Кабинетът на “мистър клийн” вече е чист

Телеграма до С. Станишев, Ню Йорк, Общото събрание на ООН:
„ Хванахме го, др. Станишев, вече се знае: подслушва др. Писанчев! Знае се и кого: подслушва др. Т. Дончева. Както и онзи Минчо, селския идиот, когото допуснахме за шеф на вътрешната комисия, но ни злепостави с разкритието, че не подслушваме руската агентура, а само западните съюзници. Така че, др. Станишев, връщайте се вече да наложите най-строгите санкции, които обещахте по Би Ти Ви на 19 май т.г. в случай, че се изясни кой подслушва нерегламентирано.
Да му приложиме ли най-строги санкции? С чукове ли да го санкционираме, като за журналистическо волнодумство, или с лишаване от държавен пост и преминаване в някое от нашите частни подразделения по сигурността, като наказание за наш другар, който подслушва, без да си споделя с нас дочутото и отгоре на всичко-оставя се да бъде разкрит?
Ваш , ( не се чете).”
Тази телеграма е плод на въображението ми. Но и на логиката, произтичаща от спомена от 19 май 2008 г. , когато Министър-председателят Сергей Станишев произнесе следните забележителни слова в едно услужливо уредено и протекло телевизионно интервю:
„ Трябва да има много тежки санкции за нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства, защото хората ги е страх, буквално да си говорят по телефона”.
И още, в това свое откровение, премиерът на европейска България обобщи, че „не се знае кой кого слуша” и че не знаел какво да отговори на политици в собствения му кабинет, когато го питали, дали могат да говорят ( без да бъдат подслушани).
В собствения му кабинет! Не е ли това достатъчна причина за ремонт на кабинета? Или направо за неговата смяна?
Е, сега, след скандала с подслушването на депутати, злодеят в държавата вече е посочен: някой си Писанчев, служител от Държавната агенция за държавна (не)сигурност ( така де, след като дори кабинетът на най-големия началник в държавата, на когото службата е подчинена, до вчера беше несигурно място…).
Остава да видим какви ще бъдат обещаните лично от Станишев „много тежки санкции”. Какво ли ще се стовари върху злодея Писанчев? Като знаем как един журналист беше размазан с чукове, след като беше „изобличен” от същата тази агенция като волнодумец и от наказателния отряд се отнесоха с него по-зле от животно на заколение, какво ли му се пише на Писанчев след тежките закани на суровия ни премиер?
Както и да е. Злодеят-подслушвач е локализиран, персонализиран, остракиран и дори натирен ( макар от леко обърканите обяснения на началника му Сертов това да не става съвсем ясно).  Спете спокойно деца, торбалан няма вече да ви плаши!
Лека нощ и на Вас, др. Станишев! И не забравяйте да наградите за добре свършената работа най-заслужилите-може и с чукове, специална изработка, с гравирани, позлатени сърпове.

9 мнения за “Кабинетът на “мистър клийн” вече е чист”

 1. И не забравяйте да наградите за добре свършената работа най-заслужилите – може и с чукове, специална изработка, с гравирани, позлатени сърпове.

  Хареса ми много! Май трябва за другарите да се пише все в този стил. Те живеят в точно такъв неизменен свят. Вижте го таварищ Гоце: напълно неадекватен е спрямо съвременните реалности и все “антибългарски кампании” му се присънват нощем. Мечтае си, горкият, да е президент на република не от Европейския, а от… Съветския съюз! Нивото и възитанието му са като тези на Лукашенко и Путин, негови верни бойни другари…

 2. Кучетата си лаят, кервана си върви. Журналисти са пребивани. Е и!? На кого му пука!? На др. Станишев със сигурност-не, и на тези около него също. Нима не е ясно, че 19 години уж вече “деморатична” България не е с нищо по-различна от преди това. Най-голямата грешка на Европейския съюз е, че ни присъедини, не че те са много стока, ама не крадат чак толкова безочливо, а и журналисти не треперят за живота си, когато изразяват мнението си за Държавата (отбележи главната буква). Дори и в Русия май е по-безопасно да си журналист, не дай Боже (отново използвам главна буква) разследващ.
  Кучетата си лаят, кервана си върви.

 3. Не, убеден съм, че в Русия не е по-безопасно. И в САЩ не е кой знае колко по-безопасно. Работата е там, че Формация Студио Балкантон свирят по-шумно (чак в Англия падат хора в захлас), нашичките от балет DANCE плетат крачка и объркват танца, а от Централната Интелигентност прилагат по-незабележими схеми на контрол. Схеми, които се простират до една много специална организация – от тия, за които казваме, че не са това, което са.
  Всичко това е чудесна тема за една опасна за здравето публикация, с която мога малко да разнообразя статиите си против родната престъпност и простотия.

 4. Най-интересното и неприятното, покрай идиотщината на ДАНС и побоят над О.Стефанов, което лъсва тези дни е предаването на националните интереси по отношение на цената на газа. Ако нещата около въпроса се изяснят ще бъде ясно защо някои политици се компрометират, а други много по-виновни не, защо се сменят правителства и се поставят други, защо се правят “логически” невъзможни коалиции, как се подготвя кариерата на политици, които трябва да подпишат желани от руска страна договори.

