ЧУЖДЕНЦИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, СПАСЯВАЙТЕ НИ!

„По всякакви критерии България е най-корумпираната държава в Европейския съюз. След присъединяването й през миналата година, тя се превърна в поука за западните страни, изправени пред грубата реалност и високата цена да привлекат бившите комунистически държави в своята орбита и далеч от руското влияние”.

Това е само един от многото подобни цитати ( разпространени от „Дойче веле”), рисуващи медийния образ на България в очите на нашите съюзници от НАТО и ЕС. Откъсът е от вестника, който се смята за най-влиятелния в света ( и за ляв, по американски критерии). Казва се „Ню Йорк таймс”.

Срещу това мнение се изправиха тукашните официози, влиятелни предимно в държавните кабинети и на свързаните с тях с комшийски кьошкове офиси на виновниците за факта, че за България да се пише с презрение на Запад. Особено се отличиха вестникът на орденоносеца на Първанов, прясно наградения от него собственик на „Стандарт” Тодор Батков, както и на сдобиващата се с все повече обръчи от близки до Доган медии Ирен Кръстева, на чието подчинение се намира „Монитор”.

„Стандарт” и „Монитор” , като втори ешелон на официозната преса, водена от „Труд” и „24 часа”, бяха пуснати от властта на пистата на пропагандното псуване срещу ЕС и неговия пратеник в София Майкъл Лий. Те публикуваха сходни анонимни материали, които по дух, език, стил и смисъл на практика се борят против заключенията на „Ню Йорк таймс”, „ Шпигел”, Франкфуртер алгемайне цайтунг”, „Ди пресе”, „ Фигаро”, „Индипендънт” , „Икономист”, „ Файненшъл таймс” и други подобни защитници на оказалото се беззащитно срещу собствените управници българско общество.

Сред нападките срещу европейския гост, обявен в тези вестникарски доноси за натрапник и българомразец, злоупотребил с власт и пълномощия, наказвайки по свое хрумване България от името на ЕС , проблесна като бумеранг и твърдението, че Майкъл Лий не давал интервюта за български журналисти, защото ни мразел. И това , с цялата си наглост, го пишат издания, в които се изявяват журналисти, нарушили през юли драстично правилата за цитиране на неофициален разговор с официално лице в Брюксел, след което говорителят на ЕК Марк Грей беше докаран до положението да заяви също така официално, че повече няма да разговаря с представители на българските медии( главен „герой” на сюжета беше Карбовски, който публикува разговор с Грей въпреки изричната уговорка на говорителя, че брифингът не е предназначен за разгласяване-стандартна практика, но само за журналисти, които уважават стандартите, вместо да пишат пошлите си текстове в местния „Стандарт”).

Няма нищо чудно, че служителите на ЕК гледат с подозрение на такава журналистика. С лъжата, повторена три пъти в двата вестника за три дни, според която Майкъл Лий и подчинената му дирекция “Разширяване” самоволно наказали ( без знанието на самата ЕК!) България,,Брюксел само получи допълнителни основания за негативно отношение към властта в София, която употребява журналисти за примитивните си политически цели на оцеляването в навечерието на изборите. А и точно кой се възмущава, че му се нарушават правата да взима интервюта-нима в България не е практика заявките за интервюта да се натъкват на абсолютното мълчание на Симеон Сакскобугготски или Ахмед Доган, както и на избирателната отзивчивост ( според послушанието на реакцията и журналиста) на Георги Първанов и Сергей Станишев?

Впрочем инсинуацията за уж самоволното решение на Майкъл Лий за санкциите срещу София беше опровергана снощи в интервю на българския еврокомисар Миглена Кунева за Иван Бедров по RE:TV-в резюме, тя отново поясни, че решенията на една дирекция са решения на ЕК. Кунева, която може да си го позволи ( с европейската си вече заплата, закалка и самочувствие на току-що обявен за Европеец на годината член на европейското правителство) направо се изсмя на тезата, че такова нещо е възможно, но не очаквайте лъжците да си посипят главата с пепел. Тяхната задача беше да помогнат на управниците тук да създадат впечатлението, че се борят патриотично срещу европейското чиновническо иго и го направиха както си знаят: с грубиянски клевети и каруцарски тон.

