И “Таймс” забеляза:София шантажира с руската карта

На 11 декември в рекламна притурка на вестника на германските делови среди „Ханделсблат” излезе платена от българското правителство хвалба за големите успехи на София в…борбата с корупцията. Тази смешка не сполучи- на фона на европейските санкции абсурдът на това самохвалсто беше толкова голям ,че дори послушните български медии не посмяха да цитират вица, който на практика беше публикуван в иначе авторитетния германски вестник. Така тихомълком правителството за пореден път прахоса наши пари за антиреклама.

Сега, чрез лондонския „Таймс”, но безплатно, премиерът Станишев опитва отново да направи внушение от висока западна медийна трибуна. Което му струва скъпо защото успява точно толкова, колкото и импровизацията му да посети изненадващо председателя на ЕК Барозу с надежда да изкопчи от него оценка, различна от вече направената чрез замразяването на средства от ЕС за България като наказание за злоупотребите с тях.

Епизодът с провала на „мисията” на Станишев в Брюксел, където Барозу категорично отхвърли обвиненията на българския премиер за някакво преднамерено лошо отношение към България, се споменава по много забележителен начин от „Таймс”..

В прав текст вестникът посочва, че ЕС е приобщил България ( по милост, а не по заслуги, както се подразбира) заради нещо, което ние знаем, но онези от нас, които го заявяват, биват охулвани като „русофоби”-че приобщаването на страната ни към съюза е станало, за да не се допусне Русия да се намести тук. Външният министър Калфин нападна Брюксел и похвали Русия тази седмица, казвайки също, че руският външен министър Лавров е определил енергийните проекти с България като приоритетни, пише „Таймс”.

На практика вестникът съобщава, че София се опитва да шантажира Запада с руската карта.

Станишев, който незнайно защо си мисли, че е неустоим чаровник и може лично да промени мнението на хора, като Барозу, или на медийни институции, като „Таймс”, е определен безмилостно в публикацията по следния въвеждащ читателя в темата начин:

„ СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, КОЙТО Е ПРЕМИЕР НА НАЙ-КОРУМПИРАНАТА СТРАНА В ЕВРОПА…”

След такова въведение цялата преразказана теза на Станишев, който настоява пред вестника България да не бъде сравнявана с напредналите държави, звучи като жално просене на милост от страна на неадекватен пришълец, който отказва да приеме за истина онова което му казват за самия него и за компанията, с която се е обградил.

31 мнения за “И “Таймс” забеляза:София шантажира с руската карта”

 1. Г-н Инджев,както винаги сте напипали най-големите проблеми у нас.Само че какво от това,като комунистите са организирали такава държава,че на нормалните хора не им се живее в нея.Мечтая да дойде ден,когато няма да чуваме нищо за тях.
  Желая на всички нормални хора ВЕСЕЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ И МНОГО УСПЕХИ ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА.

 2. Прелиствам “Срещи с Буров”,изд. Интерпрес 67,1990 г. и ето какво е написано черно-на бяло,/за да не ни обвинят за разпространение на нецензурни слова/ от стенографа Михаил Топалов-Памукчиев по поръчка на Владимир Поптомов,член на Полит бюро на /БРПк/:
  “Няма да съм жив,господин Памучкиев,за да ви видя аз вас другарчетата,как кубаво ще се охраните,какви хубавички и коремчета ще отвъртите,как ще лапате на приемите,няма да го видя.Но то ще стане!Помнете ми думата.Вие,хубавите млади момчета сега,ще пуснете гуши,ще овесите кореми,ще станете свине.Защото лакомията и властта правят хората свине.
  ………………..
  Българинът не си знае мярката,ако ебе,ебе до припадък.Ако пие,пие до напиване /но на чужда софра/.Ако яде облизва чинияията си. /стр.22/
  ………………..
  Големият политик се появява само в бурни години и бурни времена /стр.28/
  ………………..
  “…мисли сто години напред.Посредственият- ден за ден”/стр.36/
  ………………..
  “Държавник надживял суета е тройно по силен….и /който/.. го разбере влиза в историятал”/стр.42-43/
  ………………..
  “Аз мога да ви дам безценни съвети за стопанството и как да го оправите,къде та тръгнете,как да започенет,но няма да Ви кажа.Мъчете се,потете си,самоизяждайте си.Ебал съм ви майката,пукайте от глад.Все ми е едно…”
  ……………………
  В у к а з а н и я т а на члена на ПБ има:
  “Мишо,внимателен бъди..това са хора предостатъчно умни и опитни в живота …и техните мисли и планове,ще бъдат оценени от бъдещите поколения….!”/стр.7/
  ========================
  Общо 189 стр. отп. на 12 коли от ДП”Балкан”,София,1784 бул.”Ленин” 113 от 20/12/1990 г.

