Нехристиян, немюсюлман, недемокрация

Нашите управляващи не са християндемократи. А християни ли са, като се скъсват да освещават църкви и да целуват ръка на патриарха? И демократи ли са изобщо?
Християните ходят в неделя на църква. Християните, както и истинските демократи, спазват божията заповед да не лъжат.
Завръщайки обратно към корените си ( от сайта Медиапул са преброили, че прави това за 4-ти път тази година), президентът Първанов е посетил Перник в неделния ден и от тази родна трибуна е казал…преценете сами, дали може да му се вярва.
Първанов заявил, че не знаел каква била целта на шумната акция на полицията в Дупница през изминалата седмица. Знаел обаче, че акцията всявала респект и трябвало по-често да се правят такива ( неизвестно на самия президент какви! ) акции. Как една акция с неизвестна цел може да всява респект-  щом целта е неизвестна, значи и резултатът няма как да е ясен?
Впрочем цяла България трябваше да бъде убедена, че били атакувани  позициите на двама общински съветници, за които съпартиецът на Първанов, бившият кмет на града Първан Дангов, отдавна говори като за истинските господари на града и околностите. Оставиха ни да си мислим, че емблематичните бизнесмени са били нарочени за „внезапна проверка” .Толкова „внезапна”, че уж мобилизираната на пълни обороти полицейска „хайка” не можа да ги открие цяло денонощие.
Има ли някой, който да повярва, че главнокомандващият е единственият човек в България, който не е схванал внушението за показни мерки срещу т.н. братя Галеви, заради чиято топла връзка с властта си отиде бившият вътрешен министър Румен Петков-същият, когото Първанов защити като министърът, комуто вярвал, защото имал сили да осъществи реформата във ведомството? Правейки се че не знае, президентът на практика се солидаризира със самите Галеви, които многократно изобразиха учудване, че ги били търсили без да се крият.
Що за респект се печели с акция, с която т.н. силови структури бяха силно дискредитирани от двама „оперативно интересни” ( по думите на самия Румен Петков) граждани , които с лекота финтираха уж респектиращите ги десетки полицаи? После пък, без какъвто и да било респект към същите тези служби, двамината обиколиха всевъзможни медии и се надсмяха над бившите си колеги (  нали т.н. братя Галеви също произхождат от „силовите” структури на властта).
Но на Първанов тази пародия не му стига-той иска още такива „респектиращи” операции.
Истински сме респектирани обаче от друго управленско „мероприятие” в почивните дни. Неуморният ни премиер Станишев държа прочувствена реч пред коалиционните си партньори от НДСВ, в която заяви, че се учи от Симеон Сакскобугготски. Премиерът може би е прочел ироничната забележка на журналиста Иван Бедров, според когото, ако се съди по гузното награждаване по кратката процедура на поредния олигарх с най-високо отличие, властите давали признаци напоследък, че се срамуват от някои свои действия . Като че ли в отговор на това предизвикателство Станишев декларира, че не се срамува-например да заяви своето преклонение пред бившия монарх. С което сложи точка и на спекулациите около предполагаемите му терзания като социалист, съюзил се с „дявола” ( т.е. със самия символ на монархията и на …”монархофашизма”, според доктрината на партията).
Досега партийната пропаганда ни баламосваше, че бракът на червените бил по принуда, а се оказа, че бил по любов.
Любовта на Ахмед Доган към жестовете пък допълни картината на откровенията, с които по едно и също време ни дариха управляващите. Нито християнски, нито мюсюлмански е жестът му да откаже да почете паметта на Ахмед Емин, един от пазителите на тайните на ДПС, който ги отнесе в отвъдното след пистолетен изстрел. Ако Доган беше „обикновен” човек всеки следовател би се поинтересувал, какво иска да каже с този жест спрямо човека, смятан до онзи ден за „дясната му ръка”. Доган обаче ни е необикновен-говори с жестове, съветва със заплашителни нотки в гласа най-мощната агенция по сигурността да не реже левия си крак, вместо лявата ръка, после другата му дясна ръка ( Касим Дал), тълкува думите му досущ като везир, обясняващ гримасата на султана.
А ние се дивим на цялата тази демонстрация на нехристиян, немюсюлман, недемокрация. Поне да беше социал, но тя и това не е.

