ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА, НЕ Е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА!

Гледам и не вярвам на …когото и да било. Защото всеки ще ви каже, че държавната телевизия е функция на властта. И ще бъде прав. Обаче!
В „Шоуто на канала”, излъчено по БНТ на 22 ноември, събота, беше сервирана убийствена сатира по адрес на управляващите червени другари, каквато никой друг „голям” частен телевизионен канал не би допуснал да изтече по неговите канали от страх да не си загуби каналите за връзка с властта и съответния лиценз, зависим от нея.
Шегаджиите от шоуто си направиха гаргара с най-милото на соцвластта, с клипа Му и прилежащия към него партиен конгрес.
Надсмяха се чрез пародията на маршируващи, козируващи и декламиращи пионерчета, малки и невинни в това отношение комунистчета ( образи на деца, в които мнозина от нас с горчивина разпознаваме себе си в този днешен модерно цветен, но почти документален „филм” от нашите черно-бели спомени от времето на голямото духовно изнасилване на цяло поколение българи).
Надсмяха се над инфантилността на самата идея да бъде показан другарят премиер Станишев като велик кормч…като батма…ватман на червена конгресна партийна реклама с отправка към обреченото бъдеще на извадения от музея на революционната съмнителна слава допотопен градски трамвай от далечното предкомунистическо минало . Което си е лицемерно хрумваме на работническо-селски субекти на конюнктурата. Те няма как да не си дават сметка, че флиртуват комплексарски с големия град ( единственият „трамваизиран” още от времето на левия градски тероризъм в царство България).
Надсмяха се над претенцията ( базирана на капитала на „модерните леви” в офшорната зона на уж демодирания капитализъм) да бъде произвеждан предизборно социализъм с помощта на фокуси от ерата на примитивното капиталистическо кино.
Това „своеволие” на „Шоуто на канала” се случи в деня, когато отвсякъде, не на последно място от екрана на същата държавна телевизия, ни заливаше натрапничеството на социалистическото партийно събрание, наричано конгрес на БСП.
Зад това предаване стои Жоро Торнев. Доказва ни лично ( и в комплект с колегите си от предаването), че интелектуалната съпротива срещу статуквото не е загубена кауза.
ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА, НЕ Е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА!

19 мнения за “ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА, НЕ Е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА!”

 1. Vinagi se radvam da 4eta publikacii na Ivo Indjev!Blagodarq mu (ti/vie) :)) ,4e produljava(te) da opisva(te) ne6tata po na4in, koito suvpada s moq na4in na mislene. Za moe sujalenie, i vseob6ta radost predpolagam [Happy] , az ne bih mogul da se izrazq po takuv dostoen, razbiraem i erudiran na4in kato Ivo, no puk vinagi mi e dostavqlo udovolstvie da po4e6a mozuka si za smetka na vsi4ko, koeto stava v Bulgaria, ot statiite na edin jurnalist- takuv kakuvto trqbva da bude spored men. Malko presileno bi zvu4alo da kaja, 4e sum mu (ti/na vas) fen, no opredelno sum sumi6lenik. Sumi6lenik, koito me4tae za pove4e takiva li4nosti, za pove4e deinost i suprotiva na taq gnusna psihideliq, v koqto vsi4ki se namirame jiveeki okolo 4ervenite DS piqvici i prostotiq.
  Ivo, keep on goin man!
  Ot: Edin, mnogo ama mnogo sredno statisti4eski student BG/US student

 2. Не съм го гледал. Но нима е възможно? Толкова отвратително е всичко в националната телевизия и толкова вече сме наясно с политическожто ктомандуване на БСП, което събужда само едно у професионналистите от централните медии – страх, че се питам: недоглеждане на Пръмова and his band ли е или замислен коварен ход с определена, неизвестна още цел. Защото те не са просто Гьобелс, а един рафиниран Гьобелс, който вече знае: тука -“да”, там – “не”, на трето място – “може би”… Пред Буш – “мистър Клийн”, при Путин – “въпреки всичко вечна дружба”, в Брюксел – абе джанъм, всичко е въпрос на комуникации, у дома – стига ни кеветите в Брюксел, при дъртите – “копнежите са същите, другари”, при младите “идвайте, тука е хляба,дъртите си отиват, ние ще яхаме мотори и ще си пеем рап и ако трябва ще узакониме дори и съвокуплението с животни” и пр. и пр. Вярвайте ми, станалото не е нормално, трябва да се дешифрира.

