Управляващите заслужават да отидат на топло

Тези дни” антибългарската” пропаганда на Запад пак се активизира. Включвам световната емисия на телевизия Би Би Си и какво да видя: репортаж от заснежена България.

Ако питате управляващите, репортажът определено не е направен с любов към (тяхната си България ). В кадър попадат едни мръзнещи българи, вместо да покажат хората, които са на топло ( в резиденциите и кабинетите на властта, например, чиито обитатели определено заслужават да отидат на топло).

Репортерът подло е посетил училища и дори домове на българи, които студуват. Сред тях се оказва и колегата от „Дарик” Драгомир Симеонов, който разказва пред многомилионната аудитория на чуждата телевизия, че семейството му страда без отопление. Не стига, че колегата Симеонов е симпатичен, начетен и говори английски, ами отгоре на всичко не казва нито дума за благодарност към държавата, която го е направила такъв. Неблагодарник ( а сигурно е правен с любов)!

Много хитър ход от страна на българомразците на Запад: можеха да изберат някое от циганските гета, където мръзненето е задължение на обитателите по рождение, но нарочно са се спрели на много представителна ( като за пред света) българска физиономия, за да не може после никой да ги обвини, че демонстрират тенденциозно подбрани лица с цел да злепоставят нашата република.

Превключвам на Си Ен Ен. И там ни споменават като жертви на спрения руски газ. Вторачвам се в картата на газопроводите, която мимолетно се появява на екрана и веднага поглеждам нашето петънце. То е единственото, в което има само едно разклонение за доставка на ценната суровина. За сравнение, на румънска територия пипалата на газопроводите са две ( при положение, че Румъния е държавата в Европа, извън зоната на Северно море, която традиционно добива солидни количества течни горива). Подсигурили са се хората.

И „нашите хора” са се подсигурили да векуват с дружбата си. Какво означава тяхната сигурност за останалите граждани на България, явно не ги вълнува. Мълчат си по въпроса. И гледат да не споменат думата „Русия”, за да не обидят началството.

Добре че има международни, „злонамерени” медии, че да се почувстваме част от една общност, в която формално България членува. Защото да очакваме съчувствие от нашите другари, е като от „умрял писмо”-умрял от притеснение, че цялата философия на руската пета колона за това, колко важно ( за нашето оцеляване) е да се подпираме на патерицата на дружбата ни с богатата на ресурси Русия, беше зрелищно опровергана от сибирския циклон.

30 мнения за “Управляващите заслужават да отидат на топло”

 1. Публично признание: след последните събития възмущението ми премина в отвращение към негодяйте, които управляват, а ръцете ми на кротък човек биха чувствали, че вече вършат полезна работа ако напуснат клавиатурата на компютера и с една тънка върбова пръчка започнат да шибат главиците на президент, премиер, цар и турско-говорещ гангстер от Бояна.

 2. Както винаги точно,верно,лаконично, стегнато!Благодаря на г-н Инджев.Вече няма много и верни за четене неща!КАКВИ ВРЕМЕНА!(по Жоро Минчев)

 3. Dano Bylgarite si dadat ravnosmetka za sluchvashtoto se.
  Neznam zashto niakoi hora ot NDSV , kato Solomon PASi, koito smiatah za chast ot demokratichno misleshtite hora v Bulgaria vse oshte sa chast ot tova upravlenie. Neznam i zashto opoziciata e tolkova PASivna.

 4. Мдам… и в Германско пълно със “злонамерници” и те ни споменават, не през ден, ами всеки ден. И на всичкото отгоре, немА никой (не телевизия, не вестник), дето да не съжали бългаският народ. И все добре облечени, че и умни хора показваха. Има нещо нередно- хем ни споменават, хем с добро, което рядко се случва.
  Предполагам, това ще да е някакъв вид “конспирация”- подготвят ни пак нещо от “старата” Европа.

 5. То наистина било топло. Тази вечер даваха по телевизията репортажи от затворите и температурата беше 18 – 20 градуса. Погледнах термометъра в нашата стая, показваше 15 градуса. Изглежда по-добре.

