…и се зъбим на Тирана

Да анализираме това изречение:

„ Той изрази съжаление, че част от страните-членки на ЕС решават сами енергийния си въпрос, а в същото време проявяват ревност, когато малка страна като България поема инициативата”.

Първото, което е сигурно, е че тази оценка не е на голям политик. Големите политици не делят страните на големи и малки.

Второ, ако оценката е за собствената ти страна, явно страдаш от комплекси и на практика казваш като едно сърдито дете : „ Аааа, значи на големите им позволяват да си вкарват газ, а пък на нас маляците не ни дават”!

Кой е той? Познахте. Това е стилът на нашия шегаджия Георги Първанов. А е майтапчия, защото се пошегува, че бил „ остарял с коридор номер 8” . Посмяхме със спомоществователството на БНТ, която ни показа този миг от изявлението на президента ни, направено в албанската столица Тирана. Някой злополучно е посъветвал настоятелството на медията да внесе малко разведряващ хумор в облика на президента, като го покаже как ведро се смее на собствените глупости, вместо да отговори на някои неудобни въпроси за бракониерския му рецидивизъм.

Вярно е, че споменатият коридор отлежава като стратегически транспортен проект още от времето, когато Първанов пишеше сълзливи другарски писма на своя побратим Милошевич. Но не е вярно, не звучи никак достоверно, че нашият държавен ръководител се е нагърбил с титаничната задача да разчисти пътя пред този обраснал с тръните на тежките балкански дрязги коридор от общоевропейско значение. Защото самият Първанов, нарочно, или не, дава да се разбере, какво най-много му се иска: развръзка по „енергийния въпрос”, който лично той завърза в Гордиев възел с подмазвачеството си пред Путин като впрегнат в неговия енергиен хомот троянски кон.

Първанов в същото време не е Александър Македонски, че да разсече възела с меча си на завоевател, нищо , че при една от зачестилите му разходки в чужбина любезните латиноамерикански домакини се опитаха да намерят връзка между героя от древността и визитата на нашия „герой”.

Че Първанов е в немилост пред общността на съюзниците от НАТО и ЕС, откакто прекали със сервилността към Путин в София през януари, е ясно. Факт е също, че това наказание, което го направи нежелан гост в столиците на държавите от тази общност, го комплексира и той се опитва да компенсира с все по-чести пътешествия в чужбина-където и да е, само да му свирят оркестри и да му организират бракониерски забавления ( като в Узбекистан). Но да тропа с крак обидено и да се сърди, че на други страни от ЕС било позволено сами да си решават енергийния въпрос, а на „малка България” не давали да проявява „ инициативност”, това си е признак на отчаянието му, че си проси реабилитация.

Какво толкова-проявил човекът инициативност като удари в гръб западната стратегия в търсенето на изход от нарастващата руска агресивност в необявената енергийна война на Москва. Кой не би се изкушил на офертите на Путин в момент, когато цените на руските енергоносители растяха всекидневно, пълнеха с милиарди долари руската хазна като пещера на Али Баба, помпаха имперското самочувствие на Путин и разпалваха апетита на троянските му коне. Тогава Първанов се изкуши. А сега мърмори, че не го били разбрали правилно.

На тази вълна  преди 10 месеца Първанов беше готов на всякакви предизвикателства и не се вълнуваше от някакви си съюзнически скрупули: постла в нозете на приказно забогателия кремълски владетел червения килим с надпис „ година на Русия в България” , посрещна го като дядо Иван, който ще ни спаси ( от лошия Запад, по презумпция), опиянен от щастие обяви подписването на три колониални по своето обвързващо значение ( малка!) България проекта с Москва и…сега се мръщи, че тази „инициатива” била посрещната с „ревност” на Запад.

Не коридор №8 е проблемът на Първанов. Той се цели другаде-в очакването да получи признание като домакин на международен енергиен форум в предизборната пролет на следващата година.

Знаем, че руският външен министър Лавров обяви на среща с премиера Станишев в Ню Йорк на 30 септември, че Москва подкрепя идеята. На същата сесия на ООН обаче Станишев беше приет ( на доста ниско дипломатическо ниво) от заместник-държавния секретар на САЩ Уйлям Бърнс. И понеже от американска страна последва мълчание относно поканата към Вашингтон да седне в София на една маса с хората на Путин и да легитимира тяхната енергийна агресия, се наложи българският премиер да вземе думата и да ни осведоми От Ню Йорк, че „се надява САЩ да участват”.

