Станишев чете конско, свободните коне бягат

Табун коне се подплашил от митинга на БСП на Бузлуджа.
Понякога символиката и без я търсим, сама тича към нас. Препуска. Тръгнали конете да бягат и се щурали на връх Бузлуджа на връх тържеството на управляващата партия. Били подплашени от множеството двукраки, изсипало се за поредното колективно плюене-в пазвата, срещу(според инструктажа на лидера Станишев) „старите муцуни” в политиката, популистите, десните, неофашистите и…остана ли още някой?
Семинарът за уточняване на мишените на омразата протекъл под надслова „Свободни граждани, справедлива държава, солидарно общество”. Върховно, направо бузлуджанско нахалство е отговорникът за липсата на справедливо възмездие след превръщането на държавата ни в европейско посмешище да си проси солидарност в това престъпление. Гражданите, ако наистина са такива, са свободни да си направят изводите.
А митингуващите, свидетелстват очевидци, скандирали по адрес на своя водач „пази се, пази се”. Интересно, от какво? От приятелския огън на главнокомандващия ловец или от още нещо? Загадка. Едно е определена клика да взима страна в партийните интриги, съвсем друго е многохилядно множество да знае някаква тайна и да я скандира дисциплинирано, но да не ни я съобщава. На това му се казва съзаклятничество в особено големи мащаби. Когато хиляди хора са посветени в омертата това вече е заплаха срещу всички несъгласни с тях.
Конете, понеже не са били впрегнати, а свободни, препуснали на воля. Време е конете с капаци да прогледнат. И ако може, като препускат, да не е от страх, въпреки заканите на хората, които са яхнали държавата и с малки прекъсвания я разиграват повече от половин век.

5 мнения за “Станишев чете конско, свободните коне бягат”

  1. Много добри сравнения,мога само да добавя,че конете са едни много хубави животни и вършат все ощс на някои места ,много работа на хората.На хората от Бузлуджа(поне приличат на такива)никой не може да им махне капаците от очите.Те са гледащи слепци.На тях повредата им е в главата,където явно не са им оставили място за мислене.За съжаление са като стадо и като ги изкомандват гласувайте и те до един са пред урните.Това трябва всички да го знаят и да гласуват,даже и да не им се гласува за никого,тъй като много са малко свестните и те за съжаление имат много малка трибуна за изява.
    НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКАМЕ ЕДНО СТАДО ДА ОПРЕДЕЛЯ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА.КОГАТО И ДА СА ИЗБОРИТЕ ГЛАСУВАЙТЕ

  2. Блокираха сайт разобличаващ управляващите. В продължение на един час беше блокиран достъпът до електронния сайт “Опасните новини”, който публикува разобличаващи материали, свързани с управляващите от БСП, ДПС и НДСВ. Това не е първият случай, когато българските власти цензурират електронни сайтове, но до този момент това винаги е било свързано с търговски спорове и разправии, в които бяха използвани органите на реда.
    http://www.kafene.net/news.html?fb_990998_anch=4474874

  3. pozdravi,g-n indjev.mislq si,che konete/ili po-skoro-kopitata im/ne sa si svarshili rabotata,no nali sa bili na volq-gnus gi e bilo.no nie ste dovarshim.

  4. Главнокоманващия ловец. Много точно! 🙂

  5. според мен са “престъпна група”, организирано източват бюджета и трябва да бъдат разследвани и съдени

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.