Само убийство ли е?

Призивът на президента Първанов да не го занимават повече с „мутри и ченгета”, защото му омръзнало, беше творчески доразвит от неговия следовник Сергей Станишев. Той е не просто възмутен, но дори погнусен от „ченгеджийницата” в медиите по повод „вакханалията” около смъртта на Ахмет Емин, най-приближения човек до коалиционния му партньор Ахмед Доган. Съответно премиерът призова медиите да помагат срещу това явление. И настана едно творческо оживление…
Медиите, поне официозите сред тях, запретнаха ръкави да изпълнят указанията. На първо място трябваше да бъде обяснено свръхестественото появяване на такова супер важно обстоятелство в разследването на една насилствена смърт, като появата на предсмъртно писмо с цели два дни закъснение. Избирателно строгите иначе медии, (когато става дума да се громи опозицията или някой несъгласен с властта волнодумец), се отнесоха с благосклонност и разбиране към подхвърлената им версия, че предсмъртното писмо всъщност било някакво си тефтерче, скрито чаааак във вътрешния джоб на жертвата. Ето защо било открито толкова късно…Не щеш ли, на следващия етап,  писмата станаха цели…три. Защото на всяка страничка от тефтерчето имало по едно писмо. Това казали полицейски източници на „Дарик” радио.
Лидерът сред официозите обаче си е лидер. Той пък разполага с ексклузивна информация от тайно място ( ченгеджийницата?). Според в. Труд” Ахмет Емил бил масон, т.е. направо бил склонен към самоубийство. И това ако не обяснява нещата откъм най-правилната им страна!
Очаквайте още медийни подскоци, припълзявания, пируети и всякакви фокуси, но на истината не се надявайте.
А междувременно, да помолим премиера Станишев, щом е загрижен да има малко уважение към смъртта на един човек, за когото бил чувал много хубави неща, както и да има малко милост към починалия, да бъде така любезен да не предпоставя резултатите от разследванията със своите оценки. Неговият патрон Първанов вече направи това, когато се ангажира с твърдението си, че разстреляният му съветник Емил Кюлев имал напълно чист и легитимен бизнес-всеки обратен на тази констатация резултат от разследването на бизнеса му щеше да направи Първанов доказан от самата полиция лъжец. Да се чудим ли, че и до днес убийството на Кюлев, направен на решето на самото правителствено трасе на булевард „България” посред бял ден, си остава също толкова безнаказано, както и останалите подобни разстрели на бизнесмени с не чак толкова чист бизнес? По-скоро, щом иска да помага, Първанов можеше да сподели, какво са си говорили с убития в самия президентски кабинет буквално часове преди показното убийство. Но кой ще ти пита главнокомандващия, призван главно да командва, но не и да отговаря на въпроси ( т.н. журналистически интервюта с него са някаква пародия на зададените отговори
, апотеоз на медийно-властовото единодушие) !
И още нещо, ако някой се държи безмилостно към паметта на убития Емин и към неговите покрусени близки, това са всички онези фактори в държавата, които правят всичко възможно да докажат на всяка цена версията за самоубийство. Защото за мюсюлманите това е най-страшният грях и Емин като нищо можеше да си остане непогребан, ако ходжите бяха допуснали поне за миг, че е възможно той да е посегнал на живота си.
Ходжите не допуснаха. Роднините на Емин, също. Както и стотиците му съселяни. Хората, които най-добре го познават, са категорични в това отношение. Не познавате обаче хората, които не се спират пред нищо заради политическата целесъобразност- те смело обявяват себе си за чисти, но изкарват всички вас, несъгласните с тях, мутри, ченгеджии, лешояди и вакханки. С други думи, прилагат ни военната тактика, според която нападението е най-добрата отбрана.
Само че в политиката границата между нападението и падението понякога е много тънка. Стотици близки, роднини и познати на омаскарения покойник Емин вече го научиха-вчера в едно делиорманско село, утре и в други села на България.
Стига да не е по същия трагичен повод, като смъртта на Емин-Амин, дай Боже!

18 мнения за “Само убийство ли е?”