 6. Ivo, izvinqvam se za latinicata, no vremenno sam bez kirilica.
  Ne e samo na zapad, i na iztok sa anti-bulgarski nastroeni. Toky shto i po AlJazeera davaha podoben reportag:)

 7. Тези дни стана дума за вината ни, че имаме такова управление, че го допускаме, че няма духовен елит, че няма поставена задача пред този елит, че народа продължава да е мърша / според Славейков /. Иво ми опонира със събитията, тогава на 10-ти януари.

  Аз лично не съм бил свидетел, чувал съм разкази от участници, познавам дори / непряко / 1-2, но повече съм чувал, че е станало само защото са искали така…

  http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=4008&Itemid=9

 8. И аз като вас гледах въпросният
  репортаж по Би Би Си , беше съвсем
  кратък , но трябва да кажа ,все
  пак че ,и по трите свободни тел. –
  CNN, BBC и Евро нюс , хората
  отразяват със загриженост
  ставащото тук в нашата страна!

  ..особено впечатление, както
  винаги : )) разбира се ми направи
  CNN ,гледах интерв.на нашият топъл
  премиер …говореше пълни глупости
  и журналистката накрая ядосано
  го попита със искрена загриженост
  и човешко съчуствие много открито,
  като го и прекъсна защото видя
  ,че той се опитва да я баламосва с
  общи приказки ..

  цитирам по памет “сър как хората
  които живеят във вашата страна,
  за която вие носите отговорност
  смятате, че ще преживеят зимата и
  задаващите се толкова ниски
  температури” ”защо вашата страна
  зависи изцяло от руск. енерг.
  доставки ”и прочие други съвсем
  логически въпроси , които би задал
  всеки можещ да мисли човек!

  ..за съжаление интерв. му го
  взимаха по телефон и на екрана
  беше само снимката на скъпият ни
  Prime minister Stanishev , и
  неуспях да видя изражението му ,но
  определено мога да кажа , че
  звученето на гласа му леко се
  промени , леко защото аз съм
  забелязал , че той винаги търси
  вината във всичко друго, но не и в
  себе си ..

  жалко наистина , много интересно е
  устроено човешкото съзнание ,или
  поне на някои хора само .. явно да
  си сляп и глупав е благословия и
  проклятие едновременно,благословия
  за него самият , а проклятие за
  хората които страдат от глупостта
  му !

  Защото едно управление се измерва
  само по живота на хората и по
  нищо друго!! ..а ,Един управник ,
  Държавник и.тн не само се
  ражда!!.. той се и създава !!! във
  случаят нашият Стопанин знае само
  да се оправдава и да ръси ,пред
  света, че имал пол.воля след като
  въобще незнае значението на тая
  дума !!

 9. Като наблюдавам реакциите на представители на българските политически институции на репортажи, критични, пряко или косвено към техните управленски действия, оставам с впечатлението, че тези наши хора нещо не могат да “загреят” (иронията е неумишлена).

  С логиката на брежневските и по-стари от тях, времена, те си мислят, че няма и не може да има връзка между това което правим “у нас си” и това, което правим навън. В умовете си те все още работят с представата за една удобна и дебела Желязна завеса, която не пропуска любопитни погледи навътре, но ни разрешава избирателно да излъчваме захаросана картина за себе си в посока навън.

  Не съм се захващал (не ми е това работата, все още) да направя анализ на един корпус от техни изказвания и реакции в случаите когато ситуацията в България е била отразявана не по техен вкус, от това което съм гледал, усещам у тях раздразнение, притеснение, изненада, неподготвеност.

  Крадем си ние от еврофондовете, наша си работа, какво са тръгнали да ни се бъркат тия, нямат ли си техни държави? Държим народа на студено с тъпоумно устроеното си газоснабдяване, тях пък какво ги бърка? Я да си гледат работата!

  Липсва им единствено идеологическото подковаване от съответни научни работници, които да им разработят теоретично въпроса, за да започнат и те да говорят, съвсем в стила на Путин: “Някои държави се опитват да казват на други как да живеят.” “Можем да говорим за съвременен неоколониализъм”, “Критикуват ни, защото живеем според собствените си цивилизационни ценности” и т.н.

  Почти забавно е да гледам как на моменти, Първанов примерно, но той далеч не е единствен, много иска да каже нещо “по-тъй!”, но просто не може да намери точните думички.

