Те ти булка ( Минчо) Спасов ден!

Не се опитвам да се харесвам на когото и да било, включително на Минчо Спасов. Но харесвам опитите на личности да предизвикват ( ако не съдбата) „системата”.
Не го познавам, но познавам публичните му изяви. Минчо Спасов. привлече вниманието с номера, който изигра на главнокомандващия Георги Първанов. На събрание при президента през юни, на което велможите на домакина попречиха на опозиционните представители на говорят, Минчо Спасов се оказа единственият опозиционно питащ ( макар да е шеф на вътрешната комисия в парламента от квотата на управляващата НДСВ).
Изчаквайки търпеливо и самотно логореята на придворните да приключи, Минчо Спасов задал въпрос на недосегаемия за неудобни въпроси президент Първанов. Попитал го дали пък не е разговарял по телефона с арестувания по това време ( спонсор на др. Първанов като кандидат за високия държавен пост) пернишки бизнесмен Людмил Стойков. Стойков, да припомня, беше настанен за кратко в ареста по обвинение ( провокирано от европейски, а не български следователи) в злоупотреби с европейски пари.
Въпросът на Минчо Спасов подлуди Първанов и той си изпусна нервите, обяснявайки публично след това, че трябва да е луд, да е звънял на арестуван гражданин. А е бил не много преди това достатъчно вменяем да приеме щедрата предизборна финансова подкрепа на уличения в далавери от европейските ченгета негов съгражданин, бивш барман и настоящ баровец, „крупен” собственик в туризма и промишлеността Людмил Стойков-толкова едър, че чак в Брюксел се впечатлиха.
Луд ли е Минчо Спасов, един от най-добре осведомените хора в държавата за нейните тайни по линия на съответните служби, че да си измисля такава история, без да има повод?
„Лудориите” на Спасов продължиха напоследък и с искането му да се оповести що за разработка е „Лиана”. Този път Спасов вбеси Доган. Неговите тъмни (като джунгла, обрасла с лиани) дела са разследвани в тази разработка, която явно има потенциала на съдебно дело.
Но и това не е всичко. Минчо Спасов застана на страната на опозицията в желанието й да има глас в обсъждания в парламента ( пак под европейски натиск) контрол над тайните служби.
В резултат на всичко това, а и кой знае на какво още, което не знаем, шефът на една от най-важните парламентарни комисии Минчо Спасов е…пътник. Набелязан е за отстраняване. Въпросът ще се обсъжда на подобаващото най-високо равнище, от самите шефове на тройната коалиция в първия работен ден на идната седмица.
Те ти булка ( минчо) спасов ден!

17 мнения за “Те ти булка ( Минчо) Спасов ден!”

 1. Минчо Спасов не играе по правилата, има дързостта да си измисля свои, своеволничи, поради което трябва да бъде изплют от системата. Това е неизбежно.

  А ето моите тазсутрешни разсъждения по повод на един доста любопитен въпрос, дълбоко свързан и с тази тема, имам предвид темата на г-н Инджев: Кой е “Главният мозък” на безмозъчните ни управници?

 2. Познавам го бегло от времето когато беше адвокат – свестен човек, и обича да назовава нещата с истински имена. Погледнато отстрани мястото му, не е в тази партия – пътник. Той заслужава по-добро политическо бъдеще. Мисля, че много хора го харесват, като председател на вътрешната комисия, но тъй като не е удобен за БСП и за ДПС, ще го издухат.

 3. Случаят с Минчо Спасов е аналогичен. Не е важно какво де факто става. Важно е какво се казва и знае. Не беше важно дали ще се създаде работеща система, която да следи и контролира използването на еврофондовете – например граждански контрол. Правителството даде пари на ПиАр агенция да залъгва ЕК…Сега не е важно дали има нередности. Важното е да се отстрани този, който сочи нередностите…Разбира се това отново ще е доказателство за ЕК, че на сегашната система не може да се разбита…Може би БСП иска фактически, щом не може да се краде, България да се включи в сферата на ОНД / Русия /.

 4. НДСВ да си го защити като е толкова добър!

  Ето, тя сега има повод и да бутне коалицията, да предизвика предсрочни избори и така да измие част от позора, с който тази ченгесарска формация се покри в последните 7 години. Ама няма да го направи, нали? Тогава?!

 5. Минчо наистина е един от малкото български политици и може би единственият от управляващите, демонстриращ ниво.
  С действията си, струва ми се, поддържа искрицата на надеждата, че не всичко е черно.
  Можеш да повярваш в демокрацията, когато видиш, че съюзявайки се със сравнително нравствено усточйив човек, позволява постигането на нещо положително, пък макар и резултатите да са минимални.

 6. http://www.kafene.net/news.html?fb_990998_anch=5151699

  Германски дипломат призова за натиск срещу властите в София

  “Вина обаче имат и българските граждани, които не се изявяват като политически отговорни лица, а допускат да бъдат вплетени в целия хаос от проблеми, казва Шрамайер.

  Натиск отвън и отвътре са единствените неща, които могат да променят нещо, респективно ситуацията да се промени така, че олигарсите или онези, които сега имат думата, да осъзнаят, че една правова държава им носи повече предимства отколкото сегашното положение, казва германският дипломат.”