 1. БРАВО ИВО,НУЖНА Е Л У С Т Р А Ц И Я ,ТОТАЛНА.СРАМНО И ОБИДНО Е ДА СЕ ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ 2001 ГОДИНА НАСАМ

 2. Невероятно и чудовищно е! Да ни пробутват евтини кримки, докато сирищници и тям подобни гащници се разплуват в собствената си несанкционирана наглост, да ни разделят със сталинистки методи, пробутвайки ни обща отговорност пред топлофикация, докато ни ограбват живота, да наказват сурово нещастници за престъпления, описани още от класиците, докато сипят закани по посока на изобличителите си, до чието цивилизационно равнище не могат да стигнат, дори и възправили се на раменете на източните си крепители.
  Отвратен съм. Не, гневен съм, но не владея техните примитивни начини за разправа и не мога да ги изтрия от битието си.
  Това ли е съдбата ни, това ли очаква децата ми – да събираме парченца истина, разпилени по сайтове, незатворени по някаква причина, докато се задушаваме от безпомощност пред наглостта им.
  Къде е надеждата, коя е хубавата новина, г-н Инджев? Освен моята лична хубава новина – че се местя в общество, чиито ценности споделям и където с гордост мога да разправям, че съм българин.
  Въпросът ми е риторичен, не се нуждае от отговор. Така или иначе едва ли има универсален такъв. Всъщност, и решението ми е просто плацебо.

 3. Искам да направя само един коментар – самоубийството си е голям грях и при християните – този аргумент би могъл да се използва сериозно, само ако приемем, че въпросният е бил силно религиозен.

  Отделно от това – не мисля, че в тази държава има и шепа хора, които да се връзват на версията за самоубийство.

  ..чудя се кога ли ще спрат да се връзват и на всичко останало..

 4. Нашата “аполитичност” още преди 1989г., нашата непригодност да излезем от индивидуалните си, несъсредоточени светогледи, невъзможността ни за общи действия предвид обща цел, им даде и ще продължава да дава път на разрушителите.

 5. Заех се, тъй да се каже, да копая в нета: да търся идеи за освобождение на България от този мафиотски гнет. Ситуацията ми напомня първите страници от Строителите… на Симеон Радев, където се описва чорбаджийският гнет.
  Идеите са малко, подкрепата – нищожна, но сега поне имаме Интернет, с който лошите вести идват бързо.

 6. Позволих си волността да копирам следното мнение от блога на Пламен Даракчиев

  Хората с много имена не плачат

  Резиденцията на една българска политическа партия, при това мандатоносител, бе окървавена. Дали от високомерие, дали от страх, лидерът и обкръжението му потънаха в мълчание. Няма отговор на въпросите и загадъчните обстоятелства, съпътстващи смъртта на Ахмед Емин. Няма го в медиите и предсмъртното писмо, за което съобщиха от пресцентъра на МВР. Има ги навсякъде, обаче думите на бащата – Хюсеин Ахмед: “Отчаян съм. Безвиновен човек – разстреляха го”.­ Такива думи не могат да не оттекнат сред нашите съграждани в Кърджалийско и Делиормана. Живял съм сред тях, учил с децата им, бил съм по сватби и погребения, не познавам по-свестни и по-вярващи в доброто хора. Режимът отне имената им, но не посмя да посегне върху вярата им. Днес Меди и обръчите му го правят.

  И нелепо звучат думите на турския пролетарски поет Назъм Хикмет „Аалама, Ахмед, аалама…” /Не плачи, Ахмед, не плачи/. Няма да заплаче нито Сава /Ахмед/, нито Павел/Местан/, нито пък Сидер /Лютви/. Хората с много имена не плачат.

  И затова позорът отново тегне върху всички нас.

 7. Идвам от чужбина, където бях само седмица и където не се интересувах от нищо друго освен от това, заради което заминах; участвах в научна конференция във Виена.

  Връщам се тук, чета за случилите се “самоубийства” и за други подвизи на управляващите и не мога да повярвам на очите си: човек има чувството, че това вече не е възможно да става, че е прекалено лудешко, прекалено абсурдно и сюрреалистично даже! А най-лошото е като си стоим тук, сякаш свикваме с сюрреалистичната атмосфера и не схващаме крещящата й абсурдност.

  България днес за жалост е станала съвсем нереално и мистично място на тоталния абсурд…

 8. Вечерта в деня на УБИЙСТВОТО-Павлин Димитров заяви, че става дума за самоубийство със законно притежаван пистолет, без да уточни
  намерен ли е пистолета,с който е извършен този акт. Днес разбираме, че ще се извършва ексхумация на трупа, понеже имало пропуск и не били взети натривки от пръстите на самоубития!?

  Три дена нямаше посмъртно писмо,
  но ПРОПУСНАЛИ да претърсят и джобовете му и го “намерили” след
  погребението му. Първо бяха три листа, после станаха три листчета от тефтерче. И в двата варианта биха могли да бъдат написани собственоръчно от Емин под диктовка и дулото на пистолети.

  Първите сведения бяха, че бил намерен на стълбището, вчера Валерия Велева обясни по БНТ,
  че бил намерен в банята?!

