Ivo.bg през 2008-ма:статистика

Дойде време да се отчета с малко статистика за блога, който четете.
Начинанието е на по-малко от 8 месеца- възраст, на която едно пеленаче още суче. И тепърва му растат зъби. Дали обаче е беззъбо?
Общият брой прочитания и посещения в блога, където публикациите са общо до момента 281 ( повече от една на ден) е 626933 ( шестотин двадесет и шест хиляди, деветстотин тридесет и три).
Според една уеб компания ( Alexa, The Web information company) 51% от трафика в блога идва от Германия, 45,7 % от България и 3,2 от други страни.
Сред куриозите е фактът, че блогът попада ( и дори оглавява една от тях!?) в няколко за руски класации за блогове. Не знам доколко това „чудо” е достоверно и затова не прилагам самите класирания.
Няма да коментирам статистиката. По-долу препечатвам класации, на които попаднах.
——————————————————————————————————————-

Това е извадка от Topblog.com. от 26 декември 2008-ма. В нея Ivo.bg , в категорията блогове за политика, е на 12-то място. А при актуализацията по отношение на «най-коментираните» за изминалите 2 дни, класацията е следната:
Най-коментирани за 48h
1. » § « Cynical Speech™
50 коментара. Профил
2. Иво Инджев
32 коментара. Профил
3. e-vestnik.bg – HOME
29 коментара. Профил
4. Новините от Перник – Агенция “За Перник”
26 коментара. Профил
5. Жълтурчето
16 коментара. Профил
6. Deni4ero’s Weblog
16 коментара. Профил
7. Как не се
14 коментара. Профил
8. Малко мисъл, малко идеи…
13 коментара. Профил
9. Личният блог на Велян Стайков
13 коментара. Профил
10. eenk.com
12 коментара. Профил

——————————————————————————————————————-
Ето класацията на Alexa за блогове за политика-по мои наблюдения в нея през последните месеци на 2008-ма имаше размествания в средата и в края на десетката, но не и на върха.

1. Блог на журналиста Иво Инджев
www. ivo.bg

2. Иван Бедров
www. ivanbedrov.blogspot.com

3. Комитата
www. komitata.blogspot.com

4. Българска Социалистическа ПартияБългарска Социалистическа Партия
www.bsp.bg

5. Мартин Димитров
www. martindimitrov.com

6. Невена Гюрова
www. semkiibonbonki.blogspot.com

7. ГЕРБ 7. ГЕРБ
www.gerb-bg.com

8. Extremecentrepoint bulgaria

www. extremecentrepoint.com

9. Съюз на Демократичните Сили
www.sds.bg

10. Блогът на Идеалист
www.idealist.bg

—————————————————————————————————————–

Класацията на сайта Obshtestvo.com вероятно отразява интереса към изредените по-долу блогове по брой посещения ( или коментари?). Според нея Ivo.bg привлича най-голям интерес, сред изброените блогове.

Връзки Посещения

Блогът на Владимир Шопов
Политически анализи и коментари от политолога Владимир Шопов 224
Блогът на Николай Слатински 71
Блогът на Люба Манолова
журналистически разследвания, коментари и анализи 190
Блог на Иво Инджев
Блогът на журналиста Иво Инджев 271
Блогът на Ангел Грънчаров
анализи и статии на тема политика, Философия, анти-комунизъм, международни отношения 187
Блогът на Иван Тропанкев
анализи и коментари от известния журналист Иван Тропанкев 207 Блогът на проф. Кръстьо Петков 120
Блогът на Тодор Райков
студент по политология от СУ “Св.Кл.Охридски” 161
Блогът на Елица Христова93
Блогът на Ася Методиева 167
Блогът на Михаела Ангелова
Блог за поезия и култура 166
Блогът на Иванко
За БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ, която ограби българите за 45 години и сега превръща България в КОМУНИСТИЧЕСКО ГЕТО на ЕС! 191
Сайт на Иво Атанасов 12
Уилям Пфаф 71
Джон Ле Каре – официален сайт

—————————————————————————————————————–

Това са фактите, с които разполагам. Разсъжденията около тях могат да бъдат всякакви. Мога само да добавя, че не съм търсил целенасочено именно тези класации, в които Ivo.bg e на водеща позиция.

34 мнения за “Ivo.bg през 2008-ма:статистика”

 1. “51% от трафика в блога идва от Германия, 45,7 % от България ”

  Йоан 4:44
  “Защото сам Исус заяви, че пророк няма почит в родината си.”

  Tazhno.

 2. Не се учудвайте, уважаеми г-н Инджев! Същият успех, ако не и по-голям, бихте имали, ако се RE:стартира “В десетката”! Ако има кой да чуе-предаването Ви трябва да е започнало вече, защото не остава много време до избори, т.е ТРЯБВА да имаме Вашата позиция на екран.

 3. Според мен, изчакайте малко, преди да правите изводи. Вероятно има разни хора и организации, които специално се занимават с манипулиране на подобни данни.