Сега, при посещението в Тирана, Г.Първанов поканил своя домакин Бамир Топи на замислената от НЕГО среща в София идната пролет. А че именно Първанов бил инициаторът на това начинание, научихме от пратеника на БНТ Коста Филипов, който натърти, че въпросният форум бил инициатива на Първанов-същият, който се опитва напоследък да скромничи, че неговата роля в енергийната капитулация пред Русия била преувеличавана .

В сайта на президента няма индикация Първанов да е идеолог и организатор на плана за световна по значение енергийна среща в София : откакто руските залежи от петродолари взеха да се топят със същата скорост, с която бяха натрупани, видимият проруски ентусиазъм на Първанов взе да намалява. И го чуваме да говори в Тирана (смятана за най-откровено проамериканската държава в Европа, ако не се брои Косово), за необходимостта да бъдат отстоявани интересите на ЕС и НАТО и дори да съжалява, че можело да се направи повече за приобщаването на Албания в това отношение.

А ние, както във връзка с посланията на Първанов от албанската столица би казал Ботев, можем само да се чудим, да се зъбим на Тирана, където, преди временното му завръщане в България, се намира нашият държавен глава.

29 мнения за “…и се зъбим на Тирана”

 1. “смятана за най-откровено проамериканската държава в Европа, ако не се брои Косово)” Samo da dobavia, moje bi i sled Polsha!

 2. И какво излезе сега: Гоце Първанов, оказва се, не е български президент, ами е служител на руската компания Газпром, посланик на руската нефтена империя, пълномощник на государя Путин и завеждащ делата в Задунайската губерния на Руската авторитарна империя, която, по едно недоразумение, е и… член на Европейския съюз! Това, че Гоце Първанов не живее в този свят и в тези световни и светови реалности съм го изтъквал многократно, той е изкопаемо от една съвсем друга епоха, което не може да бъде адекватно на съвременността.

  Същинският скандал не е обаче, че Гоце Първанов е такъв – той, поклонникът на Ленин и Сталин, сърдечният приятел на скъпия друже Милошевич, ембарговият партньор на Саддам Хюсеин не може да бъде нещо друго! – скандалът обаче е в това, че ние, българите сме допуснали това недоразумение да ни бъде натрапено за президент на България, та с всяко свое действие и бездействие да ни излага и позори пред целия свят!

  Но вижте, господа, колко жестоко справедлива е иронията на историята: няма друг, който да може така умело и ефикасно да дискредитира “вечната дружба” на “малката България” със колониално-авторитарния северен колос, да показва истинския лик и морал на комуноидите-бракониери, разпасали се безсрупулни и аморални самозванци, олигарси и мафиоти – и по този начин, без да си дава сметка какво прави и какво става, пък и без да иска, да работи за компрометирането на оня толкова отвратителен комуноиден стереотип, който самият той въплъщава! Ето това показва, че наближава времето тази гнус сама да погребе себе си в собствената си мерзост, по ирония на самата история, а пък ако и ний, българските граждани, си мръднем поне малко пръстчето, това ще стане много по-рано!

  Дай Боже да се пробуди този народ, да възопие от подлостите на управниците си, да изиска и наложи превръщането на България в достойна европейска и просперираща страна!

 3. Словосъчетанието “…за връзване е достойно за мъдростта на нашия народ” и не е случайно…
  Ако един Борис ІІІ, трябва да превежда държавния кораб през “европейските,балкански и световни фиорди” между войните,ще възложи “взаимно-противоречащи си тези” за конкретни действия…
  Един Тато и П.Младенов “мереха както е мерил” бащата на Царя /по едно време щяхме и да се сбием със съседи,макар да ни оттърваше-по-късно- те да направят това помежду си/….преди да отреже!!
  А по 6-7 пъти отделните “отбори” съставени от корифей с ръста на Симеон Радев,магистрат Теохар Папазов от Хага и др.,са депозирали своите варианти…
  и е доказано исторически,че синът на Фердинанд е бил по-ловък от Хитлер,Мусолини,едва ли не равен на хитрия Франко,но е стоял на капитанския мост, брулен от вятъра…
  Дори Молотов и Сталин са са давали сметка за някои обстоятелства….
  Останалото е само,да си вобразяваш днес,че ако една партийна утопия е обрулила една страна, Историята няма да обрули и нейните контета,които го дават променени и неразпознаваеми….
  Вярно,тя никак не е за завиждане,кой е казал,че Запада е лесен и че там не гъмжи от приспособленци-ето на гърчат се Италия,мърмори Германия,една Великобритания си гледа интереса,интересно го дават Ирландия и Испания,а ние се бутаме като метиляви овци и -настрана от всичко останало-as personal workable and far-sighted skills -две думи както трябва не умеем да вържем и ни остава само ония виц с въпроса:ами они куто мооат… разбрааа ли ни!
  Е не сь!
  Вярно е,не са ни разбрали ….!!!

