Висшите магистрати пеят и танцуват

Не е важно каква е котката ( черна или бяла). Важно е да лови мишки. Тази китайска мъдрост, приписвана ту на Мао Дзедун, ту на Дън Сяопин, всъщност датира от древността и е най-вероятно една от предаваните през вековете сентенции на самия Конфуций. Към което, скромно бих добавил: не е важно какъв ни е Висшият съдебен съвет ( ВСС), важното е да лови престъпниците (в широкия смисъл на думата-в онзи, в който хората свързан ВСС с очакванията си да се води някаква борба с престъпността).
Висшият съдебен съвет обаче, нали и той е съставен от хора, танцува. Танцува буйно под звуците на, както ми обясниха познавачи, големия хит „Бяла роза, бяла роза” на Славка Калчева. На изнесено заседание на ВСС в хотел „Самоков” в курорта Боровец, разширен състав на това ръководно правораздавателно тяло, е бил забелязан доста задружно да друса хорце, припявяйки „бяла роза, роза”.
Ех, нищо лошо. По-добре така, отколкото откровено да пеят за емблематичната червена роза, която се има пред вид по митингите на червената партия, на които гърми обикновено „Една българска роза от мен…!”.
Остава да се надяваме, че когато котката я няма ( в София) мишките, които тя би трябвало да преследва, не танцуват из нашия български дом.

4 мнения за “Висшите магистрати пеят и танцуват”

 1. Лично за господин Инджев.
  С цялото ми уважение към вас, моля ви да се произнасяте само или предимно за добре избрани по-значителни факти от обществения ни живот, защото великолепното ви, така достойно и категорично усилие рискува да се банализира в честото коментиране на по-мижави събития и дори случки.
  Моля да ме извините.

 2. Докато котката танцува в курорта Самоков,мишките танцуват из цяла България…Дано не празнуват по еднакъв повод…!
  Остава да се надяваме,че скоро ще се събуди българския ЛЪВ и тогава тежко им и на котките и на мишките ,без значение на партийния им цвят-червен,жълт или турскосин!
  Продължавайте да ГО будите г-н Инджев-чудесно го правите!Съвсем заслужено получихте поздравления по случай деня на народните будители.Поздравления и от мен!

 3. Във Вашингтон с “рафинирано” меню,както амераканците умеят, 20-те от “Върховния” елит контролиращи 85% от световните богатства-главно в три посоки-ще решават или трасират,евентуално в Париж след 100 дни,(в т.ч. и заедно с Барак Обама),дали никой повече,няма да може да се изплъзва от регулацията и надзора.
  Разбираемо е защо премиерът бил загрижен,дали “България ще издържи експеримента на Герб!”
  С други думи го допуска за възможно,когато сме:
  – последни по доходи в Европа и първи по корупция;
  – със замразени пари,с дезорганизация,неувереност и недоверие към институциите,чийто кредитен рейтинг спада;
  Това не е дневен ред на Столична партийна организация!
  А пред Отечеството! Това е дилема пред избирателите в цяла България, и касае управленските програми на участвуващите политически сили.
  Видни са обстоятелства на противоборство между философиите на анголсаксонската група: със САЩ,Австралия,по-малко Обединеното кралство, европейската-начело с Франция и тази,на бурно равиващите се иконоимки, напъващи за по-осезаемо представителство в международните институции.
  Нашият елит е длъжен,да посочи дългосрочна визия до 2030-2040 г.
  Такова е било-съпоставимо- времето в края на 40-те години миналия век,но Цар Борис ІІІ е застанал на капитанския мостик и е поел кръста си…
  Сега БСП с Бойко Борисов ли ще се дърли,защото усеща,че и при ДСП се пропука….и че той идва или,ще паотвърди отново,какво все не сколасва да покаже,че БКП,може през 21 век….в т.ч. и като “ученик на сина?”
  Ако пожелае ще ме намери,за да му кажа на базата на 44 г. опит,как да разсече Гордиевия възел…и дано не се забави…защото Историята тича по петите му!!!
  Искрено се надявам,да не съм прав!

 4. “Върховният съд обсъжда случая с Шийлдс

  by newswriter on 04/12/2008 9:38 AM

  Въпросът за свободата на футболния фен Майкъл Шийлдс ще бъде решаван по-късно днес във Върховния съд в Лондон.

  Шийлдс излежава присъда от 10 години за опит за убийство на барман в България, но продължава да твърди, че е невинен.

  Български представители заявиха, че той може да бъде освободен от властите във Великобритания, където той излежава присъдата си.

  Шийлдс, на 22 години, иска делото му да бъде преразгледано във Върховния съд, след като министърът на правосъдието Джак Строу отказа да го помилва, като отмени присъдата му.

  Строу заяви, че няма юрисдикцията да го помилва или дори да го освободи по-рано и настоява, че това могат да направят само българските власти.”

  Не лошо да танцуват. Но и да се учат на правосъдие.Горната информация, която прочетох от “кафенето”, днес 4.12.08 ме принуди да цитирам факти, които са кошмарът ни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.