Управляващите извадиха от нафталина своите дезинформатори, които напънаха спомените си как се прави злостна кампания срещу идеологическия враг и родиха близнаци на антижурналистиката от най-мракобесните времена на комунизма. Идеята, която прозира зад „атаката, като най-добрата отбрана”, насочена към личността на един европейски емисар, е елементарна, като логиката на всеки гузен провокатор. Демонизираха един европеец, знаейки много добре, че той няма да слезе на тяхното ниво да им отговаря. Подготвиха почвата за „победа” над шефа на дирекция „Разширяване” с твърдения за характера на неговото посещение като предизвестена ( от тях) „купитулация” пред справедливия гняв на България (!), знаейки предварително, че от всяка негова добра дума в София ще изцедят извода за някакво самопризнание за негово лично поражение. И в крайна сметка го оприличиха едва ли не на онзи католически владетел от 11 век, който чакал в снега три дни папа Григорий Седми да го приеме и да свали анатемата си от него.

Като венец на цялата операция, в цялото си вицепремиерско великолепие, в късните новини на държавната телевизия се появи Меглена Плугчиева в ролята на доволната домакиня ( не с ролки на главата, които много биха и прилягали, а с ореола на победителя Цезар след битката при Фaрсала, където сразява опонента си Помпей). Очевидно доволна, че се възползва от гнилите плодове на вестникарската канонада срещу нейния гост, без да е формално отговорна за това безобразие, тя лесно се съгласи с водещата, че се е преборила с предубежденията на европейските партньори в лицето на Майкъл Лий, който в краткото си изявление след тяхната среща джентълменски я спомена като поборник за промяна в правилна посока в България.

Истината е доста по-различна. Не тези патриотари, които нямат доблестта да се подпишат под хулите си, са защитници на българския интерес. На страната на България са именно хора като Майкъл Лий, които следят дали държавата ни се държи като част от Европейския или от Съветския съюз. Те стоят открито с имената си пред нас и ни тикат нагоре и напред към европейското в противовес на безличните протежета на властта, които ни дърпат в обратната посока на Изток и назад.

Това противоборство се превръща в белег на нашето време. Би Би Си ни посочи трагедията с нашите български деца, натикани от държавата в резервати за обречени детски души, а премиерът и президентът намръщено обвиниха приносителите на лошата вест в …липса на любов към България.

„Интернешънъл хералд трибюн”, най-четеният по света специализиран всекидневник за външна политика, разказва за известната на всеки грамотен българин връзка между мутри, власт и корупция, на което Райчев и други подобни генерали на червената пропаганда отвърнаха с обиди по адрес на автора на публикацията.

Германският разследващ журналист Юрген Рот се нагърби да свърши нашата работа, като обобщи в книга що за демони вършеят тук и приковават България на европейското дъно. Разковаха го от нападки! Бившият вътрешен министър Румен Петков дори буквално призова да бъде линчуван-трябвало да бъде бит през устата, пръстите и навсякъде по тялото!

С присъединяването ни към ЕС започнаха да ни преливат не само средства, дисциплиниращи правила и самочувствие на член в уважаван клуб. Вече ни отменят и като граждани. От Германия дойде новината, че защитници на природата протестират пред вилата на шефа на концерна RWE г-н Гросман, подозиран като симпатизант на проекта АЕЦ «Белене» . А пък в тамошния вестник «Вестдойче Алгемайне цайтунг» обобщили проблема със следното убийственно точно изречение:

« СТРОЕЖЪТ НА АЕЦ В КОРУМПИРАНАТА ЗЕМЕТРЪСНА БЪЛГАРИЯ КРИЕ ОГРОМЕН ЕКСПЛОЗИВЕН МАТЕРИАЛ»

Но най-любопитната подробност по темата за това, как от чужбина се тревожат за България повече от самите нас, е твърдението на портала «Робин Ууд», спецализиран по проблемите на екологията. Според неговите автори България е била предупредена от съветски специалисти още през 1983-та година за опасностите да се строи ядрена централа в земетръсна зона като Белене.

Май не ни остава друго, освен да се провикнем:

ЧУЖДЕНЦИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, СПАСЯВАЙТЕ НИ…ОТ САМИТЕ НАС!

45 мнения за “ЧУЖДЕНЦИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, СПАСЯВАЙТЕ НИ!”

 1. За кой ли път – в ДЕСЕТКАТА !!!!!
  БЛАГОДАРНОСТИ !!
  Иначе очевидно е,че тези са получили указания от североизток да минат в настъпление. Сигурно е, че искат да оставят държавата във възможно най-отвратително положение и икономически, и политически.
  Дано на нашенецо му светне по изборите…….

 2. Хм, мисля че рускопишещият ценител на твоите статии този път ще бъде унищожен, напълно! Дори в Русия (и руската опозиционна преса) не се е появявал такъв призив. За съжаление, като българка, го възприемам като съвсем правдив, правдоподобен и безподобен! Но по-скоро верен.

  Всъщност май ни критикуват предимно “леви вестници” (по западните критерии). Десните не си губят времето (и парите).

 3. Интересно, но все же хотелось бы побольше узнать об этом. Понравилась статья!:-)

 4. Boli me za Bylgaria…
  Ne iskam da e taka…
  Neka po skoro si otiva tova pravitelstvo…

 5. За най-голямо съжаление, огромната част от ГЛАСУВАЩИТЕ в България не могат да ползват ИНТЕРНЕТ. Техният мироглед се определя от официозите.
  Не е ли време, като върховен дълг за всеки от нас-да приемем, че да гласуваш е не само отговорност към обществото, но и към бъдещето на нашите деца?
  И мене ме боли…

 6. Наистина, това ни остава-други да ни спасят, г-н Инджев! Тази Ваша статия трябва да се разпространи по света и вярвам, че ще започнат протести в наша защита. И през турско будни умове на запад са ни подкрепяли, примери много.И Бог да ни е на помощ.

 7. Не се ослушвайте г-н Инджев, регистрирайте най-после партия. До кога ще чакаме, все някой трябва да каже “А”. Трибуната Ви никак не е малка.
  Сигурно съм отчайващо наивен 🙂

 8. Че то ако Белене е толкова силно земетръсна зона, то в Япония сигурно си светят със свещи…

 9. Напълно съм съгласен:

  ЧУЖДЕНЦИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, СПАСЯВАЙТЕ НИ!

  Ние бихме се спасили сами, но “независимите” медии и купувачите на гласове правят мисията ни много, много по-трудна. ПОМООООЩ, ЕВРОПО!!!!!!!

 10. В статията за Майкъл Лий,тази утрин,много точно са си намерили местата,следните “отбори”:
  1.Тежката медийна аргилерия на : “Ню Йорк Таймс”,”Шпигел”,”Франкфертур Алгемайне Цайтунг”,”Ди Пресе”,”Фигаро”,”Индепенднт”,”Икономист”,”Файненшъл Таймс” и др.
  2.Пошлата медийна българска от черешови топчета” с дозирано от “Стандарт”послушание и уж чужда на грубянските клевети и каруцарския тон
  3.Възмутените-но избирателно отзивчиви- до дъното на душата си – Г.Първанов и С.Станишев към още по-отзивчиви послушковци….
  4.”Възмутително” и до странна степен на готовност и те “да окнат га му доде евремето”…на С.Сакнскобурготски и А.Доган,което и най-говорещото “говорене” измежду всички…..,ако не се впечатляваме към приказливосттта на А.Райчев и Р.Петков,чийто оргазъм се “изпразва” в тишината на спалнята…
  5.Авторът не е забравил и великолепната Меглена Плугчиева, домакиня на шефа на дирекция “Разширяване” клекнал вече пред “справедливия” български гняв и умоляващ преторианската гвардия за пощада…че не е посякла мутренски и ченгейски практики пред отвърнатите очи на Темида…
  6.Ще рече,че само една друга Меглена /Кунева/ не е мигнала въпреки заплахите да бъде “бита навсякъде по цялото си прелесно тяло …”
  7.а просто се изсмяла /след неуспеха на Юрген Рот-б.м./ над тезата за самоволно решение на горкия Майкъл Лий…
  допълвайки Вликолепната седморка на отбори при една ФАРСала….

