Париите не миришат

Генно мумифицираният посткомунизъм успява в политическата си мисия благодарение на максимата: париите, както и парите, не миришат. Няма значение дали става дума за тоалети или за тоалетни, за мутри или матури-важното е н.в. Ползата!

Император Веспасиан е искал да впечатли поколенията с проекта „ Колизеум” (и да си купи народна любов с гладиаторска чалга). Римският генерал, издигнал се от обикновен легионер до властелин на света ( по тогавашните мащаби), е смазал въстанието на юдеите в Ерусалим и околностите и е повлиял на историята със столетия, ако не и с хилядолетия напред. Но светът го е запомнил много повече с идеята му да обложи обществените тоалетни с данък и с репликата към неговия погнусен син: „парите не миришат”.

Абсурдно е да се смесват париите и парите ( на техните експлоататори?). Но тази каша е специалитетът на заведението „България”, в което лакомо и безконтролно се храни с власт триглавата коалиционна ламя. За по-чувствителните предупреждавам да не четат следното:

Става дума за вариант на гадничкия виц за Мечо Пух и Прасчо. Мечето пита прасето какво яде и защо така смърди, а в отговор Прасчо пояснява, че яде банан, но за трети път.

Намирисва на тройно изяден банан затвореният цикъл на антиевропейските внушения на управляващите. Най-напред властта се постара да разочарова българите от членството в ЕС, привличайки санкциите на Брюксел като мълния върху самотно дърво в полето по време на лятна буря. Пред овчата публика управляващите започнаха да приписват вината на Европа.

Резултатът е сервиран от социологическата агенция „Алфа рисърч”. Допитването между 1250 респонденти показва задълбочаване на разочарованието ( така удобно съответстващо на внушенията на властта) от присъединяването на България към ЕС. Цели 75 % от българите вече смятат, че няма полза от членството. Каква чудесна база за избори за управляващите , които рият със зачервени зурли и грухтят срещу „несправедливите” забележки на Европа!

Остава само прасчовците да консумират третичния продукт от свинщината-надробената от самите тях попара в копанята на евроскептицизма, трансформирайки тази субстанция в електорална манджа и хоп, отново ще оглавят кочината!

И няма да има никакво значение праисторическото вече обещание от миналите избори, че коалицията била родена заради желанието на родителите й да дотътрят България в ЕС. Тогава те спечелиха с този лозунг. Сега се готвят да го обърнат наопаки.

Париите, които не искат да доловят миризмата на партиите при това преживяне на приоритетите, пак ще наторят цъфтежа на червената роза. Което щеше да е обективен стомашно-червен процес, ако не беше факт перверзията, че парите произвеждат парии целенасочено.

9 мнения за “Париите не миришат”

 1. И аз ще предупредя гнусливите да не четат по- нататък моите писания. Някой беше казал: ” Яжте екскременти, не може милиони мухи да се заблуждават!” Та следвайки метафората се оказва, че на нас париите май са ни достатъчни само фекалните продукти. Все пак управляващите ни заливат ежедневно с тях. Има и за ядене има и за буркани за зимата, а както са се захванали май ще има и за внуците ни? Толкова гнусно ми звучи, че бих се дотътрил веднага пред народното събрание с кофа от нашенската третопреработена продукция за да им дадем армаган за Коледа, ей така от сърце. Щото на тях нищо никога не им стига. Ще вземат и тази екстра след като е аванта. Тях не ги притеснява факта, че ще засмърдят още повече. Аромата се е попил до мозъка на костите им и няма да им направи впечатление. Важното е да рият, загребват, лапат и пълнят гушките. Ами халал да им е. На следващите избори отново ходете за гъби, моркови, зеле и всякакви предпоставки за образуване на фекални продукти и отново ще си пишем в оставащите 4 години за отпадъците на нашите отпадъци дето се самоизбират заради нашето отпадъчно отношение към тях. Не ни остава нищо освен да направим партия на ( извинявам се за натурализма си)” Лайнарите”!

 2. Дано не си прав. Дано тези от алфа рисърч ли бяха , от бета ли бяха, да не са прави. Надявам се, да не са. Единствената полза от приемането ни в ЕС са именно тези шамари, които получават /получаваме/ от ЕС. Дано поне тези шамари се окажат оздравителни за …кой? Иска ми се да напиша “народа”, но тази дума е толкова опошлена и лишена от съдържание, че все едно да кажа-никой. Надявам се, тези щамари да се окажат оздравителни за …мен. Дано те се окажат оздравителни и за още 7-8млн. българи.
  А колкото до тъй /само/наречения “елит”, който ни води в светлото бъдеще, техния отговор на ЕК звучи по- скоро така: “А ти защо се биеш бе?” Без да разбират, че ЕС не се бие, а ги /ни/ бие.
  Или аз нищо не разбирам, или сме вредни както на самите себе си, така и за цялата грешна земя.
  П.П. Не се мотай, Невольо, ами идвай да ни оправяш каруцата!

