УВАЖАЕМИ НЕЩАСТНИЦИ!

Едно не може да се отрече като предимство да сме пълноправни жители на европейското семейство: сравняваме се с най-напредналите.
Напредналите се грижат да не забравяме кои сме и къде сме спрямо тях. След редовните доклади на Евробарометър още една европейска агенция, Eurofound, регистрира, че сме при героите на Горки: „На дъното”. Според нейно изследваме ние се усещаме като най-нещастни в ЕС ( но пък унгарците били по-големи песимисти от нас, може би защото техният социалистически премиер Дюрчани откровено си призна истината-че лъже, докато нашият Станишев упорито отрича и така щади вярата на верните симпатизанти).
По този повод, като се вземат предвид оценките за нас, както и изказаните по наш адрес квалификации през годината, имам предложение в аванс за новогодишно обръщение на бащата на тройната коалиция във връзка с нейните големи постижения в европейските класации Георги Първанов. То би могло да бъде следното :
„Здравейте европейски шампиони по сърдечносъдови заболявания, по тютюнопушене, особено сред жените и подрастващите, обслужвани най-зле в болниците, но най-често в гробищата, включително на невръстна възраст и особено интензивно като жертви на поръчкови убийства!
Здравейте рекордьори по саботаж на Лисабонската стратегия за информационното общество, либерализирането на социалното включване и устойчивото развитие на пазарите в Европа!
Здравейте младежи, които сте най-зависими от родителите си спрямо връстниците си в Европа, но заедно с онези, от които зависите, чупите всички европейски норми по търпимост към замърсяването на природата от гиганти като комбината в Кремиковци, без обаче да преставате да бъдете най-недоверчивите граждани на съюза и едновременно- едни от европейците с най-високо самомнение, харесващи както никой друг народ в Европа именно съюза..ъъъъ, Русия!
Здравейте бедняци с най-ниските заплати в най-бедната на глава от населението страна от ЕС, но пък сочена и за най-корумпирана, и с най-лоши показатели по отношение на свободата на словото!
Здравейте определящи себе си за най-нещастни и най-недоволни, но и най апатични спрямо политиката и обществената дейност.
Здравейте като за последно, защото с тези шампионски темпове на измиране, на следващата Нова година рекорден брой от Вас няма да чуят следващото ми новогодишно обръщение-не и на този свят! Специално за Вас дважди: здравейте, здравейте!
А на оцелелите: до нови срещи и рекорди в оставащите ми цели три години и две новогодишни обръщения!
Щастлив съм да ви кажа наздраве, уважаеми нещастници!”

29 мнения за “УВАЖАЕМИ НЕЩАСТНИЦИ!”

 1. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,ТАКА Е. БРАВО.ОЧАКВАМ ОБАЧЕ КОМУНИСТИТЕ ДА ПОБЕСНЕЯТ И ДА НАПИШАТ МНОГО ТЪПИ КОМЕНТАРИ.

 2. Аз лично съм склонен да разбера невъзможността на Президента да види истината. Той е от един от най-бедните крайща на България, издигнал се е на най-високото стъпало в България, по стар обичай отпреди 1989 г. са му предоставени стандарти на живот много по-високи от народните / и той ги ползва, вместо да се опита да поживее като средностатистическия българин, за да има повод да го разбере /, има като стремеж да не допусне отново такива като Иван Костов до властта / затова е и готов да подаде ръка на ДПС /, направи огромен скок в разбиранията си за НАТО и ЕС…Все пак обаче той е президент на всички българи и не би било лошо да се вслуша в гласа тъкмо на тези, които критикуват. Защото тъкмо тези / горната статия на г-н Инджев е едно от доказателствата – изброява ги / виждат истината. А истината е че нещата се влошават. Бих му казал – г-н Президент, не бива повече да чакате . Отворете си ушите и кръга от съветници за тези, които ви критикуват, от хора видяли истината за страната.

  Цитат от една статия за Юрген Рот, след 4 дни в България:

  И за да обобщи този кратък престой в България, той не намира други думи освен тези (на английски): “Беше извъндредно ужасно.”

 3. Аз ако бях президент, тази реч щях да я изискам със закон да се чете всяка сутрин във всички училища и държавни учреждения в страната.

  “Уважаеми нещастници….”

