ЗДРАСТВУЙТЕ, БОТУШКИ!

Циничната смешка „ да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш защо тича” се разиграва в реално ( и ледено) време във връзка с обезгазяването на Европа и като много специфична част от нея-на България. Оказва се, според анкета на радио „Ехото на Москва”, цитирано от електронното издание на в. „Дневник” , че цели 56,6% от руските граждани не желаят руският газ да потече отново към Европа. И в същото време пред агенция Ройтерс руснаци „скърбят” за мръзнещите българи, обвинявайки за това „прозападните” лидери на Украйна.

Така е. Там, в Украйна, има прозападни лидери на власт.

А нашите какви са? Очевидно от руска гледна точка България, член на ЕС и НАТО, не е управлявана от прозападни ръководители. А от проруски. Поради което ни се полага по някоя сълза руско съчувствие за това, че сме „бутнати по стълбата”.

Украинските власти си позволяват да не се подчиняват на Москва. Да не говорим за грузинските , полските, балтийските. Съответно те са врагове и биват третирани като такива от Москва.

Нашите ги канят на гости-очаква се, както съобщи от името и на България руският външен министър Сергей Лавров, българският президент Първанов да посети Москва ( в началото на януари, а все още няма потвърждение от София?!).

Както много пъти е ставало дума и преди, големият проблем на Русия не е в самия Путин и във всичко, което той символизира, колкото във факта, че твърде много руснаци му се радват. Ето че и в тази наистина студена война достатъчно много путинисти в Русия осигуряват с подкрепата си удобството на властелина да се разпорежда по смразяващ начин с ресурса на най-голямата държава в света.

Как се постига такова единодушие между самодържеца и големи части от народните маси? Постига се точно както в случая с английската ливада: 500 години поливаш, косиш, поливаш косиш…Та и в Русия така: 500 години липса на свобода на личността, грижливо подкастряна с ножицата на имперския терор, обърнат към „бунтарите” вътре и със заплахи срещу „подстрекателите им” вън от страната, и резултатът е този, който виждаме. На власт е манталитетът на държавния приоритет-такъв, какъвто вождовете го определят и какъвто, за по-сигурно, се отглежда грижливо чрез пресушаване на свободолюбивите гласове в политиката и в медиите.

Преобладаващата част от руснаците не само са убедени, че Украйна е изцяло виновна за кризата, но и споделят действията на своя вожд, насочени срещу това да бъде наказан опърничавият съсед. И не просто заради разправията с газа, но най-вече заради желанието на Киев да си дружи със Запада, възприемано в Москва като някакво предателство.

А малкото обстоятелство, че „наказвайки” Украйна ( като я сочат пред света като пречка за снабдяването на Европа с руски газ), причиняват страдания на трети страни, е за тези руснаци подробност от заснежения пейзаж.

Като стана дума за едни 500 години, се питам, дали пък този път няма да ни освобождават от украинско иго. Има и вътрешни предпоставки: организациите на трудещите се, КНСБ и „Подкрепа”, установиха с лекота, че Украйна е виновна и свикаха протест именно пред украинското посолство-т.е., заставайки зад руската теза, решиха задавания в цял свят висящ въпрос за това чия е отговорността за газовата война срещу Европа. Само че този път „генерал зима” не беше руска страна и провали родолюбивия проруски замисъл, защото на призива откликнаха само няколко десетки български граждани, съгласни с тезата на Путин за вината на Украйна.

Потропвайки от студ, с мисъл за руския ботуш, българите трябва да се замислят какво точно им носи дядо им Мраз.

31 мнения за “ЗДРАСТВУЙТЕ, БОТУШКИ!”

 1. Въртеше ми се из главата следното признание, докато пишех коментари в други статии от същия блог, но ще го напиша тук:

  Навремето ми се стори, че Дайнов преиграваше, но сега се убедих, че е бил прав — на тиранина, колкото повече му пускаш аванта и му уйдисваш на исканията, толкова повече искания ще получаваш. С тиранина не може да водиш равнопоставен разговор. И който си мисли, че е “партньор” с един тиранин, рано или късно получава опровержение и то по доста болезнен начин — примерът е пред очите ни.