 3. На 27 реда,или с около 400 думи е казано главното,г-н Инджев,по което,досега сме имали /1-2 само/ изначални различия.
  По тях,в други коментари,казах,че може и да не съм прав,но далекогледът ми,(а той е “полувековна марка”),не е със запотено стъкло….и така ще е всяка Коледа!!!,ако е воля на Всевишния.
  В един коментар посочих,че съм човек от село -т.е.-трябва,да се предполага,че съм изгазил доста кал,за да усещам миризмата и на партиите,на техните “свински” приоритети и тази на париите,но днес ще оставя на мира Римската история…
  Сега да нашите парии:
  В качеството си на управленски елит,те си падат, като своите предшественици от хлядолетия,до днес,по лъскавата част на знатното…
  Процесът отдавна е приключил в Англия,Франция,Русия,а изначално отхвърлен от САЩ,за чиято независимост плати с главата си един от поредните Людови-ци
  Със статията,всъщност потвърждавате,че изграждане на държава е единствено възможно върху основите на свободатаь,разума и природата.
  С такава самоувереност и амбиция обикновено се трасира бъдеще в мрачни времена,и те е запазена марка,но не за белия крал,който се казва Луи,жена му Антоанета,а за цветнокожия Барак и неговата-Мишел!!!
  Многократно се опитах да “блесна” пред Г.Първанов в качеството му -най-вече на историк-с теза за прославянето на реда и авторитета!!
  Още Омир е казал,че многовластиеето не е добро-особено за балканските ни измерения и нрави-защото демокрацията се изражда неизбежно,при повсемесното неподчинение у хората,спрямо писани и неписани закони…
  Тогава народът е, или много бърз със стотици хиляди ръце,или много бавен,пълзейки като гъсеница…в държавно образувание обречено по своята природа на гибел….
  Не от вчера БКП е пощръкляла срещу монархията и всъщност едва в Габрово,С.Станишев -освен с ордена-“закова” с други думи теорията за преимуществата на “просветния деспотизъм” в частта му:неуморна работа,ред и авторитет,истински свободен дух….което и признавано от покойния Н.Добрев-ето това бе пич!!!”-,ведно с “отсичане” на сентенцията:”Прав е -визирал мен когато му казали-..но нема да ми разрешат!!!!
  Кой!Какво е искал,да каже?За мен-покойник е и с това шега не бива-Човекът просто е прозрял,същото като Сергей С.и Георги П. за дядото на Симеон ІІ,когато го “извади от фризера”
  Но преди тях,а това се иска от политиците държавници!!!Не страх,а водене напред като лъбимия им герой Данко от Макксим Горки!
  Та накратко и да си дойдем на думата, г-н Инджев..не знам дали се усеща колко съм уморен от мързеливите “прасчовци” като ученици по история….и от париите,които поетично описва Г.Милев,докато друг сипе барут в Храма…
  Вие бихте ли могъл,да ми отговрите “без декарите гори и т.н.”,ако париите са непросветна маса-което не е така- елитът на БКП,проста ли е та не види,накъде е водена държавата!
  Посочете ми един непредубеден държавник,който като А.Ляпчев,-да не говорим за Стамболов,а дори и за Стамболийски-но способен,да се изправи пред коронаван владетел кандидат – жених,загрижен,заради “вечната немотия Българска”-/помни 2008 г. коледни депутатски надбавки!!!/ по сватбените разходи в Италия и му каже с подобаващо национално самочувствие:
  “Не се кахърете,Ваше Величество,
  може и да не сме богати като италианците,но ще им покажем,че знаем как,да си оженим Царя …!?
  Да свържем сега миналото от Омир с пасажа от Вашата статия:”стомашно-чревен тракт и /процес/ в него …за дотътряне на третичния продукт в ЕС…
  Не ме интересува цъвтежа на розата,без да я наакват с третични продукти…но няма ли кой да им каже,че ако Г.Димитров, се е усетил,как ни дебнат сърбите 1923 г.,а Сталин по оношение на бащата на Симеон ІІ,ме интересува България!!
  А в това отношение няма перверзия от Кубрат насам…
  Не е време за преживяне!!!,за да сме с тона на стила Ви…и БКП,да не увърта,и окуражава евроскептицизма… България ще преглътне и следващата мимикрия,за която е уверен В.Сидеров.
  Но ако стане засечка с Европа,махалото няма как да не отиде в другата крайност….

 4. Убийствена метафора: “Париите … пак ще наторят цъфтежа на червената роза”.
  Най-краткият анализ на живота ми през последните 20 години. Не ме натъжава истината в тази метафора, а действителността, която тя болезнено синтезира.

 5. Статията на г-н Инджев както винаги е превъзходна, невероятно силна и справедлива, моето възхищение към автора!

  По въпрос, близък до проблема, който той поставя, пиша и аз тази сутрин в блога си: Политическият избор: от това доколко е жив усета ни към истината зависи всичко

  Понеже свинчовците, дето ни управляват, пак искат да вземат властта в кочината, в която успяха да превърнат нашата България. Кочина най-вече в нравствения смисъл. Аз се мъча във визираната статия да посоча изход, т.е. начин как да им отрежем този път квитанциите.

  Няма да е лесно, но сме длъжни да го направим! Иначе прасетата всичко ще усмърдят в нашата иначе толкова прекрасна България.

 6. Целта на това правителство е проста – да ни докарат до заключението “…е тогава защо ги ручааме жабетата?”
  Искрено се надявам “Алфа …” отново да е излъгала поръчалите изследването. А може и да не ги е излъгала, а те да оповестяват удобно, изкривено резултатите и да продължават да нагнетяват скептицизъм. Истина за мен е, че все още наистина не сме усетили ползите от членството си в ЕС, но не защото ги няма, а защото крадливия управляващ алгоритъм за обогатяване на батковци и братковци у нас работи с пълна сила.
  Чудя Ви се г-н Инджев защо още не сте си хигиенизирали сайта след като г-н Пирински разпореди!?
  😉

 7. г-н Инджев статията е гениална, вашия блог ми е любимият политически.
  Поздрави!

 8. За Ангел Андонов уточнявам, че изразът ” Не може милиони мухи да грешат” е на Чоран.

 9. Днес в едно предаване чух тезата, че на управляващите европейски пари не им трябвали, защото им било прекалено угодно да препират окрадените от Бай Тошово време още пари. Та този цикъл на препиране на “капитала” много ми напомня анекдота който г-н Инджев разказа…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.