Природен гад

Бях си намислил да издържа една седмица да не споменавам министъра на енергетиката и икономиката Петър Димитров и да почакам кротко да се сбъдне неговата прогноза, че кризата със спрения руски газ ще бъде решена до 7 дни. Но той ме изпревари-самоопроверга се още на четвъртия ден. Ето защо, с риск да активирам присмехулниците заради сравнението с Толстой ( и неговата известна статия срещу терора на Столипин , озаглавена „Не мога да мълча”), ще кажа също: не мога да мълча.

На пореден публичен форум този регулировчик на икономиката, запънал се на кръстовището на „енергийния център” на Балканите, се отметна от думите си. Кризата, възникнала със спирането на газа, няма да се реши скоро, възкликна той. А оставаха само 3 дни до изтичане на срока, който беше дал на проклетата криза да си ходи…

Че властите у нас не си мерят приказките, това е ясно. Но този път П. Димитров счупи всичките си рекорди в това отношение. Ясно е, че от него нищо не зависи. В този смисъл той е невинен като един безпомощен младенец. Но кой го дърпаше за езика да се перчи с прогноза, чието сбъдване не му е подвластно?

Дълбокомисленото откритие на министъра беше аргументирано с констатацията, че Русия и Украйна имали много дълбоки противоречия. Това го знае всяко хлапе! Само че министърът едва сега прозря, защото беше прекалено зает да ни заблуждава, че сме били все пак предупредени от Русия ( бранейки престижа на Кремъл), макар и в същото време да си призна, че в крайна сметка бил изненадан от врътването на кранчето.

В интервю за „Дарик” радио руският посланик Исаков днес потвърди, че България не е била специално предупреждавана, а е получила в този дух писмо на 19 декември, както всички останали застрашени от караницата с Украйна купувачи на руски газ. Тази „подробност” беше спестена от П.Димитров, който се опита да създаде впечатление, че едва ли не към България е имало някакво щадящо дружбата отношение.

Впрочем, имам по този повод един много неприличен като за нашата гостоприемна Родина въпрос: дали съответните български служби, които можеха отдавна да научат от вестниците за изтичането на договора между Русия и Украйна и надигащата се във връзка с това криза, са били задействани да потърсят, да намерят и предоставят на държавното ни ръководство данни за надвисналата опасност?

Питам и както се казва-отговор не чакам. При толкова непредсказуемо ръководство на страната, което бламира себе си на всяка крачка, не можем да очакваме от някакви си тайни служби да прогнозират ( дори и очакваното). Какво да направят-да внедрят шпионин, който да подслушва шушукането между Първанов и Путин ли?

Интересно е и друго. Министърът даде воля на внезапно връхлетелия го песимизъм именно в момента, когато Украйна предприе обезоръжаващ ( руската пропаганда) ход и предложи да помогне на България с газ от собствените си запаси. Не трябваше ли П.Димитров да триумфира? Очевидно, не. Защото този жест оставя пред студените радиатори българите насаме с един виновник за тяхното страдание, когото нашите управляващи никак не искат признаят за такъв.

Вие за кого си помислихте? Аз не знам. Вече се обърках. Особено след като в един информационен сайт днес срещнах две грешки, които по твърде натрапчиво еднакъв начин преиначават смисъла на написаното: в рамките на няколко изречения беше изковано съчетанието „природен гад” и малко след това-„резидент на Газпром”. Сайтът беше украсен с изкривената от ярост физиономия на Путин.

То бива фройдизъм, ама чак толкова пък ми идва в повечко. Явно побърквацията покрай газовия терор посред рекордно лютата зима ( и насред глобалното затопляне) охлажда вече и подсъзнанието на мнозина.

Какъв контраст само с януарската гореща превъзбуда на президента ни Първанов, когато тържествуваше преди година за постигнатия „голям шлем” в договарянето с Кремъл!