 4. Същински Дон Кихот сте г-н Инджев!
  Пишете си материалите, от стойностни, по стойностни… и какво от това. Много народ ги чете и… няколко гласа в подкрепа.
  Не беше ли работа на господа-другарите от опозицията да искат “импиичмант” за орезиляването на страната ни? Ама де ги? Еми, истина си е, че в далечната 89г. БКП се раздели на БСП и СДС.
  Писна ми. И на всичкото отгоре, да няма и за кой да гласуваш на едни предстоящи избори. Ха де, нека поне една политическа сила поиска тоя пусти импиичмант, че да знам за кого да гласувам другия път.
  “Пием, пеем буйни песни,
  зъбим се на тирана…”, боже господи, не сме мръднали ни на йота от вонящото си съществувание.

 5. Първанов стрелял по орел в албански зоопарк

  Докато бил на посещение в Тирана, президентът Георги Първанов изявил желание да попълни ловните си трофеи с двуглав орел.
  Президентският мерак хвърлил в смут протокола на албанците. Трябвало деликатно да обяснят на Първанов, че двуглавите орли са единствено хералдически символ. Освен това стрелбата по националния символ на Албания можела да се изтълкува като обида към гордата балканска нация.
  От друга страна за албанците желанията на гостите са закон, затова било намерено компромисно решение. В ранните зори на 4-ти декември Георги Първанов стрелял по орел в тиранския зоопарк, но от специална пушка с упойка. След това се снимал с приспаното животно.
  Тези подробности бяха съобщени от български журналист придружаващ президента в задграничното му пътуване. Колегата, пожелал анонимност е първият, който разчупи омертата около президентските забавления в странство.
  Запитан за подробности президентският пресцентър отговори лаконично, че президентът е посетил зоопаркът в Тирана, съгласно планувания протокол на домакините.
  Пресцентърът на ДАНС съобщи, че самоличността на журналиста съобщил новината се уточнява и той ще бъде даден на прокурор за клевета.

 6. Маринов, недейте така бе човек! БКП се била разделила на БСП и СДС?!? Партиите – това са ХОРАТА зад тях! Дайте да го разберем най-сетне това просто нещо! Ако някога (въпросната 89-та) демократично мислещите хора у нас не са успели да издигнат подходящите хора за свои лидери, това не ги прави по-малко демократично мислещи и не променя факта, че са пълен антипод на другите 50%, тип ‘и тия са като ония’ или ‘при бай Тошо си беше екстра – имаше сирене, леб…’ и т.н. А и откъде да намерят току що прогледналите тогава нормални хорица, достатъчно морални и отговорни политици, за да ги натоварят с отговорността да бъдат техни лидери? Та нали всички се пръкнахаме от една и съща помийна яма – тоталитарна България. Не разбирате ли, че тъкмо затова ДС е внедрила своите агенти в СДС – за да може да направи така, че хората зад СДС да си помислят това което си мислите Вие и да стават все по-малко и по-малко с времето. Не чакайте да се появи от нищото подходящият според Вас лидер, обратното – провокирайте го да се появи, тъкмо с подобни призиви за конкретни неща, които очаквате да бъдат свършени, като апела Ви за импийчмънт на Гоце.

  Извинявам се предварително, че звуча малко като ‘г-н знае всичко’ и си позволявам да Ви давам акъл (вместо пари хаха:-), но наистина го мисля това!

 7. Снощи гледах награждаване на Меглена Кунева. Някой беше предрекъл, че тя ще е следващия ни Президент. Идеята все повече ми харесва.

