“Тъмна” Африка – нашият светъл пример за законност

В Кения е арестуван братът на най – могъщия човек на света, президентът на САЩ Барак Обама. Доведеният му брат Джордж Обама ( двамата се познават бегло, но все пак…) ще се изправи пред съда по обвинение за притежаване на марихуана.

Представяте ли си нещо подобно да се случи в нашата „бяла” държава? Да арестуват, че и да обвинят, за да стигне до съд някой, който толкова удобно би могъл да бъде „изтъргуван” в политиката, при положение, че е близък на много голям големец.

Достатъчно „голям” за българското правораздаване, за да не може да го смели, се оказа например малкият Добрев. Синът на покойния вътрешен министър Николай Добрев, който заедно с Първанов беше принуден да върне мандата за съставяне на нов червен кабинет на 4 февруари 1997 – ма, беше заловен на 17 май 2000 – та година с 215 000 германски марки и 43159 американски долара на сръбската граница.

При разпита заявява за сръбския контрабандист Бранислав Жечевич, от когото е получил парите ( най – вероятно от продажба на цигари): „Това беше първата ми съвместна работа с този сръбски гражданин”. Нещо от рода на : „ау, тази лисица какво прави на рамото ми”, както възкликнал бракониерът, заловен на местопрестъплението.

Разследването , което се проточва, е белязано от противоречия, обрати, перипетии и разни любопитни подробности. Една от тях е че за освобождаването на Кирил Добрев, както и на неговия съдружник Илиян Насков, ходатайства лидерът на БСП Георги Първанов – същият, който за изненада на всички няколко месеца по – късно се оказа президент на републиката. Двамцата са освободени, пистолетът на Насков е любезно върнат.

Не по – малко интересна ( и многозначителна ) е другата забележителна брънка от типичния за нашата действителност сериал. Разследващите заявяват, че материалите по делото са пратени в прокуратурата. Тя пък твърди, че не знае такова нещо. Онова, което знаем със сигурност, е , че главният прокурор Филчев беше награден с посланически пост в Казахстан от Първанов ( където я свърши като кучето на нивата).

Трета и четвърта подробност е това, че Кирил Добрев днес е нещо като любимото дете на партията. Той не само се радва на особена почит в нея, не само е член на Висшия съвет на БСП и младежки лидер, но и е инициаторът на безпардонните рекламни кампании на червените. Негови са идеите ( а казват и парите осигурявал пак той) за клиповете по повод партийния конгрес, които занимават цяла ( включително безпартийна) България с това как лидерът Станишев се превъплащава във ватман.

Както се вижда, България не е Кения. Така че:

ДА ЖИВЕЕ КЕНИЯ, НАШИЯТ СВЕТЪЛ АФРИКАНСКИ ПРИМЕР ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ И ЗАКОННОСТ!

22 мнения за ““Тъмна” Африка – нашият светъл пример за законност”

 1. Българите не сме много добри в ПРАВОраздаването, факт. Но в случая с кенийския брат на Обама играе и още един друг факт – най-вероятно той не се е опитвал да търси ходатайство, а дори и да беше, предполагам, че щеше да получи отказ.

  Не че смятам Обама за някакъв морален стожер, но пък съм уверен, че предвид факта, че е първи черен президент, не би рискувал да застане зад брат си, за да не изгуби авторитета си. Любопитно ми е обаче дали така щяха да изглеждат нещата, ако въпросният брат живееше например в САЩ – например в някоe предградие на Вашингтон…

 2. Голям позор,отвратително.Безнаказаността и супер-наглост са характерни са комунистическите лидери и техните отрочета.Фамилна политика, като в Китай,Казахстан ….

 3. С 8/осем/ думи всичко е казано от Edi…но “Иванчо” в диалог с другарката би казал…Щом сме светъл пример за жълт Виетнам,защо да не сме и за тъмна Африка….!!! по ред и правораздаване разбира се!!!
  Отдавна чаках сгоден случай “с другарката….” защото репертоара е пълен с палави изненади….

 4. Спазаряването за С.Паси може и да било “заложено” от свикналия на НДСВ-ейските изненади триумвир, дон Серго,но е по-мило признанието на дон П.Петков по формулата 2-1:
  По-добре ужасен край, отколкото ужас без край!

 5. Да не забравяме че братята кенийци бяха част от Британската Империя, в чийто колонии е властвал и все властва (с малки изключения Родезия или Соц. Зимбабве) и др.) върховенството на ЗАКОНА, а ние бяхме колония на Империята на Злото!!! Кения е една от малкото проспериращи (е, имаха малки проблеми преди месеци!) африкански държави понеже е демокрация и силата на закона се упражнява универсално, а не избирателно както при диктатурите или псевдо демокрациите като наша милост!!!

