Таваришч чистенкий

Руската пропаганда реши да даде мечешко рамо на позацапания образ на българския президент. Опитва да го позачисти с вестник. Както са забелязали колегите от електронното издание Kafene.net,  московският официоз „ Российская газета” се е загрижил за доброто име на Георги Първанов, чиито многобройни любовни афери, предимно с журналистки, но и с други звезди, българският седмичник „Уикенд” описва в два поредни броя на много страници и със смущаващи ( за уличения държавник) подробности.
Българските телевизии вече направиха, каквото можаха. Демонстрираха позабравената президентска двойка да посещава околностите на Перник. „Сетиха” се да я покажат усмихната точно в навечерието на скандалната публикация на „Уикенд”, в която, освен за многобройните изневери на Георги ( с имената на любовниците му, снимките им и местата на прелюбодеянията) се говори и за скрита от публиката тежка операция на съпругата му Зорка, която не искала да види мъжа си в болницата. Толкова му била бясна. Вестникът посочва името на хирурга, но никоя българска медия не пожела да го интервюира и да потвърди тази новина със стара дата. Затова пък, както виждаме, другарите от Москва, взимат присърце задачата да замажат петното, поемайки щафетата от българските си медийни съмишленици.
Така научаваме, че софийският кореспондент на „Росийская газета” Владимир Кузмин запознава читателите си със семейното щастие на българския президент, който винаги, ама абсолютно винаги, почивал само и единствено в семеен кръг. С жена си и двамата си сина. Никога само с единия. И, което вероятно трябва да е най-впечатляващо, сплотеното семейство никога, ама никога, не почивало извън пределите на страната. Семейно-патриотична идилия.
Освен това от публикацията разбираме, че през краткия си отпуск ( много работи, труди се непрекъснато!) Георги Първанов съчетава морето и планината, като предпочита Варна. Не се споменава съответната варненска резиденция с обособената във вековния парк резиденция, до която и пиле не може да прехвръкне, но пък се набляга на страстта на президента ни да ходи по планините, където българите можели да го срещнат спортно облечен.
Ей такъв ни е, тих и скромен другар, както пишеше едно време в характеристиките, давани от комсомола с цел кандидатстване във ВУЗ. А не някакъв си разюздан плейбой, какъвто го описва български вестник, дръзнал да наруши наложеното правило за тъй жизнения ни държавен глава да се говори в медиите като за не много жив-или добро, или нищо.
Щеше да е единствено смешно как руските другари нахлузват путинския пропаганден калъп на малкия български побратим, с цел да го разкрасят, ако не се получаваше обратното: с тази проява на загриженост те по-скоро издават тревогата си да не би на ценния за тях ездач на българския троянски кон да му се случи нещо.
А и България си има вече „мистър клийн”, защо да не се сдобие също и с „таваришч чистенкий”?

7 мнения за “Таваришч чистенкий”

 1. Защо не си посочил линк? Търсих статията в интернет сайта на Росийская газета, но не я открих. Не казвам, че я няма, аз не я открих.

 2. Кой друг освен Путин обръща внимание на Първанов-Гоце.Цяла Европа вече го забрави.
  ГОЦЕ трябва да бъде отстранен!!!!!!!

 3. Ivo, otgovarjash li na vyprosi, zadadeni ot chitateli na bloga ti?

  Pozdravi,
  P.P.

  ОТГОВОР:
  Често.
  Иво Инджев

 4. Dobre, blagodarja za _kratkija_ otgovor.

  Prez godinite vinagi sym iskal da ti zadam edin vypros. Njama da e slozhno da se dosetish kakyv e vyprosa.

  Molja te sam otgatni kakyv e vyprosa i mi otgovori samo s “da” ili “ne” na nego.

  Bydi chesten! Ne me interesuva otgovoryt (bil toj polozhitelen ili otricatelen), interesuva me tova da bydesh chesten pred sebe si i vsichki ostanali za nego.

  Kakyvto i da bude otgovora na vyprosa, tova njama da promeni moeto otnoshenie kym teb, zashtoto ne sym ot horata, koito sa gotovi vednaga da napravjat njakakvi fundamentalni zakljuchenija ot otgovora na podoben vypros.

  Prosto sam napishi vyprosa (vjarvam, shte se setish kakyv e toj) i otgovori kratko samo s “da” ili “ne”.

  Blagodarja predvaritelno,
  P.P.