 8. Подкрепям справедливата реплика на г-н Дойченов спрямо написаното от г-н Маринов. Не зная дали последният си дава сметка колко радващи за истинските маскари и користни политически въжеиграчи са такива настроения: “всички са маскари”, “СДС, БСП – нема никаква разлика” и пр.

  Не е трудно да си дадем сметка какво всъщност стана в тия години на преход, но хилядите демократично настроени хора от СДС, които упражнявахме неотслабващ натиск спрямо арогантните комуноиди от БСП въпреки яростната им съпротива успяхме да доведем България до триумфа на присъединяването ни към ЕС!

  Така че е обидно да ни сравнявате и приравнявате към ония, които се бориха България да си остане в руската орбита, ала бяха победени. победени, ала не са предават и сега правят опити за нов завой на североизток. Пак няма да им позволим…

 9. Тази сутрин,г-н Инджев, в две последователни интервюта саиият Н.Бареков,/в първото -б.м./ и двамата с Екатерина Бончева/във второто – б.м./,Ви споменаха отново и с добро пред целия български народ….
  Тъкмо в него – отново -две известни на обществеността журналистки :Богдана Лазарова от “Дарик” радио и Стефка Венчева,гл.редактор на “Пазарджишка Марица”,”хвърлиха ръкавица” на МВР и следствието по случая “Белнейски”!!!.
  В коментари,от доста време насам,обръщам вниманието-по един или друг начин-на обстоятелстото,че не за първи път-а при мен 14 години- някой просто насочва обществото и държавната машина в грешна посока…
  Тъй като,ако, и когато дойде времето,да се покаже,че примера на висши магистрати,не е единствено патент на тайландските им колеги,ще Ви замоля,да се има предвид следното:
  Да се върнем към съждението на г-н Маринов,като най-удачно,а медувременно и в негова чест, ще импровизирам на ум квинтесенция от лекциите на мои професори за Унамуно:
  Ти подсказваха преди близо 40 и кусур години,процес на превъплащение:
  “Кихотизацията” на Санчо Панса и “Панчификацияата” на дон Кихот…в който преразказано накрая и в последните моменти рицарят идва на себе си,но “погълнал заразата”, мулетарят е вече този,който му казва през сълзи: “Стани,бе Сеньор…ей го на тук.. зад някой от храстите със сигурно ще видим Дулцинея и т.н. …”
  Съдете вие всички,кой и колко е бил луд и нужни ли са такива “мунчовци”на всяко племе.
  Нашият Омуртаг /в т.ч. и с неповторима философска мощ-б.м/е съумявял да прекърши “Източния клон” на арабското нашествие срещу Европа през VІІ в. /през Константинопол-б.м./,а със Западния клон католическите крале,ще успеят,да се справят, едва преди Колумб,да вдигне платна в края на XIV в.
  ..ни на йота!!!г-н Маринов.

 10. Уважаеми г-н Инджев,

  бих желал да се свържа с вас ни никъде в интернет не успях да открия Ваш email за контати. Може ли да ми драснете едно празни писмо на slavit@gmail.com за Ви задам въпрос който ме/ни интересува?

  Поздрави

 11. Предлагам да се разкрие подписка за отстраняване на Първанов!
  Може да бъде инициатива на блогърското общество и неговите читатели.
  Да се пуснат линкове към всички възможни сайтове.
  Да се уведомят електронните медии и да излезе на първа страница на т. нар. официози.
  Ако г-н Иван Бедров приеме, може да анонсира идеята в Булеварда…
  Подписката да бъде внесена като официален документ чрез народни представители в Парламента, нека има дискусия и гласуване в Народното събрание!
  Дори и да не мине, нека покажем на Евросъюза, че и у нас има гражданско общество и че и в България живеят европейци.
  Това е наложително да стане именно сега – след ловните „подвизи“ на отритнатия от ЕС Путинов гъзоблизец и точно по времето на ежегодишната му коледна просия сред оголелия и обосял електорат.
  Именно сега – на фона на стотиците изгубени евро-милиони и предстощото изхарчване „на тъмно“ на милиардите от бюджетния излишък – по вина на и от неговите съпартиѝци и царско-турските им сътрапезници!

