Сталинишеф!

От медиите на властта научаваме отново за властта на медиите у нас да посредничат за превръщането на евангелието в дяволско четиво. Евангелски прочувствено е да констатираш днес, че българите страдат от липса на справедливост. Но не и ако си отговорен за липсата на справедливо възмездие за уникалния ( засега, кой знае, може и да го засенчат следващи подвизи) скандал със срива на европейското доверие в България. Не и когато олицетворяваш лично отсъствието на справедливостта в държавата. Което не пречи на Сергей Станишев да прокламира, а на в. „Труд” да тиражира: „българите страдат от липса на справедливост”!
По-нахална изява на дяволската интерпретация на истината в момента, когато се надявахме да видим виновни и наказани за небивалото престъпление срещу интересите на националната сигурност, каквото е сринатото доверие на ЕС в управлението на страната, не може да се измисли.
Задаваният от години въпрос за причините да остават безнаказани  престъпленията в държавата, определяни като особено опасни за обществото, получи своят най-ясен отговор от най-отговорно място.  Защото министър-председателят по конституция е отговорен за управлението. Президентът Първанов наистина си пъха лъжливия дълъг нос навсякъде и се опитва да „надцака” другарчето си Станишев в борбата за задкулисно надмощие, без да има право на това. Но по закон именно премиерът носи главната отговорност за състоянието на поверената му държава. И точно Станишев трябваше да предприеме мерки, с които да демонстрира чувствителност по темата за справедливостта в критичния за България момент. Повтарям: това, че Първанов дебне от засада все по-ненавиждания от него наследник на партийния пост Станишев, оказал се началник и на държавата,  и си надява да инкасира негативите от унищожителната европейска критика, не оправдава младия мъж с очилата за късогледството с избора му на реакция, която го издава като абсолютен слепец по най-болния въпрос: справедливостта.
Справедливо би било Станишев да потърси лична отговорност за лишаването на България от стотици милиони очаквани субсидии и от, предполага се, доброто й досега име. Не го направи. Казва ни обаче, че българите страдат от липса на справедливост.
Щеше да е справедливо самият той да подаде оставка. Но, не. Предпочете да ни каже, че страдаме от липса на справедливост. Най-несправедливият ни съобщава, че страдаме от такива като него!
Да, липсата на справедливост е основен въпрос у нас. Станишев и компания обаче се държат като латентни сталинисти. Следват циничната максима, според която убийството на човек е престъпление, но умъртвяването на милиони хора е статистика. Оказва се, че битовата кражба е наказуема, но за отклоняването на цели реки от европейски милиони няма виновни. Точно това ни казва премиерът в ситуацията, когато трябваше да даде пример по веригата, но вместо това постъпи като мутра. Мутрите се перчат, че няма справедливост за рекетираните от тях, защото имат мускули и юмручното право е на тяхна страна. Същото прави и другарят Станишев, който се радва на безнаказана парламентарна подкрепа-спечелили са си хората изборите, имат си мандати и подкрепата на съзаклятниците. Бетон. Ясно. Но не и справедливо.
Сталин и сталинистите уважават единствено силата. Масовият убиец от Кремъл не пропускал да изрази презрение към „слабаците”. За папата веднъж попитал саркастично: „ Папата? С колко дивизии разполага?”.
Силата обаче, когато се използва несправедливо, води до слабост на обществото и държавата.
Защо съдебната власт, следствието, прокуратурата, МВР да раздават справедливост, след като самият министър-председател се подиграва с болния въпрос за липсата на справедливост?
Защо подрастващите да не следват престъпния пример, който им дават мутрите в квартала, но и от върха на пирамидата, наречена държава?
Станишев, като един сталински тип шеф, заложи на силата и се гаври с хората по най-болния проблем, липсата на справедливост,  поощрявайки безнаказаността за престъпление срещу България от особено тежък  вид. Така той изправи до стената самото бъдеще на България. Сталинишеф!

9 мнения за “Сталинишеф!”