 3. Комплекскарският допотопен,но не по-малко опасен, градски тероризъм в царство България с тъжно-известния “връх” в храма през 1925 г.,се напъва да вирее за увоковечаване властта на “модерните леви” в т.ч. и поради липсата на ясни и недвусмислени сигнали от президента и коалиционните партньори…да го дават малко по-кротко и по-скромно!
  Настанилата се в залата и на трибуната,самодоволна стопанска,интелектуална и всичката останала върхушка,в зависимост от датите на “приобщаване,ведно с дежурната гарнитура от “работническо-селски субекти”-по понятни причини-за мен представляваше по-малък интерес,от този на интервюираните-на глед-обикновени хора,прочутите “селски труженици”,чиято убеденост,единствено би трябвало,да ни подскаже какви хора от народа,трябва да убеждава интелектуално Жоро Торнев…
  Настрана от факта,че твърдението на водещия е косвена подкрепа за предишния ми коментар срещу “емоцията с прилагателни и примитивизма по отношение на съпротивата”,от друга страна,неволно ми се подсказва дълбочината на опростачването на общество вече 19 години.В него изгоряха и заслужено и незаслужено първите искрени и “монтирани” будители а ла СДС в стила на Обама “In change we believe….!”
  Отделен е въпросът,че и те не ще да са били на необходимата историческа висота,каквато се изисква в съдбовни моменти…
  Кого виждате и чувате, и чий глас-чужд на суетата- се откроява най-ясно днес?Ялова реколта!
  Убеден съм,че подобно “затишие” от престараване в “монтажната трудова заетост”,няма как да не е припълзяло като смущаваща боязън…от натрапените и прекалени поръчкови занаятия…доколкото и ако,са били възможни!
  Вашият дом е Вашата крепост!

 4. Похвално е, че са се намерили достойни журналисти в националната държавна (обществена) телевизия, които се държат неслугински, сиреч работят според предназначението си. Аз това предаване не съм го гледал, но съм изненадан: мислех чи, че сервилността пред властта е повсеместна, браво, че има достойни хора още тук-там. А ето и моя видеокоментар, в който размишлявам за някои неща около “историческия конгрес” на БКП(БСП); нали не се срамували от миналото си, затова нека винаги, господа, да пишем така абревиатурата на тяхната партия: Живеем в невероятно абсурдна, иреална действителност!

 5. Иво,тази формула не е измилена от Жоро Торнев.Това си е стар пропаганден трик на Пропагандната Промишленост прилаган в много предавания,партии-90 килограма мед и 10 кг нечистотии.Това е формулата на предаванията на Георги Ифандиев,Маргарита Михнева,политическо порно Атака.Много от посланията които са видими за Иво Инджев са далече от сетивата на 90 % от зрителите на БНТ.Няма лоша реклама-за Иво Инджев е горчивина някои спомени,но за други е сладък спомен билетчето от 6 стотинки.Там се цели Жоро Торнев.Освен това представят подобно на д-р Николай Менгеле-Михайлов елементарни неща които трябва да минат за гениални открития. Бих се възхитил от Жоро Торнев ако имитират със смешника-политик от Новото-Старо време Тончо Тукмакчиев-една сцена…например…защо Валентин Златев имал портрета на Путин в кабинета си ?

 6. В интерес на истината и от “Шоуто на Слави” са реагирали подобаващо и е имало много добър ефект,колкото и изненадващо да е.

 7. Опит за обяснение:
  Внука ми, четири годишен, научи в детската градина един номер. Като направи някаква беля, скрива ръцете си зад гърба и вика: не съм аз!
  Та, как ви изглежда следната картинка, нарисувана от един изключително мнителен субект: От няколко телевизии са уволнени няколко кадърни журналисти, някои са пребити, върху други е въздействано по друг начин, но това няма как да остане скрито от обществото.Естествено, за това е упреквана властта.
  Какво прави властта? Пуска коментираното предаване /което за съжаление не съм гледал/, предаване, което е насочено към властта, т.е. към себе си. Правете си изводите, дами и господа. Хо държавната телевизия, която изц;яло и официалрно е в ръцете на властта, се правят такива предавания срещу властта. Ерго, ние нямаме никакво отношение към уволнените, бити и преследвани журналисти.
  На мен много ми прилича на това, как внука ми си крие ръцете зад гърба и казва: не бях аз.
  С уважение към Инджев и всички които четат блога му.

 8. Маринов изказва едно твърде вероятно предположение; това предаване е нещо като “отпускане на парата”, и то за пред света: санким и ний имаме “плурализъм” 🙁

 9. Не съм гледал това предаване, но това което гледах преди време и чувах от устата на Т. Тукмак. по адрес на Костов, никога няма да ме накара да им вярвам/даже и Иво Инджев да им прави реклама/. Всичко, което го правят е за пари и с цел да излъжат повече наивници.

 10. С уважение към цялата аудитория, но…не е ли прекалено наивно да чакате опозиционност точно от К1, че чак и учиндолският–борец против комунизма?