18 мнения за “Нехристиян, немюсюлман, недемокрация”

 1. Защо и медиите са толкова безсилни към извращенията в държавата? Очевидно е, че трябва да търсим съдействието на чужди медии, като BBC например. Славков беше арогантен точно колкото и Ахмет Доган. Но журналистите от ВВС му смачкаха фасона и в крайна сметка му врътнаха кранчето. Никой български журналист не желае дори да попита Доган за убийството на най-близкия до него човек. Защо очакваме хората от властта /партньорите на Доган/ да кажат, камо ли да направят, нещо повече?

 2. Защо и медиите са толкова безсилни към извращенията в държавата? Очевидно е, че трябва да търсим съдействието на чужди медии, като BBC например. Славков беше арогантен точно колкото и Ахмет Доган. Но журналистите от ВВС му смачкаха фасона и в крайна сметка му врътнаха кранчето. Никой български журналист не желае дори да попита Доган за убийството на най-близкия до него човек. Защо очакваме хората от властта /партньорите на Доган/ да кажат, камо ли да направят, нещо повече?

 3. Ислямската религия е известна и със свидетелства за растяща враждебност към друговерците ,и с проповеди за съчувствие и грижи…
  Но в Корана е примесено и сурово предупреждение към всички,които сеят гнет и насилие.
  Има и една божествена проникновеност,озадачаваща още повече:”Не знае ли той,че Аллах вижда?Ала не!Ако не престане ще го повлечем за перчема-перчема лъжлив,грешен”(96:14-15)
  Арабската дума насия е и чело,т.е.преден дял на главата,а множественото й число се употребява за знатни и издигнати хора….и дърпането-повличането за него-олицетворява унижение по най-болезнения начин…

 4. Трябва ни нов Президент, ново Правителство и нов Парламент.
  Трябва ни и ново мислене на народа, за да си избере тези нови институции.
  Тъй като обаче официалните медии обслужват както управляващите, така и бившите управляващи, не може да очакваме от тях да възпитат това ново мислене.
  Затова се радвам, когато критиките към властта идват не само от опозиционните парламентарни сили, чакащи единствено те да се докопат до кацата с мед, а и от независими източници, чиято цел е истината, единствено истината и цялата истина.
  Защото истината може да се каже само от свободни и независими хора.
  Що се отнася до изявленията на хаджи Първанов, че трябвало да се “влезе във финансите на престъпните групировки и в начина, по който те осъществяват своята дейност” надявам се, че е имал предвид Ахмед Доган, който нещо се крие последните дни, а не братя Галеви, които дефилират триумфално по всички родни медии. Нещо повече- подозирам че г-н Президента има тайно желание да учи занаят при майстор Доган за начина, по който осъществява своята дейност.

 5. От известно време все по-често изявленията на най-висшите държавни дейци на България ме карат да мисля, че те са доказателство не за безотговорност, а за невменяемост.Това е само подозрение, но да не би пък да съм прав? И вярвайте,като пиша сега тези редове съвсем не се шегувам. Има си хас, а?

 6. Все едно гледам някаква партия шах, след отвличащата маневра “братя Галеви” следва основната атака “Доган”. Кои са играчите Вие ще кажете.

 7. Bulgaria e v plen na edin selski tarikat – Ahmed Dogan, komsomolski tarikat – Sergei Stanishev, chujdozemlen tarikat – Simeon Sakskoburgotski i edin tarikat koito e i s NATO i s Rusia – novia velik strateg Goce udobnoto.

 8. По-нагоре прочетох, че ни трябват много нови неща…Наистина е нужно ново Възраждане, но преди това ще минат още няколко голготи…Ако се върнем обаче на конкретния повод бихме казали, че алтернатива пред Неразумните юроди е или нови избори – натискът пък и ползите, както и индикациите от предните седмици, го казват, или преминаване към Общността на независимите държави…Но пък и на толкова абсурди, заради ползи и потребности на елементарни хора бяхме свидетели, че нищо чудно да ни изненадат пак.

 9. Bylgaria ot 5-600 godini nasam winagi e bila w plen na tarikati-taka che nishto nowo…

 10. Моля ви коментирайте това:
  http://www.zora.me/node/8

  Това е повече от безсрамие, наглост и каквото още се сетите…

 11. Es tut mir leid,aber das alles sei eine Schweineri!
  Moglicherweise ist Herr August Hanning wenigstens -jetzt- informiert worden.
  Letzten Endes…wer webt das Leichetuch von Bulgarien?Das is sicher nicht Deutschland…oder haben wir auch unseren “Heine”?