  Така че прав беше Данов, никакво примиряване с Путинска Русия не трябва да има.

 2. Достатъчно многозначителна е серията от мнения тук (вече надминала 1000 изказали се по въпроса). Авторът на така коментираната публикация е известен в Русия с псевдонима Гоблин и притежава един от доста популярните сайтове там (над 50 000 посетители дневно), така че коментарите са доста репрезентативни за нагласите сред руското общество. Отдалеч личи твърдата подрепа пред стратегиите на Путин…

 3. Ако погледнем цената на газа за Беларус която е 120$ веднага става ясно че Русия не е загрижена толкова много за печалбите си от газа колкото от ефекта от целия цирк. Цялата комедия която си е трагедия е за влияние, желание да доминират, опасявам се с всякакви методи. Света става по опасно място.Докаде ли ще стигнат?

 4. Е,вече поне няма съмнение има ли нова студена война или няма.
  И протестите на КНСБ и други псевдо граждански движения са чисто и просто съветска психотроника,с която ни зомбират вече деситилетия.Откъде било опростачването и чалгализирането ни.-Първо правило на съветската психотроника е деморализирането на врага,т.е.-така е по-лесно зомбирането ни-факт. У нас обаче, не е просто случайност или природно бедствие ,това,че на възлови места в д-вата е пълно с психопати с основата на примитивен интелект. Да,във всяко общество тежките асоциални психопати по правило са жадни и се стремят към властта, за да са недостижими ,обаче у нас такива социопати са абсолютно грижливо селектирани от КГБ-резидентурата.–Те това е доразвито и успешно реализирано у нас като едно образцово мичуринско опитно поле.–Преродно бедствие-виновен е този или онзи ,защото е луд или педал и т.н…зсичко остава на ниво митове и легенди в медиите-присъди няма.Не случайно на най-възловите адържавни постове се слагат луди прокурорири,алкохолици и психопати със всевъзможни з а в и с и м о с т и.- Алчни параноидно-шизоидни социопати ,на които някои им викаме -евала,като мита за това напр.колко бил умен Доган…–Не -това не е природно бедствие,нито БГ-карма-нито каквато и да е случайност.Това си е чисто и просто руско активно и психотронно мероприятие.–Което се появи по телевизията още преди 20 г. с разните психопатни врачки;психопатни баячки и видимо психопатни десиденти и попове.–Затова ме е страх,че какъвто и да е протест ще бъде яхнат пак ;като пиянски зле свършила вечеринка.Истинското православие отрича суеверието ,но руско-съветския панславизъм го култивира и ни омота и опростачи до малки,бедни вманячени зомбита вярващи в мита за българската работа или прокоба.Която и телевизия да включиш-все Ганкиното кафене и софистика.–И пълно с псевдо -истински граждански движения ,които стихват като селски вечеринки или клубове по интереси-от склеротици на горещия телефон в ефира до мазния психотронно прочувстван от съчувствие към нас водещ .Може да се инсценира всякяква ” гражданска ” екзалтация или пък апатичен ”граждански ”кататонен ступор. -Те това е руската психотроника!-Не случайно проверих в бг-интернетач,че си имаме даже такъв институт по психотроника и кой мислите; че му е бил директор преди да стане шев на НСС-ген.Чобанов…Е,на мене това ми говори доста…Затова и властта ни третира -целия нярод катео един душевно болен,под попечителство заедно с имотите и парите ни и като попиташ къде са ни-не дават обяснение.

 5. Мдаа ..отличен пойнт както се
  казваше на чист бълг.език :))
  всичко това за което вие говорите
  за руснаците стой точно по този
  начин ,наистина все още много
  руснаци копнеят целият съвукупен
  демократичн и най-вече западен
  свят отново да ги уважава
  прекланя , да се съобразява с
  тях , да изпитва страх от Велика
  Русия ..