 11. Толкова бездарна сатира няма как да е насочена срещу властта. Ефектът е обратен. Инфантилни и безпомощни са сценаристите и артистите на “Шоуто на канала”. Дотолкова, че хората, вярващи все пак в левите идеи, с които така безжалостно се гаврят, не могат дори да им се разсърдят. Впрочем никоя гавра с идеи няма шанс. С властта -да, но с идеи – трудничко.

 12. Съжаляам г-н Инджев, но това е един от малкото ви коментари, с които не мога да се съглася.
  Да говорим, че едва ли не Жоро Торнев е бялата лястовица в българската журналистика, ми се струва меко казано странно. Колкото пъти се опитам да гледам това предаване, повече от две минути не мога да понеса. Толкова елементарно, с толкова плоски шеги и изтъркани скечове, че се питам защо още го държат на екран. А отговора май е един, просто е удобно на управляващите да има такава псевдо-критика, с която да си измиват ръцете. Самият факт, че толкова време, вие г-н Инджев не сте намерили сериозна медия за изява е показателен за трагичното състояние на свободното слово у нас. Смее ли някой журналист (български, не германски) да излезе по някоя телевизия и да разнищи примерно темата за ТИМ. Ще излезе, ама после дали няма да му се случи случка. За мен в БНТ имаше едно критично предаване-Зала Nо3 с автор и водещ Анна Мельова, което оба4е напоследък не виждам на екран (крайно време време беше да го спрат, все пак идват избори, трябва да сплотяваме електората, а не да им даваме теми за размисъл). А това че снощи няколко актьори са се направили на пионерчета, по скоро буди носталгия у хората, отколкото да изглежда сатирично.
  Няма какво да се заблуждаваме, положението е трагично. Седим си тук пред компютъра няколко стотин човека, четем коментарите на десетина блогъра и докога така.
  Имам един познат украинец, с когото постоянно спорим по въпроси за Путин и запада. Накрая винаги ми казва:”Мартине, чети история. Никога и никъде обикновените хора не са променяли нищо. Дори случаите, в които изглежда, че обикновените хора са обръщали хода на историята, дори и тогава в дъното са стояли хората с власт и капитали, които са дърпали конците.
  Дали не е прав, а?

 13. БК(С)П готви нова серия предизборен тормоз и издевателства над населението с планираното пускане на 3300 затворници сред нас. http://mediapool.bg/show/?storyid=146102 !!!

 14. Не гледам от години К1, но ако се е случило е твърде възможна версията на Маринов..Не им вярвам!

 15. Опитвам се да не ставам ехо на всяко мнение във форума, защото уважавам правото да сме различни, а и целта на форума е вие да се изкажете…Но се изкушавам с няколко думи да…се съглася с вас ( може би очаквахте обратното?). В смисъл, че не “рекламирам” едно предаване по БНТ, а просто искам да кажа, че всеки може да се опълчи лично на своята си територия ( ДА НАПРАВИ ТОВА У ДОМА, БЕЗ ДА Е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА)…Добре, не много добре, талантливо или не, но откровената гавра с конгреса на всесилните господари на ефира от БСП в деня на самия конгрес изискваше определена смелост от страна на авторите на предаването. Нищо повече. Но и не е “нищо”, т.е. не е малко при тази “суша” откъм смели изяви напоследък..Намирам за нужно да се поощряват такива изяви. По същата логика преди време направих нещо като сравнителен анализ между антиновините на официозите и напипаните истински новини в един не особено влиятелен вестник като “Експрес”-което обаче не ме прави дописник на “похваления” от мен всекидневник.
  По мое скромно мнение е дошло време ( след доста фатално пропуснати възможности за разширяване територията на демократичната общност) да се научим да казваме по някоя добра дума за положителните детайли от иначе доста мрачната картинка около нас. И понеже не съм политик, съм свободен да го правя, без да бъда заподозрян, че си прося избиратели, симпатизанти или “медийни съюзници”.

 16. Абе Йов, що ли си правя труда да те чета! Да ти имам извисените писания, след като прост “селски-труженик” като мен не може да те разбере! Странно е, че само теб не те разбирам! Дали проблема е в мен?

 17. НЕ ВЯРВАМ! НА НИЩО ВЕЧЕ НА ВЯРВАМ. за мен предаването, което коментирате е направено съзнателно. хубаво е, че Иво Инджев иска да повярва в обратното. това понякога е нужно, иначе човек може да полудее. аз съм от тези, които отдавна не гледат Канал1 по понятни причини. сигурно изпускам нещо хубаво но се старая да наваксам от други телевиззи. незнам някаква погнуса ме обзема само като им чета дори програмата.

 18. За жалост в голяма част от страната могат да приемат само К1 и БТВ!!!Дори не подозират за съществуването на блога на Иво.ЗАТЪМНЕНИЕ!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.