31 мнения за “Природен гад”

 1. За мен всеки ден е вече първи април…и от това ми става по-топло, дори и на душата.Едни ме лъжат съвсем откровено, а други целенасочено. Трети лъжат така, че дори и те не си вярват – но нали е първи април. Вероятно може да се говори за нов априлски повей и нова априлска линия на партията-не знам, ще видим.
  Между другото днес си взех още три радиатора и се настроих на априлска вълна.
  А знаете ли кой е на-големият смешник в тази история?/това е риторичен въпрос/

 2. Телескопи,политически “галактики” и умения по въпроса за анализ,прогнози и бързо реагиране – това са все въпросите на Светая Светих,ако иде реч за надвиснала опасност….и газова война…
  А какво би било,при природно бедствие или война?
  Как с по-малко население ще поддържаме почти милионна армия и ще побеждаваме?
  Ако ние – вече като попарени – сме и свободни, в партийното строителство нетака:завист и интрига и все са за “подложен крак” на другарчето!”…
  Тя си се шири и задушава природната селекция на родените и надарени таланти….
  И чака грижата на държавния глава!
  Държавността не е въпрос на превъзбуа,а вторият шанс се дава,за укотяване на страстите,
  суетата и греховните помисли…
  Вие сте казал всичко,и ясно,а то се подразбира и от недоизказаното…
  Вярно,сочите,макар и основателно,второстепенни лица,когато още не сме разгледали “греховете” на Великолепната седморка,от по-познати исторически “гадове” на прехода,за която стана дума одеве…но то не отменя сърцевината на проблема!
  А и не всички са били гадове…
  Но “студените радиатори” няма как да бъдато забравени и отминавани повече с мълчание….

 3. Съгласен съм, че предложението на Юшченко прави безсмислени всякакви приказки от руска страна, за това че Украйна краде и отклонява европейска газ.

  В крайна сметка, голям идиот трябва да е човек, за да повярва, че украинците първо крадат, после снабдяват от собствените си резерви хората, от които крадат.

  С всяко следващо нещо което казват публично Станишев и министрите му затъват все повече и става ясно, че каквото знаем ние от интернет, това знаят и те, и то в най-добрия случай.

  Начинът по който Станишев се опитваше да мине пред водещата от CNN с обичайния си номер пред българските медии — да върти като развалена плоча едни и същи думички, беше най-жалката му проява на която съм бил свидетел. А при Станишев, това означава жестока конкуренция.

 4. Много интересни са двете фирми-доставчици на газа, регистрирани в даже не в България и Русия, а в Лихтенщайн и Швейцария… Май трябва да се видят тези сметки, да се проверят и защо ли още не сме чули президента да се разпореди за тази проверка. Овчарчето, топлото и някои други, все от тази кохорта ще има какво да споделят, със сигурност.

 5. Е няма с такива приказки да станем ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР НА БАЛКАНИТЕ.
  Юшченко може и газ и въглища да дсаде, ама у нас хората знаят че той ги е крал и си обичат братския СССР. Защото не е важно кой какво взема на верующия. Важно е да се осигури на верующия вяра в доброто и грешник за вината. Амин!

 6. http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=149&WorkID=3866&Level=3