  ОТГОВОР:
  Разбирам иронията, но по принцип се опитвам да не се хващам на въдици-за моя млост пише чудовищни неща в интернет и кой откъде мине ( от “висотата” на удобната анонимност) настоява непрекъснато да се извинявам, оправдавам, да поемам вина, да се открека от родителите си, да уточнявам точно колко гаден съм бил- ако може с прецизиране на точно кои управления, разузнавания съм слугувал, да си призная извратеност ( например по повод на това, че имам 5 деца) и други такива възвишени неща…
  Който се съмнява в моята честност, да не се занимава с мен. Не се натрапвам. Особено пък в блог, който е толкова личен. Забележително е колко много желащи искат да знаят някоя мръсничка тайна от биографията на човек, който стои пред тях във възможно най-разголен вид от десетилетия насам. За да задволя този нагон съм предприел твъре неприятната инициатива да разкажа публично неща, с които не се гордея и твърдя, че правейки го още в качеството си на директор на БТА, съм първата публична линост, която го е направила. Наскоро отново откровеничих в печата. Не очаквам всички да се проследили моето самобичуване, но и никой не бива да очаква, че ще го правя винаги и по поръчка на желаещите да им правя душевен стриптийз.
  Така че, това е моят кратък отговор. Той е адресиран към всички любопитни…
  Иво Инджев

 5. Желанието да се знаят колкото се може повече мръсни и “мръсни” тайни от живота на другите за съжаление е много разпространен “спорт” по цел свет.

 6. Имаше ли цензура за последния ми постинг или само технически проблем?

  П.П.
  ОТГОВОР:
  Понеже досадници, като теб, не разбират от намеци, да ти го кажа в прав текст: избивай си комплексите другаде ( казал съм и съм писал сто пъти, че на лични заяждания не отговарям, ти вече започна да намесваш с оценките си мои близки…) Направих изключение да ти огтоворя с надежда се засегнеш и да спреш да досаждаш, но такива като теб се хранят с особената “фотосинтезата”на омразата, фиксирана върху някакъв обект. Това, че ме познаваш, както твърдиш, те прави само по-злобен ( че даже и жените не ме харесват ,ау, ужас!, реши да ми кажеш, за да ме уязвиш, както си мислиш-само тази шапка-идиотка ти е достатъчна, за да ти премери човек акъла.Аз пък не те познавам и нямам никакво желание тепърва да си общувам с теб.
  А и не си уникален-има един луд, който непрекънато кълне майка ми, друг намесва децата ми по уникално гнусен начин…Знам, че на този свят има доста гадняри, но не съм длъжен да ви понасям.
  И понеже нормалните хора в този форум стават жертва на моя “приятелки огън” с тази преписка, да ти отговоря все пак ( заради тях) на просташкото съмнение: да, поисках оставката на Тодор Живков през пролетта на 1988 в зала 11 на НДК на форум на Младата творческа интелигенция, ръководен от Явор Цаков. Имаше между 200 и 300 души в залата-от “Щурците”, до кого ли не. Явор Цаков и Андрей Бунжулов , шеф на комсомола, бяха на трибуната ( прежълтели при моето изказване, в него споменах за намека на Продев в “Поглед”, че в други страни има оставки, а у нас не). Подобна публична позиция съм заявявал и по “взродителния процес”, за арестуването на писателя Петър Манолов, смазването на младежкия бунт в Пекин и други подобни-публично, драги, а не в уютния интернет, където можеш да си псуваш наволя без никакъв риск.
  Да, не ме “заключиха”, само ме сложиха в черния списък за публични изяви ( телевизия, радио-същият, в който съм и в момента по отнощение на контролирате отгоре медии, не е болка за умирачка), за което Иван Гарелов, шеф на Международна журналистика в телевизията, ми се извини след 10-ти ноември в новогодишна картичка. А защо не са ме заклюлчили, както и защо вътрешният министър Румен Петков ми се извини лично и публично за инсинуацията името ми да бъде замесено в списък с предполагаеми доносници ( но заяви, че не съм бил разработван, което тепърва ще проверя по надлежния ред), това не знам. Може би такива като теб, които донасят лъжи за “любим” обект на личнта омраза, знаят по-добре, защо едни временно заключени борци така бяха отключени след това, че и до ден днешен не можеш да ги спреш да пакостят с каквото могат във всички критични моменти на “прехода”…
  Не се напъвай повече, това беше последният път, в който те публикувам. Тичай да се оплакваш по другите форуми, там ще намериш съмишленици.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.