  Първият ми пример които ще дам е
  след като обсъждахме цяла вечер и
  спорехме бих казал доста
  емоционално на моменти с
  мой руски приятел , следващ
  журналистика в Москва състоянието
  на света и нациите , той отказа да
  повярва или по точно не искаше да
  си признае , че неговата страна е
  в такова лошо положение , че
  хората са бедни и страдат , че
  руснаците всъщност не са
  свободни!

  Във разгара на спора той каза ,
  “Ние все още сме Велики” ..при
  което с плам в очите последва
  втори цитирам “Ние може и да
  нямаме демократ. управление , но
  нашата страна може с едно
  натискане на копчето да заличи
  целият свят” .. край на цитата.
  и мисля , че наистина няма какво
  да добавая повече тук..освен –
  Бог да пази света от подобно
  “Величие” и най вече разбиране
  за Величие !!!

  Втори пример – това се забеляза по
  определен начин и в едно от
  последните изказвания на самият
  техен старо-нов “демократичен” ,
  така да де за президента Путин
  говоря.. ситуацията е малко след
  обтягането на отношенията между
  Русия и Обединеното Кралство,
  по повод отказа на Руската
  администрация да предаде соченият
  от англ. служби за сигурност
  извършител на физ. убииство на
  техен поданик- Литвиненко ,отровен
  на територията на тяхната
  страна , при което последва
  скъсване на дипломат . отношения
  и надпревара кой ще изгони
  чуждият посланик пръв..

  Въпросното изказване на г-н
  президента им Путин го наблюдавах
  много внимателно по CNN :)) в него
  се съдържаха редица неща , но
  основното беше , и заемащо цялото
  му изказване..е , че той
  неспираше да повтаря на
  събралата се сервилна “свободна”
  жур. гилдия как благодарение на
  него видиш ли и май си и
  вярваше… руският народ ще
  достигне още по голям напредък ,в
  Русия скоро ще потече мед и
  масло, след което изброяваше
  няколко напреднали явно според
  неговото мнение държави , като
  винаги започваше със
  Великобритания и след около минута
  и половина , въпросната страна –
  UK, отново попадаше в устата му
  като пример за бъдещият сигурен
  успех във всяко едно отношения
  ,което Русия ще претърпи скоро и
  дори изпревари познайте коя страна
  :)).. та такива ми ти работи за
  братушките : ))

 6. PS-Много рядко поствам където и да е зече, но благодаря на г-н Инджев,че ме вдъхнови и аз да си кажа репликата!-Не пропускам статиите тук и благодаря за сродното мислене!

 7. А,да забравих–предлагам един много подходящ за митинга на Подкрепа лозунг,но не и позабравен—”Хляб,Ток,Дървени нальми!!~”

 8. Какво падение – агентът на Държавна сигурност “Павлов” (Тренчев), очевидно получил указания от господарите си, поведе групичка “възмутени” граждани да протестират пред Укринското посолство.
  Щял да отиде и пред Руското посолтво. Четиво за наивници..
  Каква преданост към “Центъра”. Спомнете си как беше възнаграден с кандидат евродепутатско място. Сава богу, че тогава разумът на “народните маси” надделя..Не ми се мисли какви ли “задачи” щеше да изпълнява там..
  А може би сега пак му обещават нещо, идат отново евроизбори. ???
  Наистина сме най-униКАЛНАта страна в Европа.
  И най-преданата на “братушките” (с ботушките).
  Къде си Велко Верин с твоя великолепен “БОТУШ КАИШКОВ” ??

 9. Без да имам претенции за анализаторски способности винаги в такива случай,кризи демек търся къде са парите заради, които всичко това се случва и ми хрумва една лаическа идея. Когато петрола покачваше с всеки изминат ден цената си на международните пазари Русия печелеше огромни дивиденти. Спечелените пари Путин щедро наливаше във военната индустрия на страната си вместо да си оправи пътищата например. Самочувствието му порасна и започна неприкрито да размахва пръст на ляво и на дясно мислейки, че петролният му кран непрекъснато ще бълва петродолари. Да ама нещата се обърнаха много бързо и от крана започна да капе…Дали умишлено предизвиканата газова криза няма връзка с тези загуби и е вариант за връщането на старото петролно могъщество? Все ми се струва, че е много наивно да се мисли, че зад всичко това седят идеи, а не огромни реални пари.