 11. Цитат:

  “„Стандарт” и „Монитор” , като втори ешелон на официозната преса, водена от „Труд” и „24 часа”, бяха пуснати от властта на пистата на пропагандното псуване срещу ЕС и неговия пратеник в София Майкъл Лий.”

  Нека не пренебрегваме и най-новата издънка – “19 минути”:
  “Майкъл Лий, който се превърна във враг № 1 за България, каца днес в София” – първото изречение на една от първите статии от последния брой. По-нататък изхрачването продължава.

 12. Иво както винаги много точен – в преценките и изказа си. Въпросът е: Какво може и трябва да се направи. Имаме 6 (словом шест) месеца да направим промяна, преди следващите избори да затвърдят/разкрасят съществуващото политическо статукво. На фона на случващото се досега, тови би било 3-та (или която е вече поред) национална катастрофа !!. Силата на четящите и коментиращите тук е че сме инако/свободо-мислещи. Слабоста е че сме аморфна маса и не можем да се мерим с фанатичната убеденост на нашите баби и дядовци в партията – т.е. не съм сигурен можем ли нещо да направим и какво. Дали пък да не се опитаме да “внесем” 200-300 чиновници от ЕС, които да застанат на ключови позиции в държавата и да направят това което трябва – с праволинейна последователност и далече от роднинско-връзкарската боза на българското общество?

 13. Спасибо! У Вас часто замечательные посты! Прямо с утра поднимаете настроение.

 14. Не знам дали ще му светне на нашенеца и съм отчаяна,защото виждам настроенията на хората от улицата,на мои познати,кито определено се радват,че се обръщаме към Русия. Виждат беда в това, че сме членки в ЕС,едва ли не го проклинат и не са малко…Как да им го обясниш,че не това е пътят.Че правият път е този,който сме поели.Разбира се,че се мъча да ги убеждавам в противното,но те едва ли не ме смятат зе предател! Е, и каква надежда ще храним,че е възможно да се променят нещата след изборите? “Скат” така жестоко им промива мозъците.Жалкото е,че хора,които съм смятала за демократи също се влияят от тази позорна телевизия.Кажете ми,какво трябва да направим,за да им отворим очите???

 15. http://www.kafene.net/news.html?fb_990998_anch=5197474

  Висш чиновник отказа да разговаря с Майкъл Лий

  “Ковачев каза още, че от ГД “Разширяване” отказали да дадат на регионалното министерство одитните доклади, въз основа на които е направена негативната оценка за работата на звеното”

  Савчо като държавен служител е сърдит. Бащинийка му е. Плаща му се на човека дори, когато се сърди. Савчо се сърди на Лий, че не му казва кой го е обадил, че допуска корупционни практики.

 16. Чудесно написано, г-н Инджев!
  Жалко, че статията е само в Интернет пространството и не може да достигне до повече хора. Неползващите Интернет са все още по-големия процент от населението. А на тях им се промиват мозъците от печатната преса.

 17. Драги Маринов,с цялото ми унажение към учстниците в блога /в т.ч. и към знайните,незнайни,рглупави и не толкова виждащи ченгета/ към Вас и към самият Инджев,ще Ви обърна внимание на следното:
  От от Мартенските иди през 44 г. на н.е., до ден днешен,е успявал по конституционен път всеки,който /в т.ч. е като глупавият любовник Марк Антоний,когато е слагал ръка овреме на хазната/…преди да напипа нещо по-примамливо под оскъдната “комсомолка одежда” и хептен да се орезили пред държавността РИМ -цял целеничък.(!
  Ще Ви спестя всичко останало и безкрайно,но ще добавя само следното:
  1.Имам само едно различие с г-н Инджев,което му е казано честно и открито…но поне досега, моят далегоглед не подсказва запотяване на стъклото,въпреки че съм “очукан” перфидно от т.н. елит на прехода,без да уточнявам кога и как…
  Но,и до това ще дойдем след месец-два….
  А и Вие не забравяйте,и ако междувременно намерите законна хазна и либерални съюзници от западно-европейски тип,но не от ПЕС,вземете от Инджев моя е-мейл,за да ми се обадите.
  С милиони други,това което е необходимо, в т.ч. и с мен го прави,вече повече от две години един мулат….и доста успешно да Ви кажа…тъй като ни предстои да го набюдаваме на 20 януари 2009 г.
  А аз имам и много повече основания,да го направя за мой съотечественик,макар че съм му кръвно обиден,защото и едно кафе не изпихме заедно!!!
  Така,че или кафе и п р о г р а м а или ще си тъся други “народи” както е рекъл Дякона!!!
  OK?