  Седмица преди “самоубийството” в интернет пространството се четеше статия на шуменски журналист,който получил на е-майл пощата си “Писмо по погрешка”, което е било предназначено за ДПС и ставаше дума за черна каса на ДПС и фирми от обръчи. Явно- няма грешка.Има
  отново изтичане на информация от службите за автора на писмото, който е “сгрешил” адресата. Дали автора на това е-майл писмо НЕ Е Емин?! И дали по грешка е пратено баш на шуменски журналист? Не е ли това писмо опит на Емин да каже истината, с което е предизвикал Смъртта? А може би има и още неща, които обществото не знае? Със сигурност има още много такива,
  които никога няма и да узнае.

  Същите професионални, рутинни “пропуски” са налице и в случая със самоубития професор.

  Сам си бил купил въжето и държал да бъде здраво. А сам ли е бил, когато го е купувал или с още някой, който го е придружавал, може би от дистанция със законно притежаван пистолет!?

  Няма никакви мистерии и никакви пропуски, с които обиждат професионалистите и обикновените хора. Умишлена дезинформация и превръщане на клюкарник едни потресаващи случаи, които за поредно ни показват, че живота в България не струва нищо.Че живота ни се ползва само и единствено за нуждите и целите към властта и парите от Коалиционната Мафия.

 9. И като става дума за
  “предателството” на Емин, за какво предателство точно става дума?
  За предаване на конфиденциална информация, за която Доган цинично в шоуто на Слави определи като:”Ако някой си мисли, че гласува за личности и партии жестоко се лъже. Истината е, че се гласува за обръчи от фирми”?

  Предателство ли е да информираш обществеността за далаверите на
  лидерите? Не става ли дума за честност, почтеност и изпълнен
  граждански дълг на един Човек?

  Има ли още някой, който да си прави илюзии, че всичките клонинги на БКП/БСП- сДС,ДпС,нДСв,МВРо нямат нищо общо с ДС? Едва ли.

  Народа го заявява вече години наред с негативните си вотове при гласуване и съзнателният си отказ от конституционното си право да гласува, поради липса на избор.

  На всички ни е ясно, че докато няма промяна на избирателният закон на мажоритарен принцип,
  /който хрантутниците от Парламента НЕ желаят да приемат по понятни причини, че над 200 от тях, никога по- вече няма да се ползват от благата, които сами си създадоха и превърнаха депутатството си в доходоносна професия/ и умишлено оставиха Президентското предложение да мине като негов ПР кампания.Да се чудиш да се смееш ли да плачеш ли?

  Уж отнетите превилегии на “Активни дейци против фашизма и капитализма” се изродиха в привилегии на депутати, репресирани,ветерани от войните и прочие и…Нищо ново под Слънцето.

  Уж отнети, пък си ги раздадоха отново и то в пъти по- вече, но по други формулировки.Хай сиктир, бе.
  Бактън! На Вас не Ви ли писна? Да!?
  И какво от това?

  Има ли сила, която може да размърда мозъците и задниците Ви?!

 10. Простете (и да ми е простено),ако някого го осени мисълта за аналогия близка до тшеславието за “езикова показност”-грях ще е и пред класата на водещия и пред децата на нещастния образцов мюсюлманин…
  Данте Алигери има измежду другите “бисери” в безсмъртното си пройзведение следните строфи….което ще цитирам с грешки по памет,защото ме интересува само светът да научи що за чума върлува тук !…
  “Per me si va nella citta dolente,per me si va tra,…nessun magior dolorе,per me si va tra la perdutta gente….giusizzia per me non fur…cosa creata…lashiate ogni speranza,voi che qui entrate!!”
  Р.Грейвз е по-точен в “Клавдии”,когато преторианците изнасилват-разпаряйки -буквално невръстните му деца-момичета,за да “спазели закона”,който “постановявал” жртвите живи,да не са девственици…е не били вече,но и на Рим му се “изнасилила” майката!!!

 11. Меко казано проява на лош вкус и с препратка към отминали години е и разгласената информация,че Първанов е изпратил голяма кошница с рози на Аня Пенчева в едно телевизионно шоу, в дни, в които се коментират не-самоубийствата на две извесни личности?!

 12. Главният прокурор Борис Велчев обяви ” Никой не трябва да има основания да се съмнява в действията на прокуратурата по този случай”.
  Но… действията на прокуратурата показват раболепието й пред Доган. Вместо да привикат Ахмед Доган за разпит в НСС както му е реда, те отишли на крака при него в сараите му !?!
  Та питам главния прокурор: “Как да не изпитваме в случая съмнения ?”