 12. Е, няма как, ще трябва да изтърпим до края на този мандат! Дори си мисля, че наистина не е полезно да има предсрочни избори, защото за оставащите няколко месеца комуноченгесариата ще свали маските докрай (вижте ги само какви ги натвориха през последните 1-2 седмици). А това пък може би ще провокира повече хора да гласуват за опозицията, излизайки от пашкула на ‘неинтересуващите се от политика’. Трябва да се използва това време до изборите, да се събере достатъчно обществена подкрепа за едно ново управление. Начина да се излезе от празнословието на тази фраза е като се посочват конкретни действия /политики/, които трябва да бъдат предприети. И тук настоящата тройна върхушка наистина си мисля, че помага, като с абсурдните си действия прави посочването на тези болни проблеми съвсем лесно и просто. Създаване на истинско Бг ФБР. Също и съдът – вечната тема. Насърчаването (чрез конкретни действия на държавата) появата на повече свободни медии и прочистването на сегашните от мрачните фигури настанили се там (това е лесно, повЕрвайти ми, само някой трябва да го поиска). И накрая (но не по важност разбира се), създаването на истински работещ парламент. Ако трябва да посоча ЕДНО ЛЕКАРСТВО нужно на болната ни млада демокрация, то това е именно истинският ПАРЛАМЕНТ!!! Защото той има едно уникално ценно качество – колективен орган е! Продължавам да смятам, че който се противопостави РЕАЛНО на комуноченгесариата в България, ще му се наложи да понесе ответен удар. И съответно, ако този някой е само даден министър, дори и премиер министър да е, опциите на ‘лошите’ са много – поръчкови кампании по медиите, заплахи към близките му, вече виждаме, че взеха да самоубиват все по-нагло… Но ако 150-те депутати станат моторчето на една такава война с мрачните бг елементи, то тогава тези елементи имат много по-малко, да не кажа никакви опции. Е, разбира се и този филм го гледахме в ранните ’90, но все си мисля, че някой в тази държава се учи от грешките си… Аз наистина вярвам, че тези избори са исторически шанс и т.н… И отговорността на плещите на Юруков, Борисов и Костов е огромна. Но струва ми се и тримата, по един или друг начин са доказали, че могат да носят отговорност. Нищо не ми остава освен да се надявам на това!!! Не че няма да понесем още един мандат ‘тройна коалиция’, ще, ние явно сме жилав народ… Но това просто ще ни забави още и още, а тези забавяния станаха твърде много. В крайна сметка свободата ще даде своите плодове, въпрос на време е, независимо на какво са се надявали архитектите на прехода от ДС, в същите тези ранни ’90… Вярно, успяха да забавят нещата с 5-6 години, когато катурнаха Филип Димитров, може би ще успеят и сега да ги забавят, но никога няма да ПОБЕДЯТ! Защото, както казах, свободата дава своите плодове и никакъв сценарий не може да промени това. Справка – световната история!

 13. И друг път съм анализирал коментари на Boabab и др.,дори съм пресявал /за себе си/ насипното им състояние,ако е имало такова!.
  Но сега има своеобразни бисери,които ако ме подкрепят и останалите,биха могли да изкристализират като конституционно осветено гражданско движение водено от Иво Инжев с работно наименование: “Българско Възраждане и без нови Голготи – 2008-2009”
  Не разбирам вметнатите думи за “преминаване към ОНД”,и наблягам на благоденствието от общуването в интернет пространството и едва ли е нужно да добавям ползата от него
  Още в края на 2006 г. г. изчетох анализи на Марио Варгас Льоса,а от 2007 съм свидетел,редовен привърженик и симпатизант на кампанията на Барак Обама и Джо Байдън!
  Така че имам представа за могъщата сила на общуването в интернет порстранството.
  Но аз съмият съм си гола вода с компютрите и съм готов да бъда помощник и слуга на по-кадърни в тази област,за да я пребъде България!
  Това е всичко…останалото само повод за жалост и омерзение!

 14. Ако интелигенцията ни не може да се обедини,какво да очакваме от смазания народ?Единичните гласове наСтефан Цанев,Васил Иванов,Иво Инджев…не правят пролет.А сани така нужни възрожденци!Сигурна съм,че голяма част е готова за гражданско общество.Или пък…народе!!!