  Днес не е епоха за патриотизъм, а за гечинмек. Както в турско време, така и сега аз не можа наброи до пет души хора от горня рька, учени и богати, които да са издигнали гласа нависоко, да са повели простите смъртни и да са казали: “Аз съм такъв й онакъв, аз мисля така”… Зная нещо по-лошаво за тоя род високи и учени хора, помня стотина фактове за техните дела и поведение, било при турците или сега, но ако задълбочина, ако туря тия фактове на върволица, ще да накарам мнозина с милозливи и благородни сърца да си прехапят язика…….Признавам, че до много събития се коснах твърде повърхностно, множество факти останаха непояснени и неизследванн, но всичките тия погрешки аз можах да залича само тогава, ако лично отидех на мястото да ги изпитам и проверя. За тая цел не жалих ни труд, ни неудобство; но едно само важно обстоятелство, което не зависеше от мене, ме побърка. Тук аз говоря за материалните средства, без които е невъзможно. Отнесох се няколко пъти до българското княжеско правителство, което ми отказа категорически без мотиви и обяснения. В същото това време, когато на моето прошение се пишеше в Министерския съвет отрицателна резолюция, господа министрите решаваха с гордост на лицето да се отпуснат от народното съкровище следующите суми; на хаджи Мехмедали 3000 лева на годината пенсия; на един немски келнер, да си направи кьща – 17000 лева (наши пари 85000 гроша); на руските офицери Лесовой, Логвенов, Ползиков и Молсолов – 42 000 лева (наши пари 210000 гроша). На хаджи Мехмедали се отпуснаха пари, че във време на башибозлука стоял мирен, т.е. не клал и не бесил, а само подклаждал огъня отстрана; а на руските молодци за тая им заслуга, че във време на преврата, когато на сеизинът Срирота би позавидели и еничер-агалар, тяхна милост с камчиците в ръка, показаха гореща вярност в изравянието на гроба, в който се погреби България за няколко години… Както виждате, читателю, патриотизмът е бошлаф; той е съществувал само при турското владичество, а днес е невъзможно да се направи разлика между родолюбеца и шпионина; палмата на първенстврто се подава на тоя последния… Луди глави са били ония, коити са спущали куршумът в мозъка сн за щастието на другите. Какво заблуждение. Нека ги подритват днес по улиците, за да им доде умът в главата…!!!!!!!!!!!!
  …….Влезте, чнтателю, в положолието на човек, който е имал съприкосновение с борците за българската свобода, който е бил свидетел иа техните мъченически страдания, и вие ще да разберете, че днес е невъзможно да се заговори с благороден език, да остане човек на своята височина. Може ли съвременникът, бил той който и да е, да се не увлича и вълнува, когато единствената сестра на Ст. Караджата подава ръка за позорна проситба? Има ли милост за всеки чувствителен човек, когато старият баща на А. Кънчев умря на пътя, който се погреба без свещеник? Когато двете му сестри киснат във вертепа на калното блато, скитат се гладни и боси? Да кажа ли нещо по-чувствително? Вярвам, че ще да се наскърбите за минута поне, но не се стряскайте. По-малката сестра на А. Кънчева, момиче на 15-17 години, се намираше през 1880 година под стрехата на една циганка, съдържателка на публично заведение; а по-голямата й сестра си оплаква дните из Влашко… Кажете ми, може ли човек да не кълне, когато над гробовете на Левски, на Бенковскн, на Волова, на Икономова, на Коча и пр. е пораснало див бурен (на последния лозе), като че народът, за който са се жертвували, се е потурчил? !!!!!!!!!

 7. Ако погледнете физиономиите на повечето от министрите ще си отговорите на всички въпроси.
  ….
  …..
  …….
  Тук имаше коментар за някои от министрите , но се уплаших и го изтрих.

  Ау, започвам да се плаша.
  Гледам им снимките.

  Какво коментирате ?
  Вижте ги в bg.wikipedia.org.

  Знаят какво представляват .
  Някои не си слагат снимките за да не плашат децата.

  Аз вярвам, че те съзнават какви нищожества са .
  И затова не им пука да се държат грозно.

  Тези хора няма как да бъдат осъдени.
  Това са утопични мисли.
  Много опасни, защото ни залъгват и освобождават напрежение.
  Не е важно да ги осъдим.
  А да не им даваме възможност да ни плашат от снимки и екрани.
  Да си стоят на село.
  Да си работят с тракттора, калкулатора, козички и мандри, театър Ален мак, здравната служба. . . .
  Дами и господа,
  Майка ми беше инвалид 18 години.
  От 1964 до 1983.
  През тези години я лекуваха доктори от : Германия, Франция, Великобритания, САЩ, Италия и…
  Никой от тях не я е виждал на живо.
  Само със снимки и писма.
  Чичото на Александър Божков се научи да ползва специални инструменти и лекарства.
  Грижеше се тайно за нея.
  Не се показваха в нито една болница за да не й забранят да ги ползва.
  Крадяха ни .
  Налагаше се да идват хора от фирмите спонсори за да ги носят лично.
  Митничарите ги прибираха защото не знаят какви са, но са в красиви опаковки.

  Здравна система ли,
  Пенсионна система ли,
  МВР ли,
  Когато с няколко човека създадоха Съюз на инвалидите в България БКП изпрати гадове, които да ги управляват.
  Да не им разрешават да се организират.
  Докато мечтатели и отрочетата им имат връзка с нашия живот ще е студено.
  Честита годишнина и Господ да Ви пази !

 8. цитат: “Правителството е било предупредено още на 18 декември, че може да възникне проблем с транзита на руски газ през Украйна”
  източник: http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=1264174
  За какво правителство говорим, това са марионетки.