 10. Нищо чудно. Визирам коментара за промиването на мозъците ни. Съвсем скоро ми попадна статия в уж много разпространен и четен БГ вестник (тъщата си го купува редовно ;)), в която статия тънко и умело се твърдеше, че видите ли самата Ванга определила бляскаво бъдеще за Русия и всичките и приятели(!) и то “…в момента, в който на власт дойде някой си П.”. Ха сега!
  Българина чете ли чете и какво си мисли…? Сещате се, нали… Е, какво да очакваме от такъв гласоподавател? Всичко му/ни е промито. Ами факта, че тихомълком в основните училища пак се завърна “доброволното” изучаване на руския език в редовни часове? По-въсрастните от вас сигурно си спомнят пропагандирането на тезата, че кирилицата е написана от … Ленин :)))
  Няма измъкване дами и господа. Поне аз не виждам такова…

 11. Колкото и да е трудно,да се върви по пътя на коя е по-по-най измежду последните статии на Иво Инжев,в случай че е станал ясен времевият критерий за анализ и оценка на събитята у нас,ще предпочета тази за управленската недостатъчоност,а да нея имаме и по-зашеметяващо народно сравнение…накратко кадърност….
  Преди време, припомнях думи на Буров за необходимодстта от умения на политиците,да гледат и виждат сто години напред…
  Така, както се развиват и в тези часове събитията,след като ги познаваме в постоянно “разделно време”,няма основания,за излишен оптимизъм!
  Как,да се предполага,че с това перманентно скопяване на кадърните (по вина и с участието на традиционната Левица,
  исторически доказала се,самата тя като некадърна и обременена с “не обич към Отечесгвото!”)кадрите й ,ще са в състояние,да да дипринасят за оцеляването на нацията в перманетни недогледани овреме събития и кризи, и с постоянно смъкнати гащи…
  Без да соча доказателства /разменящи се и в тези часове!!!/ще припомня,че още в началото на мандата му,се опитах,да внуша но г-н президента,необходимостта от “СПециално звено за бързо реагиране” с нестандартни форми за
  управление,творческа изява и пълна свобода на действие в частта варианти…
  В България има собствен опит натрупан и оцелял след смъртта на Борис ІІС ,който е насърчавал талантливите с ръста на С.Радев,магистрат Теохар Папазов,пълномощният министър Стаменов в Москва и др.
  Но такъв опит “оцветен в червено дори и сега,не върви сред прости хора,робуващи на партийно строителство и последните решения…
  Дори един Г.Димитров с “опита” за зло или добро при един Сталин,се е издигнал над завистта и интригата,когато ген.Стойчев при скроен му капан от ЦРУ с участието на палавница в бурна нощ,е парафирал молбата му за връщане в армията,с единствения въпрос:”Поне прадставихте ли се генерале,като български мъж!”
  Не е нужно,да се шуми ….по детайлите,но ако не беше ограничена инициативността и свободата на мисълта…щеше ли сега…да се потропва с ботушки!!

 12. Mislia che Bulgaria shte prodylji da byde razdirana ot rusofili i rusofobi. Tova e neshtoto koeto ni ubiva kato nacia. Nie triabva da se opredelim, kym kogo iskame da se prichislim. Kym demokratichna Evropa ili kym NEdemokratichna Rusia.
  Iskam i da popitam kyde otide nai podgotvenata dyrjava Bulgaria po opredelenieto na premiera za nastypvashtata kriza.

 13. Връзката на България с Русия е заложена, както геополитически, така и исторически. Дали защото Борис I е имал сам някакви интереси за разширяване на царството си и нататък и затова е приел за официален език някакъв славянски, дали защото киевският княз Светослав / наполовина българин /, който избива цвета на прабългрските родове и подготвя поробването от Везантия, дали един от първите епископи в Русия от рода Цамблак “внедрява” българска духовна култура там, дали защото печенезите / днешните шопи и днешните, в болшинството си, най-големи привърженици на Рси тук / са най до късно време съществували редом с руските славяни…

  Така или инак походът на Дибич Забалкански в България през 1827 година и сключения след това договор с Турция доказва, че Русия е нямала намерени да освобождава, а да си разширява териториите. В този договор вместо да поиска свободата / или васалство / на България, Русия получава Грузия като цената на изтеглянето си оттук.