 4. Изключително точно, господин Инджев.
  За съжаление точните анализи и отразявания на случващото се са обречени на изгнание по тесните и тъмни кътчета на интернет пространство, сиреч блогове, почти безизвестни сайтове и т.н. Масовият “нещастник” обаче продължава да бъде “информиран” от грандовете на медииното пространство – така наричаните от вас “официози” и ефирните телевизии… И знаете ли, в последно време придобивам неприятното усещане, че българинът възприема сутрешните блокове и вечерните новини като сериал. До това заключение стигам, слушайки опитите за анализ на чутото и видяното от обикновенните хора – имат си любими герои, отрицателни такива, симпатични, приятни… но рядко чувам реплики от рода на “въпросът беше точен, отговорът бе аргументиран…” Хората просто нямат досег до нормална медия и са превърнати в заложници на евтини спектакли, чиито сценаристи и режисьори изпълняват и главните роли с помоща на клоуни като Коритаров или “Следовника на българските будители” Бареков. Ще си позволя едно отклонение, защото името Бареков в комбинация с определението “български будител” ми звучи като шумна храчка в църква. Наградата или ако щете званието бе връчено от нашия велик пътешественик Първанов. Ето и думите на развълнувания следовник:”Отговорно е. “Празникът е много задължаващ, много отговорен. Въобще званието будител – това е много силно. Не мога да си помисля, че бих могъл да попадна, с качествата, които притежавам, в подобна категория хора” Да не вярва човек – Бареков е откровен и е надраснал собствената си арогантост! Пълното опровержение следва още със следващите думи: “Но все пак като следовник на будителите – това е по-приемливо”.
  Дълго време седях и размишлявах: че Бареков е следовник е неоспоримо – стриктно следва своите благодетели и вдига врява всяка сутрин точно по техния сценарии, но това означава ли че хора, до вчера носели каскет и рубашка и взривявали църкви трябва да се възприемат като будители? Не е ли връх на цинизма да асоциираш един шут с имената на Вазов, Левски или Каравелов?
  Как, господин Инджев се излиза от масовото влияние? Как народът да разбере, че е част от любимте си сериали, но играе измамения и излъган “нещастник”? Има ли начин народът да бъде събуден?

 5. Има начин заспалите да бъдат събудени и той се нарича ирония на самата история. Тия, дето приспиват народеца, без да си дават сметка какво точно правят, с арогантността си отвращават все повече хора, т.е. без да искат ги будят за истинат и за доброто. Т.е. самото зло ненадейно как работи за доброто, а пък лъжата – колкото е по-грозна, толкова повече! – работи за истината. В този смисъл наглецът Бареков съвсем справедливо е наречен “следовник на будителите”. Гоце също е такъв, за Дмитрич да не говорим. Доган с наглостта си събуди крайно много хора, които са отвратени от него така, че вече трудно могат повече да ги залъгват. Даже в средите на социалистите се появи известен умствен напредък, имам предвид сред редовите, щото лидерите им са непоправимо увредени. Е на това аз му викам ирония на историята, а пък народът ни го е определил така: “Волът рие, ала хвърля всичко на собствения си гръб!”…

 6. Нека си позволя да отговоря съвсем синтезирано на този въпрос (макар че не е до мен): “Има ли начин народът да бъде събуден?”
  Да има начин. Отнема време и много, много усилия. Нарича се “образование”.
  Когато човек няма знания, той не може да възприема информацията около себе си. Ако не можете да четете, всичкото писание около вас е безполезно. Ако не знаете как функционира държавата, всичкото безумие в политиката изглежда като голям пъзел с шарени парченца, на които да се радвате.

 7. e towa e edna mnogo tochna harakteristika na BG narod e 21 vek – chestito…

 8. Днес чешкият министър-председател е казал публично в прав текст:
  “По-добре е да целуваш германския канцлер, отколкото да прегръщаш руска мечка”.
  Почувствах се наистина нещастен.

 9. И тъжно, и страшно, но пък и весело…Да сте жив и здрав, г-н Инджев!

 10. Колкото и абсурдно да звучи, макар и да сте ги казали полусериозн, тези слова може да ги каже само родолюбец българин.

 11. В България е приложен поредната разновидност на Горбачовата Перестройка.Перестройката е най-голямата пропагандна и идеологическа победа на болшевизма и комунизма,официално се отърсиха от Маркс и Ленин -а неофициално -не. В последните 7-8 години в България Иван Костов беше подложен на политическа репресия.Българския миллет се снипи,донякъде се наслаждаваше на неприятностите които имаше техния “мъчител”-човека който икономиката пригодена за СИВ ,отбрана пригодена за Варшавски Договор…и насочи България към Европа и Свободния свят. Обаче Българина се оказа неподотвен за Свободата.Днес- надписаните смерки за ток,парно..скъпия бензин / в Гърция днес бензина е 1.68 лева-а в България 1.86 /,скъпия хляб…европейските цени и албанско-молдовските заплати на българина са реален резултат от чалгосаното и опростачено мислене на българина . Каквото си го направи-това ще е. Свободата,Санчо …!!!

