Пенсионерите бяха пратени на кино, вместо на море

БСП се отказа да води на море пенсионерите. Правото да оповести кончината на мъртвородената инициатива се пада на самия партиен лидер Сергей Станишев, който зачена в грях този социален зародиш в доста измъчени пенсионерски фантазии,  но ролята на бушон беше поверена на министъра на соц. грижи ( в кабинета на Жан Виденов и сега) Емилия Масларова.
Глупавите обещания са като задачите със сбъркано условие: тъпият резултат от тях е предрешен. Политиката няма как да направи изключение от това правило. А когато обект на глупавите упражнения в политиката са най-обърканите и онеправдани хора, каквито са в България мнозинството пенсионери, цялата работа вече се превръща в гавра.
Да се гавриш със слабите и падналите подхожда още по-малко на партия и управление, които имат претенцията да се бутат на върха, стъпили върху социалното дъно. Там са голямата част от пенсионерите, на които социалистите обещаха изневиделица да ги „заведат на море”. Но ги пратиха „на кино”. Което е предизвестен провал на едно моаистско по своята същност обещание за безплатен обяд.
Големият въпрос обаче е не къде не бяха заведени пенсионерите, а дали те ще заведат отново в луксозните кабинети на властта своите разглезени избраници, които с тава лекота обещават и в рамките на една седмица се отмятат от обещанията си.
Малкият, кратък отговор на този голям въпрос, е: най-вероятно да. Стига да могат. Защото на желаещите да бъдат лъгани и ЕС не може да помогне.
Иначе фактът, че червените не си изпълняват обещанията, не е новина. Нова е само бързината, с която сколасаха да извървят пътя от „вървете на море” до „вървете по дяволите”.
А поменът с чуждата пита, каквато е т.н. излишък в бюджета, продължава. Амин!

12 мнения за “Пенсионерите бяха пратени на кино, вместо на море”

 1. Отново в десетката и при това със 17 реда!Ако трябва да сме точни:какво всъщност се е целяло-ако не е било едностранно “надуване”-при положение,че и Царят и д-р А.Доган не са вчерашни,а още по-малко съветници, като Й.Цонев и В.Велчев? Тогава ?
  Или ще излезе,че освен сбъркването на морето с киното….е била “сбъркана” и гаврата с познатото пренатягане и сгъстяване на боите…!

 2. Не мисля, че в тази ситуация правителството имаше избор.Медиите се погрижиха да “светнат” народа, че идеята е скандална. Съгласен съм с Вас за това, че цялата задача е объркана, но решението и не е частният случай с 5000 пенсионера. Не мога да си представя дори и за миг, че някой от възрастните жители е взел това обещание на сериозно и си е сложил джапанките в сака. По-интересно ще е да видим коя идея е заменила завода за пране на пари с доброволно работещи 5000 в него.

 3. Само като си помисля, че от тези 2.5 млн. нещастници, лъгани и гаврени непрестанно от любимата им партия, повечето отново ще докретат някак до урните и с трепереща ръка ще пуснат за пореден път листчето със заветната абревиатура…
  Лошо ми става. Това е извратена реалност. Един театър на безумието, в който играят едни и същи актьори, публиката плаща скъпо и прескъпо за мазохизма си, но продължава да ги вика на бис.

 4. Нова е само бързината, с която сколасаха да извървят пътя от „вървете на море” до „вървете по дяволите”. 🙂

  Поздравления за лаконичния, но напълно верен и убедителен пост!

  Същата тази Масларова, която сега щеше да праща пенсионерите на море, преди време изсъска срещу тях знаменитите думи, които трябва да се напишат със златни букви като епитафия на “социалната политика” на това правителство: “ЕЕЕ, ПЪК ВИЕ НИКОГА НЕ СЕ И НАЯДОХТЕ НАЙ-ПОСЛЕ!!!”

  Помни ли някой точните думи че нещо май ми избягаха от паметта?