 4. Hehe — i v moyata si klasaciya blogut na Ivo Indzhev e na 1-vo myasto;-) Blagodarya i veseli praznitsi!

 5. Поздравления, Иво!
  Истинско тържество на здравия разум – много хора се ориентират какво да четат, което ме радва и ми дава вяра, че не са се затрили търсещите българи.
  Като гледам числата, сещам се за онази реклама – “още съм много малък”. А мечтите ми са големи. 😉
  Здраве и успешна Нова година ти пожелавам!

 6. Моят блог пък, се посещава от около 2 души средно на ден, но и аз имам толкова въздействие върху реалностите, колкото и най-посещаваните блогове.

  С това не искам да подценя качеството, а да напомня, на по-способните от мен, за рационалното.

 7. Напьълно заслужено! Още веднъж – здрава и успешна 2009 година и дерзайте! Не сте сам. Душев

 8. Определено, имате повод да посрещнете Нова Година с чувство за удовлетворение от добре свършената работа, господин Инджев.

  Приятно е всеки път, когато видя нова статия. Желая Ви от сърце, много Здраве и да ни радвате все така ежедневно с нови публикации.

  Ако не се лъжа, скоро ще имате повод да празнувате 1 година от създаването на IVO.BG:
  http://whois.domaintools.com/ivo.bg

  Ще завърша с две градивни предложения:
  1.Лично аз бих се радвал (предполагам и много други), ако предлагате имейл абонамент (най-лесно е може би с фийдбърнър http://www.feedburner.com).
  2.Хубаво е, ако RSS линкът се постави на по-видно място (или просто още един линк).

 9. Поздравления за успеха, постигнат в 2008 година, който направи този блог истинска територия на свободното слово! Желая на всички нас в 2009 година свободното слово у нас да не бъде в такава немилост както в 2008 г., а да завоюва нови и нови пространства, измествайки от медиите разпищолилата се сега сервилна към управляващите, подкупна и аморална журналистика.

  Авторът на този блог Иво Инджев успя да съхрани авторитета на свободната, достойна, гражданска и съвсем човечна, т.е. изпълнена с възвишен нравствен заряд журналистика, което според мен е неговото най-голямо постижение.

  Желая Ви творчески сили да укрепите завоеванията си в 2009 година, бидейки все така предан на истината и свободата. Защото, знайно е, само истината ни прави свободни. Да вярваме в нейното тържество, защото Бог е с тия, които обичат истината.

 10. S pojelanie za zdrave, shtastie i vsichko koeto si pojelaesh neka se sbydne !!!

 11. И при мене сте на 1-во място,г-н Инджев! Много здраве и все така!!! Чакаме Ви и през Новата 2009!!!!

 12. За мен беше удоволствие и истинска душевна наслада да чета блога Ви през изминалите месеци.Не спирайте пишете!Желая ви много здраве и смелост през идващата 2009 година!

 13. За мен беше удоволствие и истинска душевна наслада да чета блога Ви през изминалите месеци.Не спирайте да пишете!Желая ви много здраве и смелост през идващата 2009 година!

 14. Електронните класации са несъмнено по-обективни от тези на “Агенция Райчев-Кънчо”. Поздрави на автора за привлечения интерес!
  А относно фразата “И тепърва му растат зъби”, но да напомня, че както Туркменбаши забрани златните зъби, така и у нас в изборната година като нищо могат да “забранят” (знае се как) зъбите въобще, вкл. и тези на блоговете! Все пак наша високопоставена делегация неотдавна почерпи опит от извора – Туркменистан!
  :)))
  Желая на автора “24-каратова” усмивка и превъзходен “зъбен статус” през цялата 2009 г.

 15. Има платинени мерки и теглилки и в Париж,и въобще във времето и пространството!
  С времеви измерения това,че Китай се “събудил”,въпреки (предупрежденията на Наполеон още в началото на по-миналия век),не е добра новина,ако Барак Обама,не сколаса,да убеди Путин,че е по-добре модернизация,свободи и Вяра,отколкото -милитаризация!
  Най-отрадна е новината,че руският народ е отсял в мъглата не вековете непреходното значение на Столипин и Сталин,партньорът на Рузвел и Чърчил!
  Ние сме малка държава,но с болно общество,което се оглежда в идеологически,духовни и особено икономически криви огледала..
  В това време,Утопията се мъчи на наш гръб,да се учи и увоковечава с поредните изобретателства…
  Тъй като и Джон Подеста Дейвид Плъф,очакват от милиони,(в т.ч. от мен,да поставя някои въпроси),правя това най-напред до Вас,което е и з а с л у ж е н а о ц е н к а за мястото Ви сред ипотекираните медии…
  Не към забравил поетия ангажимент-лично пред Вас- и след 20 януари 2009 г. ще “говорим”,отново тъй като се чака последната дума на Темида!!
  А и от пресата днешните събития,очаквани 19 години,започват,да се сбъдват за доброто на България…
  “Гласовете” им чувам!
  За бъдещите предизвикателства “В десетката” ще е два пъти по-важна и необходима околкото по време на мъчителния преход….
  И в такъв смисъл ги предизвиквам…,да са в крак с Историята и да върнат трибуната на Иво Инджев!