 3. Дълбокоуважаваний г-н Инджев, със съжалине установявам, че все по-малко ме привлича Вашия блог. Живея в Западна Европа от доста време, обичам да съм информиран.Но във Вашия блог Вие все по-малко сте журналист, все повече пропагандатор, влизащ в ролята на обяснявач – как точно вашия читател да разбира нещажа. Презюмирайки че Вашия четател има нужда от това ваше посредничество Вие губите същтоостта си на репортер и новинар. Нито сте вече журналист. Станали сте по-скоро един манипулатор на новините в интерес на определени идеи и/или партия. Това смътно напомня едно отминало време. Жалко. Надявам се искрено, че рано или късно ще се оттървете от пристрастието и ще се върнете към професионализма.
  А тъй-като съм, както казах в Европа и информацията много ме интересува как бихте коментирали следната информация:
  “Всички съставни части на Австрийското общество са инфектирани от корупция. Това съобщи Европейския Съвет в доклад представен вчера”
  Цитатът е информацията публикувана в един от най-авторитетните десни западноевропейски вестници с тирах над 2 милиона от дата 20.12.2008.
  Желая Ви добро здраве и семейно щастие, Весела Коледа и Честита Нова година.
  ps: адреса ми е непълен поради опасността от спамове и вируси.

 4. Послеслов:
  В Пазарджишкия затвор този титан на мисълта във важни области за България като стопанство,финанси и дипломация…и бивш състудент на Иванка Ботева и Васил Коларов от Женева се моли на милиционера за чисто бельо,което му е отказано!!! с псувни и ругатни…

 5. Браво на “Таймс”, казал му го е директно в очите: “премиерът на най-корумпираната страна в Европа”! Браво и на Барозу, и на Европейския съюз като цяло: всичката ни надежда е на тях, иначе тия продажници, нашите управляващи, ако не беше ЕС, щяха отдавна да ни продадат на Русия за жалки комисионни. Те са доказани национални предатели, за които интереса на България не значи нищо, ала интереса на матушшката им Русия е всичко.

  Уповаваме се на ЕС, но трябва и ние, българските граждани, да се размърдаме и да направим онова, към което ЕС отдавна ни подтиква, за което отдавна ни дава толкова ясни и категорични знаци. Европа отдавна е уволнила Станишев, остава ние, дето сме негови работодатели, именно българските граждани, да изритаме от властта продажните руски мекерета, дето ни позорят пред Европа и света.

  Ако някои сред нас още не са схванали и изтълкували знаците, които Брюксел ни дава от толкова време, явно тия наши сънародници са прекалено тъпи. А и недобре говори за нас ако сме схванали за какво Европа ни дава тия знаци, пък се правим на ударени, щото ни мързи да си мръднем пръста, та да свалим корумпираното правителство, служещо само на българо-руската мафия – чието стоене на власт е всекидневна чиста загуба за България и за нас, българските данъкоплатци.

 6. Изводът на ТАЙМС, е че СССРският поданик Серьожа Дмитрич и Калфата на Гоце усърдно тласкат България под руския ботуш. Ако има нещо хубаво, то е, че вече никой на Запад не приглася на (наивната или манипулативна) теза на Гамизов за “прозападния Станишев” – контра “проруския Гоце”. Просто двамата политически изроди и врагове на европейското бъдеще на България прилагат в лизането на кремълските нужници различни технологии.

 7. Иво, тези „хора„ не само т.н. социалисти, догановите башибузици в кражбите и царските джебчии, имат дървени, не, чугунени глави.„Социалистите„ са ясни, те чакат всеки удобен момент да ни подарят, не изтъргуват, а подарят на Русия,срещу съответните персонални комисионни разбира се. А останалите, са си окупирали всеки техните си министерства и като за финал..„гушат„ колкото могат. Така че, който от Европа им каже истината, Бърозу, Таймс , Шпигел и т.н. няма никакво значение, точно защото не могат да им „уврат главите„ както казваше баба ми, поради споменатия материал от който са направени. Те са бронирани и бронебойни патрони срещу тях още не са открити и т.н. да не цитирам поета, от техните

 8. Весела Коледа и хубави Новогодишни празници, г-н Инджев!
  Само думите и смелостта на публицисти като Вас все още отстояват истинската свобода на словото в днешна България!

 9. Станишев се превръща в Ам Гъл от “Властелина …”! Жалко, че е начело и излага бедната държава

 10. В Лондон има ли трамваи? Защото ескападата на Станишев пред “Таймс” ми звучи поне толкова неадекватно, колкото и абсурдният “трамваен” клип отпреди няколко седмици.

