Сергей и Сергей в “музея” на Сергеевич

Не може да не сте чували шегичката за пияния, който се учудил, че на една врата пишело „жени”, а като влязъл се оказало клозет. Не сте? Ок. Ще Ви я разкажа така:
Влизаш в сайта на радио „Дарик” и четеш : „България и САЩ са стратегически партньори, според Станишев и Буш”. Отваряш още малко вратата и какво да видиш: клозет! Намирисва на откровена, долнопробна пропаганда. Защото „на вратата” е споменато името на един мъж, който няма място в женската тоалетна и следователно е изтипосан там без негово съгласие ( и в противоречие с фактите). Не става дума за Станишев…
Станишев и Буш не са се срещали по време на едноседмичния престой на българския министър-председател в САЩ. Но точно това се опитват да ни внушат с „надписа на вратата”.
Станишев е говорил едни неща пред едни хора в един американски град, споменавайки, че и президентът Буш виждал отношенията ни като стратегическо партньорство ( което двамата си казали, когато са си говорили, май беше през юни, има-няма преди 3-4 месеца). И от едноличния спомен на Станишев за едно такова единомислие се ражда миризливата лъжа за общи съждения на Станишев и Буш с днешна дата.
Реалното ниво на разговори, чрез което е сигнализирано какво си мислят американските домакини за гастролиращия в Америка Сергей Станишев ( и по този начин- за политиката на сегашните управляващи в България), е възможно най-ниското. По-ниско от заместник-държавен секретар, като Уйлям Бърнс, когото са делегирали да се види със Станишев, няма. Надолу вече са наистина чиновниците в Държавния департамент, каквито господата от ведомството едва ли биха пратили на един премиер, пък бил той и такъв, който се кланя  на Путин…
Но командированият от нас (с нашите данъци) шеф на изпълнителната власт не се е притеснил от ниското ниво на приема. Нито се е посвенил да говори от името на САЩ в съгласуваното с домакините съобщение за резултатите от тази аудиенция. Защото в достигналия до българските средства за масова (дез)информация вариант, по повод на отправената покана към Вашингтон да участва в международен форум по въпросите не енергетиката в София идната пролет, няма и дума какво мисли по въпроса американската страна. Но за сметка на това се изтъква, че Станишев бил изразил надежда, че САЩ ще приемат поканата.
Друг е въпросът, че нашият Сергей е бил приласкан от руския Сергей. Руският външен министър Сергей Лавров, който наистина се срещнал с нашия Сергей, се съгласил тутакси Русия да участва в евентуалния форум по въпросите на енергетиката в София (в навечерието на парламентарните избори в България ! ). Ако човек не знаеше реалностите, можеше да си помисли, че братушките ще помагат да намерим изход от тежката зависимост на България от американското газово иго.
На какво ли се дължи това отчаяно желание на станишевите придворни придружители да ни убедят, че нашият пратеник на рутинната сесия на ООН е „барабар Петко с мъжете”? Що за комплекси избиват с явните лъжи? Или просто, по почина на своя началник ( който намира за ненормално някой да се интересува от истината за миналото),  баснописците на премиера ни смятат за шарани, на които им стига едно лъжливо заглавие, за да се хванат на пропагандната кукичка?
Може пък самата атмосфера на ООН да им действа в духа на съветския вожд Никита Сергеевич. Той се увековечи в Ню Йорк с истерич…пардон, историческо хрумване, да си събуе обувката и блъскайки покрай микрофона да я употреби като инструмент за усмиряване на несъгласното с него човечество, представено в Общото събрание.
От друга страна, щом държавният ни глава Първанов даде тон за фриволни приказки, когато преди година заяви в София в присъствието на (запазилия присъствие на духа при това изхвърляне) американски президент Джордж Буш, че си бил еднакво близък с него, както и с Владимир ( Путин), защо пък и Сергей да не си пофантазира и да представи въображаемото за действително. А и прегръдката между Сергей и Сергей, в музея на „славата” на Сергеевич в Ню Йорк, известен още като ООН, е по-важна за нашите управляващи, от някаква си достоверност в осведомяването на някакви си български граждани.

13 мнения за “Сергей и Сергей в “музея” на Сергеевич”

 1. Знаете ли какво предлагам в тази връзка, ей-сега ми хрумва: дайте да съберем по някоя стотинка и да ги изпратим на руския посланик да вземат да купят на оня Чижов един по-свестен неразвален телефон, та като говори и дава за в бъдеще, горкият, телефонни интервюта, да не говори телефона му вместо него, ами да чуваме автентичния му глас?! Какво ще кажете, струва си, нали? Дано се намери някой да подкрепи тязи идея, щото аз лично не виждам как ще се защитим, как ще си запазим достойнството, щом като ето сега официално самите български институции, дето трябва да защищават българския суверенитет, за да угодят на Москва, ни правят нас самите, българските граждани, на пълни идиоти, на гъски и на чукундури с тоя “развален телефон”!

