Връзката между сересе и сесесере

По псувните им ще ги познаете-а когато дори и от тях се въздържат, все едно ,че не са предизвикани, още повече се издават. Но за това, малко по-късно…
От една страна управляващите обичат да демонстрират недосегаемост (гарантирана от опитомените медии) и надменно се подиграват на опонентите си в политиката, че са „импотентни”. От друга, щом ги настъпят, се издават като разобличени „величия” с невъздържани реакции, чиито словесен израз по скалата на политическото говорене се равнява на псувнята от всекидневието.  Такъв е случаят с реакцията им на разкритията за изразходваните за подслушване огромни суми от бюджета на държавата ни, чиято запазена марка пред Европа и света е пословичната, достойна за рекордите на Гинес ( т.е. на местна почва си е рекорд на Ганьо) по НЕразкриваемост на престъпленията- и особено на онези, за които се предполага, че трябва да се използват най-много т.н. СРС ( специални разузнавателни средства, наричани галено „сересета”).
Бившият вътрешен министър Румен Петков, уличен от депутата Минчо Спасов в явен преразход на пари за несвършена работа, нападна шефа на вътрешната комисия с псувнята „нередовен”.  Преоблеченият в новите дрехи на министър Михаил Миков, уж съперник на Петков, удари едно партийно рамо на своя другар по партия и псуване. Той пък обвини Спасов във „вулгарност”. Псуват и обвиняват други във вулгарност! Но такава е явно партийната линия. Спусната е лично от шефа Станишев, който пък обобщи, че който се интересува от досиета бил ненормален.
А защо са толкова ядни? Само заради разкритията за големия харч ли? Не, от позицията на своята недосегаемост те и сега са готови да похарчат от бюджета колкото си искат милиарди за популистки цели и въобще не им пука за някаква си опозиция и нейното мнение. Но са ужасно са вбесени от нещо, което не могат да си признаят, защото ще се саморазобличат по най-важната за тях тема: слугинажа ( за да не кажем нещо друго, заради което подчинените им служби би трябвало да използват „сересетата” срещу самите тях) пред  Кремъл. Защото Спасов ги настъпи най-болезнено именно по този червен бутон и те се изкукаха автоматично.
Минчо Спасов повдигна завесата на мълчанието около най-голямата държавна тайна: как България защитава националната си сигурност от държавата, от чиито реваншизъм Западът се чуди как да се защити. Според Спасов има улики, че българските служби шпионират западни съюзници, но не е известно подобни мерки да се прилагат срещу руското проникване тук. Не му е известно! Което е равносилно на декларация, че нищо подобно не се случва. Шеф на вътрешната комисия го казва! Знае за шпиониране на съюзници, но не му е известно нещо подобно да се върши по адрес на държава, която заплашва съюзниците ( като поляците) с насочване на ракети срещу тях, изпраща стратегически бомбардировачи на хиляди километри край техните граници ( какъвто е случаят във Венецуела) и заплашва да си купи обратно бази в Куба и Виетнам -изобщо демонстрира враждебност към съюза, в който официално България членува.
Каквито и доводи да бъдат изтъквани за правото на Русия да постъпва, както сметне за добре във вечната й конфронтация със Запада, фактът си е факт: България не е част от ОНД, а от НАТО. И трябва да се държи по подобаващ начин, а не да доказва на всяка крачка руската теза, че е троянски кон на Москва.
Именно разобличаването на тази стратегически важна истина за лицемерната тактика на управляващите другари е причина за псувните, с които те нападат своята най-голяма грешка-депутата Минчо Спасов. Бесни са, че са допуснали човек като него да оглави толкова важна комисия като вътрешната. Един едновременно „ненормален”, според Станишев, „нередовен” по думите на Румен Петков и „ вулгарен” по най-нови оценки на Михаил Миков техен колега… от управляващата коалиция.
Какво ли си мисли по този въпрос величеството? И то при положение, че това е същият Спасов, който дръзна да попита величието Първанов, дали се е обаждал в ареста на своя спонсор Людмил Стойков и привлече върху себе си няколко величествени президентски псувни, в които отново присъстваше намекът за „ненормалност” при задаването на подобни въпроси.
А на толкова важния въпрос за връзката между сересе и сесесере ( СССР) , вместо отговор, получаваме многозначително мълчание-няма кой да ни напсува дори. Мълчат като насесесерено дете, същото, което гледа лакомо за манджа към мама Брюксел, страхливо към чичо си Сам и със смесица от ужас от наказание и слабителен възторг към дяда си Иван. Възниква въпросът: кой е бащата на това намирисващо отроче, който обикновено лесно може да бъде оспорен? Едно е безспорно:  признат е бащицата на тройната коалиция и по видимите белези за наличието на дядовите гени на насесесереното детенце роднинската връзка е разпознаваема.

7 мнения за “Връзката между сересе и сесесере”

 1. Имам чувство, че покойният селски хитрец Тодор Живков щеше да заложи по-убедително и категорично мизата си върху НАТО за разлика от бездарните му следовници.