 18. Не забрявайте бтв и “новинара” Бареков. Днес в сутрешния блок – Миглена Плугчиева. Темата е “Смекчи ли тона ЕК към България?”. Т.е “нашата желязана лейди постави в ъгъла редовия европейски чиновник”

 19. “ЧУЖДЕНЦИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, СПАСЯВАЙТЕ НИ!” – Като чуя тоя вик насред смрачаващата се политическа гора, няма как да не се сетя за приказката за Неволята.

  Все пак е обнадеждаващо, че има малцина запретнали ракави, опитващи се да поправят закъсалата каруца на българската журналистика. Защото на тая каруца се вози 90% от общественото мнение и бъдещето на страната.

 20. Не мога да търпя повече тази комуничстическа наглост,тези гьонсурати, интересчии, тези самодоволни лица,лапачи, престъпници!
  Боли ме душата!Не искам да живея в България,не искам и детето ми да живее тук.Не искам да виждам в какво се е превърнал градът ми,страната ми.Овцете ще продължават да избират вълците си,а те ще пируват. Как не се случихме нормална държава!Но сигурно не е достатъчен този тормоз, щом няма никакви последствия, протести, бунтове,блокади.

 21. Василева,Вие сте жена и истина Ви казвам,за жена политик,не съм срещал по-удачно сравнение,от това на Силвио Берлускони за г-жа Тачър….само на пръв поглед “цинично”,но с езика на всеки италиански каруцар…а колко точно и на място…яка пич….а!!!
  Ако има “нещо меко тук” то ще е това “на онзи Рязания”,както ми го каза по-добре за конкретния случай един кмет….
  Чакам следващата статия на г-н Инджев и обаждането на Маринов!!!
  Тъй като съм “конституционно” верен човек,все се надявам,ако не тойq самият, Маринов,да почерпи с кафето-d от мен партийната програма и насоката …към одобрения от НС в началото на 1990 г. отличителен знак на държавносттта,тествани с българската и западноевропейските и хералдики
  Така ще стане ясно и защо в предишни коменатри повтарях до умора за периода 2008-2009 г.
  Now is the moment!
  Явно е,че сме се познавали с др.Маринов и той го “знае”…дано да е човек, и с хумор…
  *Предваротелно се извинявнам за възможните грешки,за да не псувам…табулатора!!!!

 22. Хотелось добавит всем русским,чтобоы они к ч……ой ма…и ….не безьпокоились напрасно!!!
  Больгары не забудуть кто и за што сложили косты рядь с нашим на Шипке,но уже пора понять,что оно не монопольное право одной партий,а всего народа Больгарий… и чем раньше,понять это в (Петербурьге/???!!!!!/ )….тем и лwчьше…
  Дай Бог,чтобы наши блоги -как настоящий – помогли всем вам, пока Россия встанетя от от,о сна и на обьломках “нынешнего самовластия”,написали бы и ваши имена…..

 23. Сега ще извикаме чужденците да ни спасяват, утре ще ги извикаме да ни управляват, вдруги ден те ще вдигнат ръце от нас и ще си извикат други чужденци да ни заместват. И за какво?
  Защото сме разединена България от мърморковци, силно любящи и мразещи. В политиката се държим като във футбола. Няма значение че български отбор играе в чужбина – щом е от футболния ни враг -да го млатят. Ние само ръкопляскаме. Същото важи и за другата страна.

 24. Браво на Иво Инджев. Отново напипа “истината” ползвайки същите инструменти като тези със които спори, за които няма други цветове освен черно и бяло.
  Написал някой или казал той пред вестник че по всички критерии България е най-корумпирана. Ерго това е абсолютна истина ако този вестник е Западен.
  Г-н инджев колкото гьонсуратлъка с който основателно се борите – като първо го откривате под вол и теле, толкова и сляпото чуждопоклонничество – блюдолизничество е “добро” ибили “зло”.
  Що се касае до екологичните организации – те, до колкото разбирам са цитирани като потвърждение на тезата че всички са маскари.
  Ако всички журналисти и медии са маскари, а само Иво ИНджев е като едноок сред слепи – горко и тежко на гражданите.