 9. Всеки който малко или много се е занимавал с търговия знае, че стремежа на разумния търговец е да пласира стоката си, а не демонстративно да я крие от пазара. В тази връзка поведението на Газпром е много странно. Колкото и да е обвързан Газпром с имперската политика на Кремъл няма разумно обяснение за действията на газовия доставчик през последните дни. Газа е стока, която веднъж излезнала от земята трябва или да се консумира или да се складира в газохранилища, само че по това време на годината хранилищата би трябвало да са пълни т.е. няма много големи резерви за съхранение на газ. Ако съм прав тогава би трябвало Русия да няма къде да дене произведената газ, т.е. тя трябва да търси начин да продаде тази газ, вместо това виждаме точно обратното, Русия протака пускането на газа чрез безпочвени обвинения за кражби или чрез вкарване на наблюдатели по възможност всички да са обвързани по някакъв начин с Газпром. Дори и хора потомствени русофили като Петър Димитров разбраха, че скоро руска газ няма да потече към България. Все пак всички събития около газовата криза могат да бъдат обяснени много просто. Русия няма достатъчен ресурс да изпълнява поетите задължения за доставки към Европа в условията на по сурова зима. Ако някой има по логично обяснение нека го изложи.

 10. Не само на 31.12.2008,но още в началото на кампанията за американски президент,провлякох вманието на нашита “Звезди” на Додуков,(с която сме надарени от Господа!!),че настрана от изкушаващите в географско отношение,има и други въпроси,по които е привлечено вниманието на Барак Обама оyе през април м.г.
  Ставам тази сутрин чета,че германският външен министър Валтер Щайнмайер,бил протегнал ръка и предложил сътрудничество на цветнокожия президент на САЩ за конкретни мерки по реформи на НАТО и възстановяването на Ирак!!!
  – в т.ч. и праеразглеждането на отношението към Русия….
  Гледам и не вярвам на очите си…
  Моят съотечественик Иво Инждев,”по-всяка” вероятност е човек боравещ с по-определни факти от моите твърдения,но до “предложението на Д.Медведев за обновена структура на сигурността в Европа”/Вж. Шийгел”/-стар номер на съветската дипломация-и истинската готовност на Русия за подаване на ръка през 21 в. и до 2053 г.,трябва,да се извърви път,осеян с истински докаазтелства,сред които “бестят” та се не траят” последните ми внушения до екипи и президенти,в -т.ч. и нашия за законна, достойна и работеща,
  инициативност!!!!
  Не са нужни клюкарски описания и доказателства…Д У М А Т А на Вашия водещ е достатъчна,а ако трябва ще го замоля и аз за трибуна чрез часовите вестници на “приятеля му” Т.Тошев….
  За него и право куме та в очи!

 11. Otstraniavaneto na segashnite upravliavashti ne e dostatychno, a triabva da se podvedat pod sydebna otgovornost za svoiata upravlenska bezotgovornost.

  Da zapochnem godinata na chisto 14.01.09 !!!

 12. За разлика от Буш,,който започна на вемето с Мексико,Обама тръгва традиционно от Канада,което вече е повод за по-тропически размисли,
  въпреки студа,тъй като там п р и е м с т в е н н о с т т а не е била “пре…….ана” от духовно и икономическа управленска сиромашия…
  Спомнете си за Трюдо и Картър!!!!ри липсващия н Тройката!!!!ЗАСЕГА

 13. Допълвам,преди да тръгна на работа,че Словакия се пуска реактора,а ние нямаме “кохонес”,дори за едно “многозначително отлагане на шумно рекамирани посещения….Чети Славейков и мисли!

 14. На 14.01 царчето, турчето и (стани)шефчето ТРЯБВА да отговарят солидарно: защо НИ докараха дотук!
  – Царят да се готви за отговори от 2001-ва насам, дори още по-отрано – от интервюто си с „Димитър“ Кеворкян и липсата му на претенции към „неговата“ родина!
  – Турчинът „Сава“ да отговаря за всичките си злодеяния срещу България – още от времето на атентатите през 80-те и сетне като ръководител(балансьор-въжеиграч) на противоконституционна партия от 1990-та до днес.
  – (стани)Шефчето да си каже кой от ДС му нашепва „съветите“ на КГБ-шефа – раз-Путин, два-Путин, левий, левий…
  – И ловец съм, и рибар съм, и на Путин съм ДРУГАР – Гоце от Пернишко, да отговаря за далаверите със Саддам, за далверите със(и чрез) съветниците (вкл. синчето на царя) и спонсорите си мафиоти(някои вече изпозастреляни), за далаверите с „патрона“ си Путин и за големите им „шлемове“, за упоритото излагане и срамене на България пред Европа и пред света – от Патагония до Дальнь1й Восток!
  А всички ние, на 14.01 – там на площада, да се запитаме още веднъж и поне веднъж да си отговорим – защо ги избираме всичките тия природни ГАДОВЕ!! И като как, аджеба, да се оттървем веднъж завинаги от тях??!!
  Не е ли настанало време „гадината“ на България да си се измете в Русия!
  Време е вече да изхвърлим боклука…!
  На юруш!