  Е, поне за разлика от Гоце, Станишев поне се появява понякога в Западна Европа, вместо да се придържа единствено към Албания, Македония и Туркменистан. Не че това ни прави по-малък Булгаристан, разбира се…

 11. Проблема е наглоста с която Сер-Гей се опитва да говори (едвалине да се кара) на хора като Барозу..

 12. Това говори добре за кмета, а не за правителството като цяло. и какво се оказва, че кмета ще отиде в правителство, а кмет – ще си търсиме. Абе напредък имаме, но резултатите не са на същото мнение. Ако имаше такова нещо.

 13. Тъжно и ужасно унизително за всички мислещи българи…На всичко отгоре, платените “изследвания” на т.н. обществено мнение говорят, че на 75% от българите вече е внушено колко лошо нещо ни се е случило на 01.01.2007г.(все не попадам в изследваните) и това е стигнало до европейските граждани. Но там, в ЕС се обяснява също така, че независимо, че са ни отнели безвъзвратно възможността да окрадем 220 000 000 евро!, управляващите пак оправят своите хора за наша сметка-плащайки тези пари от излишъка, който пък е заделен, в резултат на задържането на пенсии, заплати на учители, лекари, полицаи; лошо здравеопазване, лошо образование,лоша инфраструктура и т.н. Е, за какво тогава са отишли тези пари, освен да напълнят сметките на единствено готовите да посрещнат кризата? Дано да ни дочака Европа до изборите…
  Г-н Инджев, с голямо уважение Ви моля, да оправите заглавието и първия абзац. Пожелавам Ви весела Коледа!

 14. Но като се замисля втори път ,
  Станишев дотолкова си вярва че е
  можещ , че дори да прогледне няма да
  има много голяма полза от това бож
  изцеление , незнанието никога не е
  било оправдание и никога няма и да
  бъде !

 15. Браво на “Таймс”, казал му го е директно в очите: “премиерът на най-корумпираната страна в Европа”! Браво и на Барозу, и на Европейския съюз като цяло: всичката ни надежда е на тях, иначе тия продажници, нашите управляващи, ако не беше ЕС, щяха отдавна да ни продадат на Русия за жалки комисионни. Те са доказани национални предатели, за които интереса на България не значи нищо, ала интереса на матушшката им Русия е всичко.

  Уповаваме се на ЕС, но трябва и ние, българските граждани, да се размърдаме и да направим онова, към което ЕС отдавна ни подтиква, за което отдавна ни дава толкова ясни и категорични знаци. Европа отдавна е уволнила Станишев, остава ние, дето сме негови работодатели, именно българските граждани, да изритаме от властта продажните руски мекерета, дето ни позорят пред Европа и света.

  Ако някои сред нас още не са схванали и изтълкували знаците, които Брюксел ни дава от толкова време, явно тия наши сънародници са прекалено тъпи. А и недобре говори за нас ако сме схванали за какво Европа ни дава тия знаци, пък се правим на ударени, щото ни мързи да си мръднем пръста, та да свалим корумпираното правителство, служещо само на българо-руската мафия – чието стоене на власт е всекидневна чиста загуба за България и за нас, българските данъкоплатци.

 16. Мисля, че изтеклата година беше много добър стаж за европейските и американски политици – сега вече знаят, че приличният английски и добре вързаната вратовръзка (Напр. Станишев и вкаменено полуусмихнатия гл.прокурор)не са гаранция за почтенност.И двамата леят лъжите си, но на по-висок уровен – без преводач, направо на езика на Шекспир.Резултатът е, че в Европейския съюз и САШ не просто не им вярват, а са открили чрез тях новото превъплъщение на комунистическия тарикат.

 17. Kogato Bylgaria katastrofira tyrsim Evropa da ni opravia bakiite, a kogato se izpravim malko na kraka se pregryshtame s Rusia i pak katastrofirame i…

 18. Иво, много си прав за всичко, което пишеш! Идват празници и всички ние очакваме нещо хубаво да се случи и да зарадваме нашите семейства, а и нас самите. Я изчовъркай твоята умна глава и напиши някаква позитивна статия поне за Коледа. Да ни сгрееш малко душиците и да ни напомпаш с малко оптимизъм, че както сме я подкарали и празниците няма да ни се усладят. Пожелавам на всички посещаващи Блога на Иво Инджев много здраве, любов и мъдрост през новата година!