 14. Захари Стоянов:
  “Време е, когато стане дума за вънкашните неприятели на Отечеството, официалният московец да стои на първо място!”
  Кой въстана срещу нашето свещено дело – съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на българите? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите с единствена цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?
  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата “освободителка” и “покровителка”!
  Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и . От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото те искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.
  И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива и изменници, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка!
  Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние заедно с много още славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!
  Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място.

 15. Г-н Инджев, много точно сте написали.
  Аз бих искал да ви питам следното. В пространството сега се цитира нашето Гоце с неговаия шлем. Та снощи по RTVI в едно предаване “Особенно мнение” (което се прави съвмесно със Эхото на Москва) Г-н Мелов бившия зам.министър в правителството на М.Касьянов каза следното. Цитирам по памет-Проектът Южен Поток е химера. Той няма как да бъде осъществен. Тръбата трябва да мине или през зоната на Украйна или през участъка на Турция. А те едвали ще го позволят.
  А пък Северния Поток е решение само за Германия и Северноевропейските страни.
  Та в такъв случай не излиза ли така, че сега всичко което се говори от нашите “политици”-са просто празни приказки?

 16. По-скоро става дума за пълни ( нечии) банкови сметки, отколкото само за празни приказки-просто зависимостите да обвързаните с руските интереси са толкова големи и безвъзвратни, че не могат да си позволят друго, освен да танцуват поръчания от Путин казачок.

 17. Господа наблюдатели, коментатори, психоаналитици и критици, БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ! Словото е безсилно да промени съзнанието на роба. Армията на Путиновите поклонници ще запази числеността си. Напуснете топлите си огнища, излезте на улицата и дайте решителен отпор на мерзавците. Да спасим Отечеството и създадем достойно бъдеще за децата си!

 18. Здравейте! На всички “специалисти”, които тук експертно споделят мненията си, без да съм русофил/фоб, предлагам да прочетат един друг анализ по темата в днешното е-издание на в-к Сега. Анализът (“Защо капиталистическата революция на “Газпром” не е изгодна на Запада”) е на Марк Алмонд от в-к “Гардиън”. И пак напомням да четете и идеите например на : Харолд Пинтър, Джоузеф Стиглиц, Наоми Клайн, и да си спомните колкостотин бази имат САЩ извън пределите си, и защо най-голямата е Бондстийл в мюсюлманско-наркотично Косово в християнска Европа, и откъде започнаха игрите с петрола и с кризите? Уверен съм, че е полезно човек да мисли не само избирателно със широко затворени очи. Желая успех в мисленето.

 19. Boabab,Вергинов и останалите – все по тази тема – ме изкушават,да се спра накратко за времето на Петър І и Екатерина ІІ Велика-Палавата.
  Палава или не,но залага дългосрочна цел,чрез възпитанието на своите внуци Александър
  /бъдещият победител на Наполеон/ и Константин,кръстен на онзи Константин,разпоредител на древната Римска империя,чийто труп на боец,Мехмед Завователят е трябвало да намери,но не е могъл, близо до кулите на Влахерна откъм Златния рог…..в събота на 28 май 1453 г.
  Султанът покорител е останал да управлява,но “самата истинска християнска империя се е била преместила в Москва ,когато вече са паднали два рима,третият на /Иван Грозни/ стои здраво,а четвърти няма да има… пише монах Филотей 1512 г.
  Потова врме,не Симеон Български, Василий ІІІ узаконява успешно брачни съюзи с Палеолозите…
  Всичко така -според руснаците-било наредена от Бога…
  Постоянният неуспех на християнските сили в т.ч. и чрез България и Фердиннад І,е само един тъжен епизод,но не единственият…Варна,Видин и т.в. са останалите….
  Турците с източна мъдрост играят успешна роля в политиката на конитнента,добре знаят своите неприятели,докато и “Авустова Евопа” и тази в прилежащата й югоизточна част на Балканите в т.ч. и… горката България със своя нещастен елит, се лута в “мъглата на вековете” като опърлена и оцеляла реликва след нестихващи бедствия и пожари….
  Бедите в т.ч. Схизмата,”великата”
  ни дипломация,с която оревахме комшулука,кръстоносните походи,войните м.в. и последните десетилетия на надежди-през това столетие-не са за взор от хора без “подходящи далекогледи…”
  Такива ние ги пращаме ,за да са най-полезни във Вселенията на самия Тангра…И тъпо,но и хитро!!!
  Не е въпрос за примери от “шум край Босфора на Крум и Симеон,а за умения на Кардам,Петър,Иван Шишман ІІІ и др. з а б р а в е н и….