 12. Изглежда г-н Маринов си е останал “в далечната 89г”, след като до сега не е забелязал (или се прави че не забелязва) съществуването и най-вече дейността на партията ДСБ. А по повод конкретното събитие, което се коментира той може да прочете това:
  http://www.dsb.bg/display.php?sub=news_1&open_news=3746
  и това:
  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=146680&srcpos=6

 13. Смущава ме написаното от Маринов по-горе. Той хем иска отстраняването на президента, хем директно агитира да не се гласува. Нямало за кого.

  Кой е той, и кои са подобните нему агитатори?

  На кого служат?

 14. Аз лично съм против това да се абсолютизира ДСБ, или привържениците й или да се претендира, че тя/те са супер / въпреки че аз самият, може би, ще гласувам за нея /. Не е много качествена услуга, да не кажа грозна…Друг е въпросът, че в никакав случай не бива човек да се въздържа от гласуване, защото като не гласува, всъщност гласува за БСП и ДПС.

 15. Длъжен съм да призная, г-н Инджев, че доскоро нямах представа за същността на Вашето талантливо перо.
  Благодарение на Вашия сайт, обаче, моята предишна “мъглява” представа е коренно променена и си позволявам да изразя възхищението си от всичкото, което пишете.
  Благодаря Ви!

 16. Няма въпрос, който да не можете да зададете. Ако пък е такъв, който цели някакъв разпит за лични цели, няма да ви отговоря по принцип. Така че, питайте…
  Поздрави

 17. Г-н Маринов прочете това на посочения адрес:
  “ДСБ изразява възмущение от поредни вандалски акт на президента Георги Първанов, който наложи образа на българския държавен глава като убиец на животни.”
  Г-н Маринов също изразява възмущение от поредния вандалски акт, но г-н Маринов очакваше нещо повече от ДСБ. Г-н Маринов очакваше нещо повече от ДСБ и през 1997 и следващите години. Очакваше например отварянето на досиетата. Очакваше например да се спрат назначенията на определени юнаци за бизнесмени.Много още работи очакваше г-н Маринов, и все още очаква ДСБ да направи нещо. Например, като начало, да започнат да четат в този блог, а не да се вторачват в пъпа си и да се изживяват като многострадалната Геновева. Да не се правят на ощипани госпо’йци, ами да се хванат на работа. Или чакат да излезнат хората на улицата, че отново да яхнат вълната. Това вече сме го виждали.
  ПП г-н Маринов пак ще гласува за ДСБ, но ще го направи, дащото просто не вижда за кого другиго. Ако някой мисли, че това ще промени нещата, има да си пишем тука в блога на г-н Инджев.

 18. И да допълня: Г-н Маринов е изчел и коментарите на узбеките за този грандиозен лов и г-н Маринов се срамува от резила, който ни беше нанесен.И никак не се чуства по горд от това, че има опозиция , която едва-едва влиза в парламента.

 19. Здравейте г-н Инджев,
  тък като споделяме еднакви възгледи относно политическата върхушка, исках да ви запозная с инициативата която ми хрумна спонтанно. Идеята се казва “Обзалагам се, че мога да намеря 5000 души които не харесват Станишев!”, за целта на която съм създал група в социална мрежа Facebook с адрес: http://www.facebook.com/group.php?gid=37405664164 Върпосът ми към Вас, който исках да Ви задам по mail-a беше към опитен човек е, какво мислите за идеята и дали като опитен журналист бихте могли да ме посъветвате за начини за нейното популяризиране.

  С уважение!

 20. Здравейте,
  супер идея-винаги се радвам на умни и инициативни хора. Едва ли мога да ви посъветвам нещо смислено по отношение на организационната страна на въпроса. Ако смятате, че блогът може да ви е от помощ, възползвайте се!
  В личен план-правя, каквото мога и се надявам, то да е от полза…
  С уважение!

 21. Аз бях решил да поръчам една кръгла значка с три думи – в червен, турско син и жълт цвят: къш, марш, чиба. Май няма да мога да я реализирам, но я обявявам за свободно ползвне.

