Внимание: ако не сте ваксинирани, не четете този текст, опасно за живуркането

Не беше прав др. Станишев да ме нарича „ненормален” . Нали помните: „само ненормални” се интересуват от темата за досиетата, весело отсъди той. Но не е съвсем прав, защото се оказах не „само ненормален”, но и „супер ненормален”.
Поинтересувах се от собственото си досие и взех, че го разгласих. После, година по-късно, когато това направи и съответната комисия ( макар и с много по-малко подробности от самия мен), се оказах отново единственият ненормалник, който демонстративно се дърпа, не иска да бъде смятан за част от компанията на насилствено осветяваните, но горди с принадлежността си към бившата насилническа организация ДС. Всички смятат за нормално да е имало ДС,  да си бил част от нея, да си се гордеят с това, но тайно и явно те са нормалните. Затова и си имат нормален премиер. Аз да му мисля!
Тъкмо свикнах, че съм адски ненормален в нашата невероятно нормална държава и ето, че др. Станишев вече ме обявява за циркаджия. Участниците в подписката „аз съм европеец”, които символично „уволниха” правителството, по думите на др. Станишев са циркаджии.
Като се замисля „ненормален циркаджия” си е справедлива диагноза за кретен, който не иска да си дружи с нормалните другари, командвали и преди и сега държавата и вместо да си трае им се репчи.
Може ли човек да ходи по опънатото въже между медии и власт, без да падне? Може, нормалните въжеиграчи могат. Всеки ден и непрекъснато. Години наред. Кривят се, правят чупки в кръста, балансират успешно. Само ненормалните циркаджии все нещо се спъват, че и падат. Така им се пада!
И с това ще се съглася. Къде ще ходя? Още повече, че съм също само един прост графоман. Поради някои различия в характерите с останалите, с нормалните, напуснах нормалното си работно място в най-нормалната телевизия. Сега си упражнявам конституционното право на свобода на словото у дома. Всеки ден. Редовно си взимам порцията свобода, понякога по два пъти- преди лягане и малко след ставане. Това лечение е изпитано в други страни още преди столетия. Кой знае, ако го прилагам редовно, може и да ми мине ( макар че има опасност и да се пристрастя и да дам лош пример на околните, току-виж и други се заразили! ). Хапвам си свобода с наслада на порции. Всеки, който е гризвал дръвцето на несвободата  и не е мазохист, ще ме разбере. Но др. Станишев може и да ме скастри: „ само един графоман” може да се интересува от такива неща, като свобода на словото.
Като нищо ще го каже, ако не беше един проблем: аз съм и нула, нищожество, няма ме и няма как да ме забележи. Което също е научно доказано не от кого да е, а от др. Станишев.
Защото, аз може да съм графоман, но той се оказа и  графолог. Хвърлил пътьом един поглед на част от подписката на опозиционно настроени граждани и обявил цялата тази галимация за фалшификация. Не чакал някакви си експертизи, веднага лично установил сходство в почерците, нещо там в буквите и изобщо всички предпоставки да обобщи, че щом в една папчица има такива неща, значи цялата работа е куха.
Да обобщя тогава и аз. Какъв се оказах: абсолютно ненормален циркаджия, но и същевременно фалшив субект, който дори не може да се подпише без веднага да бъде разконспириран като нула, нищожна величина, несъществуващ.
Обаче пък , напук на нормалните, съм свободен.
Най-вероятно и вие сте такива, щом си давате труда да четете този текст.

23 мнения за “Внимание: ако не сте ваксинирани, не четете този текст, опасно за живуркането”

 1. БРАВО!!!!!!!!!САМО ТАКА.
  ПО-ГОЛЯМ ЦИРКАДЖИЯ И СМЕШНИК ОТ СТАНИШЕВ НЯМА.ЛОШОТО Е,ЧЕ ТОЗИ СМЕШНИК НА ПРАКТИКА РАЗПЛАКВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И АКО НЕ ГО МАХНЕМ НАВРЕМЕ,МОЖЕ И ОТ ЕВРОПА ДА НИ ИЗГОНЯТ.Е ТОГАВА ВЕЧЕ ЩЕ СЕ ОЖЕНИМ ЗА РУСИЯ ТРАЙНО,ЗА СЕГА СМЕ САМО ГОДЕНИЦИ.

 2. Господин Инджев, благодаря, че споделяте ежедневната си порция свобода с нас, лишените от дар-слово като Вашето. Дано някой ден порцийките свобода ни подтикнат към по-сериозни действия!