 1. Господин Инджев! Приемете безрезервното ми съгласие с горенаписаната от Вас статия! Дано повече хора посетят блога Ви и съвестта заговори в сърцата им!
  С уважение: Ясен Ведрин

 2. Това, което вече и от самолет се забелязва е, че крадливото правителство на СтаниШеф няма да получи и един евроцент, докато не изобличи и накаже крадците вътре в себе си. Нещо повече, очаквам в следващите дни в прав текст ЕК да разясни на тези политически олигофрени, че българските пари са и европейски и че не могат да се прилагат двойни стандарти при харченето им, т.е., очаквам да им забрани да покриват разходи по спрени европейски програми с бюджетни средства. Тогава господата ще имат само две опции – или да назоват и накажат крадците в правителството, или да си ходят.

  Що се отнася до Първанов, предполагам, че ще прави още опити да извлече лични ползи от ситуацията, но тези му действия ще утвърдят статута му на “persona non grata” в ЕС и накрая ще го изхвърлят на политическото бунище.

 3. Господа, безспорно сте прави в оценките и коментарите си, но за съжаление БСП са толкова нагли, че едва ли ще си отидат доброволно…

  Прочее, мисля, че Гоце трябва да бъде отстранен!

 4. нищо няма да стане и този път. съжалявам мила Българийо! не съм песимистка, а реалистка. целта според мен – написа я някой в предишни коментари и съм съгласна с това – да ни изхвърлят с “музика” от лошавата европа и да се обърнем с песен към добрата матушка. пак някой ми предрешава съдбата, и на внуците ми! защо, Боже, така ни наказваш?! на умните деца на комунистите станишев, доганов, велчев и останалата компания знайни и незнайни таваришчи мога само да им посоча какво е станало след падането на бг под турско робство: шишман не се примирил и му паднала главата и царството. срацимир се покорил и след около 30г царството му пак било “усвоено” от ятагана. преди 54г паднахме под робството на слугите /аз така го наричам/ и сега децата на същите слуги си търсят велик господар ту на североизток, ту на югоизток. защо ли? ами защото на запад не искат слуги а равноправни господари на съдбите си, а тези тук там горе не знаят какво значи това! слуги!-какво да ги правиш…

 5. Колкото повече чета коментарите на Иво Инджев,толкова повече разбирам защо ГОЦЕ го разкара от продажната телевизия на Слави трифонов и Николай БЮреков.Следил съм почти всички предавания на Иво в телевизията и имам една единствена критика за него време.Считам,че тогава не беше достатъчно твърд в коментарите както сега,а на България и трябват точно такива журналисти,защото те се броят на пръсти а истината трябва да се казва непрекъснато ,защото хорът на дупеблизците на БСП в лицето на в.Труд ,24 часа,Стандарт,и т.н.няма да ги изреждам защото нямат край,заблуждават българина.
  Първанов -ГОЦЕ трябва да бъде отстранен на всяка цена.
  Правителството трябва да се подложи на небиван натиск от всякъде ,за да падне и да има нови избори.
  Иво моля те не спирай да пишеш.

 6. Млади момко Георги, смяташ ли, че само младостта ти е извинение за незнанието какво е това ДС. Трябва повечко да се чете, а не да се живее по максимата на прочутите анекдотични герои чукчите – чукче не читатель, чукче – писатель! Дано да разбираш руски! Както се разбра предпочиташ този език пред други европейски. За справка – народ от далечния Североизток на Съветската, а сега Руската федерация. А ако не ти се чете, просто живей мислейки в тази държава. Щото тук без мозък се живее много лесно. Хубаво би било ако имаш някакви все пак по-смислени амбиции от това да регистрираш присъствие в блоговете.
  Прочее, Петранов и Петранов в група със Сталинишеф е време да бъдат отстранени!
  Текстът ми е адресиран до Георги от коментарите към “Чисто и просто…”

 7. На поканата по-често да посещавам блогя на Иво-благодаря.Правя го и до сега. Заслужава си.

 8. Izlezte na ulitzata momcheta i momicheta, inache Ivo kolokoto i da pishe drugarite niamamda si otidat. Ako ne izlezete na ulitzata, pone glasuvaite za kogoto triabva na sledvashtite izbori.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.