(П)разни приказки пълнят управленската недостатъчност

Не искам да интригантствам ( защото обичам нашите управляващи), но те май не си говорят напоследък. Или са пуснати да си противоречат на воля само и само да пълнят медиите с приказки? Или може би разчитат на нашето евентуално малоумие ?

Обещанието на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, че кризата с руския газ ще приключи до седмица, току-що беше яхнало българските средства за информация, когато беше препънато. Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на външните работи, беше цитиран часове по-късно да възкликва пред радио „Дарик”, че краят на газовата криза е нещо, което НИКОЙ не може да предвиди.

Излиза, че Петър Димитров е никой.

Още по-интересно е да се види, как Калфин, бившият съветник на Първанов, бламира своя патрон по любимата му тема за ядрената енергетика. Смея да твърдя, че това се случва за пръв път , откакто близкият до президента Ивайло Калфин беше поставен на високия пост.

Ето какво казва Калфин в отговор на въпрос на радио „Дарик”:

„Ще поиска ли страната ни, министър Калфин, от Европейската комисия рестартиране на трети блок на АЕЦ “Козлодуй” като се позовем на прословутия член 36 от нашия договор за членство в евросъюза?

Това е една възможност, която би могла да се случи в бъдеще, но в момента няма условия да се поиска задействане на член 36, тъй като той предвижда ситуацията в условия на криза. Все пак кризата трябва да бъде в пазара на електроенергия, а не на газова енергия. Ние в момента нямаме, надявам се и да не стигнем, общо взето такива са уверенията и на Министерството на икономиката и енергетиката, до криза в електроснабдяването. Така че за момента няма основания ние да поискаме активирането на този член. Това присъства, пак казвам, при положение, че България влезе в тежка криза с електроснабдяването”.

Край на цитатите. И начало на какво? На паника сред управляващите?

Ще видим.

24 мнения за “(П)разни приказки пълнят управленската недостатъчност”

 1. Ами опитва се калфата да замазва гафовете на майстора. Какво да се прави, все някой трябва да замаже очевидните издънки от “Дондуков” 1. Наречете го, ако щете, лоялност към бившия работодател. Защото Гоце си играе на популизъм и това стана ясно вече и на последните идиоти.

  А иначе бай Гоце най-после се сети да заяви, че “случващото се е безпрецедентно нарушение на действащите договорености за доставки и на европейските директиви“. Изчака събиране на Консултативния съвет по национална сигурност (каквото впрочем доста време отлагаше преди!) и едва тогава се осмели да се поозъби с половин уста на Путин. Естествено, измивайки си ръцете, че “реакциите на българските институции бяха своевременни и адекватни”. Все едно неговата реакция като институция е била едното или другото…

 2. И това са само представители на БК(с)П в правителството и президенството. А какво ли ще стане когато и другите двама коалиционни партньори в българската с(по)бърканата управляваща коалиция.

 3. “се включат в дискусията” – това да се счита за продължение на по-горния ми коментар. Простете за пропуска ми.

 4. Къде са еколозите дето врякат и крякат по площади и по интернет, та сега когато трябва да се гори неекологично гориво мазут за отопление, когато такситата и градския транспорт трябва да карат на бензин и на дизел и да замърсяват градската среда?Нека да си кажат мнението, само че за това се иска кураж понякога да си признаеш собствените грешки.

 5. Поведението на Петър Димитров е като на извънземното АЛФ. Чудил съм, как такава голяма партия е “опряла” до него.
  “Егати държавата” на която този е министър на икономиката.

 6. Петър Димитров е никой! И Първанов е никой, и Калфин, и цялата “управленска” пасмина е …НИКОЙ!
  Но зад тях стои…някой! И управлява.
  Както рече един бивш шеф на ДС: “Управлявали сме ви, управляваме ви и ще ви управляваме”.
  И това е самата истина – ДС управлява България. Под мъдрото ръководство на КГБ.
  Спомнете си думите на сенатор Маккейн, който каза, че надникнал в очите на Путин и там видял три букви: КГБ!

 7. г-н Инджев, първо – за много години (на патерица).
  съжалявам, че ще се отклоня малко от статията ви, но ситуацията го изисква:
  Подкрепа и КНСБ днес ще протестират (забележете!) пред украинското посолство заради газовата криза.
  Не пред ведомството на Емел Етем! Не пред ведомството на смешника – шеф на икономиката и енергетиката! А пред посолството на Украйна – също пострадала от номерата на Газпром (сиреч – путинската Русия) страна.
  Надявам се никой здравомислещ човек да не отиде на този, меко казано странен, протест!

 8. За пореден път нашите управляващи са на друга планета и изобщо не са адекватни – ами така ще да е като все искаме и въла да е цял и агнето да е сито. Най-после е време за окончателен избор – с кого сме и за какво се борим!