 3. ХА-ХА-ХААА! БРАВО ! ПАЛЯЧОТО ОТ СЪВЕТСКИ ПРОИЗХОД, ИЗЖИВЯВАЩ СЕ КАТО “ПРЕМИЕР НА МАЛЕНКАЯ БОЛХАРИЯ” /КАКТО НИ НАРИЧАТ РУСКО-СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ…/ ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИ НА ИЗБОРИТЕ ПРАВО В НОСА !!!

 4. Ако е за цирка,г-н Инджев,-вижда се вече,той тепърва ще е пълен!

 5. С колко килограма наедря др.Станишев от както стана премиер?
  И това видимата страна на узрялото дебелокожие ли е?

 6. Не знам дали да се определя като свободна, но си признавам, че съм много объркана,четейки статията горе, кой знае защо се сещам за две летни случки от далечните 1982 и 1989,първата е по време на Лайпцигския панаир,когато ние, младоженци,след дълга обиколка решихме да хапнем по един вурст, сега дали беше брат или брот, не си спомням,на масата до нас седеше един човечец, който разказа, че е електротехник, има вартбург и че е по-добре Германия да е обединена, и “ех как живеят германците в западната част”, не го разбрахме, защото на нас бившето ГДР ни се видя върхът на сладоледа;втората история се разви в бившата Чехословакия, във влака се запознахме с един словак, който ни покани на гости, когато приключим с Прага, да не говоря, че в този прекрасен град видяхме продавачи на зеленчуци с чисто бели манти,а самите зеленчукови магазини приличаха повече на аптеки, и така потегляме за т.н.село в Словакия до австрийската граница на гости,слизаме от автобуса и гледката е потресаваща – чисто,спретнати и весели къщи,малки декоративни оградки,онемяхме, нашият домакин обяснява, че живота е труден и много хора бягат в Австрия с балони,след видяното ние питаме защо бягат, а той ни поглежда учудено и казва “вие не знаете ли?”, направихме се ,че знаем. Няколко месеца след това дойде 10 ноември.И сега 19 години след него искаме да сме на мястото на електротехника от ГДР, да караме вартбург и да хапваме вурст на панаира в Лайпциг, или да подкастряме тревата в дворчето на някоя къща в селото до австрийската граница.Не знам дали съм свободна, щом искам точно това, а и Прага от 2007 не е тази, която ни плени през лятото на 1989.

 7. Да си ненормален в ненормална държава – това е комплимент за този, който може да го разбере.

 8. То това същество дето наляво и надясно раздава нравоучителни квалификации – “българите не могат да смятат Русия за агресор”, “ненормални са тия, дето се интересуват от досиетата”, “циркаджии са тия, дето си мислят, че ще ме уволнят” и пр. дават благодатна основа за интелектуални игри: това “ненормален циркаджия”, каквито се оказахме всички, подписали заповед за уволнение на “дрогирания херсонски плъх” (много ми хареса и този израз!), е чудесен израз; щото излиза, че щом ний сме от “ненормалните циркаджии”, тия, другите, които Дмитрич харесва, по неговата логика са нормални циркаджии! Чудесно е: вижда се, като плещи без да мисли, как репликите му като бумеранг се връщат върху тъпото му чело (дето е осмислило най-вече световно важната тема за ролята на милиционерската униформа за бойния дух на милицията, нали такава била темата на дисертацията на херсонския плъх?) 🙂 Де да имаше този акъл арогантният малчик поне да мълчи, за да не се излага, ама щом не мълчи, щомсе перчи, авно сам чувства, че вече е пътник…

 9. Бях си приготвил един остро критичен текст за г-н “Здравейте, циркаджии”, но после си казах – откъде накъде ще си изливам раздразнението в думи, от които нищо няма да последва.
  Я по-добре да сбера малко подкрепа (понеже съм сам и твърде мъничък) и да направим нещо. Та ще поработим малко на ползу роду, а с някои може да се видим на утрешния протест срещу слухтенето.

 10. Свободни сме. Да четем този текст.

  Не сме свободни. С такива (не)нормалници зад кормилото на властта.

  Свободни сме. Да им “духнем” под опашките на следващите избори.

  Какво чакаме – да покажем, че сме свободни!

 11. Прав сте, господин Инжев. И ще се опитам да продължа: нормален е всеки, който оповестява по повод събитията в ДАНС, че е правилно да бъдем подслушвани. Ненормален е оня, който мисли, че това е неправомерно и напомня тоталитаризма. Нормален е всеки, който стиска палци да се въстанови бойната и всякаква дружба между Русия и мъничкото й безпомощно и вечно наакано братче България. Ненормален е оня, който се радва на приютяването на страната в Европа и то с равни за всички европейски народи права. Нормален е оня, който иска от близкото минало да помним само славното бригадирско движение. Ненормален е оня, който пита: какъв е броя на жертвите на извънсъдебните убийства между 9 и 30 септември 1944 г. И пр. и пр. Ами, да се опитаме да направим един списък на ненормалните в тази страна, та да разберем най-после колко са тези индивиди, които позорят духовното здраве на съвременна България.