 19. Edi,няве наверно,ценные рекомендации берут на заметку,и русските должны уже понять,тоже,что вопросс не в том есть ли у тебя временные – хоть были быть большие успехи в милитаризации , (не в модернизации)- на счет Доктринои Мonroe,OPEC как /ОРЕС Газа/,вобщем в Третьем Мире,-или недей Бог- против “разрушения Россий” поськолько “оно не будетъ” в “Эрой” Обама /
  Уже два года то и повтаряю в Деммократическом Щабе/ …
  И так как вам н а ш и “бляды” вам все сообщаают и оно вам известно”, готов повторить это,госсподину Медьведеву и самому Путину,как славянин… и как каждый болгар,который умно ценить и уважаеть УМА,ДУХА И ТАЛАНТА РОССИЙ…О д р у г о м и р е ч ь б ы т ь н е м о ж е т ь…как междувпрочем сказаль делегатам Бетенберга в Коппенхагене,сам – не менее – “дурак” Александър ІІІ…..
  Эсли у вас имелоось достаточно чувство юмора,можете даже,поправить все доктрниы к ч…. м….. и назвите ее как хотите,даже Йова….

 20. Лют пич, бре! И плаши с Русия, неговта матушка мръсна. Ама вижте газетите как са я скрили тая работа, никой не вади най-корумпираната страна я в заглавие, я в първите редове. Ясна работа, тия ще играят с Атака на изборите, срещу Европата и НАТО..

 21. Господин Инджев,

  Весели Празници и много здраве на всички около вас!

  Ваш,

  Вальо

 22. Мнгоуважавний трижди Васко, когато някой, който чете текстовете ми без принуда, ме нарича манипулатор, му препоръчвам да престане да се мъчи-щях да бъда, ако се натрапвах във вашия, вероятно истински журналистически блог ( понеже разбирате от журналистика повече от мен).
  А да сте чували за публицистика, при която заемането на позиция е основно и задължително правило?
  Впрочем, подстрекавате ме обяснявам елементарни неща, а после ме хулите, че се налага да ви ги обяснявам( тъй че не “презюмирам” никой чЕтател, а вие ми вменявате “презюмиране”, което е доста пошла практика в журналистиката, характерна за пропагандистите).
  Вие чувствате ли се манипулиран-доколкото виждам, имате непоклатимо самоуверени позиции на познавач на истинската журналистите и явно не се влияете от моито злокобни “манипулации”.
  Защо си мислите, че другите са по-глупави от Вас и се поддават на моите “манипулации” или вие сте единственият прозорлив и мъдър демистификатор, който отваря очите на моите нещастни жертви?
  А това, че все по-малко ме четете, приемам с облекчение. Пожелавам ви пълен успех- да се освободите окончателно от оковите на зависимостта от моите статии, след което да спрете да ми споделяте мъдрите си наблюдения.
  Иначе и аз ви желая здраве, за да се насладите в пълна мярка на щастливото откритие, че и другите ( да речем, австрийците) са маскари!
  От пристрастието си нямам намерение да се отървавам-то е открито на страната на едни ценности и позиции, които не желая на “презюмирам”,защото са ясни на читателите с определна подготовка ( в университета не се кандидатства след пети клас, нали знаете). Но с удоволствие бих се отървал от коментари, като вашия-не защото изразяват несъгласие, а защото не изразяват нищо както всяка “теза”, която не борави с факти, а с “презюмиране”.
  И последна молба: не се опитвайте да “презюмирате”, че ме атакувате от десни позиции , като наблягате на десния характер на вестникарския източник, защото това си е вече истинска манипулация, с която левите си служат от край време-да се крият зад чужд авторитет, който иначе откровено мразят.

 23. Не се опитвайте да пробутвате националсоциалистическа пропаганда тук.
  Намерете си друго място за изява, щом искате да нарушавате забраната за внушаване на омраза по етнически признак.
  Доста е подло да препоръчвате в личния ми блог подобни неща-това е все едно на хора, които не искат да гледат порнография, да препоръчвате да включат точно такъв канал, без да ги предупредите що за картинка ще лъсне пред тях…

 24. 2002 g. бях в Лондон и на един прием бях представен на един много възрастен англичанин,историк, който по-късно ме покани на разговор.Интересуваше се от Симеон втори и Неговото правителство.
  Аз много малко можех да му кажа. От разговора схванах неговото учудване както от възможността Симеон да изпълнява длъжността премиер, така и от НДСВ. Няма да навлизам в подробности, но сега,като си помисля – каква безсмислица е самото название на тази ‘партия’ (ако го вземем в буквалния му смисъл). А каква безсмислица е и ДПС (какви и чии права и свободи?! Всеки българин днес е безправен и несвободен, с изкл’чение на олигарсите, и на политическата класа).
  Но най-странно е премиерството на Станишев. От къде се появи този човек,кой го инсталира на премиерския пост,каква компетентност има да изпълнява задължениата си. Как успява да оцелее въпреки всичките провали на кабинета си?
  Абсурди!
  Аз нямам обяснение. Освен н може би едно- безразличието на населението на България към собствената си съдба…

  След Нова Година си заминавам обратно много огорчен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.