 7. няма значение. нищо нямязначение. Дори да се зададе точният въпрос, дори да изплува някое име – като на българина, който ни “топял” пред Белия дом (като че ли това му е основното занимание, е не да бъде т.нар. “мозък на безмозъчните ни управници!!!”)- та дори и да изплува някое име, ден по-късно някой им забранява да църкат и нищо не се разнищва докрай. Остава си казаното като глас в пустиня и край. така че какво от това, че някой задал въпроси? Няма значение, явно ще си караме така, докато ни отрежат всички възможности (не само пари) и дядо иван дойде да ни спаси…

 8. След “Голямото наГамизване”-не мога да преценя точно иде реч при Минчо Спасов.Пропагандната Промишленост създава разнообразни “артикули”-примери има за това-как атакизираните люмпени атакуват Гоце,но какво от това.Гамизов казваше неща които са за книгата на Юрген Рот-но какво от това?Мутрата-кмет критуква Тройната коалиция-но някак повърностно,като квартална свада,кой знае дали не му крият в някой сейв компроматите за миналото му и да го държат в подчинение с това като атакист-педофил ? Все формулата-90-10 /90 мед-10 л../.Как може да се доверим на Минчо Спасов дали един ден няма да стане “националноотговорен” политик и да направи някакъв “ляв завой” ?

 9. До Костовист.

  Какво казвате, да не се доверяваме на никой друг, освен на Костов, или като му се доверим да улеснм отново Доган и БСП?

  Разтягането на всичко останало, извън свалянето на настоящите, в момента е в тяхна помощ.

  По-нагоре съм цитирал какво ни съветва един германец.

 10. Минчо Спасов е човек на място.

  И така, искат да го отстраняват — на кого точно пречи ? На мен не ми пречи — даже е достатъчно учтив да отговаря на email-ите си, както и да намира време з аблога си. На някой от вас пречи ли ? Тъпо е. Тъпо е защото май се “пречи” само в парламента.

 11. Има моменти в сферитe на висшия политико-дипломатически пилотаж-с риск да се подразнят привържениците на “боя на морето с камшик” и “на философията!!!”
  Когато знаеш достатъчно,че не се мамиш в чувствата на някой,но отгоре на всичко и не го обезвредяваш с поразяваща снизходителност…то си е самата печал и жалост….
  Ако “долавяната буря”-случайно вземе,че се се разрази пред “имперските коалиционни сановници”,любопитно ще е не друго-в т.ч. и разсъжденията в стил :”Булгар кафасъ-катран кофасъ!”/българска глава-кофа за катран-от тур./,а тези… другите -на Горския.
  И е по-вероятно,те да бъдат и показателните и да напомнят словото на Александър І на Веронския конгрес…(точно тези ноемврийски дни през 1822 г.):
  “..нищо не изглежда по-отговарящи на моите и на страната ми /Русия/,интереси,отколкото “верската война с Турция,но в “пелопонеските-(разбирай Минчовите-б.м.)-вълнения забелязах признаци на “революция” и тогава се въздържах….
  А тогава наистина ще да е: и за “булка и за Спасовден”,но другото добро е,че Времето работи за Минчо…
  А историята се придвижва с фрази като неговите…близки до специалния,”безумен” и загадъчен език на Царя-чужд и на “посткомунистическия и на седесарския разгул “/К.Кеворкян стр.167/
  А и Минчо Спасов не е “комплексар” и това ще му помогне….вероятно,защото срещу нашите смотаняци…е изправена страхота,абсолютна и дори (“нечовешка непринуденост”-пак там)
  И “наш” Минчо може и да се “окаже” длгосрочно прозорлив….

 12. На Минчо Спасов ще се доверим като на човек, чийто думи и дела будят доверие. Ще му се доверяваме по този начин, докато направи ляв, десен или какъвто щеш още завой, който вече не буди доверие.
  Ако един представител на мнозинството постпва правилно, то това е национално отговорен политик и то без кавички. Позицията на Минчо изисква изключителни лични качества, каквито съм сигурен, че значителна част от опозицията не притежава.
  Разбира се, Минчо съвсем не езастрахован от правене на грешки, подаване на натиск и т.н. Това обче не означава днес да го задраскаме, защото е представител на мнозинството, дори без да погледнем делата му.

 13. Посягането върху Минчо Спасов може да разцепи остатъка от НДСВ и да застраши абсолютното мнозинство на управляващите, а това в този момент е опасно.Може да стане в периода от шест месеца преди изтичане на мандата.

 14. min4o mi xaresva,no dano ne me razo4arova!!ina4e az sam —–koostovist,prosti mi boje!!

 15. Та кой щеше да бъде Министър на Вътрешните работи сега, ако Минчо Спасов не беше шеф на тази комисия??–онзи с ехидната усмивка нали? И като, че ли само за това си струва НДСВ да е в тази коалиция!!!!!!!!!!!

 16. Симеон сега има прекрасен шанс да бутне това правителство, да си измие по този начин ръцете, да си изкупи част от греховете, и дори да запази партийката си в следващия парламент. Ала изглежда не му стига ума да стори това.

  Другият варинат е не че е чак такъв глупак, ами че е зависим от кукловодите от ДС. Според мен е точно така…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.