 20. Просто преди минути се появи и предупреждението на Медведев за “край на руските отстъпки с цените…”….сега вече няма как да “отричам”,че не сме се договаряли!!!

 21. Право в десетката! Имперското мислене и имперските действия на Русия винаге са ме впечатлявали с цинизма си. Но като човек от по-предишна образовотелна система зная руски и реших снощи да погледна РТВ. Не издържах много на наглата физиономия на тов. Путин, но се взрях в репортажа от София – е, на това му се вика пропаганда. Мижавото профсъюзно събрание пред посолството на Украйна бе представено като грандиозен протестен митинг, да не говорим, че интервюиранита хора казнат едно, а “в переводе” звучи друго – с една дума излезе, че всички българи сме възмутени от наглостта на Украйна. НИКОЙ не каза нищо такова, но кой ти слуша, нали от “братска” България прозвуча отново солидарността. Стана ми гадно, но и страшно…Пред Путин бледнеят всички велики диктатори на ХХ век, а руският народ си е генетично увреден да си търси батюшките. И си ги намира… Но в глобалния свят от това страдат не само руснаците.

 22. Иво много си прав,руския брат е”велик,”той е здрав”-“ще ни помогне”-това искат да ни внушат сер-гейчовците ни.около 1 час днес пък националната телевизия и бнт-сат пускаха сърцераздирателни филми за руската издръжливост ,находчивост и ум?!кадри от сибир,студ мраз всичко се пука ,а той руснака-жив?!.накратко-виждате ли-може и на по-студено “братя.продажници-мълчащи кой ще отнесе последиците от “руския студ”.а народа ни все така мълчи.мълчи и чака.дано не спи.дано не спи зимен сън,че хептен ще измръмне-амПУТИНран мозък трудно мисли.(каквито са на позитано)

 23. Русия е държава, която провежда неоколониална газова политика.
  Онръжието на тази неоколониална газова политика е Газпром или както аз ги наричам “газовите конкистадори” на русия!

 24. При руските т.нар. “пазарни подходи” водещ е “класово-партийния подход”!
  Само че символ-верую на руснаците е друго.
  Сега то е- НАТО-враг и всяка бивша СССР-република влизаща или заявила желание да влезе в НАТО става враг.
  Русия няма как да използва оръжие срещу Украйна, затова използва факта, че Украйна е зависима 100% от руските газови доставки и започва извиване на ръце.
  Беларус, като “приятелска” държава получава газ на двойно по-малки цени от Украйна!

 25. Вече трети ден никой не може да обясни защо при перфектен договор и пазарни цени България няма газ!?!?!?
  Някой да се сеща за отговор???

 26. Русия е държавата, която е дефинирала като оръжие за експанзия доставката на енергоресурси в националната си доктрина-това е газовия неоколониализъм.
  Газпром е оръжието на тази експанзия т.е. газовите конквистадори!

 27. РУСИЯ СПРЯ ДА ИЗПЪЛНЯВА СКЛЮЧЕН ДОГОВОР!!!
  РУСИЯ СПРЯ ПРЕДПЛАТЕНИ КОЛИЧЕСТВА ГАЗ!!!
  ВИНОВНИ СА ГАЗПРОМ И РУСИЯ СЪС ТЕХНИТЕ ГАЗОВ НЕОКОЛОНИАЛИЗЪМ И ДЪРЖАНЕ НА ГАЗОВИ КОНКВИСТАДОРИ!!!