 15. Здравейте г-н Инджев,
  Имам един въпрос – прегледах доста от нещата, които сте писал. Защо винаги сте срещу Русия ? И винаги ръкопляскате на Америка ? Та дори на едно място видях писмото на американската посланичка – тя нали не е губернатор на България ?! Откровено казано няколко американски посланици са държат доста свойски в България като си позволяват да дават оценки и съвети, а Вие сте във възторг от всичко това.
  Неприятно впечатление прави антируската Ви реторика съчетана с проамериканското Ви говорене.
  Поздрави !

 16. Здравейте! Някой би ли обяснил каква е разликата между тук имащия се вероятно предвид “природен гад” и сипещия вече 8 години “бушизми”. Разлика според мен няма – единият манипулира най-вече с търсени природни ресурси, а другият – с вече все по-малко търсени “бестселъри” на един частен полиграфически комбинат (Федерален резерв). Потърпевши не сме само ние българските граждани (с някои наши “колоритни”, неоправдано все още, ръководители), за съжаление.

 17. За мен въпросът е каква ни е енергетиката като цяло? Така сме се развили, че 90% зависим от чужди ресурси. Сега спира газа ( в това няма нищо изненадващо )утре може да спре тока, защото доставките на ядрено гориво за АЕЦ-а е от Русия. В създалата се ситуация на министъра на икономиката освен да кърши ръце и гледа в тръбата с газа нищо друго не му остава, а неговите авери от Джам-шише ще чакат докато се напълни.

 18. Здравейте г-н Иванов, никъде не съм ръкопляскал на Америка и ужасно мразя да ми се вменяват действия или думи…
  Има обаче един “дребен” нюанс: Америка, както се изразявате, все пак е наш официален съюзник. Този факт с гордост напомнят червените другари на върха на властта ( само когато им изнася да се подмажат да Запада), които дори си приписват заслугата за това, защото присъединяването ни към НАТО при тяхното управление.
  Намирам за нормално една държава да има по-близки отношения със своите съюзници, а не с онези, които насред зима с лекота ги обричат да мръзнат ( и да мрат, ако им гръмнат заводите). Ако и сега не разбиате за какво става дума, явно сте от онези хора, за които любовта към Русия е религия: вярват и обичат, без да мислят. А с религиозни хора не споря-те си имат канони и нямам аргументи срещу тях.
  Колкото до официалното изявление на САЩ ( направено от посланик Макълдауни) в подкрепа на България в този труден момент, то си заслужава да се прочете, макар и в един блог, просто защото другаде не се появи( беше сбутно с едно изречение накрая на дописка на “Труд”). Дори само този факт е достатъчна причина да го цитирам, защото тук пиша за нещата, които “храбрите” български медии се правят , че не виждат ( за да продължават да манипулират в полза на руската пета колона и да се харесват на такива, като Вас). Точно по тази причина имам хиляди посетители и читатели в блога-хората търсят алтернатива на “обичайното”, на медийните манипулации. Вие си ги искате-ами няма нищо по-лесно, четете си официозите, не се измъчвайте с непонятни за вас неща.
  Манипулирането е възможно само там, където става дума медия ( и само по отношение на хора, който нямат собствено мнение). Аз съм просто един автор в личното си пространство-Вие е ме четете, не ви карам насила. Това е моята лична гледна точка и по принцип не съм длъжен да ви давам отчет. Но понеже сте много, давам си труд да повторя всичко това отново ( писал съм го много пъти, но макар да твърдите, че сте “прегледали” доста неща от мен, явно не сте схванали).
  Или си мислите, че трябва да съм ви благодарен, че сте ми прочели статията ( и че ме ругаете) и ви дължа поклон?

 19. Г-н Инджев, моля да поздравя г-н Иванов с Лили Марлен .
  Защото не помня вече текста на Изправи се гора от стомана.