  Български министри, партийни лидери, май наистина не загряват, че вече няма “Вътрешно” и “Международно положение”, информацията тече свободно и когато се дъниш безпрецедентно във вътрешнополитически план, ефектите няма да се изчерпват с това да търгне някой виц за тебе. Технологиите вече позволяват на нашите издънки (в смисъл съществително — хората-издънки) да се присмива значително по-голяма аудитория.

  Уважаеми господа министри и г-н Гоце: излагайки се пред населението на управляваната от вас страна, се излагате и пред целия Европейски съюз. Това е мисъл, с която трябва да свикнете. Надявам се поне 4 години в опозиция да ви стигнат.

 10. Било е достатъчно само изпълнението на газовата директива на ЕС…
  За другото,добре,че оредяха държавните монополи,но да “източваш” в чумно време измъчена България със скалъпени” по комсомолски” излишъци
  и световна криза, е престъпление,за което и на 14, и скоро след това, ще се потърси сметка от некадърници…..

 11. Nikoy ne vijdam da e spomenal che Kostov e vinoven, neka pone po edin chovek go spomenava che toku vij sme go zbravili.

 12. Izvinenie za latinicata.

  Zashto takava zloba, g-n Indjev?
  A i komentarite sashto sa ne po-malko zlobni.

  Vie ste chovek nacheten, kajete ni kakvo napravi Ivan Kostov ili Simeon S. za da pochne stroitelstvo na alternativni traboprovodi? – Nishto. Koj kritikuvashe naj-mnogo pravitelstvoto za jelanieto da strojat Juzhen potok – Kostov i hora kato Vas.
  A ako bjahte vse oshte na rabota v bTV, shtjahte li da pishete tozi blog? I, v kraja na kraishtata, sled kato s Vashata lichna namesa Parvanov stana prezident, zashto pone ne si malchite…

  Da, javno njama kraj debeloochieto u nas.

 13. Г-н Инджев благодаря ви за уместните коментари! Бих искала да ви попитам подкрепяте ли протестите на 14.01.09 и бихте ли дошли и вие, смятате ли че има смисъл от протести и бихте призовали за такива?
  Благодаря!

 14. Тези дни ни дойде вече много това, което се случи. Мисля си дали има действителен начин да покажем на нашата държавна машина, че се отказваме от нея, т.е -не искаме да имаме държава в този й вид. Да се направи, каквото трябва така, че тук, тази територия да се управлява САМО от чужденци, може и на ротационен принцип. Или, гоце, маца, пирина и др.посерковци да бъдът заставени да напишат или да подпишат МОЛБА от името ни до Германия и ЕС, да предадат ключовете на германците и да си заминават в русия. Само така можем да им простим геноцида над младо и старо.

 15. Имам много сериозното подозрение, че Гоце и Станишев, съгласно традицията до 1989 г., отново имат руски съветници, които им предават посланията на Путин – дръжте се твърдо, неотстъпчиво, язвително и нагло,приобщавайте всички жадни за власт – леви или десни, маргинализирайте протестиращите сили, превърнете ги в мандарини, които си шепнат помежду си – и чрез избирателите-мужици ще имате властта винаги!
  Има си хас рецептата да е сполучлива?!

 16. Да, подкрепям ги. Присъствам и на други протести, колкото и да се рехави и редки. Но внимавам да не се натрапвам, да не изглежда , че се тикам на пока( на протеста срещу побоя на колегата Стефанов се оказах единствения с плакат и без да искал това станах център на внимание). Просто искам да съм още “една бройка”, да сме повече…

 17. Когато някой ме заклеймява ( лично) с вашия тон, лексика и патос, от които блика персонално насочена злоба, но в същото време ме обвинява в проява на…злоба, мога само да му препоръчам се прегледа при специалист( може би има такова заболяване-приписване на собствените болежки на някой мразен субект)…Но и без да съм такъв мога да ви излекувам мигновено: НЕ МЕ ЧЕТЕТЕ. Ще ви мине…

