Що за тройка е тази двойка?!

Знаете „народната мъдрост”, според която никой не може така да ти разгони фамилията, както „една жена” ( т.е. съществото, което направо се е сляло с теб). Същото важи и за неистовите опити да му услужат медийно на Г. Първанов.

В първите медийни съобщения за появата на Г.Първанов в Япония четем следните напъни на придружаващи залеза на това изгряване дописници ( представяте ли си колко са благодарни другарите и другарките журналисти и журналистки, повозени на президентския самолет!):
———————————————————————————————————-
Императорът ( на Япония) е проявил интерес към пречистването на водите в България! ( потресаващо, а дали е кимнал или намигнал ?!).

Министърът на околната ( да не кажа околовръстната и не особено чиста) среда Джевдет Чакъров също бил разговарял ЗА КРАТКО с император Акихито, „по негова инициатива” ( разбрахте ли по чия-май императорът е дръзнал да поиска среща).

На церемонията по духовно пречистване пили саке. Освен президентската двойка, участвала и …посланикът ни в Париж Ирина Бокова. Що за тройка? Тя какво общо има с изгряването на залязващия ни президент на другия край на света.

Ясно е, че Първанов е луднал на тема „Бокова, бъдещ шеф на ЮНЕСКО” . По тази причина миналата година той я „достави” като извънредна пратка при посещението си в Мексико, където домакините се чудеха къде да я денат при този пиратски президентски пиар, предизвикал протоколен гаф. Но, къде е логиката-ще ни съобщят ли?
————————————————————————————————————–
Между другото, след като се пречистили духовно, по стара шинтоистка японска традиция, залязващият в Страната на изгряващото слънце и останалите пречистени нашенци, отишли право на зрелището на телесата, където нашият телесен посланик Калоян-Котоошу тръшнал на тепиха когото трябва.

Най-малоумно в цялата серия от първановщини обаче е встъпителното изречение на нещото, което се води информационен бюлетин:

„ Официалното посещение на държавния ни глава е първата му визита в Страната на изгряващото слънце”.

Можеха да ни го спестят. Ако беше второто Му, щяхме вече да сме научили японски. И щеше да бъде добре за България. Само че такива, като Г.Първанов, ги канят по веднъж на няколко десетки години-като Т. Живков. Той беше толкова шокиран да види на живо фантастиката, че си фантазираше за България ( като Япония на Балканите) до края на своята ( рекордна за Европа) кариера на едноличен собственик на държава.

Ще спра дотук, за да не се окаже, че изпитвам носталгия по селския мечтател от Правец.

Очаквайте още новини-претоплени „старини” от рубриката ( тъжни) „ усмивки от старите ленти”.

8 мнения за “Що за тройка е тази двойка?!”

 1. Извън темата – потърсете в google думата провал и вижте около третия резултат.

 2. Г-н Инджев,ако Ви се н а м и р ат зашеметяващи “усмивки” и потресаващи”аналогии с незабравимото минало като поука….сега ги з а м е н я м с предполагаеми п р о г н о з и за кастилски кастанети…
  Оле!
  Развихрил се е човекът и няма спиране…..!
  При търсенето на думата “провал” се “с т о в а р и” на главата ми камара от газопреносни тръби и др. изделия…
  Ако “търсачката” не е била точна,значи и тя не разбира японски!

 3. ..за това ми харесва да посещавам
  блога ви редовно , творчеството и
  откривателството просто нямат край
  следва статия след статия и което е
  по хубавото , ние гражданите на
  Републиката научаваме интересни
  неща за това какво се случва , все
  пак никой неможе да е напълно
  усведомен за всички неща , колкото
  и да му се иска ..

  ..наистина журналистите са очите и
  ушите на едно общество ,добре , че
  ги има ..те тия комунистите немогат
  да спрат информацията да тече
  свободно, колкото и да им се
  иска..света е вече едно голямо
  село..немогат да контролират
  всичко..въпреки че и сега нали се
  пробват под замаскирани
  евр.директиви да прокарват оная
  лудост за следеното на ел. ни
  съобщения дано не стигнат до това
  да записват данни за последният
  фризер и микровълнова която си
  купуваме…

  управляват ни динозаври на една
  изминала епоха които отказват
  да разберат че са изчезващ вид и са
  решили да си праят
  ел.държ.сигурност…като немогат да
  си я върнат старата …а дали да не
  кажа, че има и голяма доза чисто и
  просто незнание , да не кажа
  глупост която ги подтиква да раждат
  идеи които според тях са видиш ли
  много ама много умни и най-вече
  полезни, а тя раята неразбира
  нищо…кво се меси …знам си аз ,
  че си го мислят …

  ..иначе Жорката съм сигурен, че си
  е купил околяр за чифтето Ново
  Поколение, той затова отиде до
  Япония ..във момента сигурно я
  полира лещата на оптиката до
  блясък и се оглежда във нея и сам
  си говори на себе си ..колко съм
  хитър , колко съм точен
  …представям си го само..

 4. Коментарът на Иво Инджев е превъзходен! Чете с удоволствие, въпреки погнусата която всеки нормален българин изпитва, когато обсъжда по какъвто и да е повод безклозетният негодник от Сирищник. Паралелът с японските възторзи на другия фатален селяндур в БГ-политиката (след престъпния цървул Ал. Стамболийски), а именно- правешкия идол на Сирищника – не учудва. Приближени на правешкия цървул описваха шока му,

 5. когато видял японското чудо. “А, бре, другари, тоа, социализъма, де те тие го построиле, бе, а-а-а-а, че и комунизъма построиле тие, я-а-а-а-а! Глей, бе Пеко, Тако, Мако, Дако, Тано, Цоло, Джагар, построиле го тие, значи, требва и ние така, тоа- как му казваха- компутерите ле беше, да го правиме у Правец, а?”
  Да, Япония е световно уважавана страна, която обаче има само една-единствена грижа към външния свят- пазари, пазари, пазари… От нея, от Швейцария и от Израел (говоря само за страни с абсолютен национален егоизъм като политическа идеология), ако чакахме да ни измъкнат от комунизЪма- още щяхме да четем само РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО. Въпросът е, че силната в света страна поне веднъж трябва да направи и някакъв морално еднозначен и безкористен жест във външната си политика. Какъвто направиха Р. Рейгън и М. Тачър прези 25 години, наричайки комуната “ЗЛО, което трябва да бъде ликвидирано”!Така че: “Цървул при император!”-ако медийните слугари не бяха такива, а истински журналисти, те щяха да отразят “първата визита като първо посещение” (ега си неграмотниците!) точна под това заглавие.

 6. Селският мечтател от Правец.И селския мечтател от Сирищник.Аман от селяни.

 7. “първанощини”-синоним на простотия с дъх на цървул,и то от Сиришник.Страхотен термин,поздравления г-н Инджев.Боже,и този човек представя, и е лицето на България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.