  Благодаря Ви предварително
  ———————————–

  Ако не умра от страх в окопа,
  Ако снайпер не ме надупчи
  Или пък ако сам не се предам в плен
  Ще бъдем заедно, знам
  Изпълнени с любов тук…
  С теб, Лили Марлен
  С теб, Лили Марлен

  Posted by ExtremeCentrePoint

  Здравейте г-н Иванов,
  Бихте ли могли да поздравявате всеки ден Варшава с Лили Марлен ?
  Дали ще рекламирате стоката си в Тел Авив, чрез радиостанция пускаща немските маршове от 40 те години ?!?
  Може би ще можете да пускате всеки ден немски маршове по радиостанции в Петербург , Москва, Сталинград, Белград ?
  Хайде де, а защо в Палестина да не пускате еврейска музика ?

  В Афганистан ще може ли да пускате Химн на САЩ през час – два ?
  Аха, защо ли оставих за най-накрая –
  Може ли да пускате „Велик е нашия войник” и „На нож, Ура” всеки ден по сръбски радиостанции ?
  Позорът си го помнят още сърбите – предатели.
  Ха, Ха, Ха,
  НЕ, НЕ може !

  Местните народи приемат тази музика за знакова.
  Знак за ужасите, коита са преживели.
  Знак за ужасите, които преживяват.
  НЕ искат да слушат музиката на враговете, на окупаторите !
  Не им танцуват танците !

  Да. Сещате се вече !
  Гадно постъпих, нали ?
  Подло .
  Ако наистина сме били под робство ?
  Ако е било тежко , страшно, гадно, жестоко са ни тормозели, крали, били, изнасилвали, горили, гонили, убивали . . .
  ЗАЩО турската, циганската и сръбска музика и танци
  са любими на българите ?
  Защо „Велик е нашият Войник” беше забранена в Родината.

  Само когато бях много напред с плана си позволявах да се гавря с ония и да давам тон за песен с „Велик е нашият Войник” . Бях войник – враг, в наказателни войски, все пак.
  Веднага ме спираха и някой циганин запяваше „Изправи се гора от стомана” !

  Защо българите слушат турска, сръбска и циганска музика ?

  1. Турска, защото са си живяли сравнително добре.

  Прочетете „ Чичо Томовата колиба” , „ Клетниците” , а може и Шолохов, значи.
  И когато излъгват българите да отворят вратите на дворовете си за русите братя това което остава като ПРОТЕСТ е да слушат зурли и тъпъни.

  Слушайки турска музика и танцувайки „османлийски” танци показват,
  че не са доволни !
  Не казват на младите истината.
  Ще се изложат.
  Ще ги осъдят.
  Ще се опозорят.
  Помнят българите, че еничарите често управляват империята .
  И не позволяват да има извращения в земите на братята и сестрите им.

  Страх ги от Войводите, Треперят пред
  СИВ, КИС, Записките, БРЛС комитет, интер комитет, , ,
  И поколенията чуват лъжите на дядо Захари Стоянов и Дядо Вазов : колко страшно е било.
  Пренаписва се историята.
  Случайно ли имаме дядо Иван, дядо Благоев, Дядо Вазов, дядо Захари Стоянов, дядо Димитров, дядо Червенков, дядо Лилов ?
  Мълчи, или ще те пратя при дядо ?
  Случайно ли имаме БАБИН ден ?
  Но дядо е омразна дума ! Няма празник ! Проклети да са дядовците !

  Братята и техните слуги ни освобождават от рязаните поробители.
  Но, ние ще слушаме турска музика.
  Дъщерите и жените ни ще танцуват гюбеци и кючеци, защото си знаем как са танцували заедно на мегдана и българи, и турци, и арменци, и евреи, и гърци.
  В мир.
  Радвали са се на живота.

  2. Циганска, защото е трябвало да спрат Протестите.

  Враговете на народа, разбирайки какво става пускат напред циганска музика и танци.
  Така се размива турската чалга в циганска и българска.
  За да смачкат достойнството на българинте е разрешено на циганите да се гаврят с народа, който ги храни.
  Самите цигани не знаят какво правят. Те са кукли на конци .
  Край.
  Никай вече не помни истината .

  В БАН се работи или се е работило по темата.
  Има и проекти от чужбина.
  Знам, чел съм, за проект на Австрия.
  Търсят хората как е изградена лъжата.
  За да обучават най-добрите си кадри как се води Голямата игра.