 25. Г-н Инджев, по отношение на “мача” ЕК – българско правителство съм абсолютно съгласен с написаното от Вас. Вярвам, че сте чели книгата на г-н Юрген Рот, а се надявам, че и други, които вземат отношение по въпроса, са го направили. Аз я прочетох преди десетина дни (има я в електронен вид в някои сайтове) и честно казано не съм очарован. Поднесени са новини (даже не бих казал факти, защото не малко от данните са грешни), които са до болка известни на всички българи, в стил “една госпожа на пазара ми каза…”. Не съм чел други книги на г-н Рот, но тук, според мен, определено не се е справил добре. Считам, че темата/темите, разглеждани в книгата, са прекалено сериозни, за да бъдат поднесени по този начин – без проверка и без “засичане” от поне два източника.
  По отношение на атомната енергетика, ползата/вредата от нея и истинските подбуди/подбудители на протестите на т.нар “зелени” или екоорганизации срещу атомната енергетика съм на друго мнение и не съм съгласен с направените внушения.
  С уважение към таланта и труда Ви!

 26. Жалко е че дори когато това правителство си отиде (ако си отиде… защото пенсионерите и рейсовете с турци се знае за кого гласуват), ще дойде същата сган… пак ще ни крадат, пак ще има корупция и пак ще се правят сделки под масата. Така че съм напълно съгласен с г-н Инджев че след като сами не можем да се оправим, явно трябнва отвън да ни ‘оправят’.

 27. Констатациите са убийствено точни, жалко че все още “червените бабички” и “чугунените глави”, които не ползват Интернет,но се доверяват на продажните медии, ще гласуват отново с треперещи от глад ръце за “партията-майчица”. Което ще ги и довърши,но и ще забави развитието на страната ни. Жалко,но факт!

 28. Васко, не е необходимо за раздаваш крайно плоските си нравоучения: г-н Инджев е доказал отдавна, че служи единствено на истината. Да му приписваш недостатъците, които му приписваш, означава, че подменяш желаното с действителното. То е вид самоизмама…

 29. Даа малко се забави. Вече ислех че нещо се е случило. Чистата истина!!

 30. @Българин
  Смяташ ли, че като обсипеш с ругатни “червените бабички” – тъпи, прости, гьонсурати, чугунени глави, нагли , фанатици и !. Какво правим тогава – чешим си езиците и казваме колко е прост народа,

 31. Смяташ ли, че като обсипеш с ругатни “червените бабички” – тъпи, прости, гьонсурати, чугунени глави, нагли , фанатици и т. н. ще гласуват за твоята кауза? Няма!. Какво правим тогава – чешим си езиците и казваме колко е прост народа,

 32. Поразен съм. Поредният изключително точен и ценен анализ на господин Инджев.

  Пред очите ми цял ден, е мазната и нагла усмивка на Плугчиева от късните новини.

  Очаквах, че ще прочета точно това тук. Радвам се, че очакванията ми се оправдаха.

  Но започвам да си мисля, че от БСП започват спокойно да приемат идеята че няма да са част от управлението до година. Затова с още по голямо настървение ще опитат да извлекат максимални изгоди от своето управление. Незнам дали обръщате внимание, какво става в банковата система напоследък, и как постоянно се натрапва мнението за ” изключително консервативната и строга банкова система, за която риск от криза няма”.
  Тепърва ще става весело.

  Все по ясно прозира идеята на Ком Партията.

  Брутално обрулване на икономиката,зарязване на каруцата в калта и триумфално завръщане на бял кон след 4 години.

  Даже от сега мога да предвидя приказките на бъдещите Ком. партийни лидери.

  “Видяхте ли ги тези от Герб,Атака, и който и да е друг, нищо ненаправиха. А по наше време направихме България ” Американската мечта на Балканите”(изказване на един от Ком. лидерите).