 9. За пореден път нашите управляващи са на друга планета и изобщо не са адекватни – ами така ще да е като все искаме и вълка да е цял и агнето да е сито. Най-после е време за окончателен избор – с кого сме и за какво се борим!

 10. Ако на Калфин толкова му се ще пак атомна енергетика, нека закупи реактори Тошиба http://www.eia.doe.gov/cneaf/nuclear/page/analysis/nucenviss2.html
  или миниреакторите Хиперион
  http://www.hyperionpowergeneration.com/

  да, ама не, защото тогава всяка община ще може да си позволи подобна уредба и става ЕНЕРГИЙНО НЕЗАВИСИМА от държавни монополисти.

  Господа, не ТАЗИ държава трябва да се гътва, а ДЪРЖАВАТА ИЗОБЩО да се подложи на последователна редукция структурно и функционално според либералните, либертарианските, та чак до безвластническите (анархистки) модели.

  Поне на нас, българите, нама да ни е нещо ново и необичайно такава практика, защото кооперациите ПРЕДИ 1944, училищната система ПРЕДИ 1878, а даже и активността на форуми като “БГ-МАМА” ДНЕС по същество е безвластническа или поне либертарианска практика.

  Защо непрекъснато да ремонтираме бюрократичната машина “държава”, след като колкото и ремонти да й се правят, все ни е АКАНО накрая?!
  Трябва РАДИКАЛНА РЕКОНСТРУКЦИЯ на властта, децентрализиране и пряка демокрация (пряка изборност на министри, ратификация на закони на референдум и др.)!
  Дъэржавата по принцип НЕХАЕ за гражданите си, по-добре да вземем нещата в свои ръце.

 11. Горкият Гоце, май дотам е станал неадекватен, че вече даже и подчинените му като Калфин, макар и предпазливо, де факто твърдят, че патронът им блещи нелепици.

  Освен да гони козли из Узбекистан и бизони из Патагония Гоце вече за нищо друго не става. Дали не се е открило щатно място “завеждащ нужниците” към кметството в Сирищник, та да си го приберат най-после?!

 12. Според мен департамент “нужници” в кметството в Сирищник ще остане на второ място в надпреварата за привличане на този ценен кадър.

  Няма да се очудя ако след края на мандата го видим на някаква средномизерна позиция в “Газпром”, както се случи вече с някои други приятели на руските интереси заемащи политически постове в европейските държави. (Г. Шрьодер идва на ум)

 13. Антонов, прав си, споделям! А ето обаче нещо интересно, не знам дали си му обърнал подобаващо внимание, аз го намерих тук, в този блог, ама в коментари към по-предишни статии: Предупреждението на Васил Лъвский към такива като Гоце Козлович (Узбекско-Московийский)

 14. Когато съм нощна смяна обикновено пропускам по 1-2 статии и последвалите коментари,но пък по-лесно долавям, в процеса на наваксването, фебрилното развитие в състоянието на държавността,
  наизлечимо “заразена” от н а т р е с е н а т а ни десетилетия,вече утопия,в условия на Търновска и Републиканска конституция…
  Личности на елити и режими нямат значение,а много дългосрочна визия,управленския талант,но не оплодена от “поредната комунистическа изобретателност” за трети пореден “бай-пас”
  Тяхната,само ще ускори нова национална катастрофа,везависимо от добри или лоши съдебни дела и компенсации…
  Този път те просто трябва да си ходят….иначе -рано или късно-забрана!!!
  Долавям и активизиране на нови участници,които подсказват,че има поява на едни “дърти”-/не те лично?-разбира се!!!/животинки,които първи напускат плаващото средство…преди да потъне…