 6. Май е дошло време вместо да се питаме: “Кога ще ги стигнем американците?”, да си отговорим на въпроса: “Къде са кенийците, къде сме ний?!”?

 7. Вижте и вие Иво и коментаторите. Полубратята Обама произлезли или сътворени, все майките им са ги раждали. Те могат да си позволяват волности като закони, правораздаване и други подобни демократични финтифлюшки. Нас червеното знаме роди ни и тия не ни минават.

 8. Кения не ме интересува, защото днес единствено възможния пример, който трябва да следиме защото той е модела за управляващите е Русия, както впрочем беше в продължение на десетки години.Дори полицейското справяне с манифестацията пред парламента е копирано от великата страна. Но лошото и то страшно лошото според мене е свикването, че в България вече няма правосъдие – започваме от малкия Добрев, преминаваме през случая с убийците на прекрасното момче в Париж и дявол знае още колко са случаите има на неприлагане на правосъдие.Нали разбирате какво става – България се изпълва с неосъдени нарушители на закона, които остават да фигурират в обществения живот с функциите си и дори си изкачват още по-нагоре.Моля, който знае да ми отговори – откъде ще дойде спасението след като почти целия български народ не се нуждае от него? Уви -истинският паметник на България е Кънкринското ханче, а историческата фигура, която характеризира най-добре българина е дядо Въльо, предателя на Бенковски. Левски е случайно появила се комета на българския хоризонт, маргинал… всъщност днес е само един футболен отбор.И как гледате на предстоящите избори другояче освен със страх?Аз съм сигурен, че малкия Добрев ще влезе в парламента!Кой е готов да се хване на бас с мене – предлагам 1 към 100?

 9. Тъй като сън ме не лови,
  забелязвам,че “британска” Кения
  може и да не де е опивала от “живителни сокове” като “социаилстическо” Зимбабве,но радикалите “опълченци” Рига,в т.ч. и срещу идеята на кмета Ю.Лужков за възстановяване на комунистическите символи,няма как да не останат по-назад от другаря Гурбаргули Бердимуахмедов,
  президента на Туркменистан…
  Моля ви се бил върнал министрите си на училище….тъй де:”Имаме си най-много,петрол и газ в Централна Азия,а като не си издържите изпитите в Академията за държавна администрачция,
  направо си заминавйте….”
  Дали И.Костов/ДСБ/ в 10.30 ч. днес/в партийната/централа, или Е.Кошлуков в 13.00 ч. /в НДК/ще погледнат и този светъл пример,
  “и з в ъ н р е д н о” и от пъпа си нагоре!!!
  Кое освен В р е м е т о /днес!!!/ трябва да е н а й-н о в о т о!!!

 10. Много е плитко скроено-прозира целта- ,др.Червен Иванов…и за функцията на детеродния орган-като решаващ за призванието без заложеното от Всевишния, и тази за “повиването на отрочетата в знаме с определен цвят….”
  Настрана от разбираемите причини “родили” очакваното от Вас!!!,се обзалагам с Дончо Аврамов,че на малкия Добрев,може и П.ПИСАРЕВ-а котка да му мине път….
  Иначе,Бог да прости баща му,беше истински уважаван комунист от американски посланик,както те умеят,когато се изправят срещу истински пичове,но не и “марули”..в “Лозе /пълно/… с лисици…” (по Л.Фойхтвангер-б.м.)

 11. Здравейте, уважаеми г-н Инджев,

  Тия дни се роди една идея, със същината на която можете да се запознаете тук: Важна инициатива: първа национална среща на политически ангажираните граждани и на политическите блогъри в България – Пловдив, февруари 2009 г.

  Ще се радвам не само морално да подкрепите инициативата, не само да помогнете за популяризирането й, но и лично Вие да участвате със свой доклад на срещата.

  От името на инициаторите: Ангел Грънчаров

 12. Благодаря за предложението, дано има успех.
  Както при всеки друг, така и при мен личното участие зависи повече от възможностите за това, отколкото от добрата воля ( за сравнение ще спомена, че от години рядко или почти никак не пътувам никъде, освен със семейството си – не бих искал да изпадам в обяснения и подробности, но такава ми е програмата…).
  Поздрави!

 13. Здравейте! Предполагам, че е приятно човек да се опитва да защитава някакво харесващо се мнение и да очаква предизвиканите коментари. Моля, във връзка с новината за “демократичния кенийски опит”, прочетете информацията(http://dnes.dir.bg/2009/01/25/news3901202.html), от която се разбира, че по данни на ООН БАНКИ СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ НАРКОТИЦИ. Моля г-н Инджев (или който и да било друг), дайте информация,когато администрацията на удобния презитент Обама започне да вкарва в затвора служители на банки-перачници, а не кенийския му “брат”. Може би тогава ще се разбере и как отминалите “демократично-президентска” кампания и вашингтонски всенародни празненства за месията, се оказаха най-скъпите (и то в нечия “криза”, т.е. – само за някои) досега…Не мисля, че г-н Обама ще направи грешен ход относно някои финансирания, иначе приликата с президента Кенеди ще изчезне, да не дава съдбата.

