Злодеят “неизвестен извършител” е обезвреден!

Имате новина: осъден е един престъпник. Ефективно, бързо, решително,строго, без право на обжалване.  Ще лежи при първоначален строг режим.
Не, не се казва Румен Петков, срещу когото уж вече повдигнаха обвинение, но май няма да се стига до дело, а до административна мярка, глоба ( защото, подготвят ни вече за следващата новина другарите правосъдници, Петков има чисто досие, за което впрочем, пак същите са се погрижили да не се замърсява).
Не е и някой от т.н. братя Галеви, срещу които също уж вече се осмелиха да повдигнат обвинение ( досущ като онова срещу Румен Петков).
Нито пък е от братята Маргини, които обикновено са в отпуск по болест от съдебната зала, за да може да си възстановяват разклатеното здраве на футболния селски терен-в държавата, в която справедливостта е магинализирана до профанизиране, Маргините съд не ги лови.
Заловен е обаче и е смазан с цялата строгост на закона самият враг номер едно на държавата, известният ( вече) извършител 32 годишният Димчо Арнаудов. С това се прекъсва веригата на безпомощността пред това митично чудовище „НЕИЗВЕСТНИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ”.
Грабителят Арнаудов задигнал във Варна дъвки, натурални сокове, вафли и други сладки на обща стойност 31 лева. Бил обаче обезвреден, арестуван и осъден светкавично-както вече стана дума на 1 година ефективно, при първоначално строг тъмничен режим и, което е най-важно за обществото-без право на обжалване. И , както си му е редът, извършителят е осъден да плати разноските по делото от 73 лева ( някъде към два пъти и половина над стойността на награбените от него дъвки и вафли). Така му се пада на този звяр-нека го държат на веригата, че да сме спокойни! Като го пуснат, понеже вече ще има мръсно досие, да го издебнат пак и хайде обратно…
С големия успех се похвали пресцентърът на Варненския съд. Новината грабна вниманието на някои будни новинари, тръгна по света. Съобщиха я и колегите от бившата българска секция на Би Би Си в Лондон. Така не само ние, чужденците също ще си отдъхнат и ще видят, че нещата тук се променят в правилна посока.
Честито!

21 мнения за “Злодеят “неизвестен извършител” е обезвреден!”

 1. София. Добре разбирам обстановката, в която прокуратурата е взела своето решение. Познавам прокурора, който е работил по случая. Това каза за Агенция „Фокус” бившият министър на вътрешните работи Румен Петков, срещу когото Софийска градска прокуратура повдигна обвинение във връзка с осветляването на името на Алексей Петров като сътрудник на ДАНС. „Имам най-добри чувства към прокурора. Изключвам да се стигне до каквато и да е форма на осъдителна присъда. Много добре знам какво съм правил и как съм го правил. Ще изчакам окончателното решение.”

  Незнам защто никой не обърна внимание на думите на РП. Казани от дистанция могат да се тълкува като заплаха към добре “познатия” му прокурор. Типично двусмислено изказване.

 2. Най-сетне! Вече ще спя спокойно.Престъпността в България е в сигурни ръце :)Хвала на такъви!

 3. Браво, хвала на родното правосъдие, следствие и прочие!
  Ако днес не се случи чрезвичерно произшествие в ЦЕРН на официалната церемония за големия адронов ускорител, довечера ще вдигна наздравица за Варненския съд.
  Мисля си обаче, че Варненския съд ще бъде по-снизходителен към съветника на ДПС Иван Славков, към когото има някакви смешни обвинения за организиране на престъпна група, разпространяваща наркотици, проституция и трафик на хора.

 4. ТАЗИ ГАВРА САМО ПОТВЪРЖДАВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЖАЛКАТА ИСТИНА – В КАКВА ПСИХОФРЕННА КОЧИНА ЖИВЕЕМ , ОГРЯНИ ОТ ЯРКОТО ТРОЕ-СЛЪНЦИЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ : УБИЕЦЪТ ДОГАН-ШМЕКЕРЪТ СИМЕОН-ПАЛЯЧОТО СЕРЬОЖКА… !!!
  ДА, БЕДНИ МИ САНЧО… /БИ ПОКЛАТИЛ ГЛАВА СЕРВАНТЕС/…

 5. “Декларацията” на “ръководството”

  http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=568566

  Според мен, но смятам, че и според всеки трезвомислещ, тези, които имат понятие и/или участие в смъртта на Емин, сами не са предполагали колко лесно ще им се размине и колко лесно могат да замажат следите. Затова и се криха четири дни. Сега излизат с някаква арогантна декларация, която си е декларация за роби и която показва, че абсолютно нищо в тази държава не функционира и продължава да затъва. Не искам да кажа, че всички управляващи днес са некадърници, но те участват в некадърен и престъпен водевил.

 6. Really Mr.Indzhev?
  I don,t believe it…including:…” primary severe regime of prison,
  having not right to appeal”…
  What kind of amusement for BBC London and diversion worldwide ,my goodness!

