Управник за сламка се хваща

Ако е вярно, че славяните изненадвали враговете си в боя, като се криели в блатата, дишайки през сламки, значи нашите управници са едни истински славяни. Дават ни толкова много доказателства, че можем спокойно да сложим точка на научните спорове за етническия произход на съвременните българи.
Играта на криеница е военна хитрост, която нашите ръководители владеят до съвършенство. Стоят си на дъното на ЕС, НАТО, Европейския парламент и ОССЕ и си траят по темата за руската инвазия в Грузия. Издържаха повече от месец и по всичко личи, че се чувстват отлично в тинята на своето съюзническо двуличие.
Почти няма битка, която нашите опитни в криеницата от отговорност власти да не са спечелили-особено във войната срещу собствения си народ по стратегически въпроси от бъдещето, предопределяйки за поколения напред енергийна обвързаност с държава монополист в снабдяването ни с горива .
Цяла седмица управниците ни криха, че и от Европейското икономическо пространство ( ЕИП), в което членуваме, също като от самия ЕС, са ни спрели субсидиите. Но и това е нищо, в сравнение с рекордите по криене на архива, свързан с убития в Лондон британски гражданин и наш сънародник, писателя Георги Марков. Цели 30 години го крият, по-голямата част от тях от периода на демокрацията, при която обаче правилата на военната хитрост, наложени от тайните началници в държавата си останаха валидни.
Вождовете ни се опитаха да приложат номера със сламката и на фронта на европейското разследване за злоупотреби с отпуснати от ЕС пари. Смятаха, че като се притаят и прикрият своите блатни питомци ( от чиято трапеза понякога се хранят), ще накарат преследвачите да се откажат. Но бяха разкрити и изобличени. След което…пак се скриха.
Сега европейските следователи от службата за борба с измамите ОЛАФ им дишат във врата, като им прилагат контрахватка: дърпат им сламката. Колчем научат за някой нов аспект на далаверите с европейските пари, оповестяват го. По международни канали, естествено. Защото тукашните отдушници, каквито би трябвало да бъдат т.н. водещи медии, са всъщност част от блатото, в което си крякат в хор с властта. В резултат на което от прокуратурата промълвиха с покашляне, че вече им били известни цели 30 босове на подземния свят. То и на нас са ни известни присъдружните им босове на подводния, където клечат едни славянски вождове, дишат през луксозните си сламки и се надяват да заблудят щъркелите от ОЛАФ! Но какво от това!
По същото време Самак Сундаравеш подаде оставка. Не, това не е славянски вожд с екзотично име и респираторно заболяване, оттеглил се поради това на брега. Това беше премиерът на Тайланд, принуден да напусне поста си след решение на Върховния съд в страната. Наказан беше от съдебната система, защото участвал в кулинарното телевизионно предаване „ Да опитаме и да сравним”, в което си правил политическа реклама и така нарушил законите на страната.
А сега, да опитаме да сравним къде има повече демокрация:  в страната на скритите в блатото европейски управници, или в онази азиатска държавата, в която взаимният контрол на властите не е нито празна приказка, нито „военна хитрост” за заблуда на лековерните избиратели?
Опитахте ли? Сравнихте ли?
Във вица за учения, който късал крак след крак на стоножката и всеки път я карал с пляскане на ръце да се затича, упражнението завършило с откъсването на последния й крак и с констатацията, че това водело до нейното…оглушаване. В случая с нашия сравнителен експеримент можем да заявим със сигурност и ние: тайландците явно не се славяни.
У нас важи максимата „управник за сламка се хваща”.

5 мнения за “Управник за сламка се хваща”

 1. Искрено се радвам, че ваче и в България има ЖУРНАЛИСТИ, които чета с удоволствие.
  Желая ти успех в трудното начинание.
  Тези дни около 6 септември си препрочетох някои страници от Строителите на нова България и за сетен път се обедих че проблема с големия ни приятел и неговите/наште управници е много сериозен. Хубавото е че вече сме го решавали веднъж и то успешно. Лошото е че трябва пак да го решаваме.

 2. “Вождовете ни … смятаха, че като се притаят и прикрият своите блатни питомци (от чиято трапеза понякога се хранят)”…
  Как понякога бе Иво! Че те не стават от тая трапеза. И така са се омешали, че не ясно кой слага масата, кой пие и кой плаща. Пардон, за плащането все мен ме викат.

 3. Чета и си викам много добре,много добре.До тък всичко което съм чел е в “десетката”.Лошото е,че сигурно ако я караме тъка, ще бъдем първите изгонени от Евросъюза.

 4. Между другото отдавна се каня да Ви поздравя за смелостта и добрите анализи, които извират от написаните статии.Както й за доблестта, която показахте при незаслуженото Ви изгонване от bTV.Мисля, че Ви направиха услуга.Сегашните Ви журналистически постижения са по-добри(според мен).Успех.

 5. И аз чета този блог с удоволствие.Но нека не отричаме Русия,че може да се наложи Дядо Иван да идва пак да ни спасява.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.