 5. И опозицията за съжаление не е в час… В момента няма политическа сила, която да изправи държавата на крака. Всеки гледа себе си, а народа да се спасява кой както може, по възможност по единично, че иначе “съединението прави силата” Имам прецедентно предложение в световната история – да поискаме европейския парламент да ни състави правителство от техни експерти, барабар с всички му там по-важни чиновници и еврофондове и ако те успеят да устоят на корупцията може и да се оправиме някога. Оставете ги тея работи кой какъв бил, на кой човек, на кой агент, това няма да помогне и нахрани мизерстващите и изтормозени българи. В общи линии който и българин да е на власт не може да му се има доверие какъв е и кой е. Според мен тая държава само революция ще я оправи.

 6. Да така е, какво да говорим повече? Познавам пенсионери, които все още си мислят, че в апартаментите им има монтирани подслушвателни устройства и не дават и дума да се изрече срещу Партията-Майка. Какво да говорим да не гласуват за нея. Едно трябва да се признае на БГ комунистите – надминаха своите учители…

 7. След дългия мъчителен и травмиращ парад от 1988 г. с познатите -до сега- “класици и титани на мисълта”едва-едва,все още се задават две дами,които не шумят,но са Телец и Дева,а само общ събирателен образ на призваните от Съдбата:да бъдат с необходимото дълбоко обмисляне е светкавично действия – и срещу “отиващите си части” на Тройната коалиция в управленско действие и на “Тройната опозиция в “сянка”.
  Хубавото им е,че не са суетни,а заможни и бзшумни като лииера на НДСВ и с тънко “източно” “изящество на Доган”,но не и с пагубното “командирско” тшеславие и “генералска” поза…бе направо са стъпили здраво на земята и с Евроатлантизма на лакирания елит на Партията Майка,който се върти на четиринайсет….!

 8. В 8.30 ч. на 09/09/09 допълвам коментара си,защото преди минута Г.Коритаров запита Ст.Ганев,дали има автентична и съзряваща алтернатива?Това се вписва-без да съм знаел за този разговор и края му- в предашните ми доводи!Но хванах “неслучайното” едва доловимо ухажване на бившия външен министър на СДС към Атака…в частта положителната й “промяна,и към добро!..”.
  Разбира се,че и “ухажьорът” не е случаен,но не и пречка,да свърши историческа задача,като каже кой и как му е пречел,защото е чел и видял в офисен план обезкървяването и прахосването на инвестициите на нацията.
  Или чак сега ще си говорим през 2008 г. при гостуването му в Родината.
  Кой и защо го “буди” не толкова непрозрачно,макар че е неговото мълчание,би могло,да се окаже не особено удачно,ако народът психяса още повече….

 9. Привет от Чикаго.
  По “пенсионерската” тема всички вие, приятели правите един съществен пропуск. В далечната 1991 год с основание се смяташе, че зад лошия избор на БГ обществото стоят закърнелите пенсионерски мозъци. Но голяма част от тях поизмряха.
  Сегашните 57 годишни са 40 годишните от 1991. Някаква промяна? НЯМА.
  Горчива е истината. 70% от България е за и със Гоцевци.
  И малък процент са Инджевците.
  Така или иначе, поздрави и уважение за Иво Инджев и четящите този блог.

 10. Такаам. Чета публикациите на този сайт не толкова да се информирам, колкото заради удоволствието от четенето, заради стила и забавните езикови каламбури на автора. Е, и заради гражданската позиция, разбира се.
  Обикновено има доста думи и дори изречения, които, ако се махнат, посланието пак ще се запази до голяма степен. Обаче този текст е чудесен. Половината изречения са сентенции сами по себе си, другите държат структурата на текста. Оттук почти нищо не бих могъл да махна. Стегнато, точно, въздействащо, свежо – чете се на един дъх и оставя следа.
  Поздравления, г-н Инджев!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.