  3. Сръбска .
  Чрез активни мероприятия сръбската музика става любима на българите.
  Целта е да се забрави, че при Люлебургас българите напускат бойното поле бързайки на западния фронт.
  След тях не пуква и пушка от турските войски.

  Вековният тиранин не прави и крачка за да попречи на Българската армия
  за три дни да отиде пеш до сръбските войски, които ни окупират В РАЗРЕЗ с Договор за мир.

  Съседите , сърби нападат България в мирно време ! Като истински славяни.

  Затова се организира мероприятие да слушаме тяхната музика.
  Да забравим кой е приятел, кой враг, да се объркат хората.
  Искате скара – яжте сръбска скара.
  Напена с кръвта на дядовците и бащите ви !
  И да знаете кой е вожда. Не водач . ВОЖД.
  Перфектно изпълнение.
  И тези експерти ще ги сваляме с философи и мишлета ?

  Турците, не правят нищо за да ни попречат да се защитим от сърби, румънци и гърци.
  Който не ни пречи ни помага !
  Значи вековният враг ни помага по време на Националната катастрофа.
  Затова слушаме турско хоро.

  Пак ни заливат със СССР и сръбски ленти / а не филми /, музика,
  мутри, изрази, скара, водка, каскети, газ, нефт, АЕЦ, БЛЕЦ, ГЕЦ, , ,
  Екипите на злото работят .

 20. Само зададох въпрос и не знам защо проследва тази тирада от Ваша страна по отношение на мен ? Хората на този свят са различни и хубавото на демокрацията е и това, че имат възможност да проявят различията си. Мина времето на Партията когато трябваше да се правим на еднакви.
  Да, блогът е ваше лично пространство, но все пак не е напр. вашето жилище. Блогът е пред очите на всички, нали ?! Или по-точно казано е пред очите на тези, които работят с интернет. За разлика от жилището Ви. Ние може да го видим (блога). Аз и това правя. Е, какво да правя като не мисля като Вас ? Просто приемете с голяма доза спокойствие, че сме различни.
  За мен, а и други е доста неприятно когато едва ли не член първи на Конституцията вече е заменен с нещо от рода на “България и нейният народ трябва да обичат САЩ и ….”. Примерите за набутване на всякакво американско у нас са доста и това ми е неприятно. Крайно неприятно ми е американски посланици (сегашната и предишшите) да се произнасят за ставащото в България. Вие казвате, че сме съюзници. Ами и Турция е наш съюзник. И какво – може би трябва и турския посланик да се произнася за вътрешните ни работи ли ?
  Впрочем никога е бих присъствал на поучения от страна на който и да е посланик в България. Както не бих взел и участие в “гласуване” за американски президент провеждащо се в Червената къща (няколко пъти вече се прави това). Това за мен е унижение.
  Накрая – никога не съм членувал в партии, а що се отнася до религиозните ми чувства то това е личен въпрос.
  И не съм искал благодарности от Вас.
  Само един въпрос – къде видяхте ругаене от моя страна ? Изказване на мнение, което не Ви харесва ругаене ли наричате ?

 21. Колкото и да се надприказваме,колкото и красиви думи да използваме,ние си оставаме безпомощни.Мисля,че ни липсва единомислие,съпричастност към нашите единокръвни братя.Вчера по една медия съобщиха за надписи на български и турски език “Българите на сапун”и”Смърт на гяурите”.Днес в един вестник прочетох/в други не видяхрда е отразена/иронията на журналистката към общ.ръководство на”Атака”,как видите ли коментирали този случай,а Регионалния инспекторат по образование”осъдили “/незнам как/написания текст.Това, ако не е абсурд…Без значение кой и коя партия реагира просто навремено и адекватно на тази вандалщина ще е достойно,само поради факта ,че има българска принадлежност.Това не е фанатизъм ,да защитиш Родината си.Отказвам да коментирам,аз съм просто една от вас,които се чувстват още българи…дано не си остана идеалист.