 14. Защо столетницата никога не се поучи от грешките си, а все издига неподходящите хора на възлови места.Защо не се учи от собствената си история.Дончо Цончев виден писател беше написал една книга преди години казваше се “Принцовете” бяха я забранили като излезе.Та думата ми е докога ще повтаряме едни и същи грешки.Ама и четвъртата власт си е на мястото цели осем години отрочето Добреву се ползва от медиен комфорт.

 15. Прилики и отлики на две интересни прес-коконференции:
  -ДСБ е “подпряла” един прокурор,
  който на свой ред подпира магнат,а трети не ще “да издава ни дума ни вопъл ни стон…
  -Новото време се “напънало барабар с “Герб” да съберат над 120 депутатски места,за бъдещия си ДЕСЕН кабинет,но ..сакън!!!! не и в колация с БСП,ДПС,НДСВ и Атака,щото БНД…досега, не била заявила, категорично десните си убеждения!!!!/Ми ш, ги заявът!/
  -Иначе изборите и за евродпутати и за нашия роден парламент ,да са в един и същи ден…..
  -Един седми воти би бил само по-публичен и “по-глаовит” относно идеи позиции,които ще изкарат “от кошарата” противниците на мажоритарната система…
  – Тя би кръцнала “из корен” “посявки и отглеждане на послушни босове” за възпройзводство на “наши”депутати….
  Сега в Пловдив,ЩЕ… би трябвало,да остават само ариите:”Гласовете ви чувам….!”…защото достопочтеният национален конгрес се бил заел с:
  – Образованието/с 6% от БВП!
  – Цялостна промяна на политическия модел на страната!
  (Къде си ти “другарю кадровик!!?” на ученолюбивия “Октавиан”?)
  Защото и времето не си губи Времето!

 16. На последък започвам да се срамувам, че съм българин… ще взема да си направиа онова генетично изследване което струва само 112 долара и доказва от къде произлизат предците ти барем се окажа, че произлизам от траките…. 🙂

 17. Прави ми отрадно впечатление забележката на Недялко Георгиев по следната причина:
  Още през 2007 г. сравних степента на познания на управлечески елит на малках страна ,като нашата в друго полукълбо,по отношение на сегашните институции като МВФ,за които се казваше,че…
  “никак-ама никак- не са подходящи като създадени с друга цел*….
  Както често става ранното пробуждане на несъразмерната мисъл с мащабите на отечеството мина много време и …подължи така,докато не се намери-в най-добрия случай един мастит Харвардски порфесор като Кенет Рогов,за да “запее същата песен” на нов глас и “изплюе” примерно: Национализация! и веднъж “почистена държавната банка”,да се върне обратно и бързо в частния сектор,а собствениците на акции-лишени от тях и без компенсации съгласно разбиране за здрав разум,а не за неуместно радикализиране….
  С плана за 700-800 млрд. и излизане /от кризата на Европа/-при ваимна зависимост- по-рано от САЩ ,още повече и при оскъден кредит,дори и този план може,да се окаже недостатъчен,макар и като плод на истинско съзвездие от таланти на цветнокожия президент…
  От Давос имаше лъх на песимизъм и неувереност за нова Група /Г20/,която може би и в Лондон през април т.т. няма,да се случила,когато парите текат към Америка,а светът си остава с риска от кризата,КАКТО И СТАНА..
  Необходима е нова Институция и ново глобално правитеЛство…
  Още в Буенос Айрес почти преди 50 години,НА ПОДОБНА идея /с регионани измерения/ по примера на европейския “План Маршал” НО с друго име от друг “кръстник”…БЕ ДАДЕНА ЗЕЛЕНА УЛИЦА И ПЪТ!!!!
  Колко му е това,да се повтори….половин век по-късно!

 18. Алеx koга направиха ДНК изледване на произхода само 112 долара? Беше над 1000 и то само за хора с адрес в Америка? Казвай сайта и да видим кой от къде е?:))

 19. Господине Никалай Василев Николов, Дончо Цончев не е писател и “Принцовете” никога не е била спирана – той е депутат на БСП и никога, нито един път досега не е показвал нещо друго освен преданност към столетницата и е гласувал само както му е наредено.Не търсете никакви положтелни примери и митове в близкото минало, не се позовавайте на никой – там е съвсем празно.

 20. Кирил Добрев може един ден и президент да ни стане! Както върви …

 21. Аз пък се питам дали ще се намери накой журналист да позапита Иван Костов и компания за техния светъл пример за правосъдие и върховенство на закона, виден от
  сайта http://www.dsb-truths.hit.bg

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.