 13. Главния прокурор може да твърди каквото си иска, но сигналите, които излизат от различните служби у нас, включително и прокуратурата, говорят за това, че членовете на тези организации са зависими към външни структури. Не формално зависими. Затова от една и съща служба се получават различни резултати понякога взаимноизключващи политиката на тази служба. В този ред на мисли не е странно изтичането на информация, би било странно ако тя не изтече. Днес няма единна прокуратура, има отделни прокурори, да не говорим за полицията или митниците, ами на най-високо ниво как е – узаконено разтрояване и това е само видимото – къде го има това!?!

 14. Всички попаднахме в капан. На Ахмед Доган беше разрешено да регистрира етническа партия и 20 години да си разиграва коня в двора ни, да създава обръчи от фирми и да заграбва все повече власт.
  Но безплатен обяд няма. Дойде време да си плати сметката. “Самоубийството” на дясната му ръка е предупреждение към него. А където и да погледнете по медиите, всички са готови да го разкъсат. Самия Доган е толкова уплашен, че от деня на смъртта на Ахмед Емин не смее да излезе от сараите си. Не посмя да отиде и на погребението му. ДПС и Доган отиват в историята, а ние към предсрочни избори.
  Пред Доган има два избора :
  Първи- да излезе пред медиите и да посочи кой според него стои в дъното. При този случай обаче затворническата му дреха е гарантирана, защото едва ли има доказателства за тези си предположения.
  Втори- да се крие и обгражда с още по-голяма охрана, за да не го сполети съдбата на Ахмед Емин.
  Но кой предизвика тези събития ? Предполагам че са същите, които отправиха заплахи и към лидерите на Атака. За да стане възела още по-заплетен.

 15. Има нещо параноично в тая държава…Нищо сигурно,нищо ясно, всички нищят някакви безумни сценарии, а в ушите ми звучи ли звучи жизнерадостната песничка “девет милиона мишлета…”.Не сме девет милиона вече-и само това е разликата.Някои далеч, а другите ги няма. Безполезно е коментирането на това кой на кого какъв е бил и какво точно се е случило.Кой нормален човек може да извлече частица истина от морето лъжа?Единственото,което остава на нормалните,е да нищят възможни сценарии- по ученому това май се казва създаване на възможни модели.Който няма работа-да ги създава.И без модели е ясно като бял ден, че хитрата сврака(Сокол) в момента е с двата крака вътре. Няма значение изхода от разследването на “самоубийството”, няма значение колко заблуди ще се изсипят на главата на нещастния народ, няма значение дали ще го оправдаят или няма да го оправдаят. Делиорманските турци са много свестни, кротки и работящи хора.Само че лъжите и рекета, както и натиска , оказван им от партийно-депесарски мутри вече няма да имат очаквания ефект.Те, хората, нищо няма да кажат сега.Но ще си проличи.И много други неща ще си проличат.Всички тука сте умни хора, та да не обяснявам надълго.С малко злорадо любопитство очаквам да видя накрая края на тая огромна мафиотска структура, наречена ДПС.И ще го видя,ще го видим заедно, в недалечното бъдеще!

 16. Поздрави г-н Инджев…има нещо обнадеждаващо точно сега,когато ситуацията в страната е все по-безнадеждна -това е Вашият глас и предизвиканите от него коментари…

 17. Мислех си нещо тези дни. Казано е че всеки сам кове съдбата си, казано е също така, че каквото сам си направих, никой не може да ти го направи. Аз поне твърдо вярвам в първото. Наречете го цинично, но смятам, че когато е започвал да работи към Доган е знаел в какво се забърква, дори да не е знаел със сигурност е разбрал не много по – късно след това. Имал е три варианта – или да спре да работи за Доган, или да се подсигури и да продължи да работи за него или да продължи да работи за него сляпо. Под подсигуряване имам предвид, че като най – вътрешен човек в тази организация спокойно е можел да се подсигури с доказателства с които да си подсигури и съответно по – дълъг живот. Или го е направил и не се е получило, или…ами или просто е решил, че щом има пари от цялата работа няма значение каква е тя. Е явно има значение каква е тя! Иронично или не, но явно наистина властта и парите трудно се удържат заедно. Но струва ли ми се или в района на Бояна тези дни става все по – горещо. Мир на праха му!

 18. doAz sam potresena ot tova koeto stava BG i po to4no v poslednite dni.mislia 4e ne sam edinstvenata.rabotia v 4ujbina ot 9 godini vapreki obrazovanieto koeto imam.rabotata mi e otvratitelna,dale4 sam ot doma ot sina mi koito e bolen…..iskam da se varna iskam da jiveia v Rodinata si koiato mnogo obi4am.Iskam ,mnogo iskam noo kak kajete mi kak?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.