 22. Уважаеми годподине, блогът, както и много други неща са на показ ( съпругите, сестрите и т.н.), но когато някой им посегне, защото смята, че са с къси поли ( според неговите фундаменталистки разбирания), ….
  Вменявате ми “аплодисменти” и др. подобни, но смятате, че трябда се съглася с вашите интерпретации на собствените си виждания-иначе, не съм ви достатъчно демократичен?!
  Колкото до религиозните ви чувства-и това не сте разбрали. Просто сравних любовта към една чужда държава ( дори и когато тя ти причинява преки щети) с ирационалното, с вярата, което няма нищо общо с рационалното мислене.
  Така че, вярвайте си, но не мислете, че имате право да поучавате някого, само защото е “на показ”.
  И понеже обичате да съветвате, да ви посъветвам и аз: пишете, публикувайте, бъдете по-добър и обективен, доказвайте се по този начин, а не като паразитирате върху разбора на чужди текстове, които толкова ви възмущават ( и които, пак ще кажа, не ви се напрапват, за разлика от вашето натрапване).
  Има разлика между това да си на различно мнение и опитите да го натрапваш някому-просто си го дръжте за вас или го пропагандирайте другаде и така ще си живеете във вашия свят без терзания ( защото ако продължавате, можете да станете като един чисто побъркан маниак, който ме оплюва денонощно по всички възможни форуми и който толкова е изперкал, че ми е измислил биография с все по налудничави обвинения в нея и дебне всяка възможност да я навира в очите на публиката).

 23. Към финала на надприказването и в края на една мразовита неделя,когато “Газпром” “окрилен”от ЕС “захлупва” Украйна и Юшченко,все пак ще се наложи на някои,да обяснява на своите господари,защо през 20-те години след края на комунизма български правителства не направиха почти нищо за отстраняване на 100% енергийна зависимост на България от Русия чрез алтенативни доставки и тръбопроводи?
  Нещао повече,те я и задълбочиха,главно с последното споразумение преди две години.
  Проблемите в домовете, училища,
  болници и даже при зверовете в Зоологическата градина-дори и с “интересния” ход на президента,ще се решат вероятно,защото безпомощността на България ще “боде” най-много в “Газпом”…а това ТЕ просто няма да си позволят,но ще покажат какво могат,както предшествениците
  им по друг повод през 1885 г.
  Тънката разлика е само тази,че в “дипломатичския шах” вековният поробител не ни забива нож в гърба,за разлика от др.съседи,докато милият Освободител ще се помайва….”за да ни дойде акъла!!!”
  На кого му пука,че такава победа е пирова!!!

 24. Премиерът Станишев -току що- съобщава,че Русия ще пусне газ най-напред на България и на мен отново ще ми се налага да допълвам убеждавам,че “не ми го е казал!!!!!”

 25. В 16.50 се чу в “разрешителен” режим и гласът на Газппром с по-интелигетния руски вариант: “Пускаме за Балканите”…така вече хептен става ясно,че не прогнозни умения,а мои “куки” да ми подшушнали…

 26. Г-н Владимир Йосифов,би било добре да знаете,че “Лили Марлен”не е немски(вероятно за Вас-дори нацистки )марш,но ШЛАГЕР !

  Тюх ! Изкарах си беля ! Сега пък трябва да Ви обяснявам разликата между “марш” и “шлагер”….. уауууу….. (последното -поради липса на емотикон)

  който изпълнява не само Зара Леандер,но и

 27. Аз лично съм убеден, че все пак трябва да има някъде в инф. пространство в България, където руските позиции да се критикуват, а американските защитават…В кая на крайщата “официалната” преса и политика не бива да окупират нещата към 100% в една демокрация. Виж, ако не е демокрация тогава е друго..Но това пък ще означава, че проруските трябва да бъдат забранени:))

 28. Бъдете спокоен – повече няма да влизам в блога. В който 100% процента (един добре известен от времето на комунизма резултат) от мненията съвпадат с вашето.
  Всеки може да направи изводи сам за себе си.

 29. Твърдението ви за въпросните съвпадения мога да опровергая с лекота-имам архив на форума. Явно обичате да виждате света такъв, какъвто ви иска да бъде…В този смисъл, наистина е хубаво повче да не се тормозите с неща, които не харесвате

 30. Аз искам да попитам г-н Марин Иванов може ли да назове поне един пример на явно презрение на американски представител или дори медия към България, поне малко доближаващ се до руското презрение в изразите “Троянски кон” и “Невярна съпруга”?
  Да, критикуват димпломатично комуноидните извращения в България, които не са тайна за никой, интересуващ се от малката ни балканска държава. България жестоко страда от комунистическото си наследсво, което продължава безмилостно в настоящето.
  Ако Вие не споделяте тези възгледи, защо наистина се бутате тук?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.