  (От: Нежният “гняв” на София срещу арогантната Москва )

 2. и на фона на всички манипулации, които се бълват в пространството ,си задавам всъщност риторичен въпрос: “кой умен човек ще бъде такъв идиот, та да седне да вади кестените от огъня и да иска да става политически лидер, с цел да оглави управлението на българия и да ни отърве /с наша помощ-ние сме гражданско общество, нали така?/ от паяжината на червените пари, шамани, човешки ресурси и тути кванти хитряги?” кой? трябва наистина да е голям глупак да очаква, че “сергеевците”, които ни наложиха безработния сергей, ще го допуснат да им мъти водата. и все пак съм оптимистка /умерена, в рамките на закона/

 3. Точно и пронизващо до /обидна/ болка като куршум за два заека.И то кога?
  “Дошло е време заяц Вук да йе..е и он мора да си трае!

 4. Много некомфортно,даже бих казал отвратително се чувстват комунистите през този век на информация.Нищо не могат да скрият.каквото и да излъжат се разкрива и се издънватЗатова искат да закриват сайтове,да шпионират хората само и само да се позакрепят на власт още малко.Даже и с помощта на всички техни вестници воглаве с Гьобелс Тошев(в.Труд).Представям си като ги познавам,каква умраза питаят към такива журналисти,които ги наблюдават под лупа какви ги вършат.Продължавайте все така,за да има надежда за нещо по-добро и за нас рано или късно.

 5. На лекцията на Станишев в Харвард

  “Студенти дошли с плакати “Срещнете се с премиера на най-корумпираната страна в ЕС”.”
  (http://www.kafene.net/news.html?fb_990998_anch=4844788)

  Разбира се, че са били българи. Жалкото е, че в СУ не се намери кой да освирка Гоце.:(

 6. Реве ми се направо. Това са хората, които трябва да ни дават пример, които са ни като бащи и майки, да се грижат за всички граждани, които трябва да стопанисват държавата, да предотвратяват опасностите отвън и отвътре, да се грижат за материалното и духовното ни благосъстояние.

  И как се радвам, че идват избори, макар и не веднага. И как се радвам, че мутрата на сергейката няма да се показва всеки ден по телевизора. И как се надявам, че след като са си избърсали отвестието с него, от бсп ще му отредят съдба, по-жалка и от тази на жан виденов. (малките букви не са грешка)

 7. Иска ми се ,във връзка с казаното от българските студенти и прекрасното начало на статията,да попитам-защо сте толкова малко хората в Б-я които “пиинали” влизате в тоалетната?Щтото на повечето не им прави впечатление ,че на министерски съвет и президенство не пише- нужник.А може би така ни се струва ,защото гледаме Родината от вън и научаваме за нея само от интернет.

 8. Аз твърдя, че сме малко, защото срещам разбиране и подкрепа, клонящи към 0. Допускам, че правя нещо грешно и се опитвам да се коригирам тук-там, но се движа в тъмното опипом.
  Г-н Инджев за усилията си бе “награден” с пълно мълчание от повечето медии. Слава богу, че е име в журналистиката и повечко хора го четат в нета. Стремя се и аз да насочвам внимание към статиите му.
  Дали е страх, дали е апатия, дали пък на болшинството българи в страната всъщност не им харесва статуквото?
  И какво ще направим, ако властовите кръгове просто решат да “отрежат” сайтове като този? 20-30 могат да се смачкат за 1 ден.

 9. Новият свят, манталитет и култура, в тази изтупана и опоскана страна трябвя и ще се зида с много упорство, зрънце по зрънце. И всеки един в повече е вече нещо.

 10. Проблема,според мене се корени в самата същност на идеологията на комунизма.Да убедиш селяните,готови единствено “за дълбока оран и събирането на тежка реколта”,че могат да управляват държава или работници,чиято единтвена цел в оскотялото си ежедневие е вечерния литър ракия,че могат да творят изкуство (примерно) е меко казано извръщение!От там следват (макар и косвено) дебелокожите прояви на Сергей!Та кои са му избирателите,кой стои зад него и гласува слепешката и в строй!

 11. Ако комунистите са могли,са щели да мислят сто години напред:да усвоят всевечните правила,да не налагат противоестествен живот с каквито и да е илюзии,но поне да не вършат,отгоре на всичко и непоправими поразии,заради едната им глупост и опасна суета на мързеливи ученици по история.
  Човекът се възпитава в семейството,а ако е надживял суетата е тройно по-опасен и по-силен запротивници и враговете си.Такъв няма да се остави никога в паежината на изобретателните плъхове на Рутината,прикрита под мантията на т.н. протокол.А ако зад него е страната му,няма такава земнасила,която е в състояние,да го наведе…!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.