 2. Видя се,че ще се включим с 10-15 наблюдатели към мисията на ЕС в Грузия по границата на Южна Остия и Абхазия за следене на споразумението между Москва и Тбилиси.
  Но до предаването в Хага, на Ратко Младич и Горан Хаджич ратификацията се здържа и има страни,склони да не дават повече аванси на Сърбия.
  Но ние, било за Македония,било за Косово, сме си бамбашка…и къде я видя тази действително “велика” заслуга Ивайло Калфин,за да я насърчаваме действително?
  И от какъв зор “опиипване на сляпо”,когато не сме в ОНД,но и за НАТО по глобалното противоборство,сме хем лицемерни “троянски” четирикопитни,хем на се усещаме как в Белград оценяват нашите “заслуги”!
  Като им “паднем”,ще ни го върнат тъпкано,заради “прибързани потенциално насесерени “комсомолски увлечения”.
  Все едно няма история и във вечната конфронтация със Запада,сме забравили,на кого се опираше Петербург и Москва.

 3. Браво Иво, браво инджев. Сега разбирам защо те махнаха. Никой не обича умни журналисти. Всеки обича послушковците. Само един въпрос. Защо чак сега? Ами времето през което беше на хранилка? Защо не плщ тогава?

 4. Иво, поредното ти добро попадение! Чудя се още какво ли ще трябва да стане за да прогледнем и да покажем пътя на тези, които ни срамят като народ и като държава!
  Дерзай!

 5. Иво,
  Ако знаеш английски, гледай филма в този линк. Ако замениш Фокс с БТВ и Буш с Гоце, ще бъдеш шокиран да разбереш колко си приличат България и Америка в света на Мърдок:)
  Приятно гледане, и се извинявам че съм встрани от темата, но знам любовта ти към “медиите” и селянчето от Сирищник.

  http://video.google.com/videosearch?q=outfoxed&emb=0&aq=f#

 6. Напълно съм солидарен с твърденията на г-н Инджев, искам само да обърна внимание на още един важен според мен момент; той касае ролята на Симеон, предполагаем “боен другар” на президента-агент на ДС Гоце Първанов; то е малък откъс от статия в моя блог:

  “… Така, предполагам мисли, не може иначе да мисли този проскубан бивш монарх, който е същински резил за предците си, щото той именно има огромен дял за олигархичния триумф в един толкова грозен пропутиновски стил, който благодарение на неговата намеса в политиката се установи в многострадалното ни Отечество.

  Това всичкото с горчивина го пиша аз, един исторически романтик, който винаги се е възхищавал на възвишеността и достойнството на монархията. Която винаги е била най-здрава основа на народния суверенитет: монархът е символ и олицетворение на народното единство, на моралното и духовно състояние на нацията. Да, бил съм и си оставам убеден принципен привърженик на монархията, която обаче беше изкоренена за вечни времена от българската душа от този пошъл хазартен играч, който пропиля без да се замисли историческата мисия на българската монархия. И то по същия именно начин, по който преди време продаде на аукцион ордените на дядо си Фердинанд Първи Български, провъзгласил в най-трудна ситуация независимостта на Третото Българско Царство! А днес неговият жалък потомък Симеон, унизен слуга на чужди (руско-кагебейски) интереси, е съвсем недостоен да представлява българската монархия, която навремето, в сътрудничество с велики държавници от ранга на Стефан Стамболов и в най-люта битка с имперска Русия защити суверенитета на България и извоюва независимостта й. Предотвратявайки в дълга двайсетгодишна битка грозната алтернатива да бъдем просто Задунайская губерния на Руската експанзионистична империя.

  Ето защо тия, които са организирали честването на 100-годишнината на Царство България не са проявили някакъв особен вкус като са поканили за тържествата този, който направи всичко, за да закопае и короната, и царството, и достойнството на българите. Да бяха изнамерили наследниците на Стефча Стамболова по-достойно щеше да бъде и нямаше да е така срамотно. А тия дни Гоце Първанов, друг продажник на националната ни кауза и презрян слуга на Кремъл, ще се перчи на тържествата редом със Симеона, та двамцата по-нагледно да представят унизеността на днешна Европейска България, която те без замисляне превърнаха в руски троянски кон в ЕС и в НАТО…”

 7. Прочетох написаното от А.Грънчаров и емоционално няма как,да не се сгласиш с него,освен,ако не си правил опити,да сравниш противоположността между Талейран и Волтер.
  Последният,ако би бил дипломат е щял,да има лакейско поведение с безграничната си суетност гарнирана от прусомания!
  А Талейран се е държал и към владетелиете, дори, като самовлестен господар.
  Във вековно портивбоство от край време стоят : най-вече френската яснота без властолюбието на Ришельо и железният германски хаос.
  Ако е за Симеон, има прилика с Волтер,поради яснота,бързина,и при това с насмешливост и гениално използване на посредстувни дарби.
  От Талейран,Царят е взел политическият му генни като обикновен здрав смисъл,развит до недостижима висота!
  Пробаба му дъщеря на френския крал,е изпитала на собствен гръб съображенията за държавността(raisons d,Etat),а вероятно е общувала и със самия Талейран,вече посланик в Лондон,като френска изгнаничка
  Така го и предадох преди години на Н.Добрев,и той като самореден българских гений го разбра,но му направи чест когато призна,че го знае,но няма да му разрешат…Кои?Не е ли ясно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.