Фотогаф?

Понеже прокуратурата извърши невероятното, като след години колебание повдигна обвинение за даване на подкуп в особено големи размери на сочения в медиите като истински собственик на водещата по брой зрители телевизия в България Би Ти Ви Красимир Гергов, ето как една дреболия в сутрешния блок на телевизията привлече вниманието на паметливите и будни българи.

Гост на предаването беше фотографът Юрий Чарийски, който показа прекрасни фотографии от българското Черноморие, показани от него и в чужбина. След заслужения възторг от красотите на Родината, изразен от водещата, дойде финала на предаването и в последните секунди гостът, поведе разговора към тъжния факт, че „част от тези снимки са вече история” ( ?!). Водещата бързо схвана и се съгласи-да, има презастрояване. Убийствено е за тази красива природа. Жалко. Фотографът обаче набра скорост и поясни : „ Имам чувството, че вече цялото северно Черноморие се е превърнало в едно голямо голф игрище”!

На водещата не й остана друго, освен стоически да се съгласи и да пожелае : „дано, дано това не стане”.

Кое да не стане, да се провалят грандиозните планове на Гергов?

Е, това вече, казано от екрана на Би Ти Ви, звучи като да те поканят в президентството да ти връчват едно от онези все по-обезценяващи се държавни отличия „ Стара плана” и ти, вече закичен с ордена от височайшата президентска ръка, да кажеш нещо неблагодарно от рода на : „ между другото не е хубаво да се бракониерства, пък и ордените вече не са това, което бяха, като се знае какви хубавци разкрасяват през последните години”!

Защото основният играч в схемата по застрояването на северното крайбрежие на България с голф игрища е именно Красимир Гергов, който се опита и почти успя да получи дори държавно субсидиране, подкрепен лично и публично от самия премиер Станишев. И както зрителите са забелязали голфът, този тъй важен спорт, се появи изневиделица в програмната схема на телевизията, която иначе се отнася много скъпернически към предавания и теми, които не са популярни, не предполагат зрителски интерес и съответно няма как да привлекат реклами. Освен ако, разбира се, не става дума за личния интерес на Рекламодател номер едно в републиката Гергов, който се води официално само като консултант на медията.

Такъв род „публични тайни”, които се демонстрират абсолютно безцеремонно на публиката, говорят за недосегаемост на субекта, който може да си позволи всичко това. Ето защо, без в това да има конспирация, репликата на фотографа Чарийски, подкрепена от водещата, някак интересно съвпадна с прокурорското обвинение срещу Гергов, който си прави каквото си иска в държавата като приближен на всяка власт рекламен магнат и вероятен шеф на едни от влиятелните инструменти за оформяне на общественото мнение.

С какво ли е прегрешил, че му се случват такива невъобразими доскоро неща? Да не би вече да се е преориентирал към задаващите се на хоризонта нови управници, което да е станало известно на сегашните и те да са му вдигнали мерника за назидание- за него и подобните му гъвкави бизнесмени?

10 мнения за “Фотогаф?”

 1. Всичко е вярно.За съжаление това е България ,Станишев не разбира от управление,на ГОЦЕ му дай лов и секс,естествено,че всичко е с краката нагоре.Избори и ГОЦЕ да си подаде оставката.

 2. Точно!Выборы сейчаст и сазу же,и пусть бы ушел,скорее!
  Richtig! Wahlen jetzt und er muss gehen!
  Esta bien claro!Elecciones ahora y el debe marcharse!

 3. А не мислите ли, че просто “големите” в Брюксел са поставили нашите управляващи в положението на дамата от онзи стар сръбски лаф “или ке ми пуснеш, или ке те е…” (извинявам се за цинизма). И сега, независимо от “помпенето на мускули” в медийното пространство да е започнал “отстрела” на няколкото “необходими жертви”, за да умилостивим ЕК. Все пак, както казват руснаците “Своя шкура ближе”.
  Апропо, има една друга интересна подробност, която кой знае как досега не е “надушена” от журналистите – територията на едно от голфигрищата – това до летището в Балчик е разположена върху т.нар. “антраксно мъртво поле”, т.е. през първата половина на миналия век там са били закопавани починалите от антракс животни от региона. Преди 1989 г. подобни територии са били подробно описани, картирани и следени, тъй като продължават да представляват потенциална опасност още дълго време. Мисля, че това може да се провери сравнително лесно на място.

 4. Чувал съм горното от местни жители и не мога да гарантирам 100% за достоверността му.

 5. Мракобесието е пуснало здраво пипала и самотните рицари един след друг биват изтласкани от медиите, които са с висок рейтинг.Аз не бях съгласна с всичко,което чувах от Коритаров,но съжалявам за Вас и него не по-малко.Не съжалявам масата, която търси хляб и зрелища.Поздрави!

 6. Както бях “намекрал” комунизмът не си отива. И за Асен Григоров от Първа забравяме. Изобщо през тези години медийното пространство беше напълно обрулено, а когато някъде някой си позволи да е по-“прям” беше пребит.

 7. Това, което ме изненадва, е гаранцията, която поискаха за Гергов. 1000 лева! Смешна сума за комбинатор от неговия мащаб.

  Не че с нещо подкрепям Ковачки например, но разликата в мащабите на гаранциите на двамата звучи просто шокиращо…

 8. До #1 от коментарите:
  Ех Иване, ех Антонов!!
  Избори няма да има и Гоце няма да подаде оставка!
  Ти не живееш ли в България? :-))

 9. Като човек обикновен,направо да си кажа-прост,се питам:”Толкова ли е страшно, по време на криза(нямам в предвид световната финансова, а перманентната българска)да се прибегне до радикални мерки,стига да са антикризисни и временни? Да речем в правораздаването-онзи прословут хуманен фундаментален принцип”Невинен до доказване на противното” да се замени временно,но колкото е нужно , с обратния такъв-“ВИНОВЕН до доказване на противното”…Да,да,ясно ми е колко еретична е дори мисълта за подобно допускане, но има интелигентен начин идеята да се реализира и то така,че да е в интерес наистина на ПРАВО-раздаването, нещо ,от което българското общество отчаяно се нуждае…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.