При разпуснат парламент и президент правителството ни се отпусна по казуса с Грузия

България,изглежда, се готви със скърцане на кормилото, да завие в курса на западните съюзници спрямо кавказката криза. Поне така изглеждат новините по отношение на изпълнителната власт. Няма никакви сигнали за съпричастност към решаването на най-горещия световен ( повече от „съседски” за нас) конфликт от страна на разпуснатия ни ( в смисъл не в нравствено отношение, а за ваканция парламент). Да не говорим за някакви знаци откъм дълбоко законспирирания ни проруски президент.
Заместник-външният министър Милен Керемидчиев е изпратен не другаде, а в граничния грузински град Гори. И съобщава за тягостната картина там, за опустошения, безвластие, молещи за помощ грузински жени. На грузинска територия.
Кой е причинил с военни средства тази трагедия, е ясно. Колкото и да е важен „казус бели”, поводът за войната, ефектът от грузинския шамар в Южна Осетия ( ако приемем изцяло руската версия и не обърнем внимание на съобщенията за внимателно планирано предизвикване на грузинската акция) , е безмилостното скачане с руски ботуши дни наред върху отдавна падналия грузински дребосък. Това е видно вече и за българската администрация. Очевидно тя не може, следвайки примера на Тодор Живков по време на „перестройката”, да се снишава вечно, за да я подмине бурята. Просто няма вече накъде, защото от прекомерно снишаване се стига до пълзене и следващият етап е закопаване на дългогодишните усиля на нацията да прекрачи за пръв път в историята си в света на богатите и проспериращите общества, условно наричан „Запад”.
Агенция „Фокус” цитира Керемидчиев да казва, че България е вторият по големина донор на хуманитарна помощ след САЩ. За Грузия. Не за Южна Осетия, която по думите на самия Путин уж беше едва ли не изличена от лицето на земята от грузинските агресори-руснаците така и не пуснаха нито един независим наблюдател да не говорим за журналист, да потвърди техните , явно несъстоятелни пропагандни лъжи.
Ще обясни ли някой сега тук в София , на нас, българските граждани, защо трябва да спасяваме грузинците и от кого?
Чакаме. Както обикновено.

3 мнения за “При разпуснат парламент и президент правителството ни се отпусна по казуса с Грузия”

 1. В България,ако някой си признае ,че е русофоб всички комунисти такъв вой надуват,като че ли идва края на света и се започват едни наизустени от комунистическите пропагандатори тези,че са наши двойни освободители,защитници и все неща от този род
  Н о никои не казва какво са вършили тези наши двойни освободители на наша територия докато е траяла войната.Плячкосвали са всичко до което са се докопвали.Никой не казва колко жени са изнасилили при нахлуването си в България по време на втората световна война и колко хора са избили.Хубаво е че нашите родители са ни казвали тези неща да не ги забравяме.
  Така е и сега в Грузия.Сигурен съм,че за да махнат бълхата от юргана,те направо са го изгорили целия.За разрушения от Руснаците в последните 100 години сле се нагледали и наслушали,но да са направили нещо хубаво,аз лично не съм чувал.Още имат села в Русия където няма ток и хората хабер си нямат какво се случва по света.Веднъж четох някъде,че в тайгата имало едно село,което не знаело,че войната е свършила.Не зная дали е верно,но така и никой не го опроверга.И в наши дни руснаците се държат като агресори,даже и като туристи,с необосновани претенции,нищо ,че нямат и бегла представа от туризъм.За тях туризъм е и сега нахлуването им в Грузия.В крайна сметка,къде е правителството.Не чухме и мнението на ГОЦЕ за за руската агресия в Грузия(той пак няма информация)
  Гоце трябва да бъде отстранен!!!!!

 2. Светът

  Публикувано на 17 Август 2008 в 16:57 BG

  Ангела Меркел: Грузия ще стане членка на НАТО

  Грузия “ще стане членка на НАТО”, заяви днес в Тбилиси германският канцлер Ангела Меркел, която е на посещение в тази бивша съветска република, влязла в конфликт с Русия, която пък подкрепя две сепаратистки грузински територии.

  “Грузия ще стане членка на НАТО, ако иска това, а тя иска именно това”, заяви Меркел пред журналисти преди разговорите си с грузинския президент Михаил Саакашвили….
  ……………………………………………………………………..
  ……..
  Светът

  Публикувано на 17 Август 2008 в 14:16 BG

  Дмитрий Медведев е заявил в телефонен разговор с Никола Саркози, че изтеглянето от Грузия ще започне до утре на обяд
  Руският президент Дмитрий Медведев е заявил в телефонен разговор с френския си колега Никола Саркози, че руското изтегляне от Грузия ще започне до утре на обяд, съобщиха от кабинета на Саркози.

  Същевременно френският лидер е предупредил Медведев, че ако това не стане, отношенията между Русия и Европейския съюз ще претърпят сериозни промени.

  Ройтерс

 3. усещате ли – русите вместо да изпишат вежди, извадиха очи 🙂 същинско поведение на блондинка…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.