 7. “Знаково” осъждане си е това, г-н Инджев.Че то до къде ще стигнем, ако всеки започне да краде, ама ха де.
  Тоя Димчо Арнаудов си е направо на далавера. Ей на, зима иде, а той ще влезе на топло. За да открадне вафли, трябва да е бил гладен човека. Сега ще го нахранят и на топло ще бъде /дано няма парно в дома си, че докато излезе от затвора и за неплатени сметки от топлофикацията ще му чопнат апартаменчето/.
  А кой знае, може пък и да ни го зачетат от Европата и докладът да не е толкова страховит.
  Жална ни майка!

 8. Вафли и дъвки за 31 лв. -> ефективна присъда от 1 г. при строг режим

  Милиони обществени пари -> самокритика за липса на опит при работа с фондове и при справяне с “конфликти на итнереси”

  Следователно, крадете на едро – много по-безопасно е! Колкото по-на едро, толкова по-безопасно.

 9. Г-н Инджев, моля Ви не падайте толкова ниско да обсъждате всяка елементарна простотия, която се случва в БГ. Правете сериозни анализи на големи теми. С това сте ценен.
  Ники

 10. На мен тате ми го каза още като бях малък: “Да знаеш Веско, ако решиш някой ден да крадеш – кради само на едро”

  Шегата на страна – перверзията достига зенита си през последните няколко месеца – дори заклет патриот като мен, започва все по-често да мисли за емиграция. 🙁

 11. Някой знае ли какво става със сайта афера бг, който разкриваше доста… бих казал смешни, ако не бяха гнусни подробности от ниското ниво на престъпност във Варна?

  (Ако се вярва на сайта, Варна е започнала да догонва Одеса в някои отношения.)

 12. Николай, анализът на И.Инджев по случая със скорострелно осъдения крадец на дъвки и вафли засяга доста значима, дори най-значимата тема сега: за тоталната липса на правосъдие у нас. Ако на това му викате “простотия” или “несериозна тема”, аз тогава не зная какво смятате изобщо за сериозно или непростотийно!

 13. Ле ле, ле ле колко сбъркана държава сме.Този съд във Варна сигурно е луд-целия.Защото за този гдето съди Маргините е ясно. За този гдето ще съди Петков и Голеви също.Последно се питам и ние ли сме луди?

 14. Сайтът вече се отваря. А бях се притеснил…

 15. Тука имаме друг сручай. В Асеновград осъдиха на 3 месеца реален затвор за дърва за огрев на стойност 10лв и 67 ст. Вярно, циганин беше, вярно-и преди беше крал. Събрал ги от дерето, не е рязал живи дървета, ама един местен бизнесмен бил “откупил лиценза” да събере дървата, хванал го с един багажник на москвич, пълен с дърва и циганина влезе за три месеца. Гледах обвинителния акт-вещите лица са взели хонорар 16 лв.-повече от краденото. А, като се замисля, леко се е оттървал. Щом за 30 лв дават година, значи за 10 му се полагаха 4 месеца, не три.

 16. Няма ли някакъв протест да се ораганизира? Ще си влезе човека в затвора за 31лв! На държавата един човек за една година затвор ще и струва доста повече. От нашите данъци! Че после и социални програми и т.н. Пък ние си пишем и си плащаме.

 17. Срам ме е, че живея в такава държава. Наказанието по присъдата противоречи изцяло на принципа на справедливостта в правото.Но човека е подписъл споразумение с прокуратурата доколкото разбрах и по тоя начин си прегражда по-нататъшното обжалване по делото. Не е трябвало да подписва, трябвал му е по-свестен адвокат.

 18. Както се казва в такива случаи: “Fuck ’em and their law!”

 19. Уважаеми,какъвто е народа ,такива са му и управниците .И до като си траем и мълчим ,ще е така…

 20. А бе, какво се чудите, в един друг пост писах, че знам един дето втора година лежи ефективно за една гръбна пръскачка за лозе-стара при това…Та въпросния Димчо ни е първи, ни последен пример как държавата си фабрикува рецидивисти.Към Крастьо(извинявай, ама тъй си се писал:))):Човека ако имаше пари за адвокат щеше да открадне 31 милиона и Горнооряховските захарни заводи да му произвеждат дъвки и вафли цял живот:))))

 21. Правилно. Щом е откраднал – в затвора. Като изловят всички дребни крадци, не може безнаказано да си шетат, и защо не и всички гратисчии да не влязат в затвора. Ами всеки ден по 1-2 лв. крадат от държавата. И те в зандана. Така и няма да се харчат държавни пари за дълги съдилища. Няма да има многобройни томове, няма да има ВЕЛИКИ адвокати, които да ги защитават. По бързата процедура. Ох забравих тези дето не си плащат парното. Ама те не са крадци на дребно, те дължат големи суми. Тогава им взимаме имуществото и те стават бедни. И всичко е наред, нямат пари, нямат дом, нямат имущество. Но не са изпечени крадци. Тогава, какво да ядат. Ще се возят без пари в транспорта, пак крадат. Ще свият някоя и друга вафла и всичко си идва на мястото.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.