Калташките номера на кашалота насред кашата

Съединяването на безсилието „прави силата” на силните на деня ( но с неясни шансове за утрешния ден) да подготвят силни ходове за овладяване на подстъпите към храма с надписа „Съединението прави силата”.

Нито президентът Първанов, а още по-малко НДСВ, имат силата самостоятелно да определят облика на следващата законодателна власт. Но съединени, те предприеха опортюнистична обходна маневра в тази стратегическа насока.

Първанов подкрепи НДСВ срещу разделното захранване на избирателните урни с бюлетини идното лято. Изненадващо Първанов подхлъзна другарите си от БСП срещу разделното хранене с бюлетини на изборите за НС и Европейски парламент.

Получаваме три без едно. Все по-реалистично изглежда от тройната коалиция да отпадне най-застрашеният от отпадане от бъдещия парламент елемент, НДСВ. Което, оказва се, мобилизира в интригата амбициите на президента Първанов с ход срещу собствените му другари.

Столетните избирателчета са готови да папкат всякаква кашичка: една лъжичка за баба БСП на парламентарните избори, а сега още една лъжичка за…баба БСП на европейските избори, пак!

Докато новоизлюпените жълтурчета, повечето отлетели като прелетни птици в по-топли политически региони, не изглеждат готови да бъдат угоявани електорално насила като гъсоци и водени под строй от урнитолозите на своята партия.

Срещу тази предсказуемост се опълчи не друг, а др. Първанов. Това е каша, в която кашалотът на раздутите рейтинги в българската политика се пльоска с цялото си туловище насред оредяващия като електорален планктон избирателен корпус на НДСВ.

В гъстата пушилка от думи подливането на вода става все по-калташко.

Сюжетът щеше да бъде почти библейски, като сътворението адамово, ако не беше толкова безсрамен-без смокинов лист дори. Тази откровеност вещае ако не кървава, то червена селска ( гражданската се води на синя основа) война.

3 мнения за “Калташките номера на кашалота насред кашата”

 1. Ами, според мен, няма чак толкова голяма странност в конюнктурното съвпадание на голия интерес и бакалските политически сметки на царистите и Гоце. “Жълтите” са отдавна под санитарния минимум за влизане в следващия парламент, така че от девет дерета гласове ще носят, та ако може пак да се промъкнат там – и затова им е важно да се обединят двата избора. Тоест, ако има с българските парламентарни едновременно и избори за ЕП, то те май си мислят, че в предизборното време ще могат да се разграничат от Доган и Станишеф чрез надяване отново на позабравената за теле-зрителите европейска маска, което да им вдигне поне с малко резултата за НС.
  А др.Гоце е още по-ясен – на него отдавна не му стига само да дирижира задкулисно правителството на триглавата ламя (както беше през първите му две години), а отдавна лелее за шанс да има изцяло СВОЕ правителство. Най-добрият вариант това да стане е като съветският гражданин не си довърши изцяло мандата (дори и с дни или седмици, както би станало при изтеглянето на парламентарните избори по-рано заради комбинирането им с европейските). Тогава по конституция Гоце назначава служебен кабинет, който си е изцяло негов. И що спешно отваряне на реактори ни чака, що нови шлемове, че да пробута на вълната на народната любов достатъчно свои преторианци в НС хем чрез Ковачки, хем чрез “мажоритарен” вот.
  Но мога да се обзаложа, че ония от другарите му от БСП, които са повече другари на Дмитрич, май няма да му “пуснат”.
  Каквото и да стане, то не отменя констатацията за дребната бакалщина, която ни се пробутва за политика.

 2. Едно от нещата, които винаги съм харесвала у Вас е сполучливата игра на думи – ето и тук отново в заглавието: “Калташките номера на кашалота насред кашата”.

 3. Гоцето Я оплеска отново и наново. Да дава рамо на Сбирщината от скакалци на Симо Кобурготски, който го води месеци за носа. Изхвърли го от политиката, като го пенсонира безславно на синекурата президент,където си всичко и едно голямо нищо. Си е в негов стил, с неговите монархически явни и неявни забежки.
  НО ТОВА НЯМА ПОМОГНЕ НА БРИГАДАТА ОТ ЖЪЛТИ ПОМИЯРИ, тръгнала на нови 800 дни на кражби и далавери.
  Нито на интелектуалното недоразумение и техен вожд, учител и баща, Симо Кобурго, наречен от народа, ГОРСКИЯ, зарад откраднатите рилски гори.
  Еиии, дано прочистим тази трупна смрад и воня от разлагащите се полипически тропове на ЖЪЛТУРКОВЦИТЕ.
  Да се прочисти поне малко от малко въздуха над БГ…
  ТАЗИ ПАПЛАЧ Бг ЩЕ ПОМНИ ДЪЛГО.
  Има и други за изсхвърляне, но да караме едно по едно. Всяко нещо с времето си…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.