 15. Като изтъкнат лизач на кремълски нужници вчера Гоце го раздаде леко критичен към своя пряк началник и политически идол. За КГБстката гнида Путин е думата, разбира се. Сегашната ситуация обаче има и някои много добри страни- става абсолютно ясно, кой кой е. Става ясен “национализмът” на АТАКА, “синдикализмът” на ПОДКРЕПА, “европеизмът” на управляващите, които за лице пред Европа (убеден съм, съзнателно) назначиха една колхозно-ТКЗСарска мотика с английски на ниво “Yes, yes…”. Изброихме само част от шайката на кремълска копаня. Убеден съм, че и изрепчването на Гоце е режисирано. КГБ впрочем има добър опит в аранжирането на “русофобски” изцепки сред своята висша политическа агентура в чужди страни. Пример- които знаят историята и смисъла на термина “финландизация”, знаят и главната роля, която играе за сателизацията на Финландия СССРския агент и десетилетия финландски президент Урхо Кеконен (той, помним, се мляскаше и с Живков всяка година). КГБ разбира, че финландците все още помнят руския ботуш и все още са горди с Манерхайм, който с 5-6000 войници и горски бойци буквално РАЗМАЗА 400 000-на “непобедимая и легендарная советская армия” през 1940 г. КГБ констатира, че вече на финландците им писва от руската поцелуйковщина на Урхо, и на предстоящите избори в 1969 той ще загуби. Тогава му изпращат една русофобска реч, но русофобска по несъществени въпроси, написана в психо-манипулативния център на КГБ. Инструктират го дори за интонацията, с окято трябва да я произнесе- разбира се, не униформени гебисти, а други финландски агенти от собствения му екип и кабинет. Финландците си отдъхват, че дъртият Урхо няма да ги прави СССРска колония пак и пускат в урните манипулираните си гласове. Приликите с “референдума” в Бургас на АТАКА и с “репченето” на Гоце срещу Русия са, както се казва, “случайни”.
  Живи и здрави- и Иво, и всички съфорумци!

 16. Цитат:

  **За пореден път нашите управляващи са на друга планета и изобщо не са адекватни – ами така ще да е като все искаме и вълкът да е цял и агнето да е сито. Най-после е време за окончателен избор – с кого сме и за какво се борим!

  Коментар от: mp | януари 8, 2009, 11:02 **

  MР, Бих перефразирал: Най-после е време да започнем да избираме и да носим отговорност за избора си! Ние ИЗБРАХМЕ вече, следователно сега трябва действително да не се правим на АЛФ от Мелмак, а като член на НАТО и ЕС да кажем, че е време да се предприемат конкретни действия на ниво ЕС, така че тази енергийна хватка на Русия да се отслаби поне! Естествено ако бяхме направили това по време на ‘големия шлем’ (големия жмел, ако питате мене :-))), щеше да е по-полезно ама… Така или иначе правилото по-добре късно от колкото никога е валидното в живота… Е, ние все закъсняваме, но затова пък винаги има какво да настигаме и надскачаме…

 17. Тази държава трябва да се ЗАКРИЕ! Ама наистина, като един остарял комунистически комбинат, просто да се затвори, хората да се изгонят и да се преразпределят във нормално западни държави. Територията да се раздаде на държавите съседки и да се изтрие от картата и всичко да остане само един много лош спомен. След години мога да водя тук децата си и да им казвам “едно време тука имаше едно подобие на държава, страна на абсурдите, където всичко беше сиво, безмислено и тъжно.”

 18. Момчета,в тази държава добре работи само ДС-мафия.Днес Станишев ОПРОВЕРГАЛ министър Димитров че са били предупредени от руското посолство на 18.12.08!

 19. Също искам да репликирам нещо Николай(Шаркан): Би било чудесно твоята рецепта да е удачна. Но уви, ако можехме да считаме, че мнозинството българи бихме взели правилното решение в повече от 50% от случаите, нямаше сега да има нужда от твоята прокламация… Абсурдно тъжно, а?
  И все пак има изход, ние вървим към него… На 0.00005-та скорост…

 20. Етологията в пълната си сила!
  Управляват ни не най-умните, а най-наглите и примативните. И от тяхната камбанария сигурно им изглеждаме абсолютни/без евенттуално/ малоумници.
  Гади ми се непрекъснато!

 21. Антонов, аз пък бих се учудил. Все пак Гоце не е Шрьодер и България не е Германия. На слуга от “задния двор” на империята едва ли се полага такова внимание. По-скоро ще отиде да бие яребици край Сирищник и да пише спомени в отпуснатия му по закон офис.

 22. Приятелю Грънчаров. Разбирам, че си впечатлен от писмото на дякон Левски до Каравелов и си го постнал в твоят БЛОГ. Няма лошо, но представи си, че аз сам си го измислих това писмо? Ти не показваш от къде си го взел и се подлагаш на ударите на неверниците, че е измислено и не можеш да се защитиш! Радвам се, че ме копираш, но винаги се съмнявай, че може и да не истина?

 23. Чух вчера по една медия, че Гоце бил в бившите републики не на лов, ами за да търси алтернативни пътища за газ-та, т.е. колко далновидност проявил на време. Дори и да има зрънце истина в това малоумно и лизгарско твърдение, тези бивши републики са не по-малко от нас зависими от Русия. Напират куп въпроси към този т.нар. журналист, но има ли смисъл да говоря с букови глави! Първата крачка за излизане окончателно от червената мъгла е временно да се спрат всички електронни и печатни медии, бензина да стане 5лв за литър, а тока да скочи с 500%. Може би тогава заспалия вековен сън, наричащ себе си български народ, прогледне поне с едното око…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.