паднало голямо проверяване, сверяване и уверяване, за да може най-после на неудобен, но подозрително конкретен въпрос, нашият държавен глава да отвърне без увъртания.
Искам оставката на Минчо Спасов. Цял шеф на комисия по вътрешни работи да извади зареден с толкова важна информация „пистолет” и да бъде отстрелян като някакъв си симитлийски вълк на пусия…Не е сериозно. Оооставка, ооставка!
Да припомня. Президентът получавал ли е като подарък мезонет от оръжеен търговец, негов спонсор в избирателната кампания? Вместо отговор, пресцентърът заявява от името на мълчаливото величие, че цялата информация за имотното състояние на началника им е публикувана (дали е вярна, това, оказва се, не интересува кой знае колко „разследващата” журналистиката). Или: бил ли е Той на лов, вместо да покаже съпричастност към трагедията със смъртта на сънародниците си, изгорели на кладата на БДЖ край Карнобат? Отговор: г-н президентът не е стрелял докато е бил там, където е бил, нищо, че не е бил другаде, отвръщат в същия стил придворните пазители на президентския рейтинг.
И сега, изведнъж: не, не е говорил със спонсора си Людмил Стойков, докато бизнесменът бил в ареста. А можеха да кажат, както при предишните подобни случаи: държавният глава говори с кого ли не, спонсори са му всъщност всички честни българи, гласували за него-може ли да помни поименно всеки един от тях!? Обаче не, този път щабът е подготвен. Спокойни са другарите, че всичко е наред и няма да бъдат уличени, щом не увъртат по обичайния начин.
Това е въодушевяващо. Като на отколешен митинг на седесе. И си заслужава възгласът: сересе, сересе, сересе!
Който контролира миналото ( на запис, чрез изтрит запис и т.н.) все още има бъдеще. Да му мисли онзи никаквец депутатинът Спасов, който знае за точно 11 разговора между спонсора и спонсорирания, но е надцакан. Засега.

4 мнения за “Сересе, сересе, сересе!”

  1. “Който облагодетлствува една част от гражданите,а друга пренебрегва,докарва най-унищожителната за съвместното съществуване беда-разцеплението и раздора”Със “засега”-то на края сте прав г-н Инджев.Сересето там е вече въпрос на друг “пилотаж”!

  2. Ами Доган си поиска няколко седмици отсрочка, за да представи пред медиите, колко и какви имоти има, а пича уж даже заплата не взема, да го оплаче човек как ли се издържа, та мисълта ми е, нормално е за 11 телефонни разговора президента да му трябват 2 денонощия да си припомни. То лесно ли се лъже днес. 🙂
    А Спасов да го питаш от къде ги знае тия 11 разговора, пък като ги знае, що не извади и записи, нищо чудно някой ден и такива да се появят, в случай, че агент Гоцев не падне тоя път. Щото после ще е бита карта и компроматите няма никому да са нужни. 😉

  3. Иво,забелязвам еднакви неща с “преждеговорищия”:ясна мисъл,точен език,остроумна ирония достигаща до сарказъм… И ако на него Бог е отредил да подготви промените на 18 в. а има време и до отговора ти,добавям само,че всеки век заслужава мислителите и титаноборческите им дела…без Бастилий.Неведоми са пътищата му!

  4. Ха! Браво, Иво! В медиите това число – 11 – 11 разговора!!! май не се появи. Малката подробност, която казва много, грижливо е пропусната. Но на лъжата краката са къси и особено – когато са обути в цървули. Следите от сересето вече сигурно са грижливо заличени, т.е. – то просто е унищожено. Нали знаете, ако “не се ползват”, тези материали се унищожават, така е по закон! Но пък следите от другите лъжи – няма как: то било на 9-и, пък Гоце говори за 18-и юли; докладът оттогава не е променян, ама Гоце си измисля несъществуваща сламка, че и обяснения от ОЛАФ иска, а ДАНС, по негово внушение ще разследва нещо, което от там е наречено “следствен документ”! Приятелят му Людмил Стойков пък беше рекъл, че ще съди ОЛАФ!! Сходни реакции на себеподобни, или предварително договорена тактика? Има ли значение, вероятно и едното, и другото.
    Партийната латерна Илиана Йотова пък се тревожи дали на засегнатите “бизнесмени” ще бъдат поднесени извинения, след като се окаже, че са невинни. Невинността им май вече е поръчана от Президенството!

    (Постнах вече този текст в “Дневник”, където беше даден линк към блога на г-н Инджев, моля за извинение)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.