 22. Хе,хе, пак се разлаяха кутраците. А Грънчаря и отец ЙОВ пак държат исото. Този път президент ще гонят. Колко му е? Ловджия бил, тепал само врабци и чат пат заяк. Не може така.Требе да оре и копа. Оно нема много за копане, ама ете, примеро да дава. Да видат ония от ЕС-о, че и президенто е земледелец, и белким престанат да спират парата.
  Оно по констентуция си е представителна кукла; по закон требе да клати краката, да окача понекои орден на тоя или оня и да тепа зайци. Те толко власт има човеко. За заслуги предссрочно бе пенсиониран от БСП, а сега Ангело и поп Йов сакат да го гонят. Ако му е, като тепа само врабци и зайци , не тепа лъвове, да видат ората, че е маж на место.
  ТАКА, значи отец Йов си е потомсвено монрхистче. Разбира ги тия работи, ама не знам защо не ни осветли; какво знае що за стока са биле дедо Фердо 1 и татенцето Боре 3, на кой от двамата се е метнал унуко и сино, Симо 1. На дедото или татенцето.
  Или е мутант-хибрид на двамата. Голяма работа е еейй…
  Като него айдук, мошеник и пенкилер
  чиляк не е раждала до сега земята наша. Голема работа е тоя мутант. За чудене и приазване.
  Нашата агитка и моя милост чакаме с упование и надежда, ОТЕЦ йОВ ДА НИ ОБЯСНИ, КАТО КАК СТАНАЛА ТАЗИ РАБОТА. Като благодариме предварително… И не го пилете на Путин.
  Дигна Русия на крака,
  народо вика, а така,
  мАмчето си е маж авер
  караконжул не е, нито звер.
  ИЛИ НЕ Е ВЯРНО…

 23. Здравейте г-н Инджев!
  От години се радвам на вашето медийно присъствие и стила, който използвате. Борбата е безмилостно жестока бе казал поета…
  Извинявам се, че се свързвам с вас тук, не намерих друг начин. Бих искал да споделя размисли, по-специално няколко книги в .pdf формат. Ще се радвам ако ми отговорите на email (не бих си позволил да правя flood на блога като пускам тук дори страница материал). Благодаря ви за увлекателните четива, който ни поднасяте редовно, дано разбудят (да не кажа върнат към живот) съвкупността от хора, живеещи на територията на България, която се нарича (по подразбиране) общество.

 24. Гоце прави това което му кажат от сградата на ул. Большая Лубянка и от Ясенево.

  Нито се е изкушил от петродоларите, нито след това се е отдръпнал.

  “Куриращият офицер” (който едва ли е самият В.В.П., а най-вероятно някой полковник от ФСБ или СВР) му се е скарал, че много е раздразнил запада и това го прави неизползваем. Та Гоце сега се натяга да се хареса…

 25. Страшно ме разсмиват конспираторите в нета. Питат, съвети искат, търсят консултацийки от експерти…Бай Инджев ги разбира тези работи. Герои на наивитета или глупостта. Да се чуди кое от двете да ибере човек. Тези и книжки не са чели по темата. Или са примамващи патици, заложени и привързани над капани и засади за острел на прелитащи ята патици и гъски. Някъде ги наричат и агент-провокатори.
  Между конспиратора и терориста разликата не е голяма. Конспиратора във всеки момент може да стане терорист, а терориста винаги е конспиратор…
  Обекти за най-внимателно наблюдение на всички секретни служби в света от ЦРУ…до родното ДАНС. Като знаем, че записват всичко за тях интересно в Инт. Да се чудиш и маеш на интелекта на тези бунтовници и конспиратори…
  ИЛИ ТЕ НАС НИ СМЯТАТ ЗА ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕНИ И ЗАУЛАВИ, КАТО НИ ПОДНАСЯТ ТЕЗИ СВОИ “РОДОЛЮБИВО СПОНТАННИ” ИНИЦИАТИВИ.
  Дали наистина не е така?…

 26. Здравейте г-н Инджев, благодаря Ви за думите! Ще се радвам да постигна някакъв успех с това което правя, колкото и минимален да би бил той. Под успех имам в предвид, да се поразясни на хората какъв “човек” ни насадиха за премиер, какво прави той или по скоро какво не прави и как заедно с върхушката около него дърпат страната само надолу. Радвам се, че харесвата идеята и че сте съгласен да коментирам за нея в блога Ви. Наистина исках да се свържа с вас по някакъв друг начин като например на e-mail където щях да Ви попитам за някакви насоки относно популяризирането на идеята и евентуалното ваше участие в нея, като виртуална подкрепа разбира се.

  Поздрави,
  Слави Трайков

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.