Информация менте се появи на германския пазар

Германия осъмна с радостна и твърде изненадваща „новина”: В България се води успешна борба с корупцията! Това най-сериозно го пише в най-сериозния вестник на германския бизнес „Ханделсблат”.

Бизнесът си гледа бизнеса-платили са му рекламна брошура от София и си е получил своето. Какво от това, че поръчката ( изпълнена не случайно като рекламна притурка, а не като част от самото тяло на вестника, досущ като реклама на водка или пелени срещу подмокряне) е очевидна заблуда за потребителя на тази псевдоинформация. Дали пък да не бъде сезиран срещу тази злоупотреба с потребителите Еврокомисарят на годината Миглена Кунева, която блесна с усилията да предпази европейците от всякакви стоки ментета? Този път фалшификатът не е от китайски произход, а от китайски пропаганден тип, характерен за наглия посткомунизъм, сдобил се с пари.

Проблемът е в това, че тези пари не са от джоба на Станишев. В годината на голямото затягане на коланите, когато дори пазителите на реда са готови да нарушат закона за деполитизацията и да протестират с искания за по-големи заплати ( липсвали едни 10 милиона за коледни добавки, не ги превели длъжници от Кремиковци и от незнамси къде си още, каза вътрешният министър Миков) , кабинетът си гласува цели 2 милиона лева за „популяризиране на България чрез световните медии”. И ето , че сега щедро популяризират лъжата за успешната си борба с корупцията именно в момент, когато европейските твърдения за обратното достигнаха драматични нотки, изразяващи се в безпрецедентни в историята на съюза санкции.

Правителството се самонагради с финансов инструмент за измама на чужденците чрез собствените им медии още в началото на септември, когато все още се хвалеше с т.н. бюджетен излишък. Сега, когато стана ясно, че нито един лев няма да е излишен за посрещане на неминуемата криза, въпросните 2 милиона лева за нелепа пропагандна, с която няма да се промени нищо в мнението за България, можеха да бъдат замразени и пренасочени за …какво ли не. Но, както се вижда , раздавачите на НАШИТЕ пари нямат такова намерение.

Точно година, преди да си позволят този харч за перчене пред в „световните медии”, на 6 септември 2007-ма, премиерът Станишев беше достатъчно неадекватен да заяви пред журналисти в Брюксел, че „лошият имидж на България пред Европа се създава от западните медии”. Явно нито докладът на ЕК, нито последвалите санкции, нито току-що приключилата разяснителна мисия на европейския пратеник Майкъл Лий в София, по време на която е имал с шефа на българския кабинет „директен” разговор, не пречат на властта да заобикаля фактите и да харчи държавна пара за абсурдна пропаганда, която е опит да бъдат измамени същите тези медии срещу заплащане( те, бъдете сигурни, никак не се мамят, но не се отказват да бъдат субсидирани в рекламните си секции от богатата България). Всъщност да очакваш, че като си платиш за едно съобщение във влиятелен европейски вестник, който многозначително ти отрежда място за хвалбата при праха за пране, е най-малкото глупаво. Така не само не препираш имиджа си, но и ставаш за смях.

Което не е смешно за нас, потърпевшите от тази антиреклама граждани.

13 мнения за “Информация менте се появи на германския пазар”

 1. Полицайте ог гр.Перник решили, да пътуват с лични автомобили до столицата и да се включат в съботния -не политически-протест на своите колеги,пред МВР.
  По-вероятнто е-освен дискриминацията по отношениета заплащане,облекло и униформа-настрана от *светкавични* (прилагателното в звездички…мое!!!)наказания -п р и п о с е г а т е л с т в а срещу тях- да не отминат с мълчание, и инициативата на НДСВ за драстично намаляване на най-скъпите телефонни услуги /като вероятно картелно споразумуение между мобилните оператори// в най-бедната страна на Европейския съюз…
  Само така ще се избегнат “ментетата в услугите въобще,да не говорим з това на германския пазар….Nicht wahr?

 2. Г-н Инджев,доколкото преди ден-два,не /помня кой точно, но бе прозорлив човек!!!/ предложи,да не се ослушвате,мисля, че наистина скоро ще Ви е време вече….!!!
  Александър Йорданов заявил,че трябва сините,които са изчерпали своята мисия,да напуснат парламента и да се влеят в общ десен фронт под егидата и формата на Европейска народна партия…за предстящите парламентарни и европейски избори…
  Щели да проведат среща на 22 януари 2009 г.,когато астрономически САЩ ще са с нов президент и Вие знаете кой е той!

 3. Технологията на българския комунистически манталитет винаги е бил на нивото “кой каза”. Затова и за тях свършена работа се идентифицира с пиар, отчети, създаване на планове и комисии…

  Няма да забравя една случка по времето на соца: Тича един колега при партийния секретар – другари Женков / напримар / от стола изнасят тава тулубмилки.

  – Кой каза? – е отговорът на пратийния секретар.

 4. Помните ли онзи стар виц за блестящия параход на социализма?Стои на едно място защото всичката пара отива във свирката.

 5. Спомням си един документален филм за американски самолетоносач. На борда имаше два вида изтребители. Репортерът попита поотделно двама от командирите на ескадрили за техните самолети. Отговорът и на двамата беше еднакъв “Моят тип самолети е най-добрият в света, моята ескадрила е на-добрата в света”.. Еваала , на пичовете. Те са спечелили половината битка – защото имат самочувствие.
  А ние българите. отвсякъде сами се мачкаме повече отколкото трябва. Ако управниците са направили реклама за партиите си майната им, но ако представят България , просто не мога да се съглася с теб.

 6. Да помислим и над това:

  Нови масови протести у нас са възможни във всеки един момент

  Щом мечката заиграе у съседите, нищо чудно скоро и у нас да заиграе

  И да се решим и на по-сериозни действия! Да се чака още може да е фатално…

  (А някои си разказват вицове за свирки и за толумбички от времето на социализма! Мили пенсионерски емоции!)

 7. Искрено се надявам тези действия на правителството да са предсмъртни тикове…

 8. До Рон:

  Ето, това е грешно инжектираното ни мислене. Ако представяш една готина България, когато си под една критична граница на атрибутите за държава си е саботаж и демонстрация на първобитност.

  Стол с два крака вече не е стол и да го хвалиш е реклама за глупост.

 9. Хей Рон помниш ли друг стар виц?Ще се клатиме и ще имитираме движение напред.

 10. Към Boabab & Ж
  Някой от вас да е чел въпросната статия в Handelsblatt? Или ще си разправяме десидентски вицове от времето на комунизма?

 11. Интересно е, че самото правителство и неговите медии не бързат да се похвалят с “похвалите” в притурката на “Ханделсблат”-а че я има, можете да не съмнявате, само дето, вече втори ден, ни виждам някой друг да е забелязал това??!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.