 16. Харесва ми стегнатия и силен изказ в този блог. Възхищавам се и на бързата реакция на г-н Инджев, който съумява да коментира актуални събития в “реално време”. Честно казано не разбирам защо комунистите не забранят блоговете ?!

 17. Бъдете здрав!А за статистиката-мисля че добър критерий е броят на препечатаните анализи в “Кафене”нет.Това е оценка за която не могат да ме мечтаят “колегите” Ви от
  електронните и печатни медии./с малко ,много малко изключения-И.Бедров-RETV и…жалко!/И понеже Вие рядко си позволявате да коментирате”бисерите” на родната журналистика и най-вече на младата смяна-ще Ви кажа че изпитвам
  СРАМ!Компоти и пърцуца срещу кризата.Едно минало,в което като че ли страстно искат да ни върнат.Аз изпитах срам-за Вас не знам.
  Още веднъж Ви благодаря за написаното през 2008 в блога,който
  отварям всяка сутрин.Дано през 2009
  повече българи да прогледнат.Дано!Дано!Дано!

 18. Чета Вашият блог почти от самото му начало, когато коментарите бяха по два,три.
  Истинско удоволсвие и радост, че Ви открих тук. Благодаря Ви.
  За Новата година Ви желая здраве, а на четящите този блог да Ви гледат и на екрана!

 19. Поздравления за успеха, постигнат в 2008 година, който направи този блог истинска територия на свободното слово! Желая на всички нас в 2009 година свободното слово у нас да не бъде в такава немилост както в 2008 г., а да завоюва нови и нови пространства, измествайки от медиите разпищолилата се сега сервилна към управляващите, подкупна и аморална журналистика.

  Авторът на този блог Иво Инджев успя да съхрани авторитета на свободната, достойна, гражданска и съвсем човечна, т.е. изпълнена с възвишен нравствен заряд журналистика, което според мен е неговото най-голямо постижение.

  Желая Ви творчески сили да укрепите завоеванията си в 2009 година, бидейки все така предан на истината и свободата. Защото, знайно е, само истината ни прави свободни. Да вярваме в нейното тържество, защото Бог е с тия, които я обичат.

 20. Уважаеми г-н Инджев,
  от около 4 месеца чета публикациите Ви в този сайт и с удоволствие мога да заявя, че винаги съм бил приятно впечатлен от навременната реакция по наболелите теми на деня и точния анализ на случващото се. Както често казват колегите в коментарите си”точно в десетката”.
  Продължавайте в същия дух.
  Успех!

 21. Най- сърдечни пожелания за здраве,късмет и все по-настъпателно преследване на истината ,заради която си струва няколко пъти на ден да търсим блога Ви!!!

 22. 3.2% – Аз съм в това число, последното, Поздрави от Аржентина Иво, и тук има българил
  Иван, но не Аржентински
  хахаха
  Весела Нова Година

 23. Искрено вярвам, че посетителите на блога ти са станали малко по-добри, повече разсъждаващи и повече българи.
  Няма да ти се извинявам , че често съм бил на друго мнение , но ще те благодаря за толерантността към различните мнения. В крайна сметка ако сме на едно мнение единият ще е излишен.
  Весели празници, здраве и вяра в доброто.

 24. Поздравления и от мен, г-н Инджев! Не съм толкова изненадан от силното представяне в класациите, колкото от малката възраст на блога, аз мислех че има поне годна-две. Качествената работа се уважава навсякъде, няма нищо чудно в това 🙂 Интересно ми е само каква е публиката от Русия — българи живеещи там или самите руснаци се напъват да разчетат от български статиите в блога? 🙂

 25. Да, получавам учудващо много отзиви на руски език и благодарение на обратната връзка открих, че блогът попада и в руски класации, а в една от тях е на първо място…Това ми се вижда странно не заради смисловата и политическата страна на въпроса ( защото опозиционно настроени руснаци, или руско говорещи, сигурно има достатъчно), колкото заради “техническата” подробност: всички до един претендират, че са разбали съдържанието на български език, но нито един дори и в най-малка степен не показва, че може да напише поне една българска дума?!
  И друго: всички отзиви, без нито едно изключение, си приличат като две капки вода: кратки, възторжени комплименти, придружени с пожелание да си пишем или поне да прочетат още повече по темата. Няма нито един коментар по същество. Направо ми звучи като едно многозначително: “четем, четем и знаем какво правиш…”.

  7

 26. Здравейте,
  Искам да питам откаде мога да си закупя книгата “Мълчанието е злато”, защото търсих, но не мога да я намеря. Ако някой знае Моля напишете ми на e-mail
  milenlubenov@abv.bg
  Благодаря предварително!!!

 27. Към milen liubenov:

  За последно я видях наскоро на няколко сергии на пл. “Славейков” , подредена заедно с другите ми две книги.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.