 28. Русия доказа,че е бандитска държава.Държава,която освен да напада суверенни нации,да окупира ,лъже, шантажира и извива ръце не е способна на друго.Това е държава терорист.Държава, която изнася престъпност,разруха и най-страшна поквара, деморализация и безпътица.Това е държава,която стои зад всички терористични и античовешки режими по света.Литвиненко (ако не се бъркам) беше казал , че е възможно само за един ден да изчезне и световната организирана престъпност и световния тероризъм,но само трябвало да се разпуснат службите за сигурност на Русия.Е,сега Русия е управлявана от службите си за сигурност.
  Тази криза трябва да е сигнал,знак, че ЕС,САЩ и изобщо целия цивилизован свят да изолират Русия и да изградят достатъчно силна система за самозащита във всяко едно отношение и на всички нива от суркия произвол диващина.

 29. активно мероприятие в световен мащаб. отклоняване на вниманието. руската фондова борса се срина като земна маса поради финансовата криза. рублата девалвира постоянно. free drift. в действителност, и Путин го знае това, русия няма икономика. тя има природни ресурси. в момента, в който намалее търсенето им поради криза в икономиките на страните, които имат икономика и произвеждат нещо, веднага увисват всички, които нямат такава – русия, опек – страни, които нямат културния и цивилизационен запас да новаторстват (ВПК не се брои, пушкин и лермонтов тук не помагат цивилизационно), които не осигуряват свобода на човешкия дух. затова именно, каквото и да прави путин, русия е обречена, наред с назадничавите страни, които разчитат само на природни ресурси да им пълнят гушите, а не зачитат най-голямото богатство – човешкия потенциал (и неговия възпламенител – свободата). западната цивилизация рано или късно ще бие дузпата на всички назадничави свои противници – така става с Турция, така става с мюсюлманската заплаха в средновековието, така тя надвива собствените си ракови клетки в лицето на нацизма, така тя надви и комунизма. по стечение на обстоятелствата природните ресурси на този свят са в ръцете на човеконенавистни режими, но няма страшно, ще мине време, ще дойдат технологии, те винаги идват при мислещите и свободните. а после путин и потомците им ще могат да си н… газа, където му е мястото.

 30. Здравейте,
  Моля, да извините моето нахалство.

  Вие правите същото като руснаците.
  Руснаците не са виновни.
  Вие г-н Инджев пазарувахте ли от Римската стена, когато беше добър пазар ?
  Сигурно.

  А защо руснаците да не пазаруват предатели и глупаци в България ?
  Има пазар, има стока, има купувач, няма санкции.
  Идеално по Кенсиански. Шегувам се.

  Не трябва да се сравняваме с другите народи.
  Ние сме в гражданска война вече 60 години.
  Не може да се справим ако не възприемем техните приоми.
  Да не им позволяваме да ни надвикват.
  Да не ни отнемат думата.
  Когато предстои да се срещна с мечтател се опитвам да се подготвя как да реагирам в различни ситуации.
  Като брокер имоти често работя за такива мили хора.
  Щом започнат да ме лъжат или затварям телефона, или си тръгвам.
  Работа има .
  Клиенти има.

  Какво направи о /// о /// позицията ?
  Здравейте циркаджии !
  Подават си ръка с нашия враг ?!?!?!?

  Трябваше да се ОБЪРНАТ и да си тръгнат !!!
  Пред медиите.
  Те са наши представители.
  Изложиха ни както не ни е излагал и Вожда.
  Вожда е враг.
  А те са наши представители на бойната линия.

  Не се бяха подготвили.
  Това е предаване на нашите интереси.

  За да мога да тегля една дълга или къса псувня на всеки мечтател работя за шефовете си денонощно.
  Готов съм за всяка изненеда от пазара.

  Нека и полотиците се готвят добре за всяка покана пред медия.
  Позорно е как ги тикат в ъгълчето.
  Затова печелят ония !
  Бъдете здрави !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.