Троянският кон се оказа червена овца

Станишев го е срам, но не от европейския шамар с отказаните 220 милиона евро, а от критиките на опозицията.

Станишев го боли, но не от плесницата на Брюксел, а от това, че тя била несправедлива.

Станишев изпитвал жал, но не към лишените от европейската подкрепа сънародници, а към един конкретен български депутат, който го дразни.

От болка, срам и жал Станишев е взривен емоционално и в това състояние е сполетян от прозрение: България се превръщала в черната овца в ЕС, проумя най-сетне той!

Всичко това Станишев успя да изрече в българския парламент в рамките на изказване, от което се очакваше адекватна реакция на унизителната оценка от Брюксел.
Вместо това Станишев показа чувства, които щяха да бъдат разбираеми, ако не бяха по сбъркани поводи. Защото болката, срамът и съжалението трябваше да идват от наказанието, наложено на България.

Колкото до закъснялото откритие на премиера, че България е черната овца в ЕС, обяснението е просто: когато пастирът не забелязва ( и не реагира на факта), че го превръщат в троянски кон на Русия в Европа, е осъден да не усети как става водач на черве…пардон, черна овца в европейското стадо.

19 мнения за “Троянският кон се оказа червена овца”

 1. Срам, срам и гнус че тоя нещастен съветски потомък го търпим за премиер на европейска България, поради което Европа стана пишман, че ни е приела…

 2. Г-н Инджев, Станишев нито го е срам, нито го боли, нито изпитва жал. Само го е яд, че е вече е ясен не само на българите, не само в Европа, а и в цял свят.
  За това си мисля, че ние БЪЛГАРИТЕ като хора спазващи законите, бихме могли да се възползваме от тъкмо навреме публикувания ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ, където ясно е определено в чл.2 какво е бедствие.
  Цитирам: “Чл. 2. Бедствие е събитие или поредица от събития, предизвикани от природни явления, инциденти, аварии или други извънредни обстоятелства, които засягат или застрашават живота или здравето на населението, имуществото или околната среда в размери, които изискват предприемането на мерки или участието на специални сили и използването на специални ресурси.”
  В същия този чл.2 е казано и какво да се прави.

 3. Адекватната му реакция – половината от финансовите министри в ЕС трябвало да си подадат оставките…а пък на сайта frognews.com са открили плагиатство от американски сайт за картички за новата им роза-лого.Хаде,стига са ни карали да се срамуваме.

 4. Не съм съгласен г-н Инджев.
  Плесницата (шамара) бе преди месеци – сегащното, 220 милионно си е бой – побой и боли, ама не искат да си го признаят.
  Адекватната реакция, би трябвало да бъде оставка, както би направил някой “бял” политик. Докато “стадото” не се превърне в “глутница”, няма надежда.

 5. Strahotna statia. W toia red na misli moga da kaja, che chernata ovca e prosto edna bg-letiashta chinia upravliawana ot zelenoto choweche – dogan, ama neise, imali sme svinar za car, car za ministyr predsedatel, ta i towa niama da uchidi nikoi…

 6. Г-н Инджев,съжалявам,че едва преди няколко дни открих Вашия блог.Радвам се, че вече всеки ден мога да чета статиите Ви,които за мен са глътка чист планински въздух.До сега ги чаках с нетърпение ,когато излиза в. “Седем”.Особено съм горда със себе си,тъй като моите виждания съвпадат изцяло с Вашите и на част от коментаторите – от тях много ми харесват съжденията на Ангел Грънчаров и boabab.
  Тъй,че просто нямам коментар,страхувам се, че ще се повторя.
  Още веднъж Ви благодаря!
  Ана Грег

 7. От 65 години насам, когато червените са на власт – България стига до катастрофа и бедствие. Факт!
  Моля, Ви читатели, стегнете се! И дори и с погнуса, но гласувайте против червената напаст. От сега се организирайте и говорете с всичките си приятели и познати – да направят каквото трябва. Щото ми омръзна да се червя, заради генетично заложеният провал на червените мафиоти.

 8. Много е точен NG -19:07-трябва да се възползваме от Закона за защита при бедствия!!!

 9. Аз се питам щом ни станаха съвсем ясни тези нещастници, на нас и на целия свят, защо трябва да агонизираме толкова години и да ги търпим. И ако следващите избори горделиво пак се намърдат в парламента вече не знам какво ще ни спаси.

  Трябва веднъж завинаги да осъзнаем някои неща:
  – Фразата “няма пари” е клише не действителност.
  – България е нормална страна като всички останали.
  – БСП не са политици.

 10. Революция! А иначе форумът е пълен с овце стръвници…

 11. Ами докато си седите в къщите и гледате сейра на политиците, нещата няма да се оправят. Погледнете, какво направи американския народ! Избра Обама за президент, защото на всички тези американци им писна от дивотиите на Буш? И като свободомислеща нация гласуваха за нов избор. Какво ще направи Българина на следващите избори, зависи само от нас. Предлагам всички Българи в купом да отидат за гъби и Доган да спечели следващите благинки за още 4 години. От нас си зависи! Не ходете за гъби, а гласувайте! Гласувайте за това зло дето е най- малкото за вашите деца, роднини, бащи и майки. Ако и сега не го направите, значи сте мазохисти и искате да живеете кофти. Иначе писанията на Иво са отново в десетката!

 12. Аз съжелявам изпотения от двуличие Станишев /камерите в НС го показаха/.Тази наследница – БСП – на БКП, притежава гинетичната увреденост да бъде вечен ЛИЦЕМЕР.

 13. @Тодоров
  Това е другият начин да кажем, че основният политически похват на столетницата си остава ДЕМАГОГИЯТА! Най-харесваните от електората на БСП типове са тъкмо най-умелите демагози – Лилов, Нора Ананиева, Гоце, Масларова, Р. Петков… Дмитриевич затова се явява не толкова силен лидер на БСП. Полага огормни усилия, поти се както кзваш, но не е толкова класен демагог като цитираните симпятаги…

 14. Ей, забравих за неизбежно най-често споменавания в бъдещите учебници по история лидер на столетницата /след Тодор Живков/: А именно Жан Виденов, отново – просто класа!

 15. “Аз съжелявам изпотения от двуличие Станишев /камерите в НС го показаха/.Тази наследница – БСП – на БКП, притежава гинетичната увреденост да бъде вечен ЛИЦЕМЕР.

  Коментар от: Тодоров ”

  А той дали ще ни съжали? Защото ние ще свиваме колани да плащаме.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.