 18. Нека помолим :
  Ромите без средно образование ;
  Пенсионерите, над 65 – 70 години ;
  Безработните от години ;
  Децата под 16 години
  да не упражнят на идващите избори правото си на глас.
  Само веднъж !
  Само този път .
  Те ни дължат една услуга, един жест на добра воля !
  Ние отнесохме на гърба си промените.
  С отчисления от нашите пари се плаща :
  лечението, пенсиите, помощите, въглищата,
  детските надбавки, транспорта, телефоните, морето .
  Да, те са работили за пенсиите си, но тези пари изчезнаха.
  Някой им ги взе.
  Няма ги техните пари.
  Сега всичко се плаща от нашите .
  Ние не съжаляваме, че им помагаме.
  Тежи ни, че никой не се съобразява с нас.
  Разберете ни.
  Чувстваме се като клиенти, които плащат,
  но не получават нито стока, нито услуга, нито уважение ?!?

  Ние не гласувахме през повечето години и управляваха хората избрани от тях.
  Не ги агитирам .
  Аз ги МОЛЯ !
  Те ми дължат този път да не гласуват !

 19. Вероятно не е и много утешителна констатацията,че предстоящите събития пред Парламента,на 14 януари 2009 г.напомнят,едни други
  11 години след 1989 г.,т.е. известните през януари 1997 г….
  А общата равносметка от некадърност и наглост,каквито и да са съветнците или протестиращите мархинали,в последна сметка,ще доближат страната и оцелелите до отреденото й място сред цивилизованите народи….
  Понякога скоростта на сибитията и бедите е такава,че се губи перспективата в хаоса,но лка-полека и “млади” дипломации като американската усвоила уроците на Б.Франклин,посланик в Париж при Луй ХVІ,го дава по-предпазливо,но “step by step” главното….
  Разбира се не е леко,а много тъжно за отделния човек,но “каруцата е претоварена с по-малки и по-големи части от Империята,жадни за свобода и Власт на Ума,че застрашително “скърца” на завойте,но върви…
  От днес САЩ има вече всеобхватно стратегическо споразумение с Грузия,а и сигналите на Юшченко са по-ясни!!!
  Следете-с приливи и отливи- Чехия,Ирландия,Исландия,Финландия,
  Полша и т.н.
  Колкото и невероятно да е-независимо разбират или не – и Първанов и Станишев,ще се върнат в коловоза,ако е писано да остане време….

 20. Драги г-н Инджев,като слушам и жалки и подлички лайномети”,
  когато ни делят броени дни от клетвата на Барак Обама,биха искал и Катя и другите,да знаят,че в до болка обсъжданите поцеси,не са забравени Царя,Иван Костов,П.Стоянов,
  Ф.Димитров…и т.н.
  В личен план,по едната (от “висящите” между нас две теми)-знаете-Историята даде знак,няма да закъснее и п о д р у г а т а!
  Но ако нещо може да бъде ОТ ПОЛЗА,то е толерантността и взаимната търпимост,по въпроси,които са на “почтена взраст” и лично изстрадани!
  Съдбата не забравя,а е ако е писано,ще им се чуе и гласът!!!
  Аз също имам въпроси относно “зелена улица за предаване на журнилиста Иво Инджев…
  От много години чакам да ме приеме г-н президента и тъй като е и четящ и ученолюбив,да знае,че това ще е един от въпросите….
  Останалите са свързани с конституционните му права и тяхното упражняване по конкретен повод и конкретна покана…
  А искането и за журналиста и за мен лично е принципно и от полза за България!!!
  Нека ме опровергае!

 21. “Izvinenie za latinicata.

  Zashto takava zloba, g-n Indjev?
  A i komentarite sashto sa ne po-malko zlobni.

  Vie ste chovek nacheten, kajete ni kakvo napravi Ivan Kostov ili Simeon S. za da pochne stroitelstvo na alternativni traboprovodi? – Nishto. Koj kritikuvashe naj-mnogo pravitelstvoto za jelanieto da strojat Juzhen potok – Kostov i hora kato Vas.”

  Горното трябва до го е написал Румен Овчаров от странство. Щом Иван Костов не го е направил – той е невинен.

  На което отговарям с един цитат от друга статия.

  “Например, противно на критиките, че сегашното правителство бездейства, когато съюзът дискутира въпросите на енергетиката всъщност, то е сред най-активните. Единственият проблем е, че неговата активност е в

  посока, точно обратната на тази, която подсказва здравият разум

  и кризисните сценарии, станали реалност в момента. България застана срещу продължаващата либерализация на енергийния сектор, а предишния министър на енергетиката открито се присмиваше на енергийните планове на ЕС за диверсификация и обясняваше, че страната не се интересува особено от тях.