 12. Към 15.40 вече стана известно,че премиерът г-н С.Станишев е поканил с писмо кмета на София г-н Б.Борисов на диспут за бъдещето на страната.Без коментар!
  Но и Вас г-н Инджев,като “заслужил графоман, графолог на републиката…въобще много граф..”,моля следете защото ще е интересно явление,а Генералът не би си позволил,лукса,да не приеме!
  Ще се включа по други въпроси едва след 4 ноември 2008 г.

 13. Поради факта, че опозицията не събираше активно подписи, аз упълномощих по телефона човек, притежаващ бланки. Не съм я попълвал, но съм заръчал. И какво от това?

 14. Браво… “най-нормалната телевизия”.. Абсолютно вярно… толкова нормална, че даже най-ненормално приглуши въпросния поздрав в първата си емисия… в опит да замаже скандала. Комунягите се дънят като по учебник (справка П. Младенов). Ето защо г-н Инджев, предлагам Ви да иницирате електронна подписка на несъгласие или каквато и да е форма в знак на протест… Все пак: Ако този път не викат танковете, то най-безцеремонно нарекоха българите клоуни… Веднага да си ходят! Ще взема да им го кажа на родния им език, та дано разберат: Марш отсюда продажние шкуры!

 15. Преди 18.00 ч. по телевизията се загатна със странен коментар,че и Румен Петков,щял да иска оставката на С.Станишев.Вярно ли е това?

 16. Ами щом е такава работата (прочетох текста открай докрай), хайде и моя скромна милост – при ненормалните! И чакам с нетърпение следващия текст (досущ като ненормален).

 17. Аз подписах заповед по интернет и не съм ненормална или циркаджийка! Ех, защо не сме така чувствителни, както след онази изтървана от петър младенов реплика за танковете!?

 18. ПОМНИТЕ ЛИ ВИДЕНОВ? ГЛЕДАТЕ ЛИ СТАНИШЕВ?

  КОМУНСТИТЕ НА ВЛАСТ(В ДЕМОКРАТИЧНА СРЕДА), СА КАТО СЛОН В СТЪКЛАРСКИ МАГАЗИН!

  ВЪРТЯТ СИ ОСРАНИЯ З АДНИК ДА СЕ ПОКРИЯТ, АМА ТОЙ Е МНОООООГО ГОЛЯМ. И МООООООГО ОСРАН. И СЕ НОСИ ЗВЪН НА СТРОШЕНО МНОГО ЯКО. ГАФ СЛЕД ГАФ.

  МНОГО СМЕШНО ! САМО ДЕТО НАРОДА ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ СМЕТКАТА.

 19. Относно свободата много бих искал да сте прави дами и господа, но си мисля, че всички вие за съжаление се заблуждавате. Аз също доста отдавна осъзнах, че съм ненормален, но не знам защо, това ме изпълва с чувство на гордост.

 20. Христо Ботев го е каза: при нас нормалните считат за луди….
  а другите нормални дето не искат да бъдат считани за луди. ще се скитаме немли не драги по света… да видим до кога. Между другото и Ботев ли изхвурлиха от училищната програма – няма да се учудя…

 21. Не знам дали това, с приликата на почерците е критерий. Дъщеря съм в семейство с 3 деца. И тримата имаме толкова еднакви почерци (доста грозни, но еднакви), че като отворя тетрадка от детсвото ни или случайно погледна някоя забравена бележка, понякога доста се чудя кой от нас тримата го е писал. Според майка ми сме наследили грозния почерк от баща ми. Така че ето 4 човека с идентични почерци, но различни самоличности. Това значи ли, че като подкрепим някоя подписка, ще ни обявят за мошеници или несъществуващи лица само защото имаме общ генетично обусловен почерк?

 22. Привет на всички “ненормални циркаджии!” Има причина Сергей Дмитриевич да се държи по този начин. Той е УВЕРЕН в себе си понеже знае, че е кукла на конци за товарищите в Москва. Същите тези, които са решени да контролират както ядрената, така и всяка друга енергийна доставка в БГ. Сергей вижда и знае, че ние “ненормалните” няма да излезем на улицата и да направим нищо. Това е трагедията на нашият народ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.