  Аз този филм съм го гледал.

  Редно и трябва хора като вас г-н Инджев, както и към всички които пишат и четат вашия форум, да се постараеме да припомним този филм на колкото се може повече хора.

 33. Силен материал. Дори и само заради емоционалната си стойност.
  Просто не зная какво да мисля… В съзнанието ми се върти доста мрачна идея. Дали всичко това не е умишлено? Дали тези наши “приятели”, които ни управляват с такъв “европейски” ентусиазъм не целят именно това – да ни откъснат от евроатлантическия свят? Тогава наглостта, простащината и тоталитарното самочувствие,на които сме свидетели биха получили съвсем рационално обяснение.
  Дано не съм прав! Дано става дума само за параноичен пристъп…

 34. Г-н Инджев, вземете с в ръце!!! На тази снимка изглеждате по-впиянчен от самите AC/DC, което си е постижение!!!

 35. През последните няколко седмици ставаме свидетели на една особено неприятна тенденция в поведението на управляващата върхушка, в частност на редица видни представители на БСП в лицето на знатни партийни сановници като другарите Овчаров, Плугчиева, Гагаузов и други разни.

  Години наред търпим неспособността на тази върхушка да защити обществения интерес, да осъществява политика в интерес на гражданите, да решава проблемите на обществото и да осигури неговото развитие. Години наред тези хора недвусмислено доказват, че за тях злоупотребата с публична власт, корупционните зависимости, непотизмът, шуробажданащината и държавно протежираният частен бизнес са нещо повече от ествено.

  Днес същите тези хора, които имат съществен принос страната ни да е една от най-бедните и слабо развити в Европа, и да разчита на европейски помощи за своя напредък, от които още повече допуснаха поголовно да се краде, се опитват да обяснят на българското общество, че проблемът не е в техния телевизор.

  Администрацията, под нивото на министъра, носи отговорност, все едно не са назначили на всички ключови постове доверени на тях лица. В комуникацията бил проблемът. И най-вече, видите ли, има так някакви сбъркани европейски чиновници, дето не ни разбират, не ни харесват и нарочно осъществяват някакъв пъклен сценарий срещу България във връзка с европейските избори догодина или по други някакви подбуди незнайно какви.

  Известно е, че гьонсоратлъкът и липсата на чувство за мярка са трайно присъща и резизстента черта на характера по нашите географски ширини. Че могат да достигнат подобни висоти обаче, едва ли някой си е представял.

  След като години наред стоиш на върха на политиката и държавата, след като на всички е известно как работи българската администрация, след като е обществена тайна как се усвовяват европейските фондове у нас, след като всеки в ежедниевието си, в работата си, от първа ръка може да види и усети какво точно се случва със системата на публична власт у нас, защото корупцията в нея вече достигна „ендемични” размери, т.е. повсеместна е, тотална е, общо правило е. След като го докархме дотам едва 10-на процента от гражданите да имат доверие в правителството.

  След всичко това, да излезеш и да кажеш – ама моля Ви се, ние нямаме отношение към всичко това, ние си седим ей така за красота в едни управленкси кресла и изобщо не знаем какво се случва. Питайите някой друг. Или, версия втора, ние много работим, прекрасни резултати постигаме, от Брюксел нарочно не ги виждат…интерпретират си законите както си искат, а не както ние го правим (!!!) и забележете – обвиняват ни и ни съдят без доказателства…намерсват се прекалено грубо във вътрешните ни работи…затова дайте да не си плащаме вноските в ЕС…изобщо, кви са тея дето ще ни казват как да си цоцаме от държавната баница и кво да си правим в постокуминстическата ни кошара…

  Подобно самозабравяне не виждам по какъв друг начин може да се нарече освен БЕЗПАРДОННА НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ. Чудя се само, докога ще търпим подобни хора да бъдат лице на България и от такава безпарднна наглост и безотговорност да зависи развитието на нашето общество.

 36. Напълно подкрепям г-н Николов. А за статията – едно голямо браво!