  Начинът на подписване на енергийния “голям шлем” пък чудесно обобщи цялостното отношение на правителството към тази европейска политика.”

  http://www.kafene.info/analysis/6256-2009-01-10-12-00-04

  Наистина спомням си самоувереността на Румен Овчаров при промяната на стария и сключването на новия договор….Човек се пита на коя държава служи и софийските избиратели на БСП и чии служители на чии държави най-много харесват.

 22. Az kato grajdanin na stranata Balgaria ne spodeliam evro-atlanti- cheskite cennosti kato vas i az lichno ne chlenuvam nito v NATO,nito v ES. Prosto ne obicham niakoy da mi kazva v koy krachol da si go darja.Koyto iska da celuva chujdi zadnici da hodi tam. Az ne im sta ni meda,ni jiloto. I nay-vajnoto e che tova pri men ne podleji na obsajdane.

 23. Г-н Илиев, аз съм горд, че членувам в ЕС и НАТО, съюзите на развитата част от човечеството и нямам усещане, че “целувам” нечии задник, особено като пътувам и минавам през коридора за европейски граждани.
  Щом се чувствате по описания от Вас начин, то или не ходете в Европа, или ако пък Ви се наложи идете в съответното посолство за виза и може би ще си спомните миналото и времето на целувките на Вашето мислене.

 24. Г-н Инджев, поздравления за отличните материали!
  Моля Ви, помогнете да преодолея отчаянието, което ме обзема (не само мен)напоследък! Кажете, Вие виждате ли нещо позитивно, нещо различно от идиотизъм (сякаш това е някаква нова, модерна дисциплина в коята всички политици искат да грабнат първото място) в нашата политическа, икономическа, газова и не знам още каква действителност? Явно на никой вече не му пука какво и пред кого говори, колко и пред кого ще се изложи и защо всички си мислят че хората (т.е. гласоподавателите) са ненормални идиоти, които могат да залъгват със заучени фрази и бръщолевения естествено никога по “горещата” тема? Това е обидно и възмутително!
  Бедничкия министър Димитров! Трудно човек може да си представи по-голямо недоразумение. Аз вече повече го съжалявам, отколкото презирам. Дори, колкото и тъпо да звучи предпочитам Р.Овч. – той поне знае значението на повечето думи и изрази които употребява. Кажете, посочете някой който става. Приемам това, че всички крадат и се облагодетелстват на високи постове, дори го смятам за нормално. Но все пак, нека го правят ЕЛЕГАНТНО а не брутално, нека бъдат умни, ерудирани, с чувство за хумор, с приятна визия – ще боли по-малко, нали!

 25. Г-н Илиев, никой не се допитва единствено лично до Вас. Допитването е до всички, и се прави на едни неща, дето се наричат избори.

  Вие не сте гласували тогава, така че колкото на Вас ви пука за ЕС и НАТО, толкова и на тях за Вас.

  След като мнозинството българи са излъчили представители, които на свой ред са приели поканите за членство в двете организации, пред хора като вас остават два варианта: 1) да се гордеят като граждани на държави-членки на тези организации и да работят за по-пълноценното ни членство в тях; 2) да се изолират от обществото и да отидат да живеят в Балкана където да се изхранват от собствено производство и да живеят без ток (защото той се доставя от дружества от други държави-членки и на двете организации).

  Докато не си смените гражданството и плащате данъци на България Вие сте част от НАТО и ЕС. Вие ги финансирате. Друг въпрос дали ще гледате на това като на целуване на задници.

  Повтарям всички тези неща, защото знам, че на хора като Вас ви е неприятно да ги четат. Но знаете ли кое е най-хубавото?

  Че това при никого не подлежи на обсъждане. Ха-ха!

 26. Четете коментарите по темите в предложения сайт, г-н Илиев. Мен ме побиват тръпки като ги чета. Ако на Вас ви харесат, можете да си стоите там. Те там много ще ви уважават. http://oper.ru/

 27. Допълнение: или ще ви уважат най-малкото по един път.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.