КАРААЛИ МАРКО?

По липса на Крали Марко в българското правораздаване, на хоризонта се появи Караали. Бившият (не какъв да е , а финансист на ДПС) Керим Караали проговори за произхода на мръсните пари в организацията. В началото е бил…руският петрол. После пък дошли сделки с „Газпром”. Липсва само абревиатурата КГБ!
Този път прокуратурата нямаше как да се направи на „ни чул, ни видял”. Публичният сигнал е взет достатъчно на сериозно, за да започне разследване.
Какво излиза? „Възродителният процес” и съпротивата срещу него на българските турци разклатиха режима на Живков. Сега, когато западните ни съюзници искат най-после резултат в борбата с корупцията и престъпността, първият сериозен пробив в това отношение, поне в публичното говорене на този етап, идва отново от средите на българските турци. По липса на „боримечката” и Крали Марко, ще разчитаме на Караали малко?
Явно, че голямото крадене така е преляло чашата, че абсолютно безогледното погазване на всеобщо практикувания по нашите земи принцип „КРАДИ МАЛКО” ( но редовно) може накрая да накара държавата да се размърда и да си потърси вересиите. Дори и да е заради желанието на властта да спечели външна подкрепа и вътрешни предизборни дивиденти, самото разследване на далаверите в мафиотизираната партия-мандатоносител е направо кралимарковско усилие.
Дано да не си остане и толкова митично…

3 мнения за “КАРААЛИ МАРКО?”

 1. Г-н Инджев,чувам,че било вероятно да е имало и една друга потенциална и изобретнателна галимация…която ми изглежда невероятна,що се отнася до “аржентинско” танго-по нашенски- относно външна подкрепа за председателството на най-важната международна организация в областта на световния културен патримониум срещу нюанси в сферата на политиката на ЕС по отношение на Малвинските/Фолклендските острови/.
  Просто не ми се вярва,че всичката Мара е втасла само за “мастурбиране” по отношение на утвърдени със столетия доктрини,като “Монроу”,”Естрада Палма” и др. в Западното полукълбо.
  Ако е недай Боже,някакво “спазаряване” за косвени дивиденти чрез емблематична фигура на БКП,то тогава на западните съюзници, България може да им дойде твърде много,наред с корупцията и престъпността…тъй като по този въпрос,са единни…
  Надявам се,че не е така и ще го разясните….когато и ако решите!

 2. Едно нещо ми направи силно впечатление! Много убити и самоубити има в тази история. Парите за който се говори не са малко, така че е напълно възможно. Все пак с много ортаци, неможещ да си купиш летяша чиния. В нормална държава, щом има свидетел, щяха на момента да изпратят барети. Оплакваха се че нямало свидетели и доказателства, а сега какво ще изтъкнат като повод за бездействие?! При положение че толкова приближени на “сопола” са отритнати, не е възможно никои от тях да не е проговорил пред компетентните органи?! А имаме ли такива…?!

 3. Оказа се, че никой от ДПС функционерите няма спомен този човек да е бил повече от портиер/интервюта от вчера/, но то така се случва в тия среди – някой ти свършва черната работа и го изритваш.
  По повод словосъчетанието “българските турци” г-н Инджев – ДПС се е самообявила за партия на българските турци, която употреби идиотщината “възродителен процес” за персонални облаги, а ние използвайки тия три думи в комбинация им създаваме имидж и продължаваме произвеждаме понятие, с което без да искаме ги легитимираме.След което, се получава една валова реакция – веднага се появяват разни защитници на някой от несъществуваща заплаха. Ако такива паразити до сега не са имали кауза, защото са лакоми, но тъпи – то, ние им я даваме.
  Същото става и с непрекъснатото повтаряне на словосъчетанията “българските роми”, “ромски проблеми”. .. Когаво възникне едно такова словосъчетание – тутакси се появява някой търгаш, готов да усвоява някакви пари за да го реши. Никой от нас няма проблем с произхода на тези хора/да не забравяме, че и ние българите сме дошли от някъде/. Проблем има с малограмотни хора, проблем има с мързеливи хора, проблем има с бедността на хората. . .Света е отворен и дали ни харесва или не, разнообразито на хората според произхода им – ще става все по-голямо. Например доста индийци, пакистанци, бимбинистанци – дойдоха през последните години тук. Взимат българско гражданство, защото е лесно и им отваря вратата към ЕС, а на всички ни е ясно, че заветната им цел е UK. Ако случайно споменем за проблем като за благозвучие добавим и етноса – веднага някои ще го раздуха и ето ти ДПС на бимбинистанците в BG.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.