 12. Здрасти и от мен. Може да сме нещастни, но пък сме дащни, както се казва. Щото ей сега Коледа чука на вратата. А с Коледа ще почукат и всички Български Коледи, както и тем подобни деривати. Президентът ще стане патрон на поредната акция за надцакване с смс-и, ще гледаме клипове, в които ще се апелира към хуманността ни, ще ни се обяснява, че малкият Иванчо ще умре, ако тутакси не пратиш смс, а междувременно бюджетният излишък кротко ще изчезне. Този път няма да я има миналогодишната вакханалия около харченето му, щото понеже е криза и трябва да се пести. Но иначе здравейте, да…

 13. Добре приложена, статистика е безжалостна. При цифрите липсват “и идейте, и мечтите…”. Въпреки това, резултатите публикувани в пресата показват, че у нас статистическите проучвания или се правят тенденциозно или се публикуват така.
  Тъй като професионално съм свързана с една от темите, ще съм Ви благодарна ако ме ориентирате към източника на следното твърдение : “Здравейте младежи, които сте най-зависими от родителите си спрямо връстниците си в Европа…” Уви, това твърдение е болезнено вярно и тъжно. Не открих Ваш електронен адрес, поради което си позволявам да Ви помоля за това в този коментар. Ваше право е да го изтриете, ако сметнете за нужно.

 14. ОТГОВОР:
  Събирал съм тази информация парче по парче, но се подписвам под нейната достоверност. Признавам, че ми е доста трудоемко в момента да се връщам към “абсолютния” първоизточник за всеки компонент. Ако се налага, мога да го направя…
  Ако ми имате доверие, можете да ме цитирате.

 15. Хорошая статья, да и сам сайт я смотрю очень даже не плох. Попал сюда по поиску из Яндекса, занес в букмарки

 16. Както се казва-право куме в очи.Но що ли ще стане ако това прозвучи в новогдишния ефир?!Ами нищо.Гладния за майтапи българин ще поеме кодоша,както го поемаше по татово врема.Мислещите ще трябва да се свият пред громящият аргомент-е па прав е човека(Спомняте ли си татовите “чантажии”-дето бадева ядат трудЪт на работника?).А кервана(стадото)си върв….И нещо не по темата или напротив.Една статия в днешния “сТАНДАРТ”, громи г-н Атанасов-човек пълен с компромати,готов да омъскари всеки,не обичащ”силните”.И нито дума ,а те “омъскарените”, не са ли МЪСКАРИ.Къде истината е клевета или по бъларски конпромат?

 17. Преди 1-2 часа се върнах от работа…
  Немам думи…ще поработя малко над превода,за да замине,от където са ми писали през ноща по повод локални грижи и задачи пред устройваща се администрация по планетарни въпроси на енергитика и екологиятята ,но се връзва по зловещ начин,тъкмо с тях…..

 18. колко вярно и колко тъжно! Докога ще търпим това и ще се борим поединично или ще се примирявяаме – ако не за нас то пшоне за децата ни да направим нещо, за да не са част от тази грозна БУЛГАРИСТАНСКА статистика!

 19. Не се чувствам нещастник и няма да коментрам статията.
  Интересувам се обаче от мнението на г-н Инджев относно увлнението на неговия колега Георги Коритаров от Нова телевизия.

 20. Даааа!Интервюто на Коритаров с Караали и дългата ръка на ДПС и БСП другари.Свобода на словото????????Иначе в написаното пак всичко е вярно както винаги при Инджев.

 21. Г-н Инджев,опитваики се да влеза в тона на статиятя,предлагам да организираме комитет,подобен на други,сещате се веднага нали,та нашият комитет да предложи на президента с указ в-к;работническо дело;да стане пак официоз.ами замислете се де,ще има само добри новини ,съобщения за наградени,за решения и тезиси .няма да има нужда да трошат костите на журналисти,и пр.даже подарявам тази идея на президенските хора дето раждат разни срамни дивотии

 22. Г-н Инджев,не включихте в приветствието феновете на “Миньор”-Перник,които ще гледат мача с клуба на последния,засега,кавалер на орден “Стара планина”,НА СВОЯ СТАДИОН.Отначало столичният гранд отказа да играе на “картофената нива” в миньорския град.БФС се спря на Кюстендил,и на другия ден пернищкия стадион осъмна в лицензна готовност,със съгласието на “Левски”…с подкрепата на кметицата…с…Сега на нивата пък вали сняг,победата я отлагат с един ден.Чия победа ли?

 23. Поздрави за всичко което видях в страницата.Когато човек не знае той е щастлив.Вие пишете истини от които ние няма да се чувстваме щастливи.Дали да ви четеме или да си останеме ЩАСТЛИВИ?
  На тази картофена нива колко ли хора биха намерили терен ?
  Много трябва да се работи върху картофената нива играчите и организаторите на мача!
  Матей Миткалото пак ли да се ражда или вече го има?

 24. Да,за съжеление сте прав господин Инджев. Какво ли трябва още да се случи за да се опомним?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.