 37. Прав сте г-н Грънчаров. Спирам, след като това е самоизмама. Разбира се ако поддаквам – като всички останали коментатори и клакьори на Иво Инджев – тогава няма де еплоско нито самоизмама. Много добре знам че Инджев и добър в писането и журналистиката. Жал ми е обаче че слиза ниско долу – та чак започва и той да звучи плоско. Но ако за един прост посетител на блогове за собствена консумация е допустимо да не може да пише добре, то за Инджев е резил. Подведох се да дам коментар – защото самия Инджев пише “коментирайте” а не “аплауз”. Избора е мой – или посещавам блога или не. Посетих този и на г-н Грънчаров, но не смятам да повтарям защото не ми хареса. Освен това имам чувството че редовно се саморекламирате в блога на Инджевр което ми мяза малко на журналистическа нелоялна конкуренция-иле журналистически канибализъм – меко казано. Желая Ви много здраве и весели празници. Дано всеки достигне до истината, пък било то по различни пътища.

 38. Нали скоро Станишев обяви, че партията му ще води борба срещу капитализма… Както се вижда – тя се води с всички сили по всички нива с помощта на медиите, разбира се. Нашето правителство е в открита битка с ЕС и съответно с бъдещето на нашата държава. Това е голямата борба – отново назад и надолу към недалечното минало на България – съветската република.
  Да не забравяме и Овчаров, който се разлюти от висотата на своето величие и попита кои са тия ЕС, че ще ни казват какво да правим у нас? пък и да им даваме пари заради финансовата криза – горкичкият той – все едно ги вади от своя джоб. Цялото правителство во главе с президента Гоце са една шайка некадърни, некомпетентни и нагли другари, които опропастяват бъдещето ни и на нашите деца. Горко на България и българите. И след изборите кой ще ни управлява ГЕРБ ли??? Че каква алтернатива е ГЕРБ? Моите уважения – може да има и свестни хора в тази партия, но и те ще избягат… и пак ще останат другарите и мутрите – защото те друго не могат да правят – да работят или да създават??? – не, не могат, те могат единствено да рушат, да създават хаос и да крадат. И затова трябва да са във властта. Иначе са загубени. Страшно ми е да си мисля какво ще става…

 39. Точна и навременна оценка.
  Може би само това ни остава – да се молим други да ни помогнат, защото сме корумпирано общество от “Андрешковци” с робска психика.
  Страхувам се, че много от западните институции заиграват по свирката на нашите антинародни закони: Всички чужди банки след стъпване у нас възприеха манталитета на българските – в своите държави свалят лихвите, а в клоновете в България ги вдигат!
  С подобни примери се сблъскваме ежедневно. Отчаяна съм! Това нашето е “антидържава” – всячески се мъчат да ни уморят, но ние сме кораво племе, не мрем лесно.
  Дерзайте! Подкрепям Ви!

 40. Не искам да обиждам никого,просто констатирам факта,че пишещите и мислещите в България са 10%( от които гласуваме половината).А от останалите гласуват 50%.В резултат на което си имаме съответните правителства.Жалко,но факт!

 41. Това е коментарът на един Бонго за съдържанието, което атакува по външни белези ( справедливо или не, но примитивно, каквото би могло да бъде моето съждение, че да си анонимен Бонго е доста маймунси и страхлив избор).
  Пък и Бонго, като си такъв праведен трезвеник, защо се буташ некаканен сред “впиянчените”-май си от мазохистите, които “творят” на гърба на другите автори чрез удоволствието да псуват от засада-напиши нещо трезво и го предложи за оценка, ако можеш, вместо да се хилиш и да коментираш външността на другите ( при пложение, че те е срам от собствената ти физиономия, която криеш).

 42. а защо “Вестдойче алгемайне цайтунг ” не си прибере дебилите от България и да си ги яете там…

 43. Ще се оправим, когато поколението на Иво Инджев, моето поколение, поколението което сега се опива от чалга и алкохол измрат. Тогава когато в България не остане нито един човек, който да се възхити и одобри подобна глупост – ЧУЖДЕНЦИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, СПАСЯВАЙТЕ НИ!
  До там ли я докара Иво!? Ама да си само ти, с мед ще те нахраня, но не би!

 44. На хора, които не могат да разчетат едно заглавие ( с иронията в него, която говори за обратното на казаното в прав текст), няма какво да обясня. Лека нощ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.