Рибата се вмирисва откъм главата ( на държавата)

Чистата съвест очевидно не е сред основните добродетелите на сегашното управление и не може да служи за пример по веригата надолу на чиновниците в страната на „господин чист”. Защото с чиста съвест, чисти ръце и горещо сърце от ДАНС можеха да погледнат обществото в очите и без да мигнат да отхвърлят тежкия упрек за съпричастност към побоя над журналиста Огнян Стефанов. Вместо това от ДАНС гузно мълчат и упорито отказват да кажат по този въпрос каквото и да било.
От ДАНС не могат да не си дават сметка, че ако не като поръчители ( което вече излиза дотолкова извън рамките на какъвто и да било разум, че не е за вярване), то като подстрекатели на престъпния акт началниците на тази агенция не само могат, но и няма как да не бъдат заподозрени. Те сами си навлякоха такова реноме с комсомолския ентусиазъм, с който се заеха да разобличават предполагаемите врагове, дръзнали да списват анонимен сайт с антипрезидентска и антиправителствена насоченост, препращайки към главата на посочения от тях Огнян Стефанов цензурата на чуковете. Че и се похвалиха с големия успех в преследването на словото из интернет на специална пресконференция, на която се издадоха, че могат и да говорят, когато шефовете им сметнат това за целесъобразно!
ДАНС прилича сега на риба-хибрид, която е показала, че може да говори с човешки глас, но само когато й наредят. А иначе, типично, мълчи. Мяза на риба и заради вмирисването откъм главата. Мълчи като главата на правителството.
Пример им дава и президентът Първанов. Той е пътеводна звезда, направо петолъчка,по въпроса как се отиграват ситуации, в които трябва да се избегне конкретният отговор. На запитване, дали е получил апартамент, подарък от бизнесмен, отговаря, че истината за материалното му състояние била посочена в интернет ( което, като е посочена, не означава, че не подлежи на съмнение-но кой да посмее да пита…). Не казва ясно: не, не съм получил такъв подарък! На 8 октомври ще станат точно две години, през които никой, ама абсолютно никой не се осмели да се поинтересува, дали случайно не лъже. По същият начин реагира и когато с ловна дружинка обикаляше симитлийските гори, вместо да покаже съпричастност към жертвите на пожара в държавния влак край Карнобат тази пролет. Не отрече, че е бил в гората на стотици километри от кладата, а излезе с изявление, че не е „стрелял”, т.е. не е като да му било чак пък хубаво, като е бродил рибата наистина се вмирисва откъм главата-откъм държавния глава, най-вече в мразовитата тъмна мартенска утрин на другия край на България.
Така че няма какво да се чудим, рибата наистина се вмирисва откъм главата. Откъм държавния глава, най-вече!

11 мнения за “Рибата се вмирисва откъм главата ( на държавата)”

 1. Това е типична комунистическа черта. Питаш ги нещо, те отговарят съвсем друго.

 2. Наистина нужно ли е българските граждани да пращат копие от запитванията си до институциите в България до ЕК, за да им се отговаря изобщо и как може да се подскаже на ЕК да ги накара да отговарят адекватно. Аз лично бих се подписал под едно такова писмо. Пък дори касаещо гореповдигнатият въпрос за апартамента.

 3. Няма по-долен лъжец от Гоце.Не се наемам да кажа колко пъти до сега лъже най-безразборно,но ако има незавиосима журналистика,все някой ще намери колко пъти е излъгал.Със сигутност това няма да е вестник Труд(със затихващ тираж),точно по-тази проичина,че и Труд и Гоце лъжат и манипулират,защото са от една и съща школа.А откъм ГОЦЕ не мирише а направо вони.Как да ни вземат за серозна държава с такъв президент компрометиран по всички линии.Цялата държавна машина е включена да чисти образа на Гоце и пак е оцапан отвсякъде.Винаги е имало несправедливост,но такава като у нас не съм чувал да има

 4. Хора! Видяхте ли, чухте ли днес изказванията на главни редактори и медийни началства на излизането им от ДАНС!?!?! Не е истина просто!

 5. Водят държавата към все по-голямо падение. Стъпка по стъпка, и с всяко свое намерение, действие и възможности.

 6. Главата се вмирисва откъм рибата! Българите си избраха Гоцето на свободни избори. Рибата в случая е напълно отговорна за състоянието на главата си. Друг е въпросът, че сега пък тази глава допълнително омирисва рибата. Което предопределя, че през следващия мандат рибата ще е с още по-вмирисана глава. И т.н. Порочен кръг. И ако отвън някой не се намеси да го разкъса, този кръг ще се върти до свършека на света.

 7. Когато преди време една млада журналистка запита главата(на държавата) дали е вярно, че срещу името му в документи на ДС стои псевдонима Гоце, тя(главата, де) отвърна: “Вие ме убихте с този въпрос!” И толкоз – нищо повече. Нито да, нито не!
  Тази глава(Гоцева) е вмирисана още от времето на аферата “петрол срещу храни”. А “мъдрият” български (и турско-цигански) народ дори си я типоса за държавна такава по-сетне, та и повтори!

  След 15 годишно отсъствие от България не си правя илюзии за мъдростта на народа ни. Вие, г-н Инджев, сте звезден отблясък в блатото на българската посредственост, некадърност и безкултурност. И страхливост.
  Пишете, драги господине! Четем Ви с удоволствие и зад граница. Здраве и късмет и …пазете се!

 8. Леле приятелю ,блазе ти че не си тровиш нервите на “Сан Стефано 29”.Много твойте колеги нямаха това щастие да се пенсионират ,защото трудът им ,който няма нищо общо с политиката бе прекратен преждевременно.Време е да се застъпите за тях за морала на медията ,за достойнството на тези души зад кадъра ,зад микрофона.

 9. Ivo, Ivo…..
  На таз риба са и намерили начина да я клонират.Цели 240 пъти. И каква воня само се носи

 10. Така е, рибата се вмирисва откъм главата, но… когато спре да мърда опашката.

 11. ТРИ ДЕНА ГО БИЛИ,НИ ДУМА,НИ ВОПЛЪЛ,НИ СТОН….КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ТЯХ?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.