 15. Йов, това за ОНД си е горчив хумор, да не кажа сатира… Оносно г-н Иво Инджев, сам съм предлагал да поеме инициатива и да се опита да създаде център за обединяване на интелигенцията…За съжаление той чувства и вижда, че това е обречена работа…Само като си помисля, че половината ще скочат срещу Стефан Цанев, другите срещу….Българите няма да успеят, дано не съм прав, да намерят мъдрост да игнорират несъщественото…Но…Надеждата умира последна…Иска ми се да вярвам, че истинската българска интелигенция ще може да постигне някакво съгласие, единодействие и общност значимост. Някога.

 16. Boabab,благодаря,че се обади…още помня анализите ти – и за да се увериш -ще посоча например – този за Сърбия,която ни изпреварва…
  В моя род-според легендите- “за да не ме вземат за улав”, предишните са се трепали за Михайил Шишмин ІІІ до смърттта на последния,чийто брат Белаур остава до оцелелите след Велбъждката битка и към икиндия на 28 юли 1330 г.,когато Струма почервеняла от кръвта им тече така до Бяло море…”играли” са мечовете на сърби, техните германски и каталонски наемници!!!
  Затова татко бяга от Босилеград след Ньойския договор и едва оцелява като ратай в Отечесвото,а дядо е бил имотен човек – и с каква осанка!!!-видно от снимката да сина си,млад войник в 35ти пехотен на НВ полк!
  Но да се върнем на въпроса за Иво Инджев!
  Аз съм възрастен човек,но от опит знам,че китайците са прави за “дългия път и първата крачка”…мноого я умеят тази далавера нашите “комсомолци” и са ме прецаквали не веднъж,защото са бъзливи в решителния момент…но ако усетят “алъш вериша”…са първите на софрата!
  На 4 ноември отново ще напомня идеята,защото силата ни е в интернет пространството…ние друго си нямаме-поне сега-но истинското “звездно войнство” е нашето от кадърните,а и без значение от “какви други” навлеци!

 17. Г-н Йов, можете да разчитате на мен.

  Иначе, по злободневното:

  Не е ли крайно време отново да се повдигне въпроса – етническа партия ли е ДПС? И тъй като е явно етническа да се закрие. В същото време да се гласува закон, който да определя квота за малцинствата в управлението на политическите партии.

  ДПС доказа – това от петък е само индикация – но рекетите в политическия живот, резултатите от управлението й – вижте напримел какво е положението със САПАРД, вижте технологиите й на корупция – че е проклятието за България. Проблемите ни са страшни и тази”партия” само ги използва и задълбочава.

 18. С възхищение чета статиите на г-н Инджев и коментариите по тях и се уверявям колко много умни и загрижени за съдбата на България хора има. А има и хиляди, които не пишат в сайтовете на интернет, но мислят по същия начин
  Затова си мисля: няма ли начин всички умни и загрижени хора да се запишат в едно движение, наречено например “ДВИЖЕНИЕ НА БЪДЕЩОТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, или ГРАЖДАНИ НА БЪДЕЩЕТО, или някакво друго подходящо ими, и когато станат много, напр.600000 човека, да се съберат иизлезнат на плащада и да смъкнат това правителство. Между 600 х. човека могат да се изберат 240 достойни хора за новия парламент, които безкористно и вярно да служат на народа. Те ще бъдат избрани мажоритарно, като се познават качествата им и ги одобрява голямата част от обществото.
  Нали искаме не само да говорим по форуми, а да вършим нещо полезно. Първата стъпка може да бъде една такава подписка с имената на най-уважаваните чеда на нашето Отечество.
  Започвам с:
  1.ИВО ИНДЖЕВ – ЖУРНАЛИСТ
  2.СВЕЩЕННИКЪТ, КОЙТО ПРИБИРА И ИЗХРАНВА СИРАЦИ И БЕДНИ ХОРА в СОФИЙСКО СЕЛО /ЩЕ ДОПЪЛНИТЕ ИМЕТО МУ/
  3. ХОРА, КОИТО ВИЕ ПОЗНАВАТЕ И СТЕ УБЕДЕНИ В КАЧЕСТВАТА ИМ НА ЧЕСТНИ И НЕПОДКУПНИ.
  4. АЗ МОГА ДА ПОСОЧА ИМЕНАТА ПОНЕ НА 20 ЧОВЕКА, КОИТО ПОЗНАВАМ И ГАРАНТИРАМ ЗА ТЯХ.
  5. И ТАКА ДО 600 ХИЛЯДИ /или 1 милион/ – ИМА И В ГРАДОВЕТЕ, И В СЕЛАТА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.