 5. Горният- бе най-зъдълбочения и проницателен анализ от 50-60 думи само,какъвто съм че някога.
  Мисля,че авторът вече писа също така пестеливо и за Сърбия в началото на коментарите на предишната статия.
  А сега,както и в тогавашното твърдение,се разглеждат тъжно известни столетия от съдбоносно значение,за които управленската немощ на утопията,може вече и да е безсилна-всъщност за кой ли път!-но злобна,отмъстителна и нагло безсрамна.

 6. Защо прокуратурата не се самосезира по незаконните действия на ДАНС в Интернет?

 7. За да съм честен, Йов, ето и един отговор на човек, който е замознат, май, повече с обстоятелствата. И аз си мислех, че съм задълбочен;)


  Re: народът срещу мафията!
  от Избирател на Нед Сеп 28, 2008 10:54 pm

  Че кой я отрича системата? То си е ясно, че една икономика потънала във външнотърговски дефицит е на фалшиви основи които рано или късно ще се срутят. Че работодатели които въпреки че плащат 4-5 пъти по-ниски заплати отколкото е реално в съответствие с произведеният от нас БВП въпреки това кански пищят как щели да загубят конкурентноспособност като се вдигне минималната работна заплата с 20 лв не са читави. Че такава икономика не може да изкара на улиците това свръхбогатство и то е придобито само с мошеничество.

  Това за краденето си е е ясно, но тук говорим за конкретна сделка. И трябва да се види конкретно с цифри в ръка къде и точно каква е измамата, можело ли е нещо да се направи и тогава и сега, колко и какво е било възможно да се направи защото може да имаш желание но да си слаб да го наложиш. И чак тогава ще се знае истината. Иначе само пускаме лозунги. Те политиците са по лозунгите ние в този форум ми се струва сме малко по-сериозни.

  И ето в последните дни Дневник и Капитал почнаха да повдигат завесата. Както казах то си иска специалистите в съответното направление също и юристи. Но един пасаж отново показва нещо което беше написано преди 2 години още и е казано в един от линковете които дадох.

  http://pazari.dnevnik.bg/show/556252/
  С промените България се ангажира пред “Газпром” да увеличава всяка година по определен график цената на природния газ за вътрешния пазар, който се получава като транзитна такса от преноса към Турция, Гърция и Македония. Договорите, по които партньори на “Булгаргаз” са “Овергаз инк.” (дъщерна фирма на “Газпром”) за доставките и “Газпром експорт” за транзита, предвиждат газът от транзитните такси да покрива около половината от вътрешното потребление на страната. Именно заради това поскъпването му оказва толкова голямо влияние върху средната цена, по която “Булгаргаз” продава. Според различните доставчици цената на 1000 куб.м през тази година варира между 383.18 долара (на “Овергаз инк”) до 415.87 долара по договора с WIEE-ZUG. Повишенията се правят на шест месеца, като се предвижда от юли тази година цената на тази част от доставките да достигне 60% от пазарната, а от януари следващата година да е 82.5%. До началото на 2013 г. цената на бартерния газ трябва да достигне цената, на която получаваме газа по нормалните доставки. С документите се променя и схемата на заплащане на транзитната такса.
  ….
  Договорът за транзит от 1998 г. предвижда България до началото на 2010 г. да получава като транзитна такса по 1.416 млрд. куб.м газ годишно, а до 2012 г. количеството да достигне 1.424 млрд. куб.м. Руската страна е гарантирала, че тези количества ще бъдат доставени на преференциални цени. Тя се е формирала на базата на цените на алтернативните горива мазут и газьол от юли 1997 г. до март 1998 г. и е 82.50 долара за 1000 куб.м. Тези евтини количества са участвали в общия микс заедно с газа от доставчиците “Овергаз”, WIEE и са позволявали да се поддържа по-ниска цена на природния газ на вътрешния пазар. По новите договорености за базова се взима 1996 г. и основната цена се увеличава от 82.50 долара на 91 долара за 1000 куб.м.

  Индустрията досега е получавала газ по цена която е микс от пазарната /около $380-420/ и получаваният като транзитна такса /$80-90/. Това ги е поставяло в значително по-благоприятни условия от конкурентите им от другите държави, позволявало им е да развиват тук енергоемки производства /които са и силно замърсяващи/и да извличат свръхпечалби без да обновяват и модернизират производството. От общото потребление на газ само 5-8% е за битови нужди останалото е за промишлени. Ясно е главно в чии джобове е влизала ползата от тези транзитни такси. И затова сега като почна цената на газа да се приближава до световната така ревна индустрията. Но не им стиска да кажат, че се борят за печалбите си ами тикат напред нас с продънените джобове. Защо не предложат профсъюзите газът от транзитната такса да се ползва по тази цена само за топлофикациите? Макар че и то не е редно защото ще го ползват само няколко града а тези такси са за цялата държава но нейсе. А останалите количества да се продават по пазарни цени и печалбата да отива в пенсионен фонд или нещо друго общонационално и социално насочено. Да видим дали тогава ще има такова трогателно единодушие между профсъюзи и бизнес които по дефиниция са антагонисти.

  Това е истината. Така че преди да тръгнем подир лозунгите и знаменцата е хубаво и да се пооглеждаме.”

 8. Официозната таксономия е “предател”. Следните заглавия от вестник “Труд” от събота:

  “Агентите